Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, my máme postavený malý bungalov, začali jsme na podzim před dvěma lety. Od té doby jsem manžela neviděla. Byl buď v práci, nebo na stavbě, Když byl doma brouzdal po internetu. Fakt jsem si přála, aby hledal nějaké nahotinky, ale to byly pořád technologické postupy, stavební materiál apod. Na paneláku nedělal vůbec nic ani, když nám vyměňovali okna. Přesto se nám po dlouhé době podařilo otěhotnět a ke stěhování došlo letos v květnu, když malému byl jeden měsíc. Ještě to nemáme dodělané (teď se šmudlíme s garáží), ale stálo to za to. Klídek, relativní chládek, všechno nové, voňavé. Říká se, že stavba domu prověří vztah, nejenže se nevidíte, velkou roli hrají i peníze (proto pěkně příští podzim pomažu do práce). Tak všem, kdo se pustí do tohoto dobrodružství, držím palce.
Vypadá to pěkně
![]()
Takovej domeček byl náš sen, ale bohužel na něj nedosáhneme cenově
![]()
My uz teda bydlime ale zdaleka neni vsechno hotovo. treba kuchyn, ta „nebude nikdy“ ![]()
tedka se maka na terase
ale holky, kdybych mela popisovat, co vsechno nam remneslnici provedli, to by bylo tragikomicke a dlouhe cteni.
Řemeslníci jsou kapitolou damou pro sebe. My už vnitřky máme, ale zůstala nám spousta nedodělků (lišty, spáry apod.). Jak dostane takový vachman zaplaceno, už ho neuvidíte
Nejhorší je, že už to přestávám vnímat, ale návštěvy si hned všimnou.
etosha píše:
Marcelko vy chodíte ven i v těch vedrech? Malému to nevadí? Nebu už je u Vás líp? My máme 34 stupňů venku ve stínu![]()
. Tak chodíme ven až večer …A kde bydlíte
?? My tu máme dvacet stupnů, ted šestnáct a prší, že to vypadá, že jestli to nepřestane, tak snad budu chodit po kotníky ve vodě… Takže jsme dnes byli celý den venku a užívalí té „zimy“
![]()
blecha72 Moooc pěkný baráček, jojo jak se staví svépomocí, tak je to naprosto jasné … Ale tak hlavně, že jste to zvládli a bydlíte ![]()
madi a co že Vy stavíte za baráček ????
My budeme mít jen takový malý přízemní baráček…
Blecho moc pěkný domeček. To máte také z pórobetonu? Strašně se těším, až budeme taky mít střechu a okna. Mám pocit, že je to v nedohlednu. Napřed jsme tak dlouho papírovali
a když jsme letos chtěli „pořádně“ něco začít dělat, tak tu byl sníh do konce března
, půlka dubna propršela , květen úplně celý
, tak jsme začali až druhý týden v květnu s deskou. A teď nám komplikují život zedníci
. Ne, že by byli sami
, ale momentálně je to nejaktuálnější.
Moc si mě pobavila s tím, jak jsi manžela od začátku stavby neviděla. U nás je to to samé. Po práci hned na stavbu a když nejedeme s ním, tak ho prostě nevidím. Přijíždí domů večer většinou po 22
. Ještě, že děti už máme, teď by jsme si je rozhodně neudělali
.
Pudli proč kuchyň nebude nikdy? Tomu nějak nerozumím
![]()
Jak jsem se dívala na počasí, tak na zítra už hlásí ochlazení ,tak snad se i my „dočkáme“
. Po tom děsném květnu jsem nevěřila, že se někdy budu těšít na ochlazení a d顚t, a už je to tu
. Ale musí se do pondělí vypršet. To kdyby se zedníci rozhodli vrátit k práci
nebo pokud najdeme jiné …
Zítra se tu asi neukážu, jedeme k našim, tak nejspíš v neděli.
Mějte se. Fičím umýt děti, něco sníst, dát děti je spát, pak možná příjde můj chlap, budeme řešit zedníky a vazbu … ![]()
blecha72 píše:
Ahojky, my máme postavený malý bungalov, začali jsme na podzim před dvěma lety. Od té doby jsem manžela neviděla. Byl buď v práci, nebo na stavbě, Když byl doma brouzdal po internetu. Fakt jsem si přála, aby hledal nějaké nahotinky, ale to byly pořád technologické postupy, stavební materiál apod. Na paneláku nedělal vůbec nic ani, když nám vyměňovali okna. Přesto se nám po dlouhé době podařilo otěhotnět a ke stěhování došlo letos v květnu, když malému byl jeden měsíc. Ještě to nemáme dodělané (teď se šmudlíme s garáží), ale stálo to za to. Klídek, relativní chládek, všechno nové, voňavé. Říká se, že stavba domu prověří vztah, nejenže se nevidíte, velkou roli hrají i peníze (proto pěkně příští podzim pomažu do práce). Tak všem, kdo se pustí do tohoto dobrodružství, držím palce.
Souhlasím. Ráda bych přiložila naše fotky, jak to u nás vypadalo, ale bohužel tatínek překonfiguroval počítač tak dokonale, že půlku věcí neumí - včetně zobrazit obrázky … takže mám několik CD, ale bohužel bych vybírala vělmi namátkově .....
ani se mi nechce věřit, že tohle je pohled z kuchyně do obýváku
a když jsme bílili a dělali podlahy (dva měsíce před svatbou), tak .. jsme bydleli venku