Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všetky maminky.
Neviem ako vy,ale som maminka 5 mesačného chlapečka mám 37 rokov,je to moje prvé a zrejme aj posledné dietatko a začína mi byť doma strašne otupno a cítim sa osamelá.Už mi to akosi lezie cez hlavu
celý život som bola medzi ludmi a teraz ,…Ako zvládate to všetko okolo miminka,manžela,domácnosti a pod.?Máte čas na seba,nejaké záujmy a pod.?
Taky ze me bude starsi maminka a mimco budu mit tak za mesic. Mohu se pridat do party?
To vieš,že áno?
Jedno štastie je,že som dost kludná povaha a verím,že to najhoršie už máme za sebou,tie prvé dva mesiace boli príšerná,malý plakal takpovediac nonstop a teraz je to už takmer dokonalé
Dosť blbé je,že sme tu v Prahe sami,celú rodinu máme na Slovensku,takže žiadne babičky na stráženie a pod.
presťahovali sme sa tu pre pár mesiacmi,takže to tu ešte okukávam. Dúfam,že ak bude malý trocha väčší,tak si nájdem trocha času aj na seba ![]()
Stazina1 píše:
To vieš,že áno?
Jedno štastie je,že som dost kludná povaha a verím,že to najhoršie už máme za sebou,tie prvé dva mesiace boli príšerná,malý plakal takpovediac nonstop a teraz je to už takmer dokonaléDosť blbé je,že sme tu v Prahe sami,celú rodinu máme na Slovensku,takže žiadne babičky na stráženie a pod.
presťahovali sme sa tu pre pár mesiacmi,takže to tu ešte okukávam. Dúfam,že ak bude malý trocha väčší,tak si nájdem trocha času aj na seba
No, my tu sice babicky mame, ale obe pracuji. A konkretne moje mama je hodne prac. vytizena. Ja jsem na sebe taky zvedava,jak mi to pujde a jestli prtous bude hodnej. Cekam kluka.
Nič sa neboj
ja som sa tiež bála,predsalen niesom najmladšia a už strrraaaane dlho som nedržala miminko v ruke a akosi som to zvládla.Vieš ono budeš musiet ![]()
Je to nádherný pocit držat miminko v ruke a ešte k tomu,ked je to tvoj vlastný chrustik
Už máte vybrané meno?
Jo, jo. Bude to Adamek, sice je jich hodne, ale kasleme na to. Tak ja se uplne tolik nebojim, mam jen lehky obavy.
Ahoj dievčatá
Čo máte nového?U nás vyskočili horúčky,neviem,či je to zubami alebo lezie na malého nejaká viróza