Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1760
26.7.10 12:34

No že najsou chyb jak máku na typových projektech se ani nedivím. My když jsme si je prohlíželi a vybírali, co by se nám tak hodilo, tak jsme na každém něco našli :roll: co tatam chybělo nebo bylo neprakticky udělné. Asi jsme nějak nároční nebo co :lol: :lol:. Však ty příčky v domečku, co teď máme jsou oproti těm co jsou na netu taky předělané. Aněkde jsem četla, že ty typové projekty si stejně kupuje málo lidí, protože málokomu vyhovují. Někdo si je nechává prý trochu předělat - sam tam posunout zeď a tak, ale za to už platí jako by to nebyl typové projekt. Možná to oni dělají schválně :lol: :lol:. Vědí, že jsou tam chyby, ale nechají to tak, tak si to prakticky každý nechal upravit a pak zaplatil víc 8-o :lol:.

Pokudj de o ten pořad Jak se staví sen, tak jako kupa věcí se mi také nelíbila - třeba zrovna ten zmiňovaný koberec i na stromě, to bych nechtěla ani náhodou. Naví oni prakticky všechno dělají v tom moderním designu, který se mně absolutně nelíbí. Také jsem manželovi říkala, že si to radši zkazíme sami, než si na to pozvat odborníky :lol: :lol: :lol:. Ale občas tam byla nějaká dobrá připomínka nebo nějaký jednotlivý nápad, který nebyl špatný a po doladění dle vlastních představ by se nám hodil :lol:. Hlavn jsem to brala tak, že jsem se podívala, co všechno vůbec s čím dá udělat, spousta věcí mě předtím ani nenapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.7.10 13:43

Jak se staví sen - díl, kdy předělávali obýváko-pokoj-ložnici, jsem viděla dvakrát, a prostě mi to nešlo na rozum. Nábytek vyhodili, a místo toho postavili na celé stěně jednu velkou bílou skříň, ve které byla jedna díra na televizi. A na druhém konci se z ní vyklápěla postel. A na rohové zdi bylo zrcadlo. Tomu říkám teda odborné řešení a design 21. století!!! :poblion: :poblion: :poblion: Hlavně mi pak bylo líto, jak v některých dílech naprosto beze citu vyhazovali věci, které sice „neladily“, ale měly jasně „citovou hodnotu“ pro majitele (a nešlo jen o porcelánové sošky). A přeci tyhle cetky dělají byt, dotváří atmosféru … si aspoň myslím já … od toho by se měli odpíchnout, vykašlat se na to, co se líbí jim, co je „in“, dělají, jak tvrdí, byt podle majitele! Ale chuj s tím, já si je domů nepozvu :think: Když si představím, jak mojí kuchyni, moje děťátko, se všemi tretkami, vyhážou, a dají mi sem nějakou suprgigamoderní bednu … nééééééé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.7.10 13:44
etosha píše:Pokudj de o ten pořad Jak se staví sen, tak jako kupa věcí se mi také nelíbila - třeba zrovna ten zmiňovaný koberec i na stromě, to bych nechtěla ani náhodou. Naví oni prakticky všechno dělají v tom moderním designu, který se mně absolutně nelíbí. Také jsem manželovi říkala, že si to radši zkazíme sami, než si na to pozvat odborníky :lol: :lol: :lol:. Ale občas tam byla nějaká dobrá připomínka nebo nějaký jednotlivý nápad, který nebyl špatný a po doladění dle vlastních představ by se nám hodil :lol:. Hlavn jsem to brala tak, že jsem se podívala, co všechno vůbec s čím dá udělat, spousta věcí mě předtím ani nenapadla.

… nádhernej překlep !!!! :pankac: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.7.10 14:08

Současný stav - je tu ještě co dělat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
26.7.10 14:16

Ahojda, pridavam se do klubu domeckaru :wink:
A zdravim Emilii, mate krasnej domecek. Jinak my taky mame ted cerstve zkolaudovano. Papirovali jsme temer 2 roky (listopad 2006 - zari 2008), a staveli od zari 2008 a ted kolaudovali. Taky kolem domu staveniste, zahrada neni, ploty nejsou, pristresek na auti neni… Ale vevnitr uz celkem OK :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
26.7.10 14:21

Jo, překlep :lol:, to jsem se vyznamenala :roll: :lol:.
Máte to hezké Emilie. Práce pořád dost, to je jasné, ale už si bydlíte ve svém :palec:.

Holky, vy co už máte postavené, zajímalo by mě, jestli jste se drželi při stavbě projektu, nebo jste dělali i najké úpravy během stavění?

A ještě by mě zajímalo, jestli už jste objevili nějaké chyby nebo nedostatky, co ukázalo až samotné bydlení. Co v projektu vypadalo, že je dobře vymyšlené, ale teď by jste to udělali jinak? My jsme si domeček kreslili sami a po nějaké době kreslení jsme si dali vždycky 2 - 3 měsíce pauzu a pak jsme se k tomu vrátili. A pokaždé jsme našli něco, co jsme ještě předělávali. Tak si kolikrát přemýšlím, kolik se nám toho tímto způsobem podařilo vychytat a co zjistíme až po dostavění, že jsme mohli udělat jinak (líp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.7.10 14:35

Etoscha: Drobné detaily v kuchyni. Ale to probíráme jinde :-) Vedle vchodu jsou částečně točené schody do podkroví, a navazují na „galerii“ a chodbu k pokojům nahoře. Tak tam měly být dveře stejně jako dole do chodby - kdykoli se otevřou hlavní, tak nahoře třískají okna a dveře v pokojích … :-? Mohla bejt o fous větší ložnice. Ale to je taky detail. Stejně jako muž má přímo v domě dílnu (navazuje na technickou část domu - kotelna, palivo), taky by jí chtěl mít větší, nevejde se mu tam všechen „cajk“ ..... a protože v kotelně je kromě kotle na dřevo i nádrž na teplou vodu, není to moc dobře vyřešeno a člověk se musí prodírat skoro natěsno kolem těch dvou ..... bohužel musí, pro dřevo :cry: naštěstí mám coby žena „zákaz“ do těchto míst chodit :-))))))) Myslím, že jinak i nahoře to máme vymyšleno dobře, a to i pro případ „další generace“, nebo dokonce penzionu … prostě v případě přestavby se nemusí tahat voda a elektrika nijak závratně daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
26.7.10 14:43

My meli zmen asi 10, ale drobnych. Jako jine otevirani dveri, pridani solaru na ohrev vody, jiny presah strechy… A vsecko jsme sepsali ke kolaudaci a nebyl problem. Za me je nejdulezitejsi mit vsude tak 20cm navic :mrgreen: My planovali v obou koupelnach treba 90cm sprchac, samo byl uz v projektu atd., ale po hrube stavbe + omitkach + obkladech se tam samozrejme ani jeden nevesel, max. 80cm :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
26.7.10 19:33

ahoj holky!
my zatím nestavíme, ale chci se zeptat. chceme dřevostavbu v zahrádkářské kolonii - jen pidi domek, aby nám to povolili (jen takový letní byt). chceme (musíme) co nejvíc ušetřit a tak mě zajímá, v čem a jak se dá nakreslit projekt, aby si to mohl člověk udělat sám :nevim: jestli máte odkazy na nějaké stránky, kde radí se samostavbou, nebo nějaké inspirační, budu moc ráda! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
26.7.10 20:34

Zuzanecko81 my jsme si kreslili domeček ve Floor Planu, potom jsme to zkoušeli v ArConu (nebo tak nějak, už si úplně přesně nevzpomínám) no a nakonec to manžel kreslil v AutoCADu.
Uvidíte sami, co vá mbude nejlíp vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.10 06:32
zuzanecka81 píše:
ahoj holky!
my zatím nestavíme, ale chci se zeptat. chceme dřevostavbu v zahrádkářské kolonii - jen pidi domek, aby nám to povolili (jen takový letní byt). chceme (musíme) co nejvíc ušetřit a tak mě zajímá, v čem a jak se dá nakreslit projekt, aby si to mohl člověk udělat sám :nevim: jestli máte odkazy na nějaké stránky, kde radí se samostavbou, nebo nějaké inspirační, budu moc ráda! :kytka:

Zuzanečko, ono nakreslit si projekt v nějakém programu můžete, ale bude to jen představa pro vás. Jinak budete potřebovat projekt od architekta/projektanta s kulatým razítkem, jinak vám nevydají stavební povolení / ohlášku.
Ono nejde o to, jak budou uspořádané pokoje, ale jak povede rozvod elektriky, vody, topení - to všechno má v malíčku právě projektant :palec:

• Citovat
  • Upravit
20518
27.7.10 09:32
madi píše:
zuzanecka81 píše:
ahoj holky!
my zatím nestavíme, ale chci se zeptat. chceme dřevostavbu v zahrádkářské kolonii - jen pidi domek, aby nám to povolili (jen takový letní byt). chceme (musíme) co nejvíc ušetřit a tak mě zajímá, v čem a jak se dá nakreslit projekt, aby si to mohl člověk udělat sám :nevim: jestli máte odkazy na nějaké stránky, kde radí se samostavbou, nebo nějaké inspirační, budu moc ráda! :kytka:
Zuzanečko, ono nakreslit si projekt v nějakém programu můžete, ale bude to jen představa pro vás. Jinak budete potřebovat projekt od architekta/projektanta s kulatým razítkem, jinak vám nevydají stavební povolení / ohlášku.
Ono nejde o to, jak budou uspořádané pokoje, ale jak povede rozvod elektriky, vody, topení - to všechno má v malíčku právě projektant :palec:

Souhlas, taky budete potřebovat „stavební dozor“. Často tuhle službu nabízí právě projektant, majitel „kulatého razítka“. Omlouvám se, že používám tyhle termíny a v uvozovkách, ono to tak většinou bývá že jde jen o formalitu, ale je to prostě nutnost, bez které stavební úřad nevydá povolení. Pochopitelně projektant by měl dát na vaše plány, ale musí dohlídnout, aby tam nebyla nějaká chyba, např. my jsme nedomysleli, že máme vypínač v koupelně při vchodu, což bylo současně nad vodovodní baterií do vany ..... a šáhni si mokrá z vany na vypínač, který neizoluje (může se stát … :nevim: ) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
27.7.10 10:57

Jo holky, máte recht :palec:, pro úřad je samozřejmě třeba mít to od projektanta s razítkem :lol:.
My máme ale takového projektanta „na baterky“, takže jsme si to všechno dělali sami a on nám jen překreslil ty naše představy do svého programu a a dal razítko na papíry pro úřad. Takže jsem tak nějak automaticky vycházela z naší situace :lol:, i když je asi docela nestandardní :lol: :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.10 11:17
etosha píše:
Jo holky, máte recht :palec:, pro úřad je samozřejmě třeba mít to od projektanta s razítkem :lol:.
My máme ale takového projektanta „na baterky“, takže jsme si to všechno dělali sami a on nám jen překreslil ty naše představy do svého programu a a dal razítko na papíry pro úřad. Takže jsem tak nějak automaticky vycházela z naší situace :lol:, i když je asi docela nestandardní :lol: :lol: :lol:.

To já musím našeho projektanta pochválit, nakreslil nám to pěkně, všechny naše připomínky tam včlenil, veškeré úřady (jako že jich bylo) oběhal, my jen u něj podepisovali lejstra. Byla to velká pomoc, sama bych ty úřady oběhávala ještě dneska .

Ono i kdybys sis ten dům nakreslila sama, stejně musíš mít rozvody elektřiny, vody, plynu atd., pokud v tomto nemáš vzdělání, nezvládneš to vymyslet.

Pokud chcete opravdu ušetřit a máte známého, který toto všechno umí, ale nemá kulaté razítko, tak se to také dělá tak, že se hotový projekt pošle projektantovi, ten ho zkoukne, dá razítko… Bylo nám to nabízeno, ale nakonec jsme nevyužili.

• Citovat
  • Upravit
5393
28.7.10 08:21

holky, jde o to, že to naše bydlení bude fakt jen letní bouda. takže, pitná voda nic, užitková voda teda bude, ale jen tak skrz zeď rovnou k umyvadlu (jenže bez odtoku, jen tak do země, takže to bychom tam ani stejně oficiálně nepřiznali), takže max. tu elektriku. baráček bude jen jedna místnost 5*5m. na to taky musím mít architekta? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová