Poradna duly
Jana Čurdová
Saary,
díky za uklidnění. Na Motol jsem taky slyšela pochvaly, jenom se bojím, že je teď takový baby-boom, že nás všude budou mít za chvíli plný zuby:-) Tak uvidím, jak se tam budou tvářit zítra a jak dlouho tam budu čekat.
Jinak Verulinka, to tys posílala kontakt na www.emanuela.cz? Dneska mi přišel balíček a spokojenost! I když ty nemateřský věci jsou tam daleko lákavější, zvlášť Lormar, hned bych se do takovejch věciček oblíkla. Ach jaj.
Anajka,
my jsme byli taky jenom na informativním kurzu v Motole, žádná velká příprava, spíš jenom popis, jak to tam funguje, co dostaneš, co si můžeš vybrat, popis fází porodu a tak. Ale našla jsem v jedné knížce u popisu průběhu porodu instrukce, čím ti může partner pomoct, čeho by se měl vyvarovat (třeba jakých hlášek a rad apod
), tak se chystám mu to podstrčit i s tím popisem porodních fází, aby nebyl moc mimo mísu a věděl co se děje a zbytečně mě třeba ještě neděsil. Jiná velká příprava se u nás nechystá, tak doufám, že tam taky nebudeme panikařit. Taky trošku spoléhám na asistentky, že mají s tatínkama zkušenosti a dyžtak je trošku popostrčí, tak uvidíme. Upřímně řečeno, zatím si to moc nedovedu představit ![]()
Mischiina:
Bude se jmenovat Matěj, je to původem z řečtiny a znamená to Boží dar!
JanikaK - no on je ale baby boom úplně všude, takže by nás mohli mít plné zuby všude, ale je to jejich práce, ne? Určitě to bude v pohodě, neměla bych strach, jediný strach mám, aby zrovna nebyl stop stav, až tam přijedeme my.
Anajka - manžel se k porodu chystá a byli jsme akorát na předporodním kurzu v Podolí, kde si vyslechl rady ohledně dýchání a zkoukli jsme tam porod (bez nástřihu!!), takže žádné speciální přípravy, ale myslím, že to zvládneme.
JANIKAK:
Ten odkaz jsem sem poslala já, koupila jsem si tam dvě podprsenky, líbí se mi, že jsou bavlněné a v těch vedrech budou sát pot! ![]()
Ananjka:
U Verunky mi dělali Hamiltona také a rodila jsem za necelé 2 týdny. Dr. mi řekl, že mě nechají max. do termínu jinak indukce
No já mám takovou představu, že sám se o to bude zajímat, jenže tu on bohužel v tuto chvíli nesplňuje a já jsem
Asi bych se měla hodit do klidu a taky mu něco JÁ sama podstrčit ![]()
Mischiina:
Jméno Verunka si vydupal manžel, já se jmenuji stejně, proto se mi to nezdálo a někdy je to blbý, protože nevíme, na kterou mluví!
Saary,
podle MS 10.8, ale podle ultrazvuku 9.8. Já osobně věřím ultrazvuku, protože jsem bordelář a svoje poslední datum jsem si v prosinci odvozovala za vydatné asistence kamarádek (stylem: pamatuješ se, kdy jsme se náhodou potkali začátkem listopadu ve Factory při běhání, co to bylo za den?
). Takže všude tvrdím, že 9.8., ale co, je to rozdíl dne. Ty jsi kdy?
Anajka, bez toho podstrkování to nejde, to je normálka. Můj manžel se o předporodní kurz zajímal pár dnů potom, co jsem mu řekla, že jsem těhotná, pak to přestalo. V Motole na informativním kurzu se zajímal hlavně o to, jak je to s tatínkama, když se jim tam udělá šoufl, co potom s nima. Tak jsem ho kopla pod stolem a zakázala další dotazy ![]()
tak už se jenom angažoval v darování pupečníkové krve, sám má zlatou plaketu za dobrovolné odběry krve. Jinak se bojím, že tam bude „legrace“. Trnu, aby porodník nebyl biker. Když jsem ho cca před rokem vezla v noci na pohotovost na šití brady (pěkně se vyboural na kole), tak z něj potom vypadlo, že ten doktor co ho šil byl taky biker a dobře spolu pokecali, takže si živě představuju, jak by to mohlo vypadat v porodnici ![]()
Tak chvilku tu nejsem a mam co cist
byla jsem v parku si cist knihu a na zmrzline
bylo to prima(machala jsem si nozky ve fontane
a prinesla jsem si pizzu
varit nebudu,kdyz jsem sama ![]()
Anajko , ten můj pochopitelně taky na nějakém kurzu nebyl, a když jsem se nabídla, že mu tedy třeba vysvětlím, popřípadně nakreslím, co se bude dít, tak se tak nějak ošíval, že to snad ani vědět nepotřebuje.
Tak jsem zvolila variantu B a podstrčila jsem na záchod vedle mísy knížku o těhotenství nenápadně
otevřenou na stránkách s informacemi o porodu pro nastávající otce … nevím, ještě jsem nezjišťovala, jestli se dovtípil. Ale velké šance tomu nedávám, je to typický chlap ![]()
Máchat si nohy ve fontáně, to se tak někdo má. Mě teď čeká vysavač, žehlička a hadr. Tak pokud z toho uklízení nezkolabuju, za dvě hoďky tu budu zase nakvartýrovaná.
Evikk nějak mě tato typicky chlapská vlastnost poslední dobou dostává do nepopsatlných stavů ![]()
Tak to mýho manžílka jsem naštěstí do ničeho podstrkovat nemusela, zajímal se sám, ale s mírou ![]()
Janikak - já na uklízení kašlu, v tomhle vedru dokážu přežívat až kolem osmé večer a to už se mi uklízet nechce.