Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčinky,
tak jsem dnes byla u Dr. CS mám 7
, na porod to zatím nevypadá, tak uvidíme. Už mě to vážně neba… fakt:-(
Jinak mi psala Šárka (Saryk75), ale koukám, že už to víte… tak jen… Šárko, gratuluju k Barborce a ať jsi co nejdřív v pořádku!!!
Matulienko, vítám Tě:-)
Monalisa24 píše:
Ahoj holčinky,tak jsem dnes byla u Dr. CS mám 7
, na porod to zatím nevypadá, tak uvidíme. Už mě to vážně neba… fakt:-(
Jinak mi psala Šárka (Saryk75), ale koukám, že už to víte… tak jen… Šárko, gratuluju k Barborce a ať jsi co nejdřív v pořádku!!!
Matulienko, vítám Tě:-)
CS 7 není na porod
To je divný, ne
![]()
Woodoo píše:xaxkx píše:Jsem na tom velmi velmi podobně - Kulíška mi taky vyvolávali, takže se furt děsím, že pokud mi neprdne plodovka, nebudu ani vědět, že mám už jet a porodím někde po cestě, když ten druhý porod bývá prej rychlejší. A stydká kost mě bolí úplně děsně - nejvíc v noci, když se mi chce hooodně čůrat a já se jen tak tak zvednu z pelechu, to mi už kolikrát vyhrkly slzy od bolestiJinak, poradnu mám až ve středu. Jsem zvědavá. Se spaním to je čím dál horší. Hrozně mě bolí břuch, tak i přes den, ale to lépe snáším. Také v zádech a ve stehnech
Jo a hrozně mě bolí stydká kost, snad pořád, máte to také?![]()
No, já se bojím, že to ani nepoznám, poprvé to bylo uměle vyvolané a tak ani nevím.
No právě. To jsem pak měla hned šílený stahy. Ale známky blížícího se porodu neznám. No, to prvorodičky také ne
-to jsme na tom stejně, jenže problém je ten, že ten druhý by mohl být rychlejší
Navíc, když čtu, že některé mají jen bolesti v kříži a jinak nic moc…
Manžovi se navíc zdálo, že mi koukala hlavička mezi nohama, když jsme jeli do porodnice
. To by bylo fakt super, haha. Ale zato mám děs z porodu jako takovýho, po té zkušenosti…
Třeba ten úžasný z᨞itek s „vyháněním“ krve z dělohy. To jsem myslela, že se po… bolestí
![]()
Ahojky. Taky se hlásím po poradně. CS6 dr. rikal, že to vypadá, že snad do týdne porodím a když ne, tak v pondělí nástup do porodnice. To znamená, že ode dneška přemlouvám berušku natvrdo, ať jde ven přirozeně, nechci se trápit vyvoláváním, když jsem to četla v červenčatech, tak mě to dosti odrazuje.
Ráno tady krásně pršelo a už je zase parno, tak snad to zítra bude trochu lepší. ![]()
saary píše:
Ahojky. Taky se hlásím po poradně. CS6 dr. rikal, že to vypadá, že snad do týdne porodím a když ne, tak v pondělí nástup do porodnice. To znamená, že ode dneška přemlouvám berušku natvrdo, ať jde ven přirozeně, nechci se trápit vyvoláváním, když jsem to četla v červenčatech, tak mě to dosti odrazuje.Ráno tady krásně pršelo a už je zase parno, tak snad to zítra bude trochu lepší.
Tak to držím palečky. Vyvolávání ne
To není dobré. Tak skákat, běhat ![]()
xaxkx píše:CS 7 není na porod![]()
![]()
To je divný, ne
![]()
No, asi není, když mi řekl, že se nic nechystá ![]()
Monalisa24 píše:xaxkx píše:CS 7 není na porodNo, asi není, když mi řekl, že se nic nechystá![]()
![]()
To je divný, ne
![]()
Já tedy nevím, ale já jsem byla při CS 5 přijatá do porodnice s tím, že budu rodit. Je fakt, že před 7 lety…ale
. Pak mi tedy museli vyvolat porod kvůli jiným problémům - prý… Dneska si říkám, jesli už toho nevyužili, že tam ležím…
Bylo to dost děsný. Ale známá šla také při CS 5 do porodniced.....HM. Bůhví, jak to kdo značí
Mně vůbec CS neměří, zase mi píší FX…, jen čípek 1cm, otvírá se, ale hodnota žádná - alespoň zatím.
Jinak jsou ale milí, tak snad dobrý
xaxkx: Můj dr. mi to CS nikdy neměřil - nekontroloval. Dnes jsem si to „vydupala“ a řekl mi tohle… a také nezapoměl dodat, že to na porod nevypadá. Fakt nevím… no, on Vojtíšek určitě ví, kdy se má narodit
![]()
Na netu jsem četla, že pokud je cervix score vyšší jak 8, tak se musí nastoupit do nemocnice ![]()
monalisa: já si myslím,že je to dost vysoký
Nejsem teda doktor
Kecá
Jak říkám, mně to také neměří. Gyndr teda jo. Ale v porodnici ne. Oni jsou tam vždy dva a baví se. No, je jako měkký. Hm, pokročilý nález. No, klidně poroďte, to je v pohodě. Váha mimi je něco přes 3kg, takže bez problémů. Což je asi fakt. A já blb se nikdy pořádně nezeptám a pak mi to hlodá v hlavě
. Akorát jsem se zeptala, zda si myslí, že ten stanovený termín by viděl jako stěžejní. A tak zase řekne: Ale to asi ne, to jako nevypadá.
Ale jak říkám, podle mě jsou fajn a věřím jim tam. Je vidět, že vědí, co dělají a vzhledem k tomu, co denně vidí těhulí, tak se ani moc nedivím, že jsou tak „v pohodě“
.
xaxkx: No, ono asi co doktor, to jiný názor… ale jestli je to tak, jak říkáš… tak to je k porodu… HURÁÁÁÁ!!!
Monalisa24 píše:
xaxkx: No, ono asi co doktor, to jiný názor… ale jestli je to tak, jak říkáš… tak to je k porodu… HURÁÁÁÁ!!!
To víš, že jo
Já se tam raději ani neptám, pro ně není asi CS nijak důležitý
Já nemusím přemýšlet nad hodnotou CS a jestli mele nesmysly. Já zase přemýšlím nad těma debatama, co kolem vyšetření vedou
A jsem z toho jelen
. Ono je asi těžký, to určit. Asi je to tak, že co „kus“ to je „jiný“.Stejně asi jako s příznakama porodu. Nejlepší by bylo, kdyby byl jeden - třeba jako když si někdo zlomí ruku, to se jasně pozná
, ale takhle…
Člověk má strach, aby tam nejel „na blint“ a nebyl za hysterku, ale na druhou stranu, aby neporodil po cestě. Alespoň já mám takový pocit. Tak se modlím: hlavně ať to jasně poznám!
![]()
Ahojky holčiny
Tak mám zas konečně chvilku času vám napsat. Ne teda,že by mě Terezka tolik zaměstnávala, je úžasně hodná, skoro pořád spinká, ale ještě se sžíváme s režimem doma. Dneska ráno jsme ještě museli do porodnice na očkování, protože to se dělá až pátý den a nás pustili čtvrtý. Ale zvládli jsme to. A na odpoledne už se hlásí návštěvy
!
IvcaM - zatím to zvládáme v pohodě (až překvapivě) ale nechci to zakřiknout… ![]()
A pro všechny co se bojíte, že nepoznáte začátek porodu - Nebojte se, poznáte. Nejde to popsat, ale určo to poznáte. ![]()
Pekne odpoledne vsem!
Dneska mi odjela maminka, tak jsem si hezky cele dopoledne pocetla, co se tady za ten tyden prihodilo…
Gratuluju vsem novym maminkam a doufam, ze se vsem dari dobre!
Nasemu mimiskovi se nechtelo na svet, kdyz tu mel babicku… ale prijit to muze kazdym dnem, ze? Terminy mame 2 - 9. a 16. srpna, tak uvidime, kdy se rozhodne.
Prekuluje se a protahuje cim dal vic… strie nemam - asi je to z toho, jak mi masiruje kuzi zevnitr… ![]()
Dneska jsem k obedu mela segedinsky gulas s knedlikem - mnam a jeste nam zbyla rajska, co mamka navarila…
Nejvic priberu ted… ale je to uzasny…
Jsou to nejmin 2 roky, co jsem nase ceska jidla nejedla… uz jsem mela abstak… ![]()
Jinak jsme v nicem nepokrocili - jmeno nemame, kocarek nemame… proste jeste mame 2 tydny… ![]()
Jo, nove fotky v galerii jsou fakt pekny… ![]()
Milhausko to je super,že je Terezka takhle hodná. Docela tě obdivuju, že zvládneš hned návštěvy. Teda zvládnout se dá cokoli,ale že na ně máš chu´t. Já bych ty první dny chtěla být sama s rodinou.Tak a´t to zvládneš ![]()
tak jsem taky doma, v porodnici mne objednali na čtvrtek, tak uvidíme:-)
Jinak jsme s Maggy zvládly čokoládové rakvičky v cukrárně a pak ještě ledový kafinko…mňamka to byla:-)
No, v porodnici jsme počkaly na Mischiinku , aby jsme ji pozdravily.....ta koukala ![]()
Nop a pak jsem šla ještě malýmu koupit papučky, našla jsem mu i super rifličky a pro mne svetřík zn. jupíííí, jsem šikovná holka, celý dopoledne chození, že jsem i ty posly nějak rozchodila.
taď valím dělat postýlku.
Blahopřeji k úspěšnýmn kontrolám a jsem ráda, že T amik neměla
istu doktora.
Jo a Cinq ,
měla jsem se kráááásně, to víš, jako u maminky:-))