Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ty dvě okna v pokoji, zvlášť pokud je menší nejsou fakt šťastné řešení. A nejlepší, když jsou ještě naproti sobě, to je pak prima průhled. Brácha to tak měl, ale naštěstí měl ten pokoj veliký, tak to zas tak moc kvůli nábytku nevadilo, navíc v patře, takže tam ani nebylo vidět. My jsme to též řešili teď v domečku u jednoho dětského pokoje a pak také u ložnice, ale nechtěla jsem 2 okna ani za nic. Ta ložnicová zeď je dlouhá 7,6 m (v části bude šatna) a manžel říkal, že to vypadá blbě a na tu jednu stranu vůbec nebude vidět. Ale nakonec jsem ho ukecala, tak snad čas ukáže, že to bylo dboré rozhodnutí, ať to nemusím pak poslouchat
.
Holky, ty schody Vám nezávidím. Já vyrostla v domě, co měl sklep, přízemí (vyvýšené, takže do schodů) a pokojíčky jsme měli v patře. Co já jsem se nachodila do schodů
a ten úklid. Navíc jsme fakt často chodili přes sklep, protože tam byly pracovní boty a staré bundy a pracovní mikiny, takže to byla lahůdka. Určitě to byl jeden z pádnějších důvodů, proč jsem chtěla jen přízemní domek, kyž to terén umožňoval.
ethosko, tak co se tyce dvou oken a pruhled pres ne to fakt neni dobre:-(
Angua píše:
Podlaha - a co lino? Já bych to chtěla asi všude…Uvidíme
Mám doma v celém bytě plovoučku. A denně nadávám, že jsem měla dát všude lino!
Dělat to podruhé, tak jdu fakt všude do lina (nebo něčeho podobného, nějak ty moderní věci jako marmoleum teď nesleduji…).
Wiolla píše:Angua píše:Mám doma v celém bytě plovoučku. A denně nadávám, že jsem měla dát všude lino!
Dělat to podruhé, tak jdu fakt všude do lina (nebo něčeho podobného, nějak ty moderní věci jako marmoleum teď nesleduji…).
To jsem ráda, že mi to potvrzuješ, právě jsem to slyšela už víckrát, taky jsem si myslela, jak jsou plovoučky úžasné, ale zas nějaké terno to není
Když bych musela, tak je to OK, ale když je na výběr, zvolím něco jiného ![]()
Nevýhoda toho lina je, že si to člověk nepoloží sám, ale musí si na to někoho zavolat a tím pádem solit další peníze. To je důvod, proč někde uvažujeme o plovoučce, že si to sami položíme a něco tím ušetříme. Také jsme si říkali, že třeba do šatny, ložnice a pracovny koupíme nějakou obyčejnou plovoučku někde v OBI nebo tak nějak v akci a bude to. Do těch lepších a více namáhanějších prostor dáme asi nějaké PVC.
Na to nové lino - marmoleum už jsem se dívala, ale chtěla bych mít vzor dřeva na krytině, což jaksi marmoleum nemá. Takže možná do dětského pokoje, to se teprve uvidí, tam tu podlahu ještě nemáme vyřešenou.
Tak to zasnějak nestíham přečítat… ![]()
Jen co si pamatuju…
pokojíčky máme kolem 18m2 a přijde mi to tak akorát…pokud je to pro jedno dítě, tak myslim že i 10m2 je úplně v pohodě ![]()
lino…no,holky já nevím…my máme lino po celém bytě a už bych si ho nikdy, nikdy, nikdy nedala.
asi záleží jaké vyberete…my nejspíš vybrali blbě…a to bylo ku.va drahý…já zas tvrdim zlatá dlažba nebo dřevěná podlaha…
mně se teď moc líbí ty plovoučky, co vyapdaj jako dlažba…přilkládm obrázek…
U nás se tak nějak maká pořád, ale už to neni tak viditelný, jako ta hr.stavba,tsřecha atak.To byl takovej ten nejviditelnější skok.
te´d mi přijde, že se maká pořád, ale pořád je mooooře mooooře práce…
mějte se a držim všem palečky, ať vám to roste ![]()
…tak obrázek podlahy, co se mi líbí- nemyslim zrovna barvu, ale typ…
Angua píše:Wiolla píše:To jsem ráda, že mi to potvrzuješ, právě jsem to slyšela už víckrát, taky jsem si myslela, jak jsou plovoučky úžasné, ale zas nějaké terno to neníAngua píše:Mám doma v celém bytě plovoučku. A denně nadávám, že jsem měla dát všude lino!
Když bych musela, tak je to OK, ale když je na výběr, zvolím něco jiného
Já mám s plovoučkou následující „problém“, proč ji už nechci:
Já snad nenám mísnost, kde by ta plovoučka byla po 6-ti letech užívání v původním pěkném stavu.
Problém mám jen s tou vodou, ďůlky po hrncích, pokličkách, vláčccíh, autíčkách apod nemám a to se přitom syn docela tuží… ![]()
alca a danik píše: …lino…no,holky já nevím…my máme lino po celém bytě a už bych si ho nikdy, nikdy, nikdy nedala.
Můžu se zeptat proč? Co přesně ti na ní vadí? Třeba s tou touhou po linu žiju v nějakém sebeklamu… ![]()
Alčo, to by mě taky zajímalo, proč lino ne…
Kurnik, to skoro vypadá, jakože ideální podlahová krytina neexistuje
Všecko má něco ![]()
Ahoj,
necetla jsem diskusi, tak sorry, jestli reknu neco, co jste uz probraly
- ohledne lina - znate PVC THERMOFIX ? Je to krasny, ale drazsi lino, poklada se v lamelach, zkuste kouknout nekde na netu. My ho dali do noveho bytu do kuchyne a do predsine.
Ted jsme byli na dovoleny, a bydleli v domku, kde byla v celem domku dlazba. Bylo to strasne studeny, dlazbu max. do predsine, a i to jsem si nakonec rozmyslela (chci vyjit z koupelny bosou nohou na neco prijemnyho), tak jsme prave volili ten Thermofix.
Tady davam nejaky odkaz, moc jsem to neprohlizela, nemam cas, ale je to ono -
http://pvc-podlahoviny.unide.cz/…ermofix.html
Nakukovatelko, to jsem neznala a vypadá to pěkně
Nevíš, jak je to u tohoto s podlahovkou? A co když se rozlije ta voda? Nevadí to tomu, když jsou to ty lamely? ![]()
Dlažba je právě parádní s podlahovkou na zimu, to je lahoda, ale na léto, když se netopí to není nic moc, zvlášť s dětma. Naši ji mají v obýváku i kuchyni a asi bych šla do něčeho jiného…
Angua píše:
Alčo, to by mě taky zajímalo, proč lino ne…Kurnik, to skoro vypadá, jakože ideální podlahová krytina neexistuje![]()
Všecko má něco
Angu, jsi pobavila
.
Ale také bych ráda věděla, proč to lino ne?
Tyjo, tak tot je bomba, to se mi líbí moc
http://pvc-podlahoviny.unide.cz/…rustikal.jpg
etosha píše:Angua píše:Angu, jsi pobavila
Alčo, to by mě taky zajímalo, proč lino ne…Kurnik, to skoro vypadá, jakože ideální podlahová krytina neexistuje![]()
Všecko má něco
![]()
.
Ale také bych ráda věděla, proč to lino ne?
Jako a není to tak? Dřevo je skvělé, ale s podlahovkou nic moc. Navíc když se rozlije voda, tak na pytel a je drahé. Dlažba skvělá s podlahovkou, studená v létě. Laminátka tvrdá, studená, klouže, voda je problém. Lino - to zatím nevíme
a říkáš, že si ho nemůžeš položit sama. Koberec nejde setřít, takže je brzo špinavý, o podlahovce se nezmiňuju vůbec. Tak si pak vyber… Jedině nedávat podlahovku
![]()