Stanovení styku otce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
stazinka09
11.2.14 20:45

@alfbooss66
ehm, impertinentní dotaz: ta druhá dvouletá holčička je taky vaše vlastní dítě? Bydlel jste někdy s dítětem, kde vám ex odpírá styk?

• Citovat
  • Upravit
19.2.16 10:41

Dobrý den uz mam za sebou soud kde mi syna sverily do pece a stanovili vyzivne ale nepadlo ani slovo o styku pani na peci podavala zadost o styku pod dozorem ale jelikoz nic o styku vyřešeno nebylo byvaly si urcuje svoje pravidla co mam prosim delat?? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
19.2.16 14:36

@Renatavanni podat návrh na určení styku. Styk totiž nemusí být upraven, může být na dohodě. Až když nefunguje dohoda, chodí se k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
20.2.16 09:11
@Renatavanni píše:
Dobrý den uz mam za sebou soud kde mi syna sverily do pece a stanovili vyzivne ale nepadlo ani slovo o styku pani na peci podavala zadost o styku pod dozorem ale jelikoz nic o styku vyřešeno nebylo byvaly si urcuje svoje pravidla co mam prosim delat?? :(

A co ti na jeho pravidlech nevyhovuje? Zkus zavolat na sociálku, ať svolají společnou schůzku, kde se na pravidlech dohodnete a podepíšete si to. Pokud to nepůjde, pak jedině soud.
Jen si dej pozor na jedno, dost často se maminkám radí, že když mají dítě v péči a neupravený styk, že ho mohou určovat. Nemohou. Styk je součástí rodičovské odpovědnosti, která nebyla svěřením dítěte do tvé péče omezena, rodičovská odpovědnost náleží oběma rodičům stejně a omezit ji může pouze soud, tudíž i rozsah styku může omezit pouze soud, nikoliv svévolně matka. Tolik zákon, ale praxe omezování styku otcům matkami většinou toleruje. Pokud ale narazíš na soudce, který se řídí zákonem, mohl by to být problém, protože bránění je zákonný důvod pro změnu úpravy péče. Ale moc jich není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.17 12:04

Styk s půlročním

Dobrý den,
s ex mám dcerku nyní 6 měsíců. Nekojím. Malá je samozřejmě mamánek, vzhledem k tomu, že je stále semnou. Pláče i u babičky, kterou vidí téměř denně. A teď k otázce… Jak máte upravený styk s takto malým miminkem? Ex je pryč dva měsíce. Za tu dobu ji viděl jednou dvě hodiny. Odvezl ji k matce a tam to celé proplakala. Chci ať ji navštěvuje u mě ať si na něj zvyká, ale to ne.. Jak mu vysvětlit, že je bio otec, ale pro ni cizí člověk? I sousedi ji vidí víc. Jednou za tři týdny si vzpomene, začne vyhrožovat, že ji může mít každý druhý víkend od pátku do neděle..potom se zase neozve x týdnů. :roll: :roll: :roll: omlouvám se za anonymitu

• Citovat
  • Upravit
32929
2.12.17 12:09
@Anonymní píše:
Dobrý den,
s ex mám dcerku nyní 6 měsíců. Nekojím. Malá je samozřejmě mamánek, vzhledem k tomu, že je stále semnou. Pláče i u babičky, kterou vidí téměř denně. A teď k otázce… Jak máte upravený styk s takto malým miminkem? Ex je pryč dva měsíce. Za tu dobu ji viděl jednou dvě hodiny. Odvezl ji k matce a tam to celé proplakala. Chci ať ji navštěvuje u mě ať si na něj zvyká, ale to ne.. Jak mu vysvětlit, že je bio otec, ale pro ni cizí člověk? I sousedi ji vidí víc. Jednou za tři týdny si vzpomene, začne vyhrožovat, že ji může mít každý druhý víkend od pátku do neděle..potom se zase neozve x týdnů. :roll: :roll: :roll: omlouvám se za anonymitu

Vyhrožovat může ale půlroční miminko na víkend nedostane. Zajdi na ospod, tam ti nejspíš řeknou, že reálně je nejlepší když dítě vidí otce často na kratší dobu, např 3× týdne dvě hodiny, nebo tak nějak. Zpočátku bývají návštěvy za přítomnosti matky, nebo může vzít mimco do kočárku ven..a později se to prodlužuje, až se vytvoří vztah, otec se naučí pečovat, a dítě si zvykne. Práva otců jsou ok věc, ale je potřeba hledět i na dítě a jeho potřeby a psychický vývoj. V prvním roce je dítě logicky více fixované na matku jakožto primárního pečovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.17 12:20

@andelka83 Byla jsem na OSPOD i u právníka. Zajímá mě jak je to pak opravdu v realitě. Jak si na něj může zvyknout, když nikdy nepřijde? Jak mu mám vysvětlit, že tady není už priorita on sobec a jeho alkoholové dýchánky, ale to malé stvoření??? Je mi z toho smutno. Jak můžou lidé žít s vědomím, že mají kousek od baráku své miminko a být pro něj problém ho navštívit..???? Samotné by mi to nebylo příjemné, stále se s tou situaci nedovedu vyrovnat, ale přežila bych to..

• Citovat
  • Upravit
32929
2.12.17 12:34
@Anonymní píše:
@andelka83 Byla jsem na OSPOD i u právníka. Zajímá mě jak je to pak opravdu v realitě. Jak si na něj může zvyknout, když nikdy nepřijde? Jak mu mám vysvětlit, že tady není už priorita on sobec a jeho alkoholové dýchánky, ale to malé stvoření??? Je mi z toho smutno. Jak můžou lidé žít s vědomím, že mají kousek od baráku své miminko a být pro něj problém ho navštívit..???? Samotné by mi to nebylo příjemné, stále se s tou situaci nedovedu vyrovnat, ale přežila bych to..

Netuším. Možná s tím má něco společného fakt, že mužům miminka moc neříkají. Spíš batolata. Jenže těžko mít hezký vztah s dvouletým dítkem když ho jako miminko vidělo 3× za rok. Některým tohle nedochází.
Je potřeba vídat dítě často, a hlavně pravidelně. Dělat běžné věci, hrát si, krmit, koupat, chovat, chodit ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.17 12:50

@andelka83 přesně to je můj názor i normálních lidí z okolí. Bohužel němu to přijde jako boj proti němu.
No dobře… Na tuto otázku jsem se na OSPOD nezeptala. Až se zase někdy ozve a řekne, že ji odveze k rodičům a já řeknu ne nedám ti ji, přijď sem… Bude to u soudu bráno jako špatné z mé strany??? Návrh aby byla v mé péči je již podán.

• Citovat
  • Upravit
32929
2.12.17 19:26
@Anonymní píše:
@andelka83 přesně to je můj názor i normálních lidí z okolí. Bohužel němu to přijde jako boj proti němu.
No dobře… Na tuto otázku jsem se na OSPOD nezeptala. Až se zase někdy ozve a řekne, že ji odveze k rodičům a já řeknu ne nedám ti ji, přijď sem… Bude to u soudu bráno jako špatné z mé strany??? Návrh aby byla v mé péči je již podán.

Neřekla bych. Málokomu by přišlo normální vozit půlroční miminko v podstatě cizím člověkem k cizím lidem. Nevím kdy kdo přišel k názoru, že se má přizpůsobit dítě a ne dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
2.12.17 19:32

Normalni halvne je si udelat dite s nekym skym se da dite vychovat. Pak se tu nemusi resit takoveto blbe otazky. ALe to ne dneska je moderni si uhnat decko s kde kym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
2.12.17 19:36

@Andreww to nemusí být pravda. Žili jsme s ex několik let, v manželství, a stejně při a po rozchodu měl podobné tendence. Nestačila jsem se divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149414
2.12.17 19:42
@Anonymní píše:
No dobře… Na tuto otázku jsem se na OSPOD nezeptala. Až se zase někdy ozve a řekne, že ji odveze k rodičům a já řeknu ne nedám ti ji, přijď sem… Bude to u soudu bráno jako špatné z mé strany??? Návrh aby byla v mé péči je již podán.

Myslím že nebude.Snad taky mají rozum. Něco podobného jsme řešili v rodině, otec chtěl styk s dítětem bez matky a to i když ho dítě neznalo, protože se do té doby nezajímal, dítě nevídal. Děcku bylo skoro o tři roky víc než tvému, soud rozhodl ve prospěch dítěte a matky.Otec má právo na styk, ale s matkou, ne bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149414
2.12.17 19:42
@Andreww píše:
Normalni halvne je si udelat dite s nekym skym se da dite vychovat. Pak se tu nemusi resit takoveto blbe otazky. ALe to ne dneska je moderni si uhnat decko s kde kym.

Nechceš se uklidnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
2.12.17 19:44
@andelka83 píše:
@Andreww to nemusí být pravda. Žili jsme s ex několik let, v manželství, a stejně při a po rozchodu měl podobné tendence. Nestačila jsem se divit.

Jasny ale deti uz byli veci ze? uz mely alespon vztah k tatovi. CO chudak takove mimino vystresovane ztho ze si ho bere nekdo pro nej cizi. Ja proste toto nechapu udelat si dite a rozchod a pak se divit nasledkum. Neco jineho je rozejit se treba po 10 letech ale hned p narozeni… to nepochopim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí