Poradna duly
Jana Čurdová
no u nas je to podobbne…taky je nna vsechno strasne casu
ja jsem mu rikala ze muzu porodit klidne uz za 4 tt..a nevim jak to pak na posledni chvilku budem vsechno delat…
ale jeste pockat tak tyden a uz zacnu vic ootravovat..
Tak jsme se vrátili z prohlídky porodnice (Brno Bohunice), byla před tím skoro hodinová přednáška a bylo to super! Fakt jsem se tam začala těšit, i když porodní sály vzhledově nic moc, ráda bych nadstandart, ale pochybuju že bude k dispozici - na přelomu července a srpna. A potom na novorozeneckým na normální pokoj, jsou tam 2-3 lůžáky. Porodní asistentka, co nám přednášela mě fakt uklidnila, mluvila o porodu tak přirozeně, nic nepřeháněla. Byly jsme tam jen tři páry. A moc příjemně mě překvapil manža, pořád se na něco ptal a zajímal se, říkal, že se tam dozvěděl plno věcí
![]()
Jinak já už mám kromě kojící podprsenky a jednorázových podložek úplně všechno, i sbaleno do porodky, postýlka mi stojí nachystaná už asi tři týdny u postele v ložnici, kočár stojí v pokoji v přízemí
![]()
Jo a děkuji za gratulace ![]()
Tak mi oblečky visí na balkóně, to je krása…a byla toho plná pračka a to budu ještě jindy budu prát plínky, tmavé a potah z kočárku a autosedačky. ![]()
ahojky dneska…
tak to máš fajn Evi, že máš klíče od lékárny…to se může vždycky hodit.....to já hold nemám, tak jistota je jistota, lahvičky kupuju příští tejden…oblečky na šnůře sou fakt mooooc krásnej pohled…ale ještě hezčí to je, když už je to poskládaný ve skříni provoněný dětským mýdlem…na to se chodím dívat furt…tak krásný komínky už po porodu nikdy neuvidím…(ze zkušenosti…budou jen hromady prádla na žehlení a já budu chodit a vytahovat z té hromady a protřepávat aby to nebylo tak zmuchlaný, páč na žehlení nezbude čas…
)…ad pláštěnka…rozhodně se vyplatí ji mít…a ještě k tomu na podzim, kdy bude imrvére pršet…jdi do ní…
Patsy to je super že se porodnice líbí.....já jdu na obilnák hlavně proto, že tam sou vpodstatě všechny porodní sály něco jako nadstandart…sprchy a wc na pokojích.....no a taky kůli novorozeneckýmu jip a mám to blíž…takže hlavně ať je vše ok a zvládnete to i v Bohunicích… ![]()
včera se tady prohnala cca ve 4 hodiny bouřka jak prase a od tý doby až do půl devátý nejela elektrika…teda řeknu vám, jak není PC a TV, tak je krize…ještě nervy z toho že mám plnej mražák masa, v pračce prádlo, a nemít v čem vykoupat dítě, páč neteče kůli proudu teplá voda, mobil vybitej.....no sme děsní závysláci na elektrice…fuj…ještě když člověk čeká, že každou minutu už to přece musej zapnout… ![]()
Lenul myslím že se ke konci těhu dávky magnezka nemají nijak radikálně zvyšovat…no nevím, já mám v plánu ho přestat jíst úplně za 2-3 týdny…abych si třeba neoddalovala porod nebo tak…ale třeba to mám v hlavě blbě zapsaný a není to tak jak ti tady ted píšu.....zkus se na to zeptat Dr. a pak sem hod info, at se poučíme i my ostatní… ![]()
ad postýlka…má jí půjčenou sestřenka, doufám že jí už brzo přiveze…pro jistotu tady mám nachystaný povlečení a mantinel, kdyby jí náhodou chtěla dovézt až budu v porodnici…ať to může R. povlíct a já jen položit čertství mimi do postýlky…
mmch doufám že neporodím během 14ti dní…to nám jede prababička k synovi (mému tchánovi) do Rakouska a nevím jak by tady ti mí kluci přežili, páč máme domluvený, že jim bude po dobu co budu v porodnici vařit…R. neumí skoro ani vajíčka a je rád že si občas zvládne udělat čaj na snídani…
.....bych se vrátila a oni by chudáčci byly kost a kůže…ten malej od toho nemá daleko, když s ním bojuju o každý sousto…není zrovna velkej jedlík…asi bych se na to neměla spolíhat a něco málo hotovek nakoupit do mražáku nebo tak…hihi…a to sem se vytahovala jak su vzorná, jak už mám všechno.....stejně vždycky ještě příjdu na další věc co budu muset zažídit, udělat…
![]()
Dobré dopoledne ![]()
S tím magneskem jsem to taky četla, mělo by se vy:,–(it měsíc před TP, protože pak můžou být problémy s dělohou, nemusela by tak dobře miminko „pustit“.
Jó Liduško, tak komínky mám ve skříni taky, to jsi mě pobavila, s tím taháním oblečení z hromady vypranýho prádla, ale asi to tak fakt bude ![]()
Evikule, proč budeš prát potah z kočáru a autosedačky?
Ahojky… Já si koupila raději 2 lahvičky, jednu na čajík, druhou na mlíčko pro všechny případy… To praní vám zavidím, já chci vše až po stěhování, ale to bude až tak za měsíc… no, doufám, že to stihnu a neporodím dřív… Jinak potah do autosedačky budu taky prát, protože nemáme novou… Ale kočár bude novej, tak ho prát nebudu.....
Já taky koupila dvě ty nejmenší, takže mi možná budou na houby, když budu kojit, ale dají se k tomu dokoupit jen dudlíky pro starší mimča.
Holky, já jsem ale pěkná pippina… Jsem stříkala Raidem mravence na balkoně a asi jsem se toho nadejchala… no, pěkně mě bolí hlava a točí se mi..... to se může stát jenom mě.....
Jé, Peťulko, opatrně! Já jak jsem natírala ten přebalovací pult, tak se mi pak taky trochu motala hlava, ale za chvilku to bylo dobrý. Si ty mimina s náma užijou
![]()
Odkud vlastně jsi?
Já jsem z Liberce, ale budeme se stěhovat do Brandejsa nad Labem..... A co ty…???
Já jsem z vesnice asi 20km od Brna. To se budete stěhovat s přítelem?
jj…on toti v Brandejse pracuje… teď dojížděl z Liberce, ale to se jaksi nevyplatí, když nebudu pracovat…
Patsy tak to su ráda, že to tady s tím magneziem netvrdím jen já…už sem se bála že to mám nějak pomotaný…ale info od Dr. by stejně bodlo, já se na to určitě zeptat zapomenu…páč mi v poradně vždycky asistuje Ríša a to je furt jen „Ríšánku, nekopej do toho stolu, neber ty tužky, pan doktor je potřebuje, musíš dělat hačí, a mezi tím jen…máte nějaké problémy???…ano mám…Ríšánku, nedělej to, .....natíkají mě nohy“......atd.....takže asi tak vypadá moje návštěva v poradně…naštěstí vždycky když jsem potřebovala jít na UTZ mi ho pohlídá prababi, ale je to naprd., musím jí ho dovést do Kuřima…(16km od nás), pak jet do Tišnova (12 km od Kuřima), pak zase do Kuřima pro dítě a domů.....prostě moc složitý, takže ho rači beru sebou…když mám jít „na kozu“, tak mu vrazím lízátko, po:,–(ím do židličky a vykládá si se sestřičkou, takže to taky jde.....no…sem se rozepsala, jak probíhá poradna s dvouletým prckem…
…
Petko, tak at stěhování proběhne co nejdřív a co nejrychleji, at máš pak čas ty pidioblečky vyprat…koukám že se fakt nudit nebudeš…
a s tím raidem…to je na prd…musíš dávat bacha…ale já zase dávám miminu „pokouřit“ jinak…bojuju s akné a tak denně potírám ksicht a dekolt Garnier pleťovou vodou a je v ní alkohol…dělá mi to pěkně zle, když se tím potírám kolem nosu, vždycky zadržuju dech, ale stejně sou to výpary a je to denně…naštěstí to aspon zabírá proti akné… ![]()
hihi, su dneska nějak ukecaná…Ríšové spolu od rána něco podnikají, takže mám spoustu volna, je to fajn, aspon si malej užije pořádně táty, přes týden to tak bohužel není…táta jezdí z práce pozdě, takže si ho tak neužije…no ale co sem chtěla napsat.....jak mám tolik času, tak se děsně nudím…dneska sem pořádně vydrhla koupelnu a tvrdne mi z toho břicho jak blázen, takže i když bych se chtěla nějak zabavit tak je to vždycky práce, kterou bych neměla, tak rači sedím..jenže to já nevydržím…nejrači bych vyjela někam na výlet, jenže v autě mi to taky nedělá dobře…chjo…se asi do porodu unudím nebo co…ještě že mám aspon toho nezbednýho Ríšulu co mě v týdnu zaměstnává…
no je vidět že se fakt nudím, když toho tady tolik píšu… ![]()
jo, tak to akné mám taky všude… dokonce na místech,kde bych ho vůbec nečekala… no, prej holčičky berou mamince krásu, tak uvidíme, co na tom je pravdy… ![]()
Pati, já měla akné i u Ríše a to o dost víc než ted…
…v tomhle těhu se mi začalo dělat až někdy kolem 20tt, u Ríše sem byla osypaná od úplnýho začátku…