Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky.
tak ja na plicnim tak nebyla.ptala jsem se dr a rikal ze uz se nechodi,tak jsem se radsi ptala jeste v porodnici a taky rikaly ze ne,tak jsem rada,ale koukam ze vsude je o jinak ![]()
cibulko tak si uzijte ty kokonose
![]()
lucosku taky mam nak hodne energie.no me to ale brzo prejde.
jdu koupit novy zaclony,tak budu az odpolko.jestly mi teda uschnout tehu dziny.v 9.30 si jdu nechat napsat materskou a jeste jsou mokry ![]()
Čauky,
to je teda pěkná hovadina, že by tě nenechali kojit, mě tyhle jednostranný názory vždycky nakrknou, protože je určitě spousta novopečených maminek, co o tom nic neví a nechají si tohle nakukat ![]()
Taky neznám nikoho, kdo by šel na plicní, jen praktický dr. a zubák, to je klasika, ale i to je nepovinné.
Holky, na Rodině.cz se nám na Srpnovkách dnes v 6.10h narodilo první miminko
32 dní před TP, ale je v pořádku
Jsem zvědavá, kdy se to začně rozjíždět tady
ahojky…
jéje první „srpnové“ miminko,......doufám že u nás se začne rodit nejdříve v půlce července…a kolik váží a měří???
Luci já nemám ani kolonku v těhu průkazce na plicní..... ![]()
ad látkovky…už ste si četly článek tady na emimi co dneska vyšel???…dokonale mě od látkovek odradil i když sem nad nima přemýšlela…ale fakt jen přemýšlela kůli živ. prostředí.....stejně mám už nakoupeno papírovky do začátku.....a všem návštěvám co se budou ptát co miminku mají přinést nakážu plínky…všechno ostatní mám.....až teda na řetízek s hračkama co se věší na boudičku kočárku at má mimi na co koukat…ale to si někomu asi řeknu…známých zvědaví na mimčo máme dost…
…su to ale vyčůraná co…hihi
Cibul, užíjte si dovču a hlavně nohy křížem…at nemusíš do tamní porodnice…a s tím Šimonkovým spaním…máme obdobnej problém…Ríša se v noci stále budí, cestuje, volá mě…spí s tátou, ale to mu nestačí…třeba jen dneska sem k němu musela 2× v noci lehnout než zase usne a ve 4 hod. už se nakvindoval do postele ke mě a utlačoval mě tam…takže su taky vyřízená, ale zvyklá… ![]()
dneska mi v 1 příjde návštěva..to mám radost…nějak poslední dobou nemusím návštěvy co se mi chtěj nasáčkovat do baráku když Ríša má odpolední spánek…ale už sem jí kývla, tak snad mi ho hned nevzbudí…je to ta kamoška co oblíká holčičku do komunistických tepláčků a košilí.....
Liduško, malej je na JIP, asi kvůli váze, ale taky v pořádku. A to nám včera ještě říkala, že jí dr. straší, že má Maty hrozně velkou hlavu a vůbec je velkej, tak měla strach, jestli ho vůbec porodí normálně a takhle to dopadlo
46cm a 2530g
to byl jako spontální porod?? nebo kůli něčemu vyvolávanej???......váha je krásná…to by ani na JIP nemusel být…teda jestli je tam kůli váze.....spíš bych ale řekla že kůli dýchání…ty plíce ještě tak brzo nejsou úplně OK.....ale usmívám se tady nad prvním „srpňátkem“.....já už se táááák těším.....kočárek je v chodbě, Ríša ho neustále někam po domě vozí, vykládá že je to pro miminko, chce se taky vozit…což nechci dovolit, když už mám tu vnitřní bílou vložku vypranou, chodí hladit plyšáky do kolíbky…no já se prostě mooooooc těším.....
Bylo to naprosto spontání, v 1hod. jí praskla voda, tak hned jeli do porodky a V 6.10h byl Matyášek na světě
Taky mám z toho radost, už to máme za páááááááááááár ![]()
tak to bylo fakt rychlý.....taky bych to tak mohla mít…teda jen o trošku později…jak už sem psala…nejdřív v druhé půlce července…takže ještě 14 dni musím mít nožky křížem......né že by to pomohlo že jo…hihi…
Llidusko, ja jsem zastancem latkovek, ale ne takovych tech super drahych novodobych ale klasickych ctvercu, uz jenom kvuli tomu opruzovani a pokud to nikoho nepotka tak budu rada za vas ![]()
Enko, tak to je jasný, že když tě k tomu donutí situace, tak ti nic jinýho nezbyde…zdraví dítěte je na prvním místě a ještě si můžeš říkat jak nezatěžuješ živ. prostředí......taky doufám že Nikča bude odolná jako Ríša…
…a to vaše druhý stvořeníčko bude třeba taky v pohodě v papírovkách ať se nemusíš tak moc honit…ono plínky od 2 dětí bude asi horší než jen od jednoho…
Holky…teda srpňátko…to už je to fakt blízko ![]()
Látkovky.....no, já jsem právě psala, že na 100% je nepoužívám. Pro mně by 100% látkovky už byly příliš. Přesně jak psala ta maminka v tom článku…když teď jedu s malým, kterej chodí na nočník POUZE pokud ho nechám běhat nahatýho, na dovolenou, tak beru jednorázovky. Jak bych to tam asi dělala? Jinak já jsem s tím začla nejen kvůli ekologii, ale hlavně proto, že měl opakované záněty moč cest a v nemocnici, kde jsme byli když u jednoho zánětu měl febriní křeče, mi doktoři jasně doporučovali přejít aspoň částečně na látkovky…já ani nechodím do těch diskuzí, protože si nepřipadám 100% ![]()
Jo, holky. Volala jsem ve středu Dr., kvůli tomu, že jsem ani nemohla chodit s tou stydkou kostí. Ta mi řekla, že mám být ráda, že dojdu na záchod a že jiné ženské ani nevstanou z postele a že mně to chytlo naštěstí až takhle na konci. Nic se s tím prý nedá dělat, jen přidat to kalcium…
No a jak mně z ničeho nic takhle začal bolet celej ten podvozek, tak jsem si všimla, že mi staršně pokleslo bšicho
Takže to je tím.Až tak, že i manžel si toho všimnul a to už j eco říct. Ten si nevšuml ani když jsem si ostříhala vlasy do pasu na mikádo
![]()
LIDUŠKO- no, já ty nohy křížem fakt budu držet. Ale už jsem si raději pozjišťovala nejbližší dobrou porodnici a číslo do ní atd. Tašku do porodky beru s sebou
No a je to Vrchlabí. Já vím, že už to tam není co bývalo, ale žádná bližší prý není ani tak lepší..prý ty ostatní hrůza
No, jak už jsem psala- já musím vydržet aspoň do 24.7 ![]()
Cibulko, to musí být hrozný, ty bolesti. To já naštěstí neznám (ťuk ťuk - musím to zaklepat). Myslíš, že je to tím, že mimi kleslo a naléhá hlavičkou na pánevní dno?
cibul, vás vlsatně čeká ta hospitalizace co???…s tím klesnutým bříškem to může být ok…třeba kamošce kleslo v 37tt a rodila ža ve 42tt…tak to by snad mohlo být ok…hlavně že jsi si zajistila porodnici, kdyby něco…
naštěstí vůbec nevím o jaký bolesti stydký kosti mluvíš…ale držím pěsti at to není tak hrozný…
divný je, že jak se blížím do finiše, tak je mi čím dál líp......poslové téměř přestaly, tvrdnutí je jen vyjímečný…břicho …asi nepoznám že mi kleslo…nebo jo???.....možná je to taky tím počasím…je mi ted sqěle…žádný pařáky…venku je sice jen 18°C ale já chodím jen v tričku…je mi tak fajn..vzala sem si tenkej svetr a myslela sem že se upeču…je vám taky pořád teplo nebo normálka???
PATSY- já myslím, že to tím je, že mimčo šlo hodně dolů a proto to teď bolí. Navíc od toho dne ho cítím až mezi kolenama
Ale doufám, že to ještě nic neznamená, ikdyž se Šimonkem jsem si tak velkého poklesu snad ani nevšimla…už si to teda nepamatju, ale tohle si pamatovat určo budu
Myslela jsem, že vícerodičkám sestupuje mimčo až těsně před porodem nebo u něj, ale známe výjimky, že?
LIDUŠKO- víš, co se říká…že těsně před porodem je ženská najednou plná energie a nic ji netíží
Já jsem teda hodně zmrzlá, ale taky jsem v tomhle těhu nějaká horkokrevná…v minulým nic.
Jdu uspávat, ať můžu dožehlit věci na dovču…