Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1760
30.7.10 10:26

Dano tak to musí vypadat dobře a zajímavě, ten obývák s kuchyní :palec:, to by se mi určitě také líbilo, ale my budeme zateplovat stropy, samotnou střechu už ne, takže mám smůlu :-). Jestli se ti podaří hodit foto, ráda se mrknu.
Na šatnu jsem slyšela samou chválu, takže s jednou počítáme. Budeme se do ní sice přístup jen přes naši ložnici, ale říkám si, že tam kromě mého a manželova oblečení dáme i dětské sezónní věci, aby holkám v pokojíčcích stačily menší skříně a nemusely tam mít úplně všechno.
Krb by jsme chtěli také, ale zatím nevíme, jak nám to bude vycházet finančně, takže je otázka, jestli jej budeme mít hned od začátku nebo ho budeme dodělávat později. Každopádně komín tam bude připravený, ať pak nemusíme bourat středu, že :lol:. A máte krb otevřený nebo s nějakou vložkou?

Madi se rodičům nedivím, také bych vás hnala, kdyby mi mělo kapat na hlavu :lol: :lol:. Tak to máte super. U nás večer začalo pršet a prší doteď. Takže dnes se opět pokračovat nebude. Já bych ty zedníky nejradši roztrhla jak hady :cert: . Ztratili jsme několik dní pěkného počasí, už ty příčky mohly být hotové, minimálně ty nosné, teď jsou kvůli nim další prostoje :cert:.
Tak ať vám to o víkendu pěkně jde.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
30.7.10 12:58

Etosho, tak takhle nějak, to vypadá, je to ale malej záběr, tak si snad představíš zbytek :lol: Krb je napravo - fotka ve fázi před dokončením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
30.7.10 13:04

Tady ještě jedna pro lepší představivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.7.10 14:15

Dano: Tý šatny je škoda. Já jí mám a doporučuju jí každýmu, skoro až násilím! :-P A krb vypadá dobře. Jsem mimo, možná jsi to psala - na plyn nebo dřevo?

Etoscha - ty 1/3 záclonky jsou asi to jediný, s čím jsem ochotna v kuchyni přistoupit k jednání, nikoli že tam skutečně budou . Závěsy - jjo, když je budu vyrábět v horizontu cca 10 let, tak vskutku budou stále jak nové :-) :palec:

Madi - počasí fakt letos ještě „nebylo“. Buď sníh, nebo déšť, nebo hice na infartk …
S těma rodičema jsi mi řipomněla tu scénu ze Na samotě u lesa, jak Ferda předělával komín … :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.7.10 17:40
Madi - počasí fakt letos ještě „nebylo“. Buď sníh, nebo déšť, nebo hice na infartk …
S těma rodičema jsi mi řipomněla tu scénu ze Na samotě u lesa, jak Ferda předělával komín … :potlesk:

No právě v těch největších hicech byli chlapi na střeše celý den, od pěti ráno do devíti večer. Manžel se třikrát spálil a oloupal, brácha si připálil zadek - měl krátké tričko :mrgreen: , ale jinak ok. Docela jsem se bála úpalu, ale přežili všichni ve zdraví :palec:

• Citovat
  • Upravit
1760
30.7.10 17:47

Dano moc pěkné :palec:, ten krb jste dělali také sami? A ta kuchyň, to je jaká barva?
Jé, já se tak těším, až budeme mít také pořádnou kuchyň , v té současné v bytě mám zoufale málo místa :-(.

Emilie někde v dřívějším příspěvku jsi psala o žulových kostkách. To takové ty, co z nich bývaly dřív cesty?
My si budeme na chodníky a terasu vyrábět dalždičky sami, formy už máme, vyrobili jsme i první várku, ale teď jaksi pořád není čas :roll:, no stejně je budeme potřebovat nejspíš a za 2 roky, než doděláme nějaké terénní úpravy, tak máme na výrobu zřejmě času dost …

Holky, když bych chtěla vložit fotku, stačí ji mít někde v PC? Já už umím vložit odkaz, ale foto jaksi néé :oops: :roll:, zkrátka technický typ :lol:.

No a ještě jsem chtěla nepsat, že dnes pekelně cítím, že jsem předevčírem podávala manželovi ty tvárnice. Jak mě bolí ruce a záda 8-o, pěkně se to rozleželo a dnes si připadám jak kdyby mi bylo osmdesát :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.7.10 18:18
etosha píše:
Dano moc pěkné :palec:, ten krb jste dělali také sami? A ta kuchyň, to je jaká barva?
Jé, já se tak těším, až budeme mít také pořádnou kuchyň , v té současné v bytě mám zoufale málo místa :-(.

Emilie někde v dřívějším příspěvku jsi psala o žulových kostkách. To takové ty, co z nich bývaly dřív cesty?
My si budeme na chodníky a terasu vyrábět dalždičky sami, formy už máme, vyrobili jsme i první várku, ale teď jaksi pořád není čas :roll:, no stejně je budeme potřebovat nejspíš a za 2 roky, než doděláme nějaké terénní úpravy, tak máme na výrobu zřejmě času dost …

Holky, když bych chtěla vložit fotku, stačí ji mít někde v PC? Já už umím vložit odkaz, ale foto jaksi néé :oops: :roll:, zkrátka technický typ :lol:.

No a ještě jsem chtěla nepsat, že dnes pekelně cítím, že jsem předevčírem podávala manželovi ty tvárnice. Jak mě bolí ruce a záda 8-o, pěkně se to rozleželo a dnes si připadám jak kdyby mi bylo osmdesát :roll:

Přesně ty žulový kostky … akorát tyhle nejsou jedna jak druhá, manžel si dá práci, takovej žulovej patchwork :-)))))) různě nasekaný, prostě musí je nějak dát dokupy.

Záda - jojo. Tyhle „jednorázovky“ jsou nejhorší. Když se pak maká tejden v tahu, tak první tři dny si myslíš, že se nedožiješ večera. Bolí všechno. Záda, ruce, všechno. Ale dalších 14 dní jedeš jak fretka a už to necítíš … prostě se zatáhneš. A propo - ženská totiž vydrží víc než člověk!

Fotka - jednoduchý. Písáš. A až napísáš, koukni dole pod text a pod smajlíky, je tam kolonka Můžete přidat fotku. A vedle klikni provházet. Nabídne ti to adresář tvého počítače. Tak tam musíš zalovit, vybrat si tu, kterou chceš, a pak kliknout uložit nebo otevřít nebo co tam je. A pochopitelně přidat příspěvek. A pak to bude šííííleněěě dlouho nabíhat a vrkat, podle toho, jak tu fotku máš velkou. A pak kuk, a fotka by se ti měla ukázat v tvém příspěvku někde vedle textu.

A jestli to popisuju blbě, určitě mě někdo opraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.7.10 18:25
madi píše:
S těma rodičema jsi mi řipomněla tu scénu ze Na samotě u lesa, jak Ferda předělával komín … :potlesk:
No právě v těch největších hicech byli chlapi na střeše celý den, od pěti ráno do devíti večer. Manžel se třikrát spálil a oloupal, brácha si připálil zadek - měl krátké tričko :mrgreen: , ale jinak ok. Docela jsem se bála úpalu, ale přežili všichni ve zdraví :palec:

Si vybavuju, jak bylo taky pekelně horký léto a my jsme kopali základy. Tak teda hrubý udělal bagr, ale protože u nás je víc písku a šutru než hlíny, museli jsme je růčo začistit a dát bednění. Takže s krompáčem cca metr hluboko, a už jsme jeli. Všichni. Večer jsem pak montérky ždímala … to léto jsem se ani neopálila, nějak jsem si nelajzla sundat dlouhý kalhoty a triko s polodlouhým rukávem, a čepici s krytem na krk ani nemluvě ..... :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
30.7.10 19:25

Emilie - ani mi nemluv, bez tý šatny, to je hotovo, to jediný bych si přála, ale udělat už to nejde no, na to jsme měli myslet dřív. Jinak krb je na dřevo.
Etosho - krb nám pomohl udělat manželovo táta, vystavěl jen to z tý opuky, zbytek dělal manžel sám. Kuchyň je divoká hruška, není to nic moc velkýho, ale stačí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.7.10 19:34
Dana27 píše:
Emilie - ani mi nemluv, bez tý šatny, to je hotovo, to jediný bych si přála, ale udělat už to nejde no, na to jsme měli myslet dřív. Jinak krb je na dřevo.
Etosho - krb nám pomohl udělat manželovo táta, vystavěl jen to z tý opuky, zbytek dělal manžel sám. Kuchyň je divoká hruška, není to nic moc velkýho, ale stačí to.

Tak já budu pokračovat v dotazu - hele, a už topíte? Protože já mám pocit, i jak to občas někde vidím, že není vyřešený nošení dříví. že prostě v tom obejváku, kde krb bývá, se nosí dříví většinou v ošatkách nebo velkých bednách, a to přes kuchyni, chodbu, prostě další domovní místnosti, a trousí se … tak třeba mi to vymluvíš. Protože to byl důvod, proč my jsme si nakonec krb do obejvkáku nepořídili. Navíc teda by byl cca tři metry od terasových dveří a od nich to je dalších cca osm metrů k venkovnímu ohnišťo/krbu … a můj chlap je schopnej a ochotnej ten oheň zapálit, i když je všude okolo ještě sníh!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
30.7.10 19:42

Emilie - dřevo mi do baráku nesmí :cert: , to jsem manželovi vysvětlila hned na začátku, mam totiž panickou hrůzu z pavouků a všichni víme, kolik jich je v zimě venku ve dřevě zalezlejch a pak v teploučku v místnosti všichni pěkně vyběhnou. Brrr, to ne. Ale my zatápěli vždycky až navečír, takže pak se přiložilo tak maximálně 2× a šlo se spát. Ta krbová vložka je totiž dost velká, takže když se tam hodily 3 kusance dřeva, hořelo to fakt dlouho. Dřevo jsme vždycky nanosili na terasu, takže jsme pak jen vystrčili hlavu z terasových dveří, vzali dřevo a šup do krbu. Teda spíš manžel, já jak řikám, se bojim těch pavouků. A je jasný, že vždycky nějakej ten kousek utrousil. Ale máme plovoucí podlahu a dítě prasátko, takže stejně zametám 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
30.7.10 19:45

Posílám foto ještě úplně na začátku, vpravo vzadu dveře na terasu - do krbu to není tak daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
30.7.10 21:10

Ahoj holky,
tak my zítra odjíždíme k rodičům a nevím, jestli tam budeme nocovat. Takže se nejspíš „objevím“ :-D až v neděli.

My chceme v krbu topit dřevem a z těch pavouků mám tadé docela vítr. Pořád doufám, že to nebude tak zlé, no uvidíme. To trousení mě ani moc nenapadlo, budeme muset ty polínky vždycky pořádně oklepat :-D , nejlíp i od těch osminohých potvor :lol: . V duchu pořád dumám nad tím, čím krb obložíme, co by se mi tak jako nejvíc líbilo, furt ty představy měním :lol:, to je jako s tou krytinou na střechu, každý měsíc něco jiného :lol: :lol:.

Ty jednorázové práce jsou opravdu nejhorší. To znám, ale coc člověk nadělá. Když nechci aby stavba úplně stála :nevim:. Holt to musím vydržet. Teď večer, jak jsem se přes den rozhýbala, už je to docela dobré.

Emilie díky za poučení o vkládání obrázku :palec: . Až budeme mít něco v počítači, tak to sem hodím.

Manžel se také pěkně sloupal v obličeji, ale on to měl prý od svařování, opálilo ho to solidně :lol:. V gěch hicech ješmě makali zedníci a pak jsme pár dní furt doufali, že ještě přijdou, než jsme se do toho dali sami.

Musím běžet, mladší ječí jak siréna :roll:.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.7.10 21:22

Takhle to tu kdysi vypadalo … na samotě u lesa …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.7.10 21:41

Dříví na krov - to bylo prostě všude .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová