Poradna duly
Jana Čurdová
Omlouvám se že vám sem lezu, jen koukám Cecetko, už to budeš brzy mít za sebou viď? toto uteklo. tak přejeme ať je to rychlé, málo bolestivé a ať je to hlavně zdravé.
MíšaN+Tomášek 14t+4d
matulienka píše:Jo, MonikaB má od pátku 16:03 chlapečka Danielka, 4,20, 53 cm.
MonikoB, tak jsem tu váhu asi popletla já:-(. Jdu to opravit ![]()
Polin : to ja ho krmim, on by se ani nedal, hned by rval, zatim teda breci, jen kdyz ma hlad, otesanek
jj, zahul to je, uklidnuju se, ze to uz bude je a jen lepsi, az se to trochu zabehne ![]()
Posílám velikou gratulaci MoniceB a Woodoo, ať jim mimísci dělají jen radost.
Jinak se hlásím do klubu mamin, která mají superhodná miminka. Dneska Terezka spala od půlnoci do šesti, takže ani já nejsem tak mrtvá
.
Polin prdíky nás taky trošku trápí. Zjistila jsem, že Terce pomáhá když jí rozbalím a cvičíme nožičkama. Je pravda, že už jsme měly i nehodu (musela jsem vyprat koberec,ale pomohlo to).
V porodnici nám ještě radili měřit teplotu, že se to tím teploměrem uvolní
.
Holky, na které straně jsou ty vaše bezva recepty na buchty? Taky bych něco upek… ![]()
Dneska byla má nejstrašnější noc - migréna jak prase až do půl čtvrté do rána, pak to trošku povolilo, tak jsem se to snažila zaspat a vstala jsem před chvilkou. Jsem jak praštěná po palici…
![]()
Jediné, co mě těší je, že se ta naše malá nerozhodla u toho úplňku narodit, protože kdybych do toho ještě chytla porodní bolesti, tak je dneska manžel vdovec ![]()
Můj recept na luxusní vaječno-koňakovou bábovku :
Celá vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny (nejlépe malým mixérem), vmícháme vaječný likér a olej a postupně přidáváme mouku, do které jsme předem vmíchali prášek do pečiva. Do vymazané formy nalejeme 1/2 těsta, druhou obarvíme kakaem.
Je to fakt supr, uvidíte, jak se budete oblizovat!
![]()
Ještě jsem zapomněla Yoursun vítej doma i s tím tvým „drobečkem“.
janey - tak já se přidávám taky s mimi do září
, už to vidím. Nejdřív jsem musela ležet kvůli „udržení“ a teď mám problém s vypuzením
.
Noggie - tak že jsi to ty, že ta buchta je míchací
(tudíž pro blbečky a lenochy - pro mě ideální
) a navíc ochlastaná (ty já nejradši
), tak jsem si výýýjimečně ten recept opsala. A běda ti, jak to nebude k jídlu (akorát nevim, kde by se u nás vzal vaječný koňak - i když flašek máme v baru asi 12, vesměs jsou dost drahé a prakticky nic z toho já nepiju
). Bábovka ale až příště, právě jsem doplácala lineckou jablečnou, tak jsem se trošku uklidnila z nervů z té své neschopné dělohy
… nechala jsem si totiž na narozky nadělit opravdický vál (předtím jsem používala výřez, co zbyl po výrobě dřezu
), tak z něj mám ještě teď Vánoce
.
Mmch, nemám to ve zvyku, řešit tu recepty, ale neumíte některá kapustu vařenou dohromady s bramborem
- manžel jinou nechce a já mám recept jenom na nějakou jíškou zahušťovanou
…
Len-til-kah píše:
Noggie - tak že jsi to ty, že ta buchta je míchací(tudíž pro blbečky a lenochy - pro mě ideální
) a navíc ochlastaná (ty já nejradši
), tak jsem si výýýjimečně ten recept opsala. A běda ti, jak to nebude k jídlu (akorát nevim, kde by se u nás vzal vaječný koňak - i když flašek máme v baru asi 12, vesměs jsou dost drahé a prakticky nic z toho já nepiju
). Bábovka ale až příště, právě jsem doplácala lineckou jablečnou, tak jsem se trošku uklidnila z nervů z té své neschopné dělohy
… nechala jsem si totiž na narozky nadělit opravdický vál (předtím jsem používala výřez, co zbyl po výrobě dřezu
), tak z něj mám ještě teď Vánoce
.
Mmch, nemám to ve zvyku, řešit tu recepty, ale neumíte některá kapustu vařenou dohromady s bramborem- manžel jinou nechce a já mám recept jenom na nějakou jíškou zahušťovanou
…
Nakrájíme menší kapustu, oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Asi 10dkg slaniny pokrájíme, rozpustíme na pánvičce, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme. Zamícháme do kapusty. Do ohnivzdorné misky skládáme vrstvu brambor, vrstvu kapusty, nahoře musí být brambory. Každou vrstvu posolíme a popepříme. Zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme v troubě do změknutí asi hodinu. Před dopečením odkryjeme víko. Vrstvy brambor a kapusty můžeme proložit kabanosem nebo uzeným masem.
Jinak ta klasicky zahuštěná jíškou - jako zelí, jinak fakt nevím.
cecetka píše:Cecetko - no právě
no ale stejně … je teprve 10.8. a my už máme 20 miminek. Tak rychle se snad v žádném měsíci nerodilo
xaxkx - díky za recept, předložím ho ke schválení
(vezme si intelektuálku a pak chce, aby mu vařila
…).
Tak jsem zpátky z kontroly.
nejdřív snad to, žejsem se stavila za Mischiinou, je úžasná, už chodí jako frčka a je čupr. Malou má na sluníčku, má trošku žloutenku bere antibiotika kvůli nějaké infekci, ale je to už lepší a přibírá. Takže holky šikovný to jsou.
Já už trošku míň, dnes mi opět naměřili moc vysoký tlak, pan doktor se zhrozil, brali mi krev, moč, dělali sono//odhad váhy 3700 g. //Zítra nástup v 7:30 hod, pokud výsledky a tlak nebudou o 50% lepší, rovnou si mě tam nechají na vyvolání, pokud to rychle nepůjde, tak císař. Pak mi pan doktor jemně řekl, že ať nepočítám s nějakým zlepšením ![]()
Takže dochystávám tašku ![]()
Tolik jsem chtěla přirozený porod. ![]()
Ale už alespoň vím, proč mě tolik bolí ta hlava a taky to, že nebudu přenášet a že stihnu malýho nástup do školy..no, hledám pozitiva, co už jinýho.
Jinak mě to trošku dostalo a ubralo veselé nálady, nějak s tím prostě člověk nepočítá.
Tak to, Matulienko, držím pěsti ![]()
Lentilko, musíme ukázat, že jsme prostě úžasný těm svým chlapům. Chytrý, hezký, šikovný!!!! ![]()
Len-til-kah píše:
Jó - a taky už mám obal na dudlík, heč- žluté autíčko za 29Kč.
Hmmm, to já si koupila od Chicca dva dudlíčky a „futrálek“ byl zdarma… heč
![]()