Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Madi, Kubik leze od 8m možna trosku drive, ted se snazi uz chodit a kolem nabytku mu to jde. Jinak Kubisek zasadne bez ponožek a boticek, takze mu to na plovoučce skutecne dobre tlapa a mlaska a desne se mu to libi. Jinak mi mame havea premium, je to drevena zaklikavaci plovoucka a metr čtverecny stoji 977 CZK, je pravda, že je nechutne draha, ale fakt je, že vypada pekne, jen podlahy nas staly cca 200 tis, protože cena u teto moc nejde dolu… jinak v kuchyni a koupelne mam dlažbu, ted mi zbyva jeste v obyvaku vymenit koberec za plovoučku a budeto. Mam ji momentalne složenou v garazi a jaksi jsme se k tomu nedostali, ted se momentalne rozbil lux, takze i na tuto plovoučku dojde. Jinak Kubisek moc koberec nema rad…
Lino - já jsem zase četla, že je právě odolné hodně, nevadí ani když spadne hořící cigareta, chůze na jehlách (ale už nevím, kde jsem to četla, je to pár let), když se nad tím zamyslíte, tak se to dává do zatěžovaných prostor, na schody v paneláku atd., kde projde strašně moc lidí, měli jsme ho i v šatně na plavání mimin, tam je taky provoz a bylo jak nové… Máme ho vlastně i v knihovně a kdybyste to tam viděly v zimě, to by člověka střelilo - mokro z bot, samo sůl, drobné šutříky z posypu, to všecko se tam rozšmatlává, šoulí, lino ani není vidět - to doma určitě mít nebudete
Za 4 roky se to jednou pastovalo a je to fakt furt krásné, jak nové. Přijde mi, že nějaké ježdění autíčkama nebo dětské skotačení ho totálně nemůže rozhodit
Navíc je měkčí, teplejší, než plovoučka (a to jakože mnohem, plovoučku máme)… No nechci nějak propagovat, třeba máte pravdu
Samo nezaměňovat s PVC, to je o něčem jiném…
Puzzle - já mám vyhlédlé bez vnitřních dílků tady , právě uvažuju, že to dáme na zimu do kuchyně přes celou podlahu na plovoučku - fakt to není nic příjemného se po tom v zimě válet.
Jo, Etosho, s tím sprcháčem - my jsme měli v panelákové koupelně s neprůhledným sklem (no, vlastně plastem
) s dezénem kapek, koupelna byla mrňavá (1,6×1,6 m to je?), ale stísněně to nepůsobilo.
Vysavač - no, my vysáváme i plovoučku a dlažbu
Původně jsem chtěla centrální, ale si říkám, že radši koupím do každého patra jednu Roombu a ještě ušetřím
Já po ní totiž moc toužím
Představa, jak mi to doma vysává samo, když jsem v práci… ![]()
Melounku, ten vypadá moooc hezky ![]()
Koberec - no jo, je třeba, aby měl ze spodu nějakou neklouzavou vrstvu, na té plovoučce zvlášť to jede jak namydlený blesk ![]()
Plovoučky - jestli mám dobré informace, tak jsou přece laminátové a dřevěné, ne? Jmenuje se to podle technologie položení, ne podle materiálu, ze kterého to je. Ale laminátová je levná, tak to má většina lidí a většinou se pod pojmem plovoučka myslí laminát…
Ještě jsem našla něco o tom linu a spol. Jako je mi jasné, že je to PR článek, ale myslím, že úplně tam nelžou…
http://www.lidovky.cz/…-bydleni.asp?…
Angu, s tím linem máš pravdu. Ale není třeba právě v těch knihovnách to lino nějaké spešl pro vysokou zátěž?? Co vím, tak třeba plovoučky jsou takto stupňované - pro lehkou, střední a těžkou zátěž. My bychom volili asi pro tu střední
Ale zatím je tohle předčasné, budem to řešit až příští rok na jaře. Docela by bodl názor nějaké odborníka, jen nevím, kde se k němu dopátrat.
Plovoučku myslím samo tu laminátovou, tu bychom volili i my. Bohužel se musíme držet spíš u těch dolních cenových hranic.
Jinak díky za tip na to pěnové puzzle, tohle vypadá dobře
Já jsem kupovala kdysi neteři to s těmi zvířátky a už půlku jich nemají, buď se poztráceli nebo roztrhali ![]()
Madi, to nevím, ale můžu to zkusit zjistit, co je to přesně zač, já tam pracuju
Asi to bude něco s velikou zátěží, na druhou stranu takovou zátěž těžko doma mít budeme, takže klidně můžeme jít do nějakého méně zátěžového
Si myslím ![]()
V tom článku píšou, že i PVC už je dobré a dá se pořídit kolem 300,–, což mi přijde přijatelné…
Zvířátkové puzzle bych taky nechtěla, to by bylo furt vyloupané a poházené všude možně ![]()
Dám vám sem pár fotek, jak je to u nás. Až si prohlídnete, tak smažu, nerada nechávám naše soukr fotky na netu ![]()
Madi, tak pokud budeš davat lino, tak takove kvalitnejsi a jak říka Anqua tak kolem 300 CZK je docela prijatelne.
Co se tyce plovoucek, tak my jsme vybirali dřevo, protože se nam zdalo lepsi a hlavne dele vydrži. Jinak ted uz je lamino i drevo systemem click, takze je to jednoduche na polozeni, s manzelem jsme polozili dve mistnosti a zbytek položil manžel s brachou za weekend, nejhorsi bylo vystehovani nabytku, pak uz to slo raz na raz…
madi fakt to bude pekne, taky jste se koukam nadreli a jeste nadrete
Madi, no vám už se to úplně rýsuje, super ![]()
A jak to máte s vchodem? Bude nějak samostatný nebo kousek společný?
Jani fakt? Brácha má plovoučku a ta je hrozně kluzká. Malému se tam rozjížděli obě ruce i nohy, než si zvykl
Jejich malá začala lézt až v 11 měsících, podle jejich doktorky i z části kvůli tomu.