Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aliik píše:
Jo a odpadam chceme do drezove skrinky, ale jeste jsme to nerealizovali. Zatim nam stoji starej u steny
Taky mám odpadkový koš v dřezové skříňce. Na skříňce pojistku a nikdy se mi dítě v odpadcíh nehrabalo. ![]()
madi píše:
a druhý..
Kuchyň nevypadá špatně. Asi to lépe vymyslet nešlo, ale mě by tam přece jen vadily 2 věci:
Doufám, že ti připomínky nevadí. Předpokládám, že když jsi sem dala obrázky, tak jsi k nim chtěla něco slyšet. Pokud ne, tak se omlouvám. ![]()
(Já jsem si dispoziční řešení kuchyně navrhovala sama, přečetla několik knih o ergonomii, mořila se s tím fakt moře času, bydlíme v tom 5 let a hafo věcí bych udělala jinak. Ale to člověk vidí, až si to ošahá!
)
K obrazkum kuchyne - mame to resene hodne podobne. Na jedne stene varnou zonu, pak navazuje pracovni plocha, rohovy drez, hned vedle mycka, pracovni plocha a narozdil od vas tesne vedle lednice. Potravinovoou skrin mame na protejsi stene. Pridavam se k poznatku, ze kolem varne desky je potreba na kazde strane prostor (aspon 20cm). I treba kvuli takovymu drzatku od panve atd. ![]()
Jujko vítám Tě mazi náma
. Nechceš nám napsat něco víc o domečku? Z čeho ho máte? Co na střeše? Jak velký, atd.?
K té uzavřené diskusi - nikdo neprotestoval
, tak to nejspíš uzavřeme
. Ale musíme vybrat moderátora, tak pište své nápady, kdo koho chcete.
Že nevidíte metříky holky se nedivím
, žádné nemám
. Zatím. Pořád si říkám, že je udělám, ale furt není čas. Já se s tím moc patlám. Furt se nemůžu rozhodnout, jaký vybrat
, .. no děs. Už jsem jednou začala metříky „vyrábět“, ale pak se mi zas seknul počítač
a bylo to v háji. Ale jednou se mi to určitě podaří.
Jinak holkám je 3,5 roku a 20 měsíců
.
etosho…moderátor bude asi na tobě ![]()
Holky, psalo se tady něco taky o oknech v místnosti…takže my máme momentálně v bytě v obýváku 3okna, v ložnici 3okna, kuchyň,pokojík 2okna +balkonovky…a je to katasrofa. je to hodně atypické, ale strašné…neni kam dát skříně, o mytí oken nemluvim…hrůza a ještě jednou hrůza.
Já jsem hrozně moc bojovala na baráku proti střešním oknům…prostě je namam ráda, je to nepraktický, když leje děsně to bouchá atd.atd. nehledě na to, že když ho nezavřete a přijde déšť tak můžete vymalovat,předělat podlahy atd.atd. JENŽE…my máme dům už v chráněné krajinné oblasti šumavy…takže v CHKO šumava byli neúprosní a nedoovlili nám nijak členitou střechu - já chtěla v pokojích rezalítky s normálním oknem.Mam z nich fakt takovej blbej pocit…máte někdo třebas se střešníma oknama dobrou zkušenost?
Ahoj holky ![]()
Etos - díky za SZ
S uzamčením klidně souhlasím a moderátor asi vybrán, že
![]()
Kuchyň pěkná. Teď dělám s jednou maminkou odtud na vlastním návrhu a pak chci obrazit okolí ![]()
Koš máme taky pod dřezem - super místo a malej si to nijak extra nevšímal - teda pokud opomenu, že mi tam asi vyhodil mobil
![]()
Ali - kamarádka taky nechtěla střešní okna, ale zvykla si a už jí to nepřijde ![]()
jdu ještě na fotky, než padnu na klávesnici ![]()
ahoj holky, teda ja kdyz zarizovala kuchyn do maleho prostoru tak jsem mela jen 2,5m delku a navic jidelnu s lednickou mam hodne daleko od kuchyne, proto ted vyrabim jidelnu v podkrovi vedle kuchyne misto pudy,abych pro kazdou blbost do lednice nemusela pres pul bytu:-)
Dobré ráno,
Wiollo, za připomínky jsem samo ráda
Ty potraviny jsou daleko od pracovní plochy, to vím, ale bohužel to jinak vymyslet nešlo, limituje nás tam to okno. Ta varná deska není přímo nalepená, je tam kousek místa, nevím, jak moc je to na tom návrhu vidět.
Alco, kde bydlíte na Šumavě, jestli se můžu zeptat? My máme na Šumavu blízko, ale CHKO to není
Jinak ten velký počet oken nezávidím, taky tu máme podobný dům. Střešní okna máme jen dvě, taky se mi zdají nepraktické. Právě i proto uvažuju, jestli do těch místností dát radši koberec, právě kvůli tomu zapomenutému otevřenému oknu při dešti. Abychom kvůli naší zapomnětlivosti nemuseli po měsíci plovoučku měnit ![]()
Ahoj holky, děkuju za přivítání ![]()
právě jsem si smazala příspěvek, kde jsem vypsala, jak vypadá náš domek a tak, ale smazala jsem si ho, že
,
tak ještě jednou
: podkrovní domek, je to z porothermu, na střeše Tondach, dispozice 5+1, dvojgaráž a 2 terasy, jedna z obýváku dole, druhá z podkroví nad tou dvojgaráží. Píšu to jak inzerát, ale prodávat nechci ![]()
etosho: mám taky dvě holčičky, mladší 3,5 roku a starší bude mít brzo 6 let…
aliik: no taky máme střešní okna, nahoře máme okna ve štítu a pak v každé místnosti i střešní, bez nich by tam byla prostě tma, tak se nedalo nic jinýho dělat…
melounku: taky jsme na vesnici, takže pomáhají kamarádi a tak…hrubou jsme si teda nachali postavit, ale dělali nám to zase známí a dost levně, omítky zvládl manžel s jedním zedníkem
Jak jste daleko vy?
Tak doufám, že to tentokrát pošlu a nesmažu ![]()
Příspěvek upraven 12.08.10 v 07:51
madi: dodělávky jsou hrozný!!! vůbec nemusíš závidět
Já nemám dočteno, jak jste vy daleko???
Hurááá, podařilo se ![]()
Už jsem dlouho tady nepsala, až tahle vaše diskuse mě donutila ![]()
Madi pracovní plochu budu mít nejspíš také dál od potravinové skříně a lednice. Ale však ta kuchyň nebude mít 2 kilometry, tak to snad přežiju
.
Uvidím, jak dozdíme všechny příčky, tak si to musím celé znovu změřit (asi po patnácté) a znovu ten nákresek předělat
.
Jinak odpadkový koš chci pak v domečku už také mít pod dřezem, jak t tak v normálních rodiách bývá
.
Jujko to máte super, že máte dost kamarádů na pomoc
. My jich zas tolik nemáme a Ti co jsou, tak také opravují vlastní domy. Jako naschvál
.
Wiollo ani nevíš, jak se máš, že ti dítě do odpadků neleze. Gratuluju.
etosho: manžel zase pomáhal jim, a ještě bude, takže je to na oplátku
Ale to víš, většinou je na to sám…je elektrikář, takže máme v domečku tolik drátů, že to málem nenacpal do rozvaděče
Přívod máme jak pro celej panelák ![]()
Holky, tak my už máme v podkroví všude položenou plovoučku, zbývá vyspárovat dlažbu na chodbě a vymalovat ji (nestihli jsme dřív), pak dodělat nějaké věci v koupelně (včera tam usadil manžel záchod a i to funguje - jsme byli jak malí, zkoušeli jsme si splachovat
), ještě bidet, namontovat baterie a můžem se koupat - ale ve studené
, není ještě napojený kotel…no a to hlavní tam bude hotový, teď ještě přízemí, že…tam už naštěstí koupelna obložená je, ale i tak toho ještě je hodně ![]()
Tak stavitelky
,
máme založenou uzavřenou skupinu tady . Snad ten odkaz funguje
. No a jestli ne, tak najeďte nahoru na dlouhý modrý řádek, klikněte na skupiny, v ní na uzavřené skupiny a tam jsme na konci s nečekaným názvem „Stavíme dům“
.
Omlouvám se všem, kteří tento popis považují jako návod pro debily, ale psala jsem to tak, abych to i já pochopila
.
Asi to po Vás bude chtít schválení od moderátora, takže až vás schválím, můžeme v diskusi vesele pokračovat tam. Tak na mě buďte hodné, ať vás pustím dovnitř a ať si tam nediskutuju sama
.
Přímý odkaz na skupinu je "zde ":https://www.emimino.cz/…stavime-dum/, ale to bude nejspíš fungovat až po Vašem schválení moderátorem.
Tak jsem asi zažádala o členství v diskuzi, teda aspoň myslím ![]()
Holky, neva, že jsem se teprve teď k vám připojila?
Jinak zamčená diskuze je podle mě dobrý nápad, budu radši…