Stavíme dům

1760
23.7.10 12:56

Stavíme dům

Ahoj holky,
je tu někdo, kdo také staví domek a chtěl by si o tom popovídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13794
23.7.10 13:03

Ahoooj,
my čekáme na povolení, snad v srpnu by už mělo být, ale objevili se nějaké problémy, tak jsem na to zvědavá ..

A jaký domek stavíte Vy ??? A kde ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.7.10 13:07

Ahoj, taky se můžu přidat. Nestavíme sice nový domek, ale pouze podkroví nad stávající dům. Už máme hrubou stavbu, čekáme na střechu..
Fázi papírování vůbec nezávidím, nám trvala skoro třičtvrtě roku :cert:

• Citovat
  • Upravit
13794
23.7.10 13:12
madi píše:
Ahoj, taky se můžu přidat. Nestavíme sice nový domek, ale pouze podkroví nad stávající dům. Už máme hrubou stavbu, čekáme na střechu..
Fázi papírování vůbec nezávidím, nám trvala skoro třičtvrtě roku :cert:

Však my už čekáme 12.měsíců na povolení :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.7.10 13:16

Tolik??? 8-o

My jsme měli naštěstí jen ohlášku a ta byla vyřízená hned. Projektant říkal, že na povolení se čeká zhruba 3 měsíce, pokud je všechno v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
13794
23.7.10 13:21

Fakt jo ??? To u nás snad každýho koho znám čekla něco malinko přes rok :roll: … Jenže ta kráva tady u nás na úřadu to je na odstřel !!! Ona i určuje střechy, že si nemůžeme dát takovej sklon, ale musíme mít takovej sklon, katastrofa … :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.7.10 13:26

Hmm, to jsou věci :nevim: Tak to jsme to měli jednoduché, jak nám to projektant namaloval, tak to schválili :lol:
Akorát vím, když jsme se zajímali o jeden pozemek, tak tam v územním plánu byl přímo předepsán druh střechy a počet podlaží domu, který tam musí být.

• Citovat
  • Upravit
1760
23.7.10 13:29

Ahoj holky,
jste teda rychlé :lol:, to je super, nečekala jsem tak rychlé reakce :palec:.
My stavíme bungalov z pórobetonu, poblíž Vsetína. Zatím máme obvodové zdi, mají se dělat příčky, ale zedníci přišli naposled před 3 dnama, od té doby jsme je neviděli, telefony neberou :cert: , na SMS nereagujou :cert:, tak nevím, kdy a co bude dál :roll:.
Děti mi tu řvou, tak musím končit, snad až dám mlaší spát, budu mít chvilku času.
Zatím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.7.10 13:32

Ahoj, máme čerstvě zkolaudováno, ale zrovna minulý víkend manžel betonoval schdy na letní terasu a vzadu nám tatra složila hromadu žulových kostek na „dvorek“. Takže bydlíme, ale spousta věcí je stále ve stavební fázi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
23.7.10 13:32

Ahojky holky,
přeji hodně štěstíčka při vyřizování stavebního povolení a hlavně ať brzy bydlíte :kytka: :kytka: :kytka:
To mi řešíme povolení už přes deset let a zatím se to neubírá k žádnému konci :cert: :cert: :cert:
Už si nás přebral čtvrtý úředník 8-o , a jelikož náš „milý“ pan soused se pořád k něčemu odvolává (nechápu proč, protože jeho pozemku ani soukromí se naše přístavba vůbec netýká). Trošku mi připomíná toho krále z pohádky „odvolávám co jsem odvolal,…“ No, děs a běs. Jelikož jsme se za těch deset let rozrostli, tak jsme prostě přístavbu postavili i bez povolení - úřad to ví a stejně nic neřeší, tak doufám, že za námi za pár let nepřijdou, abychom odstranili stavbu :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
23.7.10 13:35

Emiliie zááávidim, že už bydlíte a hrozně se těšim na dobu kdy bydlet budeme i my … :pankac:

tterka 10.let ??? tak to už je nějaká doba ty brdo … Tak snad Vám to fakt jednou neřeknou. My si na pozemku postavili takovou dřevěnou boudu a hned přišel dopis z úřadu a nejspíš dostaneme pokutu, páč jsme to včas neohlásili … :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.7.10 13:39

Emilie, tak to se máte :palec: Já už bych se nejradši taky nastěhovala :mrgreen: Jenže k tomu bude ještě dlouhá cesta…

Tterka, 10 let čekání na stavební povolení, to je tedy něco. Asi máte bezva souseda 8-o 8-o

• Citovat
  • Upravit
teresa20
23.7.10 13:40
etosha píše:
Ahoj holky,
jste teda rychlé :lol:, to je super, nečekala jsem tak rychlé reakce :palec:.
My stavíme bungalov z pórobetonu, poblíž Vsetína. Zatím máme obvodové zdi, mají se dělat příčky, ale zedníci přišli naposled před 3 dnama, od té doby jsme je neviděli, telefony neberou :cert: , na SMS nereagujou :cert:, tak nevím, kdy a co bude dál :roll:.
Děti mi tu řvou, tak musím končit, snad až dám mlaší spát, budu mít chvilku času.
Zatím :mavam:

Etosho, staví vám to firma? To je jednání tedy :nevim: A porobeton, to je něco jako ytong? Ten máme my. Já se v tom moc nevyznám, tohle nechávám na manželovi. Na mě pak bude zařizování vnitřků.

• Citovat
  • Upravit
13794
23.7.10 13:45

By mě taky zajímalo co je to ten probeton :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
23.7.10 13:49

JJ, deset let. Ze začátku jsem každé jednání obrečela, protože se vždycky našel nějaký „problém“ - do dnes nechápu jaký, když okolo nás si každý staví, jak se mu zlíbí a mi dělali všechno přesně podle projektu, vyřízený statický posudek a pořád všechno špatně.
Před třemi lety, týden po narození naší malé, nám přišlo rozhodnutí o odstranění stavby. Tak jsem se zhroutila. Podali jsme odvolání na magistrát, tam tohle rozhodnutí zrušili s tím, že není jediný důvod k odstranění a že to má stavební úřad vyřešit… Jenže tam prý ztratili nějakou složku, ve které byla většina našich materiálů a od té doby se stavební úřad neozval :cert: :cert: :cert: . A manžel se bojí ozývat jim, protože je mu jasné, že budou chtít znova veškeré materiály a na to, aby jsme už po čtvrté všechno obíhali znova už mužíček jaksi nemá nervy ani žaludek. Tak snad na nás na úřadě zapomenou a budeme mít klid… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová