Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
a jestli máte zájem, budu klidně pokračovat, ale nechám vás odpočinout
![]()
Jé, boží diskuze ![]()
My zatím projektujeme. Už máme za sebou 3 roky změnu územního plánu, teď kreslíme projekt. Momentálně jsme ve fázi, že zmenšujeme studii, bo jsme se původně nechali trochu unést a jaksi bysme to asi nezaplatili ![]()
Etosho, tu veřejnoprávní smlouvu nám pán na SÚ doporučoval taky (nechodíte k tomu samému?
) - prý je to nejrychlejší - a teď vidím rok
Já nechci, už mě odvezou
Prý je to běhání, my furt na něco čekáme. Jediné běhání, co jsem měla, jsem obešla v klídku s kočárkem za dopoledne ![]()
Tterko, to je teda peklo, takový soused je noční můra ![]()
Jináč my teda budem též na Vsetíně, z čeho chceme nevíme
My nic nevíme, MM nic nezjišťuje, neví… Teď už teda trochu jo, ale pro něho furt bylo všecko předčasné (proto se nám taky nepodařilo za 3 roky čekání na ÚP udělat projekt) a všecko ví architekt. Ale zítra jsem ho zlomila na stavební centrum v Brně, půjdem se podívat po baráčkách, materiálech atd., ať si uděláme aspoň nějakou rámcovou představu ![]()
Jo, akorát víme, že nám architekt nedoporučil pórobeton, že je to houba, ale zas je to levné a on má rád cihly, tak je to jasné
Taťka má z toho dílnu a v pohodě. Drahý to nechce, protože do toho přidělával zábradlí na balkoně a málem ho odvezli (dělal to celé odpoledne
). A já když ho vidím, jakým stylem vrtá doma díry teď (vrták, hmoždinka a hoooora sádry
), tak to snad radši nechci taky
![]()
Blecho, jak bych si přála, aby MM hledal nějaké technologické postupy
![]()
Pěkný domeček máte…
Emilie, aj vy to máte pěkné… Hlavně super, že už bydlíte
A bydlet venku… Romantika ![]()
Jo a co nějaké nákresy, půdorysy… Nechcete přihodit? Já můžu dát zatím jenom koncept, jak to bude zhruba vypadat zvenku. Vnitřek se bude zmenšovat a tedy trochu měnit a kromě toho to ani nemám naskenované ![]()
Příchod k domu (vchod je vlevo od svahu): 
A z opačné strany… 
Emilie super fotky, klidně pokračuj
, ať můžu dál tiše závidět
.
Angu posílala jsem ti SZ, kvůli svému debilnímu telefonu
, který mi znemožňuje se s Tebou normálně kontaktovat
. Jinak s tou veřejnoprávní smlouvou by to bylo rychlejší, ale já s dětma jsem fakt nevyřizovala prakticky nic, skoro všechno to dělal můj a komplikovala mu to práce a různé vedlejší aktivity. Navíc jsme na některé vyjádření potřebovali podklady od projektanta a on nebyl zrovna z nejrychlejších
. Tak neházej flintu do žita. Navíc jsme změnili stavební materiál, takže některé věci jsme kvůli tomu vyřizovali 2×. Jako a klidně už můžete začít něco zařizovat dopředu, my jsme též začali dřív, než nám doběhla změna ÚP a měli dokončený projekt. Na některé vyjadřovačky stačilo jen pár základních informací, takže od dokončení změny ÚP to bylo vyřízeno asi za půl roku, tak to zas tak strašné nebylo a nebýt některých komplikací, mohlo to být i dřív.
Tak nic, dítě se mi vzbudilo, asi musím běžet.
A ozvu se asi až v pondělí, díky skvělým zedníkům budeme pryč nejspíš celý víkend, pokud nám to počasí nezhatí.
![]()
No, my právě nemáme ten projekt, na tom to všecko stojí a padá
Právě jakési vyjadřovačky pro projektanta jsem objela s kočárem - sice v ČEZu se na mě pán díval, jak kdybych byla první, kdo to po něm chce, ale v pohodě
![]()
Na SÚ říkali, že nemůžem teď dělat nic, že to chce ten projekt, ale aspoň jsme pobavili - Samík pánovi poprskal pitím celý stůl, chtěl mu vypnout počítač a nakonec jim poschovával klíčky od skříněk s razítkama
Tak doufám že na nás jenom tak nezapomenou a budeme mít nějaké plusové body (bo se oba pánové moc dobře bavili
)
Tak budete jako zdít sami nebo co? Na SZ jsem odepsala, aspoň něco mi od tebe taky přijde
![]()
etosha píše:
Pudli proč kuchyň nebude nikdy? Tomu nějak nerozumím![]()
to je u nas univerzalni argument, kdyz chci, aby manzel neco udelal. „takhle ale ta kuchyn nebude nikdy, kdyz budu vsechno delat ja“
pro vysvetleni, manzel je architekt a na to konto chce v kuchyni vsechno nejdriv papirove vyresit do posledniho detailu a nenechat remeslnika, aby to zbastlil, jak se mu zamane. Kuprikladu nesnasi zbytecne listy.
Pěkné fotečky
Já fotkami zatím posloužit nemůžu, nemám je tady v PC.
Někdo se tu ptal, co stavíme. Takže není to dům, i když bychom rádi, ale pouze jsme schodili střechu na domě mých rodičů, přistavěli podkroví.
Teď jsme ve fázi, kdy máme na střeše nataženou folii a čekáme, až se vyrobí plechy na střechu. Okna ještě nemáme, ale ty nikam nespěchají, nejspíš si počkáme na podzim/zimu na lepší ceny.
Jinak firmu jsme měli jednu jedinou a zpackala to tak, že jsme kvůli ní museli měnit střešní krytinu, na kterou už jsme samozřejmě měli složenou zálohu
Takže firmu už max. na ty okna, nikdy více ![]()
Porobetonu bych se nebála, pro nás byl ideální - je mnohem lehčí než cihly, stavělo se s tím perfektně, de facto vyzděno bylo komplet všechno za 1 a půl dne..
Boje s úřady nezávidím, nám to šlo jakž takž hladce, všechno vyřizoval náš projektant, takže my jenom chodili k němu a podepisovali stohy lejster.
Angu, fáze projektování taky u nás byla vtipná. Projektant něco vymyslel, my mu to zkrizovali, on to předělal, my tam zase našli nějakou mouchu. Chudák malej, musel nás mít plný zuby
No ale nakonec jsme spokojení ![]()
Madi, ten náš je myslím ještě větší chudák (a my blbci) - udělal koncept, my jsme mu řekli pár drobností a že je to super, tak udělal studii, my jsme zaplatili 7000,– a za 14 dní mu řekli, že je to moc velké
![]()
Jináč takto přistavovali sousedi a prý je to vyšlo na 3 mega
To si už mohli postavit vlastní barák…
Angu, super barák…
Skoro jak horská rezidence…
Tterko, co tak toho na toho člověka podat trestní oznámení? V Listině základních lidských práv a svobod (je součástí naší ústavy) je psáno, že každý může svobodně nabývat libovolného majetku a nesmí mu v tom být bráněno. A pokud vám pán očividně brání, abyste stavěli, tak to je fakt na pěst… ![]()
Emilie, AutoCAD to umí taky barevně… v barevné škále 256000 barev…
No a můžeš klidně manželovi kvalifikovaně oponovat, že nejenom stavřské, ale i strojařské výkresy se na začátku 20.století vybarvovaly pastelkama, tužka a tuš byly jenom na obrysovky… Tehdy ještě neexistovalo rozmnožování xeroxem, kvůli kterému se začalo dělat černobílé šrafování.
Jura007 píše:
Emilie, AutoCAD to umí taky barevně… v barevné škále 256000 barev…No a můžeš klidně manželovi kvalifikovaně oponovat, že nejenom stavřské, ale i strojařské výkresy se na začátku 20.století vybarvovaly pastelkama, tužka a tuš byly jenom na obrysovky… Tehdy ještě neexistovalo rozmnožování xeroxem, kvůli kterému se začalo dělat černobílé šrafování.
Děkuji, to si zapíšu … za uši
Ona ta kuchyně ve výsledku stejně vypadá jinak, než jsem jí chtěla ![]()
Pudli, Tak to tvého manžela obdivuju, když nesnáší zbytečné lišty. To jsou fakt perfekcionisti… Na druhou stranu, neprodraží se pak realizace? Lišty se kromě jiného dávají na zakrytí montážních prvků - a taky aby se daly interiéry montovat z prefabrikovaných materálů - a montáže a demontáž byly snadné a „pohledově únosné“… ![]()