Poradna duly
Jana Čurdová
Mischiinko a proto musíš porodit až přijede, aby malá nebyla jenm v plínečce
Ne, dělám si srandu.
Ach jo, budu muset jít. Dneska stávkuju a nevařím. Na oběd bude jenom smažák. Manžel moc nadšený nebyl, tak jsem mu zalhala, jakou mám na ten smažák chuť a bylo po remcání. Ve skutečnosti se mi jen nechce nic vařit ![]()
CECETKO: jojo v pohode, ale my máme i tak hooodně věcí, takže by hanbatá nebyla
Jinak mamča dorazí v sobotu ráno, se švagříkem pro ni pojedeme, protože my teď auti nemáme.. Zítra se jdeme na jedno podívat, takže bude k dispozici až příští týden nejdříve… a mamka bude mit kufry ![]()
CECETKO: já vařila už ráno, dělala jsem řízečky kuřecí a bramborovou kaši, tak si dám pak na obídek, tak za hodku
, ale taky se mi v těch vedrech moc nechce vařit.. Nejradeji bych zůstala na zelenine a na ovoci, jenže to by ten můj asi nesouhlasil
![]()
Zdravím holky,
zase po delší odmlce se hlásím, diskuse je pěkně rozjetá, vždycky to jenom pročtu a ani nic nepíšu, taky hlavně dlouho nevydržím sedět u počítače ![]()
V úterý jsem byla na cvičení, nebo to bylo spíš dýchání, a večer mi teda nějak zvlášť dobře nebylo, bolelo mě v kříži navíc i trochu bříško a do toho to vedro takže jsem toho moc nenaspala
Tak teď nevím, jestli mám jít příště zase nebo ne, no uvidíme, ale nějak to s malou zaházelo
. Koukám, že píšete o striích, já zatím žádný nemám, ale když vidím, že se vám začly objevovat třeba až 37. týden, tak asi vyhráno ještě není
Ty vedra mě už vážně ubíjejí, je to hrozný, jsem celý dny zalezlá doma, protože tam je max 25°C a ven jdu jenom navečer, když se trošku ochladí. Manžel si občas zajede na koupálko, aby se trochu zchladil, já se bohužel koupat nemůžu, navíc v tom chloru už vůbec ne, takže mám smůlu a stejně by se mi už nechtělo někde se předvádět v tomhle stavu
Příští týden jdu poprvé na monitor nebo jak se tomu říká, tak jsem zvědavá a co se týče váhy tak si s úspěchem držím svých 8 kg navrch, což jsem ráda, no uvidíme, ještě mám před sebou zhruba 5 týdnů ![]()
tak se mějte zase všichni hezky, těm které už mají doma mrňousky moc gratuluju a přeju úspěšné přetrpění těch veder ![]()
Já se musím přiznat, že i přes to, jak tady furt skučím, jak nemůžu tohle nebo tamto a jak mě to i ono bolí, tak jsem v pohodě.
Fakt, když se kouknu na ostatní - u mě je to jen nezvyk, že vážím víc a je to tíha (např. do schodů, atd.). Takže sice tady skuhrám, ale když se mě někdo z okolí ptá, odpovídám, že to zvládám v pohodě, protože kromě obvyklých potíží, které má každý, žádné spešl nemám (sááákra, teď už tady nemůžu kňučet co???).
Jo a s čím se ráda pochlubím - vyhly se mi fleky v ksichtě
(no, tak teď se ještě objeví
)
Před chvílí jsem se dovalila z nákupu a musím říct, že je tam takový vedro, že by z toho musel káchnout i netěhotný občan ![]()
Len-til-kah malinová, hmmm, tak to bych si taky dala říct. Já se chystám dneska na rybízovou - ne, že bych ho sbírala já, byli jsme obdarováni - ale takovým množstvím, že bych nevěděla co s tím. Se to asi mamce nechtělo zpracovávat, tak nás obdarovala
(tak to znělo nevděčně…).
K vaření - mě to ani nenapadne (nepočítám tu buchtu - ale to bude večer).
Domluvila jsem se s kamarádkou, že zajdem na obídek - sice to obnáší zase cestu tím vedrem, ale výsledek stojí za to. Najím se bez práce ![]()
Krásný den všem!
Před chvílí jsem se vrátila z porodnice - z Obilňáku. Na monitoru se objevily stahy, jsem otevřená na jeden prst a mimi má dle utz teď 3500g.
Včera večer jsem měla pěkně silné posly a nic.
Teda já koukám, člověk tady 5 dní není a hned 2 porody. Holi i Milhausce moc gratuluji a přeju, aby všechno bylo v pořádku.
Jinak musím přiznat, že mi dalo pěknou fušku přečíst ty 5-ti denní příspěvky. Janey, cecetkce, holi jsem chtěla poděkovat za přivítání a potom reagovat na asi na 150 různýh příspěvků, ale už by to bylo trošku mimo:-) Tak příště, teď budu zase 4 dny doma, takže určitě budu žvanit až budete litovat, že jste si mě mezi sebe pustily
Na jednu stranu bych to chtěla už mít taky za sebou, na druhou stranu se toho děsím, že to nebude zrovna procházka růžovým
em. Zítra jedu poprvé na monitoring do Motola. Můj dr. říkal, že podle zákona je jedno, kdo monitoring natáčí a těhotné jsou předávány do péče porodnici až dnem porodu. Tak si mám prý jenom zavolat do porodnice a nahlásit se, aby o mě věděli. No a když jsem se v Motole zkoušela nahlásit, tak na mě sestřička vyjela, že pokud u nich chci rodit, ať koukám chodit tam. Moc příjemná teda nebyla. Ale zase shánět v 38 tt porodnici v Praze…uvažovala jsem o Apolináři, ale tam se prý bude v srpnu malovat a já posera už jsem se bála, že by mě pak vozili po všech čertech se nakonec spokojila s Motolem. Kde rodíte vy, ostatní Pražandy, jste někdo někde jinde než v Podolí?
Cinq, ty jsi byla fakt špagetka ![]()
Ještě jsem zapomněla napsat, že mi Dr. udělal Hamiltona, tak jsem začala trošičku krvácet. Nechce abych přenášela, nejlépe rdila co nejdříve, aby nebylo mimi moc velké, protože Verunka měla 4300 g.
VERULINKO: tak to ti přeju, ať je Hamilton uspěšný a mimi se co nejdříve vylodí ![]()
VERULINKO: naše holka se bude jmenovat taky Verunka
Mě se to jméno mooooc líbí i manželovi. Jak se bude vlastně jmenovat váš klučík?
Cecetko - neboj, nejsi v tom sama, taky nám přišlo povinný a pořád po nás někdo chce nějaký prachy, já už ty složenky nemám vůbec ráda
Před chvílí jsem zase nechala 800 v krámě, no nechápu, jak to dělám.
JanikaK - já budu rodit (aspoň v to doufám) v Podolí, ale tam jsou registrace už někdy po 20.tt, zatím jsem tam spokojená a začala jsem tam chodit až před týdnem, do té doby jsem byla u svého dr. Motol si myslím bude v pohodě, taky jsou docela vyhlášení.
Taky všechny zdravím tom vedru,
právě jsem dala Bětíka spát, tak nastávají slastné 2 hodiny volna
Někdy i víc ![]()
Verulinka tak možná jsi na řadě.
Holky chci se zeptat těch, kterým manžel chce jít k porodu, shánějí si nějaké info nebo tomu nechávají volný průběh, že jako se na sále uvidí, co a jak? Moje těhu hormóóóny způsobily, že začínám být lehce hysterická, že o tom v podstatě nic neví.na předporodní kurz jsme nechodili. Minulý porod jsme to podcenili oba dva a že bych měla super vzpomínky, to se říct nedá
Jak je to u vás?