Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj Zuzi, metřík krásnej - a nebyla by lepší zpěvačka než inženýrka přes dírkovanou matematiku?
![]()
jinak Obrázku koukám jaký máš supr kontroly ![]()
a Katko, to je teda taky fofr - hned o 2 týdny starší ![]()
já se dneska musela nasmát - komukoli ze známých řeknu že čekáme, tak se hned ptá co to bude
tak už jen říkám že holka, protože tatínek ví co si dělal
ale napnutá jsem jak kšandy než se to dozvíme ![]()
holky necháte si říct co to bude? … teda když se prďola bude chtít nastavit ![]()
a Obrázku ještě jem chtěla - nevím jak jsi na tom s oblečením ze „sekáče“ ale já hrozně ráda objednávám těhu hadříky na www.mimibazar.cz a taky si myslím že dávat tisíce není nutný, většina těch věcí je stejně jako nenošená…
tak to byl jen tip ode mně ![]()
ahoj Ibbu , jo jo, zpěvačka je druhá varianta, ale zatím se ještě nepředháníme, po kom bude mít hlas jako zvon
hlavně, aby to bylo zdravý… jak říká moje babička
A co to bude si říct asi nenecháme, snad se to povede nezahlédnout na UT. Všichni kolem to řeší, většina nás tipuje na kluka a já od samého začátku o něm mluvím také v mužském rodě… ale mateřská intuice prý v tomhle případě funguje 50 na 50%, takže to beru hodně s rezervou. Nechceme se připravit o ten okamžit, kdy nám poprvé řeknou na sále „máte kluka“, nebo „je to holčička“ … za ten okamžik mi to stojí. Takže rodina a okolí holt musí vydržet ![]()
A jak jsem už psala, nemusím růžovou, takže mají dost času na to shánět (pokud tedy budou chtít) dárečky a výbavu v nějaké jiné pěkné barvě - univerzální. Přítel k tomu poznamenal, že taková blátivě hnědá je praktická ![]()
blátivě hnědá jo?
ale ja fakt že tvůj přítel uvažuje velmi prakticky
![]()
no já moc růžovoučkou taky nemusím, něco jo, ale všechno…
dostala jsem od známých veškeré oblečení na holku do 1 roku - je to od Holanďanů takže to tak vypadá
- a všecno, VŠECHNO je růžový!!! myslím že tak jedny bílý punčocháčky bych užila i na kluka ![]()
zato od jiný kamarádky mám věci na kluka a umím si je představit na holce jako nic - no takový modrý bodíčko s autama - to je super ne
a já si celé dětství hrála s klukama a autama tak by to bylo „stylový“ ![]()
Dobré ránko.
Zuzi super mětřík. ![]()
Tak já už dnes byla na krev, tak že to už mám vyřízené no a ten ultrazvuk NT screening mám přeobjednaný, tak že jdu už příští čtvrtek. Sestřička tam sice nebyla moc nadšená, že mě musí někde vtlačit, ale zvládla to. Jo a po dlouhé době jsem narazila na tak šikvnou sestřičku, vzala mi krev na poprvé, úplně nádherně. ![]()
A co vy jak se jinak cítíte? Já teda kupodivu v pohodě, ale nějak hubnu a to jím normálně, tak že nechápu. Ale na druhou stranu mi to vůbec nevadí, zásob mám až až.
![]()
Dobré ránko,
kokukám že holky co byly na kontrole maj mimísky starší, tak jsem zvědavá jak dopadneme my v pondělí.
Já mám sice termín 18.8. ale dle naší mamky to bude prý stejně dřív (je to taková vědma, často jí to i výjde, navíc ona rodila mě i ségru dřív a babi taky, takže to máme v rodině
) No říkám si radši o pár dní dřív, než dýl…
Já bych na jednu stranu chtěla vědět co to bude dopředu, já bych teda radši holku (i když růžovou taky nemusím), ale uvidíme až to bude aktuální. Kamarádka sice říká ať si to nechám jako překvapení, ale podle mě je jedno jestli se to dozvím jako těhu nebo na porodním sále (tam bude těch šoků dost) překvapení je to pořád stejný.
Horší by bylo kdyby mi řekli co to je a pak se narodilo to druhý ![]()
Jinak rifle už mě taky celkem škrtí, mám samý obtažený tak to nechci moc nosit, ještě že nechodím do práce, to bych asi nostila celý týden jedny kalkoty. Doma v teploškách je pohoda. Jinak na mimibazaru jsem taky už po něčem koukala, už dřív jsem si tam objednávala kabelku a boty a v pohodě, bylo to sice nový ale mnohem levnější než v obchodě ![]()
Dneska máme sraz s holkama ze školy, tak se do riflí zkusím nasoukat na tu chvilku, zatím jim to nechci říkat, pořád mi to připadá brzo…
Ahoj Holky,
tak bych se k Vám ráda přidala. S manželem čekáme prvního našeho drobečka. Je to pro nás všechno nové, tak budu ráda, že se budu mít s kým poradit ![]()
TP máme podle prvního ultrazvuku 31.8., Na první kontrole, kterou jsme absolvovali v 6+4 jsme už viděli i srdíčko. Byl to nádherný pocit ![]()
ahoj Niki, vítám ![]()
Katko, tak to je super, když se „povede“ zdravotnický personál, co?
a hlavně ať jsou testy v poho!
Moni, já jsem na to říkání pohlaví změnila názor … dřív jsem nechtěla ale teď si to nechám říct, pokud to půjde poznat - ale manža nechce ![]()
tak nevím, jak si to představuje, když já to vědět budu a on nic … asi si myslí že se neprořeknu ![]()
no a s tím oznamováním, těžko říct, někomu jsem to řekla už dřív, trochu ten strach je .. ale zase radost je větší
ale to je na každém.
kamarádi (a to nás s manžou teda popravdě hodně mrzelo) to oznámili až ve 4.měsíci ale takovým stylem … tak těm jsme nic neřekli a zatím se na to ani nechytáme
(jako malý děti co?
)
Taky zdravím „nováčka“ Niky a gratuluju ![]()
Ibbu - já se znám takže si to určitě nechám říct, co že to v tom bříšku máme, na to jsem moc zvědavá abych to vydržela ![]()
Jinak dobrým známým, příbuzným a tak podobně jsme to samozřejmě řekli, to je jasný, jen se mi to nechce říkat všem, třeba zrovně těm hokám na srazu, který jsem třeba 2 roky vůbec neviděla…
to je Moni pravda, záleží co to je za lidi ![]()
ale fakt si teď užívám jak se o mě okolí stará
i švagrova přítelka se vyptává jak se mi daří
no občas se nestačím divit ![]()
ale já jdu na sraz od základky zítra večer, a vím že tam jsme teď dvě těhu (a dokonce skoro nastejno) - tak to asi prásknem
hlavně ta druhá spolužačka o mě neví tak to bude docela sranda
![]()
no já bych ráda věděla co bude hlavně kvůli nákupům - ale ja fakt že žlutá zelená a oranžová jsou moc krásné barvy - a taky je pravda, že koupit něco takovýho není dneska jednoduchý ![]()
Niky taky tě vítám mezi náma.
No tak já si taky určitě pohlaví říct nechám, u dcery jsme to taky věděli. ![]()
Mám v živé paměti jak se nás dr. na tom ultrazvuku v tom 20. tt zeptal zda chceme vědět pohlaví, jsme řekli že ano, tak on na nás je to samička. Jsem na něho koukala jak na vola.
![]()
Ahoj holky,
tak jsem si zkusila nastavit metřík, tak doufám, že se mi tam potvůrka zobrazí ![]()
Jinak mě i manželovi je 28 let. Mimiško nám vyšlo hned v prvním měsíci zkoušení. Pracuju a studuju (dálkově), přístí víkend mám zkoušky a zápočty a ještě jsem to neviděla, tak jsem zvědavá jak to dopadne.
Rozhodli jsme se, že chceme mít překvapení až do poslední chvilky, tak pokud se doktor nepřeřekne, tak nechceme vědět co budeme mít.
Holky, prosím, jak jste nastavili ty termíny kontrol a porodu pod metříkama?
Držím všem palce na dalších kontrolách, já jdu až 5.2.
S tím užíváním si péče souhlasím, je to kouzelný, jak se to někdo dozví jak se hned stará že?
Tetě jsem to řekla u nich na návštěvě a hned mi šla loupat pomeranč, ať máme vitamínky, je to super hlavně manžílek si to moc užívá, někdy mi připadá že pomalu víc jak já
on už chtěl mimi dřív, ale mě se po pravdě moc nechtělo, tak je teď nadšen, umývá nádobí, pořád mi něco dobrýho vozí (džusíky, ovoce a tak).Dokonce kouká na netu na kočárky
Hlavně aby ho to nadšení nepřešlo, až bude mimi celou noc brečet ![]()
Niky- je to v tvém osobním nastavení - podpis a ten pak připojíš ke zprávě kterou napíšeš - snad jsem to vysvětlila dobře
Katy, samička jo? to je pěkný
no uvidíme, taky jsem slyšela že párkrát dr. řekli holčičku a pak to byl chlapeček
- takže růžovou moc nee ![]()
jinak holky zapomněla jsem pochválit ty vaše krásný metříky, jste šikulky… já se ještě nedostala k tomu podpisu… chjo, jsem tak líná že ani neuklízím a vůůůbec se mi nechce! ![]()
Ahoj vespolek,
tak máme na přání nastávajícího tatínka nový metřík… bude to prý fotbalista
Jen nevíme, jestli pasivní (u televize a na tribuně, jako moje drahá polovička), nebo aktivní. Já si spíš myslím, že bude studovat dírkovanou matematiku…
A když to bude holčička, asi vyměníme mičudu za poníka.
Mimochodem - nedávno jsem sháněla 3leté neteři pyžamo a už chápu, proč jí pořád strojí jen do té přeslazené růžové - v obchodech nic jiného na holčičky nemají. Já jsem po několika hodinách sehnala oranžové, ale byl to nadlidský úkol. Tak trochu doufám, že nakonec přece jen vyjde ta mičuda, růžovou vážně moc nemusím.
Ale necháme se překvapit, zatím jsme odhodláni nenechat si to říct
Dobrou noc