Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alca a danik
24.7.10 11:29

Ahojky holky,
taky se k vám přidám…aspoň bych tu mohla načerpat nějaké typy… :palec:

My taky stavíme a abych pravdu řekla, už se nemůžu dočkat až budem bydlet :palec: Ále máme ještě mnoho práce. Teď jsme ve fázi oken a dveří.

Parcelu jsme kupovali před 2lety…rok trvalo povolení atd.atd…znáte to…úřady , strašný, už nikdy více :lol:

A to ani nebudu popisovat, co předcházelo předtím než jsme pozemek koupili…chtěli jsme totiž parcelu jinde, která byla k prodeji - bohužel realitní kancelář neuzavřela smlouvu o smlouvě budoucí…„Nám“ bylo řečeno, že si tam už mužem dělat co chceme, i když k samotnému prodeji ještě nedošlo…takže se makalo na terénu, kácely se stromy atd.atd…a ejhle…paní si prodej rozmyslela…no nic…můžu vám říct, že jsem mého chlapa nikdy neviděla tak vyřízeného,jako tenkrát..
No, na to už radši nevzpomínám…teď už stavímejinde a jsme happy…ale už abysme bydleli.

potřebovala bych nějaké typy na pěkné balkony-nějaké ty dřevěné zábradlí, zábradlí na schody atd.atd. němáte někdo nějaké pěkné typy, odkud čerpáte inspirace?

• Citovat
  • Upravit
teresa20
24.7.10 13:16
Angua píše:
Madi, ten náš je myslím ještě větší chudák (a my blbci) - udělal koncept, my jsme mu řekli pár drobností a že je to super, tak udělal studii, my jsme zaplatili 7000,– a za 14 dní mu řekli, že je to moc velké :lol: :lol: :lol:Jináč takto přistavovali sousedi a prý je to vyšlo na 3 mega 8-o To si už mohli postavit vlastní barák…

Angu, nestraš, to my máme k dispozici mnohem míň a stále jsme optimisti a věříme, že se vejdeme :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13794
24.7.10 13:51

Ahoooj holky, téééda fotky boží, krásné baráčky a projekt od angua takéé moc krásný !!! :kytka:

Já zatim nemám co přidat, páč všechny papíry jsou už na úřadě a naskenované nic nemám…
My budeme mít přízemní baráček, parcela má 1570m čtverečních …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.7.10 22:21

Jé, děkuju za pochvaly, nám se právě hrozně moc líbí a doufám, že se nám ho podaří i postavit… Je to hrůza. Na jednu stranu chci moc tento, na druhou stranu přemýšlím, jak to udělat, aby to bylo co nejlevnější. Dneska jsme byli v tom Stavebním centru v Brně a právě jsme si říkali, že stačí i nějaký mrňavý barák, když jsme to viděli. Jasně, že větší, je lepší, ale malý, který by byl náš by nám taky dělal radost :mrgreen:

Přemýšlím, jestli není škoda, že máme tolik moc sklepa, když šetříme. Jestli by tam neměla být jenom kotelna a zbytek obytný a tím pádem nedělat už podkroví… Co myslíte, není to blbost? :lol: :lol: :lol:

A teď právě uvažujem, jestli nejít do montovaného - ta rychlost výstavby nás láká… Nebo pak ten Porotherm Dryněco :lol: , co se slepuje jenom tou pěnou…

Juro, šak my jsme skoro na horách :lol: Na kopci určitě :mrgreen:

Madi, nestraším :mrgreen: Mám to jenom z agentury JPP, ale je fakt, že tam zezadu přidělávali vlastní vchod, je tam vidět jakási zimní zahrada… To se určitě prodražilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
25.7.10 10:40

Angu super :palec:, moc se mi ten váš nákres líbí, úplně jsem na tím slintala :lol: a skoro lituju, že máme pozemek na rovině a ne ve svahu :lol: :lol: . A co všechno chcete mít ve sklepě?Bude pod tím i garáž nebo ta bude někde zvlášť?

Alca a danik tak žádné tipy na zábradlí či balkóny nemám, my stavíme jen přízemní, takže se nás to ntýká. Budeme mít jen terasu, ale tam zábradlí potřebovat nebudeme :wink:

No rozpočet 3 mega - teda pěkně děkuju 8-o :lol:. Musíme to teda musíme postavit levněji, nebo fakt nevím, kde by jsme pak šli krást, aby jsme mohli splácet hypotéku :lol:.

Zedníci se nám podle očekávání stále neozývají :evil:, takže včera manžel s tchánem zdili sami :potlesk:. A to tu prakticky celý den pršelo. Sice většinou ne moc, převážně jen mrholilo, zato vytrvale, takže se chudáci asi 4 x převlékali do suchého. No úplně mi jich bylo líto :cry: a jen doufám, že z toho nebudou marod. Dneska šli zas :potlesk: , zatím tu neprší, tak doufám, že to tak vydrží.

Fotky našeho domečku tady v PC nemám, protože foťák je na stavbě a stejně tu v „malém“ počítači nemáme (asi :lol:) dírku na kabel. Ale až budu mít víc času, tak pohledám na netu ty stránky, kde jsme našli tvar našho domu a hodím sem odkaz, ať máte představu.

Teď už musím do obchodu a pak vařit.
Zatím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.7.10 12:20

Etosho, ve sklepě by měla být garáž, nějaký ten úložný prostor a kotelna.
Chudák muž s tchánem… :-? Jako upřímně i váš příklad nás přiměl přemýšlet o tom montovaném - to se ti nestane - přivezou barák, za den až dva ho tam smontujou a je :lol: Akorát teda nevím, o kolik to vyjde dráž, musíme to pak nějak obeslat, ať nám někdo něco nabídne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
25.7.10 12:50

Tak vidím Angu, že máte jasno, z čeho budete stavět :lol: :lol: :lol:. O ostatních motovaných domcích přehled nemám, ale třeba pórobeton je tak o polovinu levnější než flexibuild. Nasákavý prý je teda dost (ten pórobeton), to vím, ale zjistili nám na pozemku střední výskyt radonu, takže máme mít 2 vrstvy lepenky, poněvadž z nějakého důvodu se při protiradonové dává ještě i ta normální, takže zaizolované to bude snad dobře a tvárnice nebudou mít co cucat. Doufám.

Lidi nevíte někdo, jestli se na ten pórobeton dá pověsit závěsné WC? Chtěli by jsme ho, ale jako fkat nevím, jestli to udrží tu váhu. Nerada bych, aby se mnou jednou záchod spadnul :lol: :lol:, nebo s někým jiným …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
25.7.10 13:04

Tady je odkaz, kde je tvar našeho domečku:
http://www.mantamb.cz/manta01.html
Příčky teda nesedí, ten vnitřek jsme předělali k obrazu svému :-D, ale ať zhruba víte.

Madi vy jste měli vyzděno za 1,5 dne 8-o. Vím, že se to nemá, ale fakt závidím :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.7.10 13:07

No on nám architekt říkal, že jdou přes zdi kýble vody (třeba zevnitř, co funíme, z vaření, z vany pára…), takže asi tu, že by asi nasakoval… :think: Ale říkám, taťka z toho má celý vrch dílny, co přistavoval a dobré.

To WC by snad jít mělo - aspoň taťka tam má regály myslím s mnohem těžšíma věcma. Vždycky říká „vezmu takový (rozpaží asi na 30 cm :lol: :lol: :lol: ) vrut, natvrdo to přivrtám přímo do zdi a drží to jak vzteklé“ :lol: :lol: :lol: Já se ho zeptám, jak tam má připevněné téžké věci…

Jasno právěže nemáme. Víš co, možná skončíme taky u toho Porfixu, až nám sdělí částku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
25.7.10 13:20

Ahoooj holky

etosha Téééda krásnej, opravdu moc !

Holky co stavíte přízemní baráčky kolik jste si půjčili, nebo za kolik máte v plánu postavit ????

Jdu mrknout jestli tu někde nemám fotku baráčku, který budeme mít my … :pankac:

angua Já myslim, že se určitě ten sklep neztratí… Můžeš to mít i jako bordeli místnost a tak … Já si myslim, že velký sklep se nikdy neztratí… My teda nebudeme mít žádný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
25.7.10 15:02

Marcelko děkuju za pochvalu, to potěší :-D.
Kolik si budeme muset půjčit se ještě uvidí, momentálně to řešemí, jsme teprve na začátku , takže doteď jsme stavili ze svého. Rádi by jsme se vešli do 2,5 milionu, ať nás za pár let hypotéka nepoloží :pankac:. Uvidíme, jestli se nám to podaří …

Angu no je jasné, že se do baráku napaří kupa vody, ale když z toho staví tolik lidí, tak to snad nebude tak strašné. Budeme přece normálně větrat a navíc má můj drahý v plánu řízené větrání, takže osobně se víc bojím špatného zaizolování. Ale třeba se bojím na nepravém místě, že :lol:, čas ukáže …
Jinak s tím zavěšováním do pórobetonu jsi mi udělala radost :palec: Úložné prostory určitě nejsou k zahození, třeba my teď tady doma bojujeme s místem, protože kupu věcí prostě nemám kam dát, tak to máme uložené různě u rodiny, kde má kdo místo :lol: :roll:. A pokud chcete stejně mít dole garáž a kotelnu, tak nějaká ta místnost na ukládání věcí to zas nějak radikálně nezvětší, ne? Ale neviděla jsem půdorys, tak nevím, jak to máte rozděleno, tak těžko konstruktivně poradím.

Díváte se někdo na Jak se staví sen? Kdosi se tu ptal kde bereme inspiraci, tak já jsem to dřív docela sledovala, tak nějaké nápady mám z toho. Ale už jsem to neviděla ani nepamatuju, tak mám po inspiraci :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
25.7.10 18:56

etosha: vsechny dily si muzes najit na netu :)
Jinak, vsem,co vyrizuji stavebni povoleni preju hodne stesti a pevny nervy.. My chteli taky stavet, ale byli s tim jen problemy.. zmenou uzemniho planu pocinaje pres prijezdovou cestu az k „okrasnym drevinam“ Povodi Moravy.. no des, takze jsme si koupili barak k rekonstrukci a sec to trvalo taky dlouho,nez se to vsechno vybehalo,uz skoro finisujem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
25.7.10 21:16
etosha píše:
Marcelko děkuju za pochvalu, to potěší :-D.
Kolik si budeme muset půjčit se ještě uvidí, momentálně to řešemí, jsme teprve na začátku , takže doteď jsme stavili ze svého. Rádi by jsme se vešli do 2,5 milionu, ať nás za pár let hypotéka nepoloží :pankac:. Uvidíme, jestli se nám to podaří …

Angu no je jasné, že se do baráku napaří kupa vody, ale když z toho staví tolik lidí, tak to snad nebude tak strašné. Budeme přece normálně větrat a navíc má můj drahý v plánu řízené větrání, takže osobně se víc bojím špatného zaizolování. Ale třeba se bojím na nepravém místě, že :lol:, čas ukáže …
Jinak s tím zavěšováním do pórobetonu jsi mi udělala radost :palec: Úložné prostory určitě nejsou k zahození, třeba my teď tady doma bojujeme s místem, protože kupu věcí prostě nemám kam dát, tak to máme uložené různě u rodiny, kde má kdo místo :lol: :roll:. A pokud chcete stejně mít dole garáž a kotelnu, tak nějaká ta místnost na ukládání věcí to zas nějak radikálně nezvětší, ne? Ale neviděla jsem půdorys, tak nevím, jak to máte rozděleno, tak těžko konstruktivně poradím.

Díváte se někdo na Jak se staví sen? Kdosi se tu ptal kde bereme inspiraci, tak já jsem to dřív docela sledovala, tak nějaké nápady mám z toho. Ale už jsem to neviděla ani nepamatuju, tak mám po inspiraci :roll:

Joooo ja koukala a hrozně se mi líbila ta pry(i)skyřicová podlaha, byla jsem z ní fakt nadšená, ale nevim okolo jaké ceny se to pohybuje a neznám nikoho kdo by jí měl a tak nevim jak se chová, zdali neni studená, jaká je na údržbu, atd …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
25.7.10 23:22

No vidíš Marcelko, tak zrovna o té pryskyřicové podlaze třeba nevím vůbec nic :roll:, naposled jsem viděla kterýsi díl brzy z jařa :-( …

Zairo vím, bohužel nemám čas se na to dívat :think:. A i kdybych ho našla, tak mě starší dcera, která už přes den nespí, stejně dívat v klidu nenechá :roll: :lol:. Pořád mele pusou, má zrovna období „proč …“, takže i když občas v liché naději pustím zprávy abych se dozvěděla, co se děje, tak vůbec nic neslyším :zed: a vidím tak třetinu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.7.10 07:50

Angu, my jsme na montované domky koukali. Lákala nás ta možnost mít brzy hotovo, byly jsme se i v jednom podívat a pak nás přešla chuť - za ty peníze maličké pokoje, žádné úložné prostory (sklep, půda), prostě nevím, kam bych všechny naše krámy dala 8-o

Opravdu jsme za 1,5 dne měli vyzděno, měli jsme jednoho profi zedníka, pak zdil ještě můj brácha a pár lidí jim asistovalo.. Krov se nandaval hned druhý den, do večera bylo hotovo :dance: Opravdu to šlo jak po másle. Od prvního kopnutí trvalo jen 16 dní, než jsme měli pod střechou (je tam plachta a čeká se na vyrobení plechů).

Jinak úložný prostor není k zahození, já ho naopak požadovala. Krámů máme spoustu, už jen výbavičku po Adámkovi, kterou schováváme, pak různé sezonní sportovní vybavení.. Však to znáte :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová