Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, kde jste všechny
, jsem si říkala, jak si počtu a nic …
.
My jsme si včera a dnes po odpolednech, když mamka hlídala děti hráli na zedníky a zdili jsme s manželem sami. Už je ze mě, myslím, docela slušný pomahač
.
Madi, Emilie, Blecho, … na čem zrovna makáte?
Ahojky, jestli můžu, přidám se. My sice máme už dostavěno, ale zatim chybí fasáda a venkovní úpravy. Nejsou prašulky, všechno se dělá pomalinku, ale tak nějak to zatim jde.
Etosho, já jsem tu.
U nás se pracuje, začnou se vyzdívat příčky, ale až o víkendu. Pak taky rozpočítáváme schody, aby nám to vyšlo dobře a neměli je křivé. To se docela těším, až to bude hotové, nebudeme tam muset lézt jak kamzíci po žebříku ![]()
Přemýšlím o plastových oknech, kdy je objednat. Rozeslala jsem poptávku, předběžně mám pár dobrých nabídek - 7 oken včetně obou parapetů, sítěk a žaluzií za zhruba 43 tis. Zdá se mi to jako dobrá cena, ale co vím, tak přes zimu ještě více zlevňují.. Nám je fuk, jestli ty okna budou v prosinci nebo teď, stěhovat se stejně budem až příští rok v létě. Tak asi počkáme, co říkáte? Máte zkušenost, že opravdu cena klesne??
etosha píše:
Ahoj holky, kde jste všechny, jsem si říkala, jak si počtu a nic …
![]()
.
My jsme si včera a dnes po odpolednech, když mamka hlídala děti hráli na zedníky a zdili jsme s manželem sami. Už je ze mě, myslím, docela slušný pomahač
Madi, Emilie, Blecho, … na čem zrovna makáte?.
Zrovna sedím u počítače a flákám se. Jo, a mám za úkol vymyslet a sehnat (nápad, tip, zatím ne ke koupi) šikovného zahradního nábytku.
Madi - jojo, v zimě cena klesá, ale záleží taky na zimě jako takové. Když je „teplá“ a dá se dělat (cca do mínus pěti), a mají odbyt, tak s tou cenou zas až tak moc nehejbou .....
Příspěvek upraven 09.08.10 v 09:51
Emilie, nějaký zahradní nábytek jsem viděla v Mountfieldu, teď nedávno měli nějaké slevy…
Jinak s těmi okny zatím počkáme. Budeme počítat +- s touhle cenou, no a pokud to bude míň, budeme rádi. Víc snad ne - i když kamarád, co dělá u jedné takové firmy, tak říkal, že jim dodavatel od září oznámil zvýšení ceny materiálu o 2 %. Ale pak říkal, že oni mimo sezonu tu cenu maličko snižují. ![]()
Ahoj holky, tak my dnes makat nbudeme, manžel je v práci až do večera.
Madi my jsme okna objednávali v zimě a slevu jsme na ně měli. Ale hodně pomohlo ke snížení ceny i to, že jsme několikrát tu nejnižší nabídku polali jiným firmám, s tím, že jestli cenu nesníží, tak vezmeme okna od konkurence
. Jsi měla vidět, jak se snažili a jak ceny padaly
. Já ych ještě počkala, ale rozhodnutí je na vás
.
Tak vy lozíte o žebříku
? To je drsné
.
Emilie tak se zahradním nábytkem bohužel neporadím, to je pro nás ještě předčasné
, zatím máme doma takové ty plastové židle a stůl
. Ani si jich moc neužijem, tak něco lepšího budeme pořizovat až do domečku, to ale vidím až tak za 2 roky …
Sama šiješ závěsy? Mě teda šití nic neříká, ale já na to mám mamku
. Teď v bytě závěsy nemáme a ani mi to nevadí. Do domečku je asi též nebudu dávat, zatím přesně nevím
.
