Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
9.8.10 12:53
janik73 píše:
madi fakt to bude pekne, taky jste se koukam nadreli a jeste nadrete

Jani, jojo, ještě je práce spoustu.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
9.8.10 12:54
Angua píše:
Madi, no vám už se to úplně rýsuje, super :potlesk:
A jak to máte s vchodem? Bude nějak samostatný nebo kousek společný?

Vchod je společný, z verandy se jde k našim a k nám nahoru.

• Citovat
  • Upravit
50725
9.8.10 12:58

Jj, chápu, tak to má drahého babi se strýcem, to se dá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.8.10 13:05

JJ, hlavně, že budou oba byty oddělené, že se nemusí přes jeden do druhého, to bych nechtěla. Takhle snad budeme mít všichni svoje soukromí :palec:

• Citovat
  • Upravit
50725
9.8.10 13:11

No to jo, kdybyste přes ně museli chodit, to by bylo hrozné, to by myslím nechtěl nikdo :lol: My teď chodíme taky jenom přes společnou chodbu a bylo by teda fajn mít u schodů ještě nějaké dveře - jinak je všecko dost slyšet. A máme tu teda ještě bráchu s přítelkyní, takže o soukromí stejně nemůže být moc řeč…

Nejvíc mě teď ale štve lítání po schodech. Pračka je dole, oblékáme a přezouváme se na mezipatře, občas si něco dám k našim do mrazáku, protože máme malou lednici (šak tu budem jenom chvilku, ne? :cert: ) a co s prckem - tahat s sebou nebo furt na někoho hulákat, ať mi na něho mrkne… :roll: No, to už je výlev, sorry :lol: Ale spíš se těším, až budeme v kontaktu s terénem, než v patře :roll: Ale všecko má něco, zas máme nižší náklady na bydlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.8.10 13:20

JJ, právě kvůli tomuto jsme chtěli mít vše v jednom patře. Pokud bychom stavěli domek, tak by to byl přízemní bez patra. Chci mít všechno po ruce a ne šplhat po schodech, když se chci z kuchyně podívat do dětského pokoje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4216
9.8.10 13:48

tak u nás přízemní nešel máme menší pozemek :-)
Ale po ruce budu snad mýt všechno :think: bude noční část a denní část
madi tak si taky máknete a dole jsou tvoji rodiče nebo přítele(manži)?
Anguo a vy stavíte taky u rodičů jak madi?
My zatím též žijeme u mých rodičů. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 13:50

Madi, my mame taky spolecny vchod, akorat jsou u nas problem schody, protoze pokud neco zapomenu tak si dam tak minimalne 20× denně 24 schodu, zase dobry telocvik, takže je fajn, že mame sve soukromi a obcas neco slysim pres zavrene dvere, ale to spis protoze babi si pousti telku nahlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 13:50

Melounku, my teď žijeme u rodičů a stavit budeme opodál vlastní domek. Už aby to bylo :roll: Teď jsem se pekelně rozčílila :cert: Snad jenom debil stříká savem nad sušákem s prádlem :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
9.8.10 13:55

Anguo tak je to samé jak u nás koupily jsme pozemek hnedka vedle našich :-D a stavět budete až bude povolení? nezlob se jestli jsi to už psala :oops:
Janik o těch schodech ani nemluv se divim že už nemám jen 20kilo jak po nich denně lítám :jazyk: a to jich mám míň jak 24 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 14:08

Melounku, no asi až po povolení, případně bysme maximálně něco vybagrovali, uvidíme, jak to časově bude vycházet… My zatím furt řešíme projekt :roll: A už mě to štve… Dneska jsem nějaká negativní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
9.8.10 14:15

Ahoj holky :mrgreen:

Etos - spaní před půlnocí je pro nás taky spíš sci-fi :wink: :twisted: Dětský pokojíčky máme 2 - jeden 17m a druhý 15,5 8-)

Melounku - stavba ve svahu je dobrodružství a tážitek na celej život :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Madi - u nás doma bojuju pro vyzděný sprchový kout - asi mi to projde :mrgreen: A podlahy určitě plouvoučky - máme je v bytě a jsem spokojená :wink: navíc nám snad vyjdou peníze na podlahovku, tak by to bylo super :mrgreen:

Angu - asi bych s kuchyní počkala… Budeš se ještě víc těšit :hug: :mrgreen: A žádnej pesimismus!!!! Usměj se :huban: :mrgreen: :mrgreen:

My jsme dneska vybetonovali horní základy :dance: :dance: :dance: takže plán na tento týden je jasnej - vyzdít ztracený bezdění, zavést, zahutnit, vyvázat a nejlíp ve čtvrtek zalít :mrgreen: No, uvidíme :twisted: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 14:18

Melounku, ja po schodech pekne posiluji:-) kort, kdyz taham 10ti kiloveho broucka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.8.10 14:44

Cihlám zdar a maltě zvlášť!

Podlahy - máme dřevěný. Nádherný. Stačil Járův první rok a jsou k přebroušení, kolik je tu rýh, škrábanců a tak :-) Ale Jára v tom není sám. Vzhledem k tomu, že čas od času se tu sejde taková menší mateřská školka, tak prostě každý to dítě tu ten svůj zářez zanechalo … a nebo minimálně popdis propiskou :-)

V podkroví máme lino a v pokojíčkách koberec. Stály pusinku a říkali jsme si, že až prost za pár let doslouží, tak je jen smotáne a vyhodíme :-)

Vysavač máme centrální a nemůžu si ho vynachválit. Je moc šikovnej. Pod linkou mám taky jeden vývod, stačí tam namést smetí a vysavač si to sám schlamstne.

Madi - fotečky pěkný, jednak to vypadá nadějně, a jednak hezky!

Melounku - jednak tě taky vítám, a jednak - děti do určitého věku budeš mít pod nohama, ať budeš kde budeš. Takže jestli budeš vařit - podívej se na diskusi od Angui o batoleti v kuchyni a Polednici :-) rozhodně potomci nebudou v pokjíčku a pěkně si hrát :-))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.8.10 14:47
Melounek píše:
tak u nás přízemní nešel máme menší pozemek :-)
Ale po ruce budu snad mýt všechno :think: bude noční část a denní část
madi tak si taky máknete a dole jsou tvoji rodiče nebo přítele(manži)?
Anguo a vy stavíte taky u rodičů jak madi?
My zatím též žijeme u mých rodičů. :lol:

Dole jsou moji rodiče. Melounku, a jak vycházíte při společném bydlení s rodiči? My máme všechno společné - kuchyni, koupelnu, jen jeden větší pokojík je náš. Není to tedy nic moc, dost válčíme. Nikdo z nás nemá pořádné soukromí, naši oba v důchodu, takže jsme spolu neustále, máme jiné názory. My se snažíme samozřejmě podřídit, jelikož bydlíme my u nich, že. Ale někdy tedy už mám pocit, že se snad ani dokončení stavby nedožiju a skončím v blázinci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová