Poradna duly
Jana Čurdová
cecetka píše:
Tamik právě, že uvidí. Monalisa tam totiž přidala tabulku, ve kterém tt která porodilaA snad jen 4 přenášely, zbytek všechno je před termínem.
No já mám termín dle UZ ve 20. týdnu 23.8., ale dle UZ ve 30. týdnu 19.8. S Dr. jsme se dohodli, že budeme počítat ten 23.8. Tak snad to Ráďa pochopil, že do tohoto data má vylézt ven
Tak to já zas koukala jen jedním okem
! (tím co s ním vidím špatně, samo
)!!!
cecetka píše:
Tamik Silvic do nežvatlací diskuse nechodí, ale teta Lentile je tam dost populární. A ještě ji všichni štenkrujou, jak to, že ještě neporodila
Hahaha, teta Lentile je totiž populární všude!!! Jen teď se zrovna někde vykecává jinde, na nás kašle a proto nerodíme ![]()
Tamik píše:Týýjo, malá tam má rodeo nebo co. A jak mě vždycky prokopává skrz jen nahoře kolem pupku, teď jakoby tam dole šmejdila ručičkama - třeba si to tam roztahuje(nooo, já vím, to je blbost), ale hodilo by se to
![]()
HA HA HA roztahuje ručičkama … že by vynalezla nový způsob porodu?
![]()
cecetka to by byla sranda, by si pootevřela, nakoukla, pak by třeba viděla nějakýho hnusnýho doktora a řekla by si: Tak tam mě nedostanete ani náhodou
- a já bych zase utřela
!!!
Je mi nějak divně, jdu to rozehnat broskvema a nektarinkama. No a k večeři si dáme párky a ještě přítel donesl řízek…
, když víno nefunguje, třeba zkažený žaludek!!! To je taky blbost, já jsem takový čuně, že mi žaludek jen tak něco nezkazí
!!!
Ahoj holky 2in1 a novopečené maminky s mimískama,
tak jsem tu 2 dny nebyla a teď jsem to všechno četla netrpělivě jako detektivku
Takže se připojuju s obr gratulací pro Woodoo a jejího drobečka Matulience držím všechny palce co mám, všechno bude báječný, uvidíš ![]()
Monaliso24 jestli můžu poprosit doplnit do seznamu srpňátek, že čekáme kluka /no jednoho už máme, tak jsem samozřejmě taky mocně vzdychala po růžových mašličkách
/, jmenovat se bude Vojta a termín mám posunutý na 29.8., ale silně pochybuju, že vydržím tak dlouho ![]()
Anajko já mám taky momentálně klasicky problémy s kvasinkama v pochvě a podle knížky „Zdravé těhotenství, přirozený porod“ od I. Stadelmann jsem zkusila přírodní metodu - stroužek česneku, zabalený do gázy a převázaný provázkem, zavést do pochvy a to 2× během 12ti hodin /dát vždy nový stroužek česneku/ a musím říct, že u mně to zabralo ![]()
Jinak se přidávám „do klubu“ nočního poslíčkování, u prvního dítěte jsem netušila co poslíčci jsou a ani o ostatních těhotenských potížích jsem neměla ani zdání, teď je to fakt jak podle knih - pálení žáhy, čurání 6× za noc, taktéž noční rodeo v břiše atd. Mám termín až 29.8., na miminko nijak nepospíchám, ještě bych potřebovala doma stihnout pár věcí /např. natřít topení
/,pořád se děsím co všechno tu nemáme hotové,ale každou noc mívám pocit, že už už pojedeme do porodnice
No a k těm zaručeným metodám na vyvolání porodu - u Ondry jsem taky zkoušela úplně všechno co se doporučuje a přenášela jsem nakonec 10 dní ![]()
Tak to je zatím vsjo, jdu si osmažit cuketu, marně jsem odolávala souboje chuti s leností, na cuketách jsem teď prostě závislák
Ostatně jestli máte nějaký mňam recept z cukety, tak sem s ním!
Bazalka
Tak to je zatím vsjo
Anajko a zkusila jsi výplachy Tantum Rosa? Musím říct, že mě dneska taky svědí v pochvě
Celé těhu bez problémů a teď toto? Snad je o jen nějaká náhoda. Pokud to ale samo do zítřka nepřejde, tak vytahuju ze skříňky Tantum Rosa a jdu na věc ![]()
Tamik hezky se napapej, třeba tě to v noci chytne a zítra se ani nenajíš ![]()
Tak mě napadlo, kdybych rodila dlouho (jak některé smolařky), tak budu moct vůbec při porodu jíst? Nebo mě budou k tomu všemu ještěv mučit hlady? Možná ani nebudu mít chuť k jídlu, ale co když jo? ![]()
Dobře baby, odhalily jste mě, já prostě to rození flákám
- tož přiznám se bez mučení, že se sice šíleně těším, ale jak mě někde pořádně píchne, tak si říkám - to jako už
a nebude to moc bolet
…
Dneska jsem viděla svého čerstvého synovce, týjo, nic hezčího jsem před sebou v životě neměla
a akorát jsem slyšela, jak říkám Ten je ale klááášnýýý (jako debil
…)!
Už mi z toho břicha hrabe, ale fakt nevím, co bych furt chtěla, protože když nad tím tak přemítám, tak bych taky mohla teď být na místě ženské, která šííííleně chce miminko a ještě se jí ani nepodařilo otěhotnět
- a já tu zatím kňučím a fňukám a přitom to mám za pár
- no totální koza
!
Matulienko - ty to dáš, držíme všechny čtyři pěsti!
To mi připomíná - dneska jsem zahájila poslední myslitelnou vypuzovací strategii: hraju si na Matulienku (no, ale chtěla jsem ještě utřít prach a povysávat … nějak jsem se do toho asi ještě dost nevžila
).
Jo a s tím, jak pořád píšete, že to chce pohyb, tak na to vám, děvčata, prdím
- porod nikde, zato mě může trefit šlak, jak mě pak rve v kloubech a páteři
!
Cecetko -nezkusila jsem nic jen takovou mast, kterou uz mi predepsala pred par tydny dr. Strouzky cesneku-to jsem neslysela nikdy,ale kdyz to pomohlo, budu muset neco vyzkouset.Diky za rady.
Od rana me boli bricho v nejakych nepravidelnych intervalech, dopoledne jsem to skoro nevnimala, ale ted odpo je to nejake intenzivnejsi, ale asi jsou to ty vase posly, ktere jsem doposud neznala
a nebo by to mohly byt taky zarazene p*** ![]()
No uvidime,co se z toho vyvine ![]()
lentilko to jsem na tom stejně. Včera jsem si mákla a dneska jsem jak mrzák. Ani do těhucvičení jsem nešla. A to tam fakt bývá sranda. No nic, já to ještě zvládnu několikrát. Malý jen tak rychle nevyleze ![]()
Jo a dnesk jsem sterilizovala dudlíky v napařovacím hrnci v mikrovlnce … měla jsem strach, aby se ten plast nějak nerozpustil … a vydržely. Takže už vím, jak na to
Dala jsem je do toho novéhoo futrálku. Ony tam sice sterilní dlouho nevydrží, ale hlavně, že jsou aspoň jednou prošlé parou ![]()
anajka zaražené p? To nám říkala myslím sestra na prohlídce porodnice, jak máme přijet až to fakt budou VELMI silné opakující se pravidelně bolesti (nejraději po 5-ti minutách), protože by to taky mohly být ony zaražené py!!! ![]()
Když si představím, jak mi říkají: maminko, vy ale nerodíte, to jsou jen …
, bych na ně koukala jak zjara!!!
cecetka to mi připomíná, že jsem nesterilizovala ještě nic. Dudly mám tři a jeden až od půl roku a uvidím, třeba nebudou nutný! V porodnici je miminkům prý nedávaj (teda u nás) a že je to prý lepší kvůli kojení nebo co. No uvidíme, pro mě je to španělská vesnice!
Tamik -
to by fakt byla ostuda, podruhé bych asi jela jinam.
No já každopádně nikam nejedu dokud mi fakt něco nebude, určitě nerodím, to by se mi přece nemohlo přihodit.Spíš konečně vím, co to ti poslíčci jsou.
Jdu si objednat pizzu, mňamky.
anajka neboj, já taky nerodím
, když to prý poznám… zatím jsem nic nepoznala. Nooo, taky mi nic není. Bane, trošku mě začlo pobolívat břicho, ale to je jen další část ke všem těm ostatním, co mě pobolívá…
, tak jsem taky klidná.
Já jdu koukat na Novu. A až přijde přítel, dáme si výbornou rodinnou večeři - ty párky
(s podotknutím, že ohřát v mikrovlnce je musí přítel, mě vždycky popraskají
) ![]()
Joooo, tak to jak jsem dělala tu hrachovku … tak to bych vážně rodit nemohla. To bych se hanbou propadla
A to mi připomnělo, že jsem dneska zase nebyla
![]()
A Dr. mi v pondělí tajky říkal, že dřív jak při 5-timinutových kontrakcích nikam jezdit nemáme. Bylo by to zbytečně brzy. Jenže, jak vůbec poznám, že mám kontrakce? ![]()
Cecetko -to je právě to. Já jsem jednou už rodila,sice to po 8 hod skončilo císařem,ale nějak si taky nemůžu vzpomenout, jaká to byla bolest. Dneska mě podbřišek začíná bolet čím dál víc,ale fakt,co když jsou to místo stahů děložních stahy střevní? No nechám tomu volný průběh a uvidím. ![]()