Dana27 jaký máte domek? Z čeho je posstavený? Jak dlouho jste stavili? Sami nebo na klíč?
etosha: s tím nábytkem, to je právě to. Manžel by si nejraději vyrobil něco sám, a něco spíše „přírodního“ - bydlíme na samotě u lesa, takže plast sem neeeeee. Nejraději jen kulatinu napůl. Jak stůl, tak lavice
Ale mám za úkol najít něco „pěknýho“, co by nevypadalo jako kulatina rozříznutá napůl ![]()
Závěsy … nooooooooo … taky nejsem žádná švadlena, proto „už“ bydlíme čtyři roky , a „už“ dva týdny mám dvoje závěsy v oknech, co jsou na cestu ...... jenže jsem si vymyselela, že do hostinského pokoje si vyrobím patchworkové závěsy, a to holt trvá … zvláště, když si to nedjřív hodlám pořádně vyzkoušet a naučit na několika menších a větších závěsech do dílny a prostě do míst, kde ty chyby nebudou zas tak na obtíž .....
Záclony nemám vůbec, čímž fascinuju všechny příbuzné, ale ty závěsy jsou pro mně spíš dekorativní záležitost. Ty okna jsou prostě hrozně holý a žaluzie sem nechci. Neladí mi to dohromady s tím, co chci. Ale poté, co už (!!!) těch 14 dní spí Jára skoro do sedmi místo jeho oblíbeného budíčku skoro při východu slunce
, tak oceňuji, že mají i jistou velmi praktickou stránku ![]()
Já si vůbec domek a kuchyni a všechno chci zařít tak trochu „přírodně“ nebo „venkovsky“ nebo „rustikálně“ jak chcete - mám nakoupený modrotisk, porcelán u mně nenajdete, jen keramiku, spoustu užitných a uřitkových věcí tu mám z proutí … takže se mi zdá, že by se sem hodil i ten patchwork trošíčku víc než jen „obyčejný“ ubrus či závěs … ![]()
Etosho, máme bungalov 4+1, stavil ho manžel úplně sám a trvalo mu to skoro 6 let. Já vim, je to dlouho, ale byl na to všechno úplně sám a hlavně je hrozně pečlivej, takže všechno muselo být akorát. Je postavenej z těch velkejch tvárnic, nevim jak se tomu řiká. Bydlíme v něm rok, ale jak řikám, fasáda neni a okolí taky ne. Až přijdu na to, jak sem hodit fotku, tak jí hodim, protože já a PC to je docela vražedná kombinace.
Dana27 píše:
Etosho, máme bungalov 4+1, stavil ho manžel úplně sám a trvalo mu to skoro 6 let. Já vim, je to dlouho, ale byl na to všechno úplně sám a hlavně je hrozně pečlivej, takže všechno muselo být akorát. Je postavenej z těch velkejch tvárnic, nevim jak se tomu řiká. Bydlíme v něm rok, ale jak řikám, fasáda neni a okolí taky ne. Až přijdu na to, jak sem hodit fotku, tak jí hodim, protože já a PC to je docela vražedná kombinace.
Ale zapla jsi ho, to je hlavní!
Tak napiš o domečku ještě víc!
Jé Dano, bungalov z tvárnic, to mi něco připomíná - náš domeček
. Máte také ty šedé tvárnice? My jo - pórobeton.
No, jestli jste si to dělali všechno sami, tak se vůbec nedivím, že se to protáhlo
. Můj manžel je také hodně pečlivý, takže nám to též trvá asi dýl, než ostatním
. Jaký máte tvar? A co na střeše? My jsme teda původně chtěli takové ty asfaltové šindely, potom plech no a nakonec to bude betonová taška
. Měnili jsme i stavební materiál, teď při stavbě samotné trochu hýbeme s příčkama, takže ta naše původní představa se docela liší od reality
.
Emilie já chci záclony tak napůl - takové ty vitrážkové, co jsou zespodu do cca půl okna, ještě uvidím, jak vysoko je dáme
.
Závěsy metodou patchwork - to jsi teda fakt dobrá. No a že to nemáš - však se říká, co se vleče neuteče
, aspoň budou dýl vypadat jako nové, no ne
?
Jinak mě se ten moderní styl také vůbec nelíbí, jsem zatížená na koloniální, jen manžel se na to moc netváří
, uvidíme, co všechno mě tam nechá spáchat. Bude to ještě boj
.
Madi takže vy jste udělali obvodové zdi, potom střechu a teď příčky? Chápu to dobře? Jestli to máte pod střechou, aspoň vás nemusí stresovat počasí, co?
Já pořád hledím z okna a čekám, kdy začne pršet a přemýšlím, kdy se bude dát pracovat a kdy zase bude stavba stát
, no už mi z toho trochu hrabe. Teda vlastně docela dost.
My jsme hodně ve skluzu oproti plánu, protože napřed byla dlouhá zima, sníh až do konce března, s čímž jsme fakt nepočítali. Potom skoro půlka dubna propršela, květen totálně celý, to jsem viděla slunce asi 3 x na cca půl hodiny dohromady
, takže jsme mohli pořádně něco dělat až od června
. Jako potíže jsem čekala, ale až takovou pohromu fakt ne
.
Etosho, tak baráček máme z poringu nebo něco takovýho a střechu Bramac. Je obdelníkovýho tvaru a denní část domu - obývák s kuchyní máme udělaný až do střechu, takže vlastně nemáme strop, ale máme to zkosený až do konce střechy. Zbytek domu je už normálně. Bála jsem se, že to bude hrůza vytápět, jenže v centru obýváku je krb a v tom, když se v zimě zatopí, tak se tam nedá sedět. Báli jsme se, kolik budeme doplácet, ale vyšlo nám to, ještě nám vraceli. Topíme plynem a za rok jsme protopili 12,500,– Kč, což je slušný. Vraceli nám i za vodu, tak snad nám to vydrží i nadále. Ale byl to první rok, ještě to nebylo takový rozjetý, teď je provoz na plno. Jediný, co mě v domě chybí, je šatna. Chtěla jsem jí mít v jednom z pokojů, ale tam si manžel nastěhoval svůj ansábl a mam po šatně.
etosha píše:
Madi takže vy jste udělali obvodové zdi, potom střechu a teď příčky? Chápu to dobře? Jestli to máte pod střechou, aspoň vás nemusí stresovat počasí, co?
Já pořád hledím z okna a čekám, kdy začne pršet a přemýšlím, kdy se bude dát pracovat a kdy zase bude stavba stát, no už mi z toho trochu hrabe. Teda vlastně docela dost.
My jsme hodně ve skluzu oproti plánu, protože napřed byla dlouhá zima, sníh až do konce března, s čímž jsme fakt nepočítali. Potom skoro půlka dubna propršela, květen totálně celý, to jsem viděla slunce asi 3 x na cca půl hodiny dohromady, takže jsme mohli pořádně něco dělat až od června
. Jako potíže jsem čekala, ale až takovou pohromu fakt ne
.
Etosho, správně, přesně jak píšeš. Máme pod střechou (tedy zatím plachtou, střecha z plechu se vyrábí), teď se budou dělat příčky a stropy. Přikryto jsme museli mít co nejdřív, protože dole bydlí rodiče a kdyby jim mělo kapat na hlavu, tak nás asi zaškrtí ![]()
My taky měnili střešní krytinu, původně jsme chtěli Bramac. Jenže firma, co nám pokládala panely, tak to nějak zkopala a kvůli nim jsme to museli vyměnit ![]()
JJ projektant nám říkal, že letos je to bída, napřed hrozně dlouho mrzlo, takže ti, co neměli už základovou desku, tak je to zdrželo. No a pak to počasí..
Co se týče záclon, tak ty budu mít asi ty obyčejné, no to se ještě uvidí. Žaluzie mít budeme, ale jenom v ložnicích. Závěsy bych tedy ušít nezvládla a už vůbec ne z patchworku ![]()
No i na takovou boudu budeš muset mít povolení od obce. My ho potřebovali, i když jsme stavěli kurník pro slepice a budeme ho potřebovat i pro větší pergolu.
Jestli je v tomto případě třeba plány od projektanta, tak to nevím, ale to ti řeknou přesně na úřadě.