Staré knihy - hodnota

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.3.13 20:47

staré knihy

Ahoj holky.
Chtěla jsem se zeptat zda některá nemáte zkušenost případně jestli nerozumíte starým knihám. Dostala jsem od mojí 90 leté babičky nějaké knihy které měla ještě její maminka. Jsou vydané 1878, 1894 a 1927 a na jedné to není čitelné. Nevíte někdo jestli má taková kniha hodnotu? Případně jak velkou? Píši anonymně ale to asi každá pochopíte. :roll: Děkuji vám za odp. :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
387
31.3.13 20:53

Co zkusit na googlu zadat název a rok knihy a uvidíš nebo nějaý internet antikvariát přibližné ceny tam najdeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
31.3.13 20:55

Nechapu anonym, ale zalezi na tom, co je to za knihy…pokud to je nejaka brakova literatura, tak nulovou, ale i tak to nebude extra zadna slava bych rekla. :nevim: O co se jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
31.3.13 21:26

Spíš počítej s tím, že hodnota bude nulová. To, že jsou 100 let staré vůbec jejich hodnotu nezvyšuje. Záleží na autorovi atd. atd.
Mám doma i starší knihy a jejich hodnota je nijaká.
Anonym taky nechápu (určitě tě kvůli tomu nikdo nevykrade :dance: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
31.3.13 21:40

Zkus se mrknout sem, uz to nekdo resil
http://www.poradte.cz/…ch-knih.html

zde i soudni znalec tohoto oboru
http://www.vejr.cz/…default.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.13 23:20

Hodnotu ti takhle laik neřekne, ale já bych si zašla do více nezávislých antikvariátů (jeden jenom je risk, kdyby náhodou to mělo hodnotu, tak by tě mohli oškubat, lidi jsou různý). Záleží kolik takových knížek existuje víš, když bude ještě dalších sto výtisků dochovaných, tak asi nic moc! :-) Ale co víš, co to může být za poklad :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.4.13 09:53

Podle mě mají nulovou hodnotu. Leda by to byly nějaké prvotisky, ale to asi nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí