Srpen 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10766
10.8.06 10:53

Omlouvám se že vám sem lezu, jen koukám Cecetko, už to budeš brzy mít za sebou viď? toto uteklo. tak přejeme ať je to rychlé, málo bolestivé a ať je to hlavně zdravé.

MíšaN+Tomášek 14t+4d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
10.8.06 10:54
matulienka píše:Jo, MonikaB má od pátku 16:03 chlapečka Danielka, 4,20, 53 cm.

MonikoB, tak jsem tu váhu asi popletla já:-(. Jdu to opravit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
10.8.06 11:21

Polin : to ja ho krmim, on by se ani nedal, hned by rval, zatim teda breci, jen kdyz ma hlad, otesanek :D jj, zahul to je, uklidnuju se, ze to uz bude je a jen lepsi, az se to trochu zabehne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
10.8.06 11:46

Posílám velikou gratulaci MoniceB a Woodoo, ať jim mimísci dělají jen radost.

Jinak se hlásím do klubu mamin, která mají superhodná miminka. Dneska Terezka spala od půlnoci do šesti, takže ani já nejsem tak mrtvá :lol: .

Polin prdíky nás taky trošku trápí. Zjistila jsem, že Terce pomáhá když jí rozbalím a cvičíme nožičkama. Je pravda, že už jsme měly i nehodu (musela jsem vyprat koberec,ale pomohlo to). :roll: V porodnici nám ještě radili měřit teplotu, že se to tím teploměrem uvolní :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
10.8.06 11:49

Moniko a Woodoo velká gratulace vám oběma!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
10.8.06 11:50

Holky, na které straně jsou ty vaše bezva recepty na buchty? Taky bych něco upek… :wink:
Dneska byla má nejstrašnější noc - migréna jak prase až do půl čtvrté do rána, pak to trošku povolilo, tak jsem se to snažila zaspat a vstala jsem před chvilkou. Jsem jak praštěná po palici… :? :? :?
Jediné, co mě těší je, že se ta naše malá nerozhodla u toho úplňku narodit, protože kdybych do toho ještě chytla porodní bolesti, tak je dneska manžel vdovec :evil:

Můj recept na luxusní vaječno-koňakovou bábovku :

• 5 vajec
  • 200g cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml vaječného koňaku
  • 250 ml oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao

Celá vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny (nejlépe malým mixérem), vmícháme vaječný likér a olej a postupně přidáváme mouku, do které jsme předem vmíchali prášek do pečiva. Do vymazané formy nalejeme 1/2 těsta, druhou obarvíme kakaem.

Je to fakt supr, uvidíte, jak se budete oblizovat! :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
10.8.06 11:50

Jo a samozřejmě veeeelka gratulace k novým miminkům! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
10.8.06 11:51

Ještě jsem zapomněla Yoursun vítej doma i s tím tvým „drobečkem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
10.8.06 11:56

janey - tak já se přidávám taky s mimi do září :evil: , už to vidím. Nejdřív jsem musela ležet kvůli „udržení“ a teď mám problém s vypuzením :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.8.06 12:41

Noggie - tak že jsi to ty, že ta buchta je míchací :idea: (tudíž pro blbečky a lenochy - pro mě ideální :D ) a navíc ochlastaná (ty já nejradši :wink: ), tak jsem si výýýjimečně ten recept opsala. A běda ti, jak to nebude k jídlu (akorát nevim, kde by se u nás vzal vaječný koňak - i když flašek máme v baru asi 12, vesměs jsou dost drahé a prakticky nic z toho já nepiju :roll: ). Bábovka ale až příště, právě jsem doplácala lineckou jablečnou, tak jsem se trošku uklidnila z nervů z té své neschopné dělohy :? … nechala jsem si totiž na narozky nadělit opravdický vál (předtím jsem používala výřez, co zbyl po výrobě dřezu 8O ), tak z něj mám ještě teď Vánoce :lol: .
Mmch, nemám to ve zvyku, řešit tu recepty, ale neumíte některá kapustu vařenou dohromady s bramborem :?: - manžel jinou nechce a já mám recept jenom na nějakou jíškou zahušťovanou :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
10.8.06 12:47
Len-til-kah píše:
Noggie - tak že jsi to ty, že ta buchta je míchací :idea: (tudíž pro blbečky a lenochy - pro mě ideální :D ) a navíc ochlastaná (ty já nejradši :wink: ), tak jsem si výýýjimečně ten recept opsala. A běda ti, jak to nebude k jídlu (akorát nevim, kde by se u nás vzal vaječný koňak - i když flašek máme v baru asi 12, vesměs jsou dost drahé a prakticky nic z toho já nepiju :roll: ). Bábovka ale až příště, právě jsem doplácala lineckou jablečnou, tak jsem se trošku uklidnila z nervů z té své neschopné dělohy :? … nechala jsem si totiž na narozky nadělit opravdický vál (předtím jsem používala výřez, co zbyl po výrobě dřezu 8O ), tak z něj mám ještě teď Vánoce :lol: .
Mmch, nemám to ve zvyku, řešit tu recepty, ale neumíte některá kapustu vařenou dohromady s bramborem :?: - manžel jinou nechce a já mám recept jenom na nějakou jíškou zahušťovanou :roll: …

Nakrájíme menší kapustu, oloupeme brambory a nakrájíme je na kolečka. Asi 10dkg slaniny pokrájíme, rozpustíme na pánvičce, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme. Zamícháme do kapusty. Do ohnivzdorné misky skládáme vrstvu brambor, vrstvu kapusty, nahoře musí být brambory. Každou vrstvu posolíme a popepříme. Zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme v troubě do změknutí asi hodinu. Před dopečením odkryjeme víko. Vrstvy brambor a kapusty můžeme proložit kabanosem nebo uzeným masem.

Jinak ta klasicky zahuštěná jíškou - jako zelí, jinak fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.8.06 13:53
cecetka píše:
no ale stejně … je teprve 10.8. a my už máme 20 miminek. Tak rychle se snad v žádném měsíci nerodilo 8O
Cecetko - no právě :! - kdyby v téhle diskusi nebyly samé zběsilky rodící před termínem, tak člověk není preventivně tak vydeptaný, že to taky neumí :roll: . Jó - a taky už mám obal na dudlík, heč :wink: - žluté autíčko za 29Kč.

xaxkx - díky za recept, předložím ho ke schválení :wink: (vezme si intelektuálku a pak chce, aby mu vařila 8O :lol: …).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
10.8.06 14:14

Tak jsem zpátky z kontroly.
nejdřív snad to, žejsem se stavila za Mischiinou, je úžasná, už chodí jako frčka a je čupr. Malou má na sluníčku, má trošku žloutenku bere antibiotika kvůli nějaké infekci, ale je to už lepší a přibírá. Takže holky šikovný to jsou.

Já už trošku míň, dnes mi opět naměřili moc vysoký tlak, pan doktor se zhrozil, brali mi krev, moč, dělali sono//odhad váhy 3700 g. //Zítra nástup v 7:30 hod, pokud výsledky a tlak nebudou o 50% lepší, rovnou si mě tam nechají na vyvolání, pokud to rychle nepůjde, tak císař. Pak mi pan doktor jemně řekl, že ať nepočítám s nějakým zlepšením :cry:
Takže dochystávám tašku :cry:
Tolik jsem chtěla přirozený porod. :?
Ale už alespoň vím, proč mě tolik bolí ta hlava a taky to, že nebudu přenášet a že stihnu malýho nástup do školy..no, hledám pozitiva, co už jinýho.
Jinak mě to trošku dostalo a ubralo veselé nálady, nějak s tím prostě člověk nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
10.8.06 14:20

Tak to, Matulienko, držím pěsti :!

Lentilko, musíme ukázat, že jsme prostě úžasný těm svým chlapům. Chytrý, hezký, šikovný!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
10.8.06 14:24
Len-til-kah píše:
Jó - a taky už mám obal na dudlík, heč :wink: - žluté autíčko za 29Kč.

Hmmm, to já si koupila od Chicca dva dudlíčky a „futrálek“ byl zdarma… heč :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí