Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
23.7.10 22:38

a jestli máte zájem, budu klidně pokračovat, ale nechám vás odpočinout :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.7.10 22:54

Jé, boží diskuze :mrgreen:

My zatím projektujeme. Už máme za sebou 3 roky změnu územního plánu, teď kreslíme projekt. Momentálně jsme ve fázi, že zmenšujeme studii, bo jsme se původně nechali trochu unést a jaksi bysme to asi nezaplatili :roll:

Etosho, tu veřejnoprávní smlouvu nám pán na SÚ doporučoval taky (nechodíte k tomu samému? :lol: :lol: :lol: ) - prý je to nejrychlejší - a teď vidím rok :zed: Já nechci, už mě odvezou :lol: Prý je to běhání, my furt na něco čekáme. Jediné běhání, co jsem měla, jsem obešla v klídku s kočárkem za dopoledne :cert:

Tterko, to je teda peklo, takový soused je noční můra :cert:

Jináč my teda budem též na Vsetíně, z čeho chceme nevíme :mrgreen: My nic nevíme, MM nic nezjišťuje, neví… Teď už teda trochu jo, ale pro něho furt bylo všecko předčasné (proto se nám taky nepodařilo za 3 roky čekání na ÚP udělat projekt) a všecko ví architekt. Ale zítra jsem ho zlomila na stavební centrum v Brně, půjdem se podívat po baráčkách, materiálech atd., ať si uděláme aspoň nějakou rámcovou představu :mrgreen:

Jo, akorát víme, že nám architekt nedoporučil pórobeton, že je to houba, ale zas je to levné a on má rád cihly, tak je to jasné :lol: :lol: :lol: Taťka má z toho dílnu a v pohodě. Drahý to nechce, protože do toho přidělával zábradlí na balkoně a málem ho odvezli (dělal to celé odpoledne :oops: :lol: ). A já když ho vidím, jakým stylem vrtá doma díry teď (vrták, hmoždinka a hoooora sádry :lol: ), tak to snad radši nechci taky :think: :lol:

Blecho, jak bych si přála, aby MM hledal nějaké technologické postupy :lol: :lol: :lol:
Pěkný domeček máte…

Emilie, aj vy to máte pěkné… Hlavně super, že už bydlíte :lol: A bydlet venku… Romantika :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.7.10 23:10

Jo a co nějaké nákresy, půdorysy… Nechcete přihodit? Já můžu dát zatím jenom koncept, jak to bude zhruba vypadat zvenku. Vnitřek se bude zmenšovat a tedy trochu měnit a kromě toho to ani nemám naskenované :lol:

Příchod k domu (vchod je vlevo od svahu):

A z opačné strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
23.7.10 23:11

Emilie super fotky, klidně pokračuj :palec:, ať můžu dál tiše závidět :lol:.

Angu posílala jsem ti SZ, kvůli svému debilnímu telefonu :evil:, který mi znemožňuje se s Tebou normálně kontaktovat :zed: . Jinak s tou veřejnoprávní smlouvou by to bylo rychlejší, ale já s dětma jsem fakt nevyřizovala prakticky nic, skoro všechno to dělal můj a komplikovala mu to práce a různé vedlejší aktivity. Navíc jsme na některé vyjádření potřebovali podklady od projektanta a on nebyl zrovna z nejrychlejších :roll:. Tak neházej flintu do žita. Navíc jsme změnili stavební materiál, takže některé věci jsme kvůli tomu vyřizovali 2×. Jako a klidně už můžete začít něco zařizovat dopředu, my jsme též začali dřív, než nám doběhla změna ÚP a měli dokončený projekt. Na některé vyjadřovačky stačilo jen pár základních informací, takže od dokončení změny ÚP to bylo vyřízeno asi za půl roku, tak to zas tak strašné nebylo a nebýt některých komplikací, mohlo to být i dřív.

Tak nic, dítě se mi vzbudilo, asi musím běžet.
A ozvu se asi až v pondělí, díky skvělým zedníkům budeme pryč nejspíš celý víkend, pokud nám to počasí nezhatí.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.7.10 23:16

No, my právě nemáme ten projekt, na tom to všecko stojí a padá :roll: :zed: Právě jakési vyjadřovačky pro projektanta jsem objela s kočárem - sice v ČEZu se na mě pán díval, jak kdybych byla první, kdo to po něm chce, ale v pohodě :lol: :lol: :lol:

Na SÚ říkali, že nemůžem teď dělat nic, že to chce ten projekt, ale aspoň jsme pobavili - Samík pánovi poprskal pitím celý stůl, chtěl mu vypnout počítač a nakonec jim poschovával klíčky od skříněk s razítkama :lol: :lol: :lol: Tak doufám že na nás jenom tak nezapomenou a budeme mít nějaké plusové body (bo se oba pánové moc dobře bavili :mrgreen: )

Tak budete jako zdít sami nebo co? Na SZ jsem odepsala, aspoň něco mi od tebe taky přijde :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.7.10 07:00
etosha píše:
Pudli proč kuchyň nebude nikdy? Tomu nějak nerozumím :-? :lol:

to je u nas univerzalni argument, kdyz chci, aby manzel neco udelal. „takhle ale ta kuchyn nebude nikdy, kdyz budu vsechno delat ja“
pro vysvetleni, manzel je architekt a na to konto chce v kuchyni vsechno nejdriv papirove vyresit do posledniho detailu a nenechat remeslnika, aby to zbastlil, jak se mu zamane. Kuprikladu nesnasi zbytecne listy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.7.10 07:33

Pěkné fotečky :palec: Já fotkami zatím posloužit nemůžu, nemám je tady v PC.

Někdo se tu ptal, co stavíme. Takže není to dům, i když bychom rádi, ale pouze jsme schodili střechu na domě mých rodičů, přistavěli podkroví.

Teď jsme ve fázi, kdy máme na střeše nataženou folii a čekáme, až se vyrobí plechy na střechu. Okna ještě nemáme, ale ty nikam nespěchají, nejspíš si počkáme na podzim/zimu na lepší ceny.

Jinak firmu jsme měli jednu jedinou a zpackala to tak, že jsme kvůli ní museli měnit střešní krytinu, na kterou už jsme samozřejmě měli složenou zálohu :cert: Takže firmu už max. na ty okna, nikdy více :nevim:

Porobetonu bych se nebála, pro nás byl ideální - je mnohem lehčí než cihly, stavělo se s tím perfektně, de facto vyzděno bylo komplet všechno za 1 a půl dne..

Boje s úřady nezávidím, nám to šlo jakž takž hladce, všechno vyřizoval náš projektant, takže my jenom chodili k němu a podepisovali stohy lejster.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
24.7.10 07:35

Angu, fáze projektování taky u nás byla vtipná. Projektant něco vymyslel, my mu to zkrizovali, on to předělal, my tam zase našli nějakou mouchu. Chudák malej, musel nás mít plný zuby :lol: No ale nakonec jsme spokojení :palec:

• Citovat
  • Upravit
50725
24.7.10 08:49

Madi, ten náš je myslím ještě větší chudák (a my blbci) - udělal koncept, my jsme mu řekli pár drobností a že je to super, tak udělal studii, my jsme zaplatili 7000,– a za 14 dní mu řekli, že je to moc velké :lol: :lol: :lol:

Jináč takto přistavovali sousedi a prý je to vyšlo na 3 mega 8-o To si už mohli postavit vlastní barák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.7.10 08:56

Angua: to vypadá moc hezky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 08:57

Angu, super barák… :palec: Skoro jak horská rezidence…

Tterko, co tak toho na toho člověka podat trestní oznámení? V Listině základních lidských práv a svobod (je součástí naší ústavy) je psáno, že každý může svobodně nabývat libovolného majetku a nesmí mu v tom být bráněno. A pokud vám pán očividně brání, abyste stavěli, tak to je fakt na pěst… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.7.10 10:06

*

Příspěvek upraven 09.08.10 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 10:10

Emilie, AutoCAD to umí taky barevně… v barevné škále 256000 barev… :mrgreen: No a můžeš klidně manželovi kvalifikovaně oponovat, že nejenom stavřské, ale i strojařské výkresy se na začátku 20.století vybarvovaly pastelkama, tužka a tuš byly jenom na obrysovky… Tehdy ještě neexistovalo rozmnožování xeroxem, kvůli kterému se začalo dělat černobílé šrafování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.7.10 10:17
Jura007 píše:
Emilie, AutoCAD to umí taky barevně… v barevné škále 256000 barev… :mrgreen: No a můžeš klidně manželovi kvalifikovaně oponovat, že nejenom stavřské, ale i strojařské výkresy se na začátku 20.století vybarvovaly pastelkama, tužka a tuš byly jenom na obrysovky… Tehdy ještě neexistovalo rozmnožování xeroxem, kvůli kterému se začalo dělat černobílé šrafování.

Děkuji, to si zapíšu … za uši :-) Ona ta kuchyně ve výsledku stejně vypadá jinak, než jsem jí chtěla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 10:18

Pudli, Tak to tvého manžela obdivuju, když nesnáší zbytečné lišty. To jsou fakt perfekcionisti… Na druhou stranu, neprodraží se pak realizace? Lišty se kromě jiného dávají na zakrytí montážních prvků - a taky aby se daly interiéry montovat z prefabrikovaných materálů - a montáže a demontáž byly snadné a „pohledově únosné“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová