Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
je tu někdo, kdo také staví domek a chtěl by si o tom popovídat?
Ahoooj,
my čekáme na povolení, snad v srpnu by už mělo být, ale objevili se nějaké problémy, tak jsem na to zvědavá ..
A jaký domek stavíte Vy ??? A kde ???
Ahoj, taky se můžu přidat. Nestavíme sice nový domek, ale pouze podkroví nad stávající dům. Už máme hrubou stavbu, čekáme na střechu..
Fázi papírování vůbec nezávidím, nám trvala skoro třičtvrtě roku ![]()
madi píše:
Ahoj, taky se můžu přidat. Nestavíme sice nový domek, ale pouze podkroví nad stávající dům. Už máme hrubou stavbu, čekáme na střechu..
Fázi papírování vůbec nezávidím, nám trvala skoro třičtvrtě roku
Však my už čekáme 12.měsíců na povolení
![]()
Tolik??? ![]()
My jsme měli naštěstí jen ohlášku a ta byla vyřízená hned. Projektant říkal, že na povolení se čeká zhruba 3 měsíce, pokud je všechno v pořádku.
Fakt jo ??? To u nás snad každýho koho znám čekla něco malinko přes rok
… Jenže ta kráva tady u nás na úřadu to je na odstřel !!! Ona i určuje střechy, že si nemůžeme dát takovej sklon, ale musíme mít takovej sklon, katastrofa …
![]()
Hmm, to jsou věci
Tak to jsme to měli jednoduché, jak nám to projektant namaloval, tak to schválili ![]()
Akorát vím, když jsme se zajímali o jeden pozemek, tak tam v územním plánu byl přímo předepsán druh střechy a počet podlaží domu, který tam musí být.
Ahoj holky,
jste teda rychlé
, to je super, nečekala jsem tak rychlé reakce
.
My stavíme bungalov z pórobetonu, poblíž Vsetína. Zatím máme obvodové zdi, mají se dělat příčky, ale zedníci přišli naposled před 3 dnama, od té doby jsme je neviděli, telefony neberou
, na SMS nereagujou
, tak nevím, kdy a co bude dál
.
Děti mi tu řvou, tak musím končit, snad až dám mlaší spát, budu mít chvilku času.
Zatím ![]()
Ahoj, máme čerstvě zkolaudováno, ale zrovna minulý víkend manžel betonoval schdy na letní terasu a vzadu nám tatra složila hromadu žulových kostek na „dvorek“. Takže bydlíme, ale spousta věcí je stále ve stavební fázi. ![]()
Ahojky holky,
přeji hodně štěstíčka při vyřizování stavebního povolení a hlavně ať brzy bydlíte
![]()
To mi řešíme povolení už přes deset let a zatím se to neubírá k žádnému konci
![]()
Už si nás přebral čtvrtý úředník
, a jelikož náš „milý“ pan soused se pořád k něčemu odvolává (nechápu proč, protože jeho pozemku ani soukromí se naše přístavba vůbec netýká). Trošku mi připomíná toho krále z pohádky „odvolávám co jsem odvolal,…“ No, děs a běs. Jelikož jsme se za těch deset let rozrostli, tak jsme prostě přístavbu postavili i bez povolení - úřad to ví a stejně nic neřeší, tak doufám, že za námi za pár let nepřijdou, abychom odstranili stavbu
![]()
Emiliie zááávidim, že už bydlíte a hrozně se těšim na dobu kdy bydlet budeme i my … ![]()
tterka 10.let ??? tak to už je nějaká doba ty brdo … Tak snad Vám to fakt jednou neřeknou. My si na pozemku postavili takovou dřevěnou boudu a hned přišel dopis z úřadu a nejspíš dostaneme pokutu, páč jsme to včas neohlásili … ![]()
Emilie, tak to se máte
Já už bych se nejradši taky nastěhovala
Jenže k tomu bude ještě dlouhá cesta…
Tterka, 10 let čekání na stavební povolení, to je tedy něco. Asi máte bezva souseda
![]()
etosha píše:
Ahoj holky,
jste teda rychlé, to je super, nečekala jsem tak rychlé reakce
.
My stavíme bungalov z pórobetonu, poblíž Vsetína. Zatím máme obvodové zdi, mají se dělat příčky, ale zedníci přišli naposled před 3 dnama, od té doby jsme je neviděli, telefony neberou, na SMS nereagujou
, tak nevím, kdy a co bude dál
.
Děti mi tu řvou, tak musím končit, snad až dám mlaší spát, budu mít chvilku času.
Zatím
Etosho, staví vám to firma? To je jednání tedy
A porobeton, to je něco jako ytong? Ten máme my. Já se v tom moc nevyznám, tohle nechávám na manželovi. Na mě pak bude zařizování vnitřků.
JJ, deset let. Ze začátku jsem každé jednání obrečela, protože se vždycky našel nějaký „problém“ - do dnes nechápu jaký, když okolo nás si každý staví, jak se mu zlíbí a mi dělali všechno přesně podle projektu, vyřízený statický posudek a pořád všechno špatně.
Před třemi lety, týden po narození naší malé, nám přišlo rozhodnutí o odstranění stavby. Tak jsem se zhroutila. Podali jsme odvolání na magistrát, tam tohle rozhodnutí zrušili s tím, že není jediný důvod k odstranění a že to má stavební úřad vyřešit… Jenže tam prý ztratili nějakou složku, ve které byla většina našich materiálů a od té doby se stavební úřad neozval
. A manžel se bojí ozývat jim, protože je mu jasné, že budou chtít znova veškeré materiály a na to, aby jsme už po čtvrté všechno obíhali znova už mužíček jaksi nemá nervy ani žaludek. Tak snad na nás na úřadě zapomenou a budeme mít klid…
![]()