Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na tvém místě bych zaměřila pozornost více na děti, které už máš než na ty, které třeba nikdy mít nebudeš. Reaguju hlavně na tvou větu: Deti mi davaji zabrat, doma to sotva stiham a casto si vycitam, ze se jim dost nevenuju. V té vidím odpověď na tvou otázku.
Popravdě, řekla bych že to je záchvěv biologických hodin. Že víš že máš poslední šanci. Ale já bych to už nechala být. Ve 40+ mít dvě malé děti musí být náročné, navíc s prací a zdravotními problémy, které se nejspíš budou zhoršovat. Já měla dvě děti necelé dva roky po sobě před 30 a též to bylo náročné. Tehdy jsem si neuměla představit mít brzo třetí. To až když mladšímu bylo 5,5 a mně 34. Teď se ještě na další cítím, ale doufám že za 5 let už podobné nápady mít nebudu.
No a chlap by do toho šel? Jestli jo, tak bych se nerozpakovala to zkusit. Známá začala v jen o trochu mladším věku a ve 45 letech rodila čtvrté ![]()
Ono pak už ty starší najednou poberou rozum a všechno je jednodušší.
Sotva zvládáš dvě a chceš si dělat další? co je tu dneska za boom mít děcka po čtyřicítce, nechápuu
Me teda neni 40, ale selsky rozum mi rika, ze pokud sotva zvladam 2 deti, s kazdym ditetem to bude horsi a horsi. Pokud by ti bylo jako me (24) tak bych ti rekla, at si par let pockas a uvidis. Ale takhle doporucuji zustat u dvou a venovat se jim poradne. Dokazes si predstavit do toho opet mimino?? Nehlede na tvuj zdravotni stav.
Navic uz takhle budes na maturitnim plese ve veku babicky.
Ja bych asi taky nevidela problem az tak ve veku jako spis v tom popise jak to mas a citis. Ja mam 4. Zacala jsem ve 30 a v 38 rodila to ctvrte. Taky chodim de facto po celou dobu castecne do prace a az ted s tim poslednim mam pocit plne vytizenosti. I kdyz drobna rezerva by tam jeste byla
tu si ale schovavam na dobu kdy budu delat na plny uvazek.
@Doe_Jane píše:
Sotva zvládáš dvě a chceš si dělat další? co je tu dneska za boom mít děcka po čtyřicítce, nechápuu
Toz at si kazdy dela deti kdy chce ne? Kdyz to zvladne a ma zazemi. Do toho bych asi nikomu nemluvila…
Máš poměrně dost let, Fyzicky na tom nejsi nejlíp, 2 děti ti už dávají zabrat a chceš další? Proč? 3. dítě ti sebevědomí nezvedne. Zaměř se na ty 2 předchozí a užívej si je.
@zumzum píše:
Toz at si kazdy dela deti kdy chce ne? Kdyz to zvladne a ma zazemi. Do toho bych asi nikomu nemluvila…
však to nikomu zakázat nemůžu, jen mám na to svůj názor
Podívej, klidně můžeš ty dvě dětičky trošku vypiplat a až budou samostatnější tak se k tomu ještě vrátit. Máš 41,ale to neznamená, že nemůžeš nějaké mít později a třeba tě to do té doby přejde.
![]()
Já teda, pokud pokud mluvím za sebe, je mi 41, děti 3 a 8 let, tak třetí dítě ani omylem. Prostě je to pozdě, z více důvodů. A mě 2 děti naprosto stačí. Chci se jim oběma věnovat, což by se třetím šlo těžko.
@vertunka to je zas nazor
Kolik ti je..si tipnu sotva dvacet to by takovymu telecimu nazoru odpovidalo ![]()
Jinak zakladatelko..me je 38 deti mam dve a jestli se jeste najde normalni chlap tak si treti klidne strihnu ![]()
A ty se rozhodni jestli manzel neni proti proc ne, ale z toho co pises myslim ze ti dve zatim bohate staci a to treti treba o rok, dva pozdeji kytka:
@berusa.m jasne dalsi takova pomerne dost let co to je jako..ma dle tebe trenovat skoky do rakve co ![]()
Ahoj -chtela bych se zeptat, hlavne starsich maminek. Kolik mate/planujete deti? Ja mam asi problem-je mi 41 a mam dve deti, 3 a 1rok. A ted me casto napadne, ze bych chtela dalsi miminko. Jako -ale v druhem tehotenstvi jsem mela hodne obtizi. Dalam chronicky nemocna zada (plotny, ale jen na cviceni, zadne operace atd). Deti mi davaji zabrat, doma to sotva stiham a casto si vycitam, ze se jim dost nevenuju. Mam. k tomu jeste praci na 2- 3×4hodiny tydne, kdy hlida manzel a moje mama a nebo si dam praci doma a mam u toho malou nebo to dodelam po nocich a starsi je ve skolce. Navic, vubec se necitim v kondici, pribrala jsem +10kg nez pred detma a nemuzu je dat dolu a jsem.dost unavena.. Ale proste to miminko me napada. Nevim, jestli to neni zachvev-ze uz nebudu dalsi mit, protoze jsem stara a zacala pozde? Davam sem anonymne-omlouvam se, ale je tam dost osobnich veci… dekuju