Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
26.7.10 08:12

Madi, šak oni ti postaví montovaný dům i podle vlastního projektu, nemusíš vybírat z těch jejich :mrgreen: Tak bysme to kdyžtak udělali my… Architekt už má nějakou novou verzi, kterou nám pošle, tak necháme pak udělat studii a pak ji rozešleme do všech světových stran - ať nám zhruba nabídnou, kolik by to od nich vyšlo - i třeba ten porotherm, pórobeton a tak. A pak se uvidí :mrgreen:
Ale vyzděno jste teda měli fakt bleskově :palec:

Úložné prostory jsou třeba, o tom žádná, ale jejich nadbytek taky není dobrý :mrgreen: Aspoň já teda teď, když mám nějakou nepotřebnou věc, kterou je mi líto vyhodit, tak ji nacpu na půdu :oops: Ani nevím, co tam všechno je, podle mě budu při stěhování dost překvapená :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.7.10 08:34

No Angu, já doufám, že se nám ty krámy nenahromadí. Půdičku budeme mít, ale malou, zas tolik se tam toho nevejde. Jednou za čas pořádně uklidíme a povyházíme zbytečnosti. A po druhém mimi výbavičku prodáme nebo vyhodíme.

Tak to jsem zvědavá, jaké nabídky dostanete a jestli se to vyplatí. Sousedé u nás mají montovaný domek, ale už starší. Asi tam byly použité jiné technologie, ale nadávají. V zimě je tam zima, v létě hic. Na podzim budou zateplovat.

• Citovat
  • Upravit
50725
26.7.10 08:42

Madi, já jsem sběratel, já se znám :oops: A MM taky, i když ten by to nepřiznal :lol: Ale na půdě má uskladněné obrázky ze žvýkaček, které sbíral jako kluk, parůžek, co našel v lese… a tak :lol:

My jsme viděli podrobně jenom řez u Haas Fertigbau a tam už polystyren měli. A budeme mít domluvenou „exkurzi“ u strýce švagrové, který si ho stavil před 1-2 lety (??? to to letí :lol: ), tak se vyptáme na všecko :mrgreen: I byla letos krutá zima a pekelně parné léto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.7.10 09:01

Angu, :mrgreen: :palec: Tak to my naštěstí ne, ani k tomu nebudou prostory. Ono hlavně po těch vysouvacích schůdkách se tam budou věci dávat hůř, takže si rozmyslíme, co se tam potáhne a co ne :mrgreen:

Ten domek, co jsme viděli, tak byl od Haase, ale z těch „jejich“ projektů.

• Citovat
  • Upravit
50725
26.7.10 09:29

No nám se to do sklepa ponese dobře :lol: Ale zas jsem i ráda - můj sen je třeba vytáhnout si ven kolo, aniž bych musela předtím vyvézt dvě další :lol: A i regály se sezónníma věcma, kde přijdu a vidím a nemusím vyložit půl komory by byly fajn…

Od Haase jsme byli vlezení myslím ve dvou baráčkách - bugalow a patrový. Je fakt, že ten bungalow byl takový spíš byt. Jako asi by to přinejhorším stačilo, ale je fakt, že v ložnici by byl kumšt umístit šatní skříň (zvlášť s naší postelí 200×220 cm :lol: ). Pokojíčky by menší nevadily, to by se snad dalo. Ale kde bysme měli počítače taky netuším. Totéž vlastně v tom patrovém, i když tam byly aspoň pokoje o dost větší - ale nějaká špajzka, šatna, technická místnost… To tam myslím nebylo - maximálně možnost přistavět garáž :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
26.7.10 09:39
Angua píše:
Madi, já jsem sběratel, já se znám :oops: A MM taky, i když ten by to nepřiznal :lol: Ale na půdě má uskladněné obrázky ze žvýkaček, které sbíral jako kluk, parůžek, co našel v lese… a tak :lol:

Tak to si ten sklep udělejte radši větší :lol: :lol: :lol:, evidentně ho bude třeba …

My budeme mít úložný prostor na půdě, něco bude v garáži, něco v pracovně, pak tam bude takový malinký kumbál :lol:. Aby to bylo všechno kam dávat, že :lol: :lol:.

Mě se zdá, že oni v těch typových projektech opravdu vůbec nemyslí na to, že člověk má některé věci, které je třeba někde uskladnit :nevim:. Chytráci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.7.10 09:42
etosha píše:
Mě se zdá, že oni v těch typových projektech opravdu vůbec nemyslí na to, že člověk má některé věci, které je třeba někde uskladnit :nevim:. Chytráci …

Já mám někdy pocit, že oni nemyslí kolikrát ani na to, že bude člověk nějak topit nebo ohřívat vodu :roll: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.7.10 09:43

To jo. Tuhle někde v telce ukazoval architekt chyby na typových projektech. Třeba koupelnu, do které se jde z ložnice přes verandu 8-o :nevim: :nevim:

Já jsem zvědavá, jak to u nás bude s úložnými prostorami, bohužel nezbylo místo ani na komoru ani na špajz :nevim: Šlo by to na úkor jednoho z pokojíčků a to jsem nechtěla, už tak jsou malé.

• Citovat
  • Upravit
50725
26.7.10 09:44

Madi, nevíš, co to bylo za pořad? Jestli by se dal najít na netu… To bych se ráda podívala. I když takovou blbost tam snad nemáme :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.7.10 09:48
Angua píše:
Madi, nevíš, co to bylo za pořad? Jestli by se dal najít na netu… To bych se ráda podívala. I když takovou blbost tam snad nemáme :lol: :lol: :lol:

Myslím, že to bylo v loskutákovi nebo v receptáři, nevím přesně. Ale bylo to povídání na pár minut..

• Citovat
  • Upravit
50725
26.7.10 09:56
madi píše:
Angua píše:
Madi, nevíš, co to bylo za pořad? Jestli by se dal najít na netu… To bych se ráda podívala. I když takovou blbost tam snad nemáme :lol: :lol: :lol:
Myslím, že to bylo v loskutákovi nebo v receptáři, nevím přesně. Ale bylo to povídání na pár minut..

Nevadí, zkusím pohledat, díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.7.10 11:45

Alca s Daníkem: Tak vy jste zž makali na parcele a ona si to rozmyslela? To je na pěst! To muselo být strašný … jste jí uklidili parcelu a ona jí pak prodala dráž, si myslím, ne ? .....

Etoscha: Jak se staví sen - no, párkrát jsem se dívala, ale současný design mi úplně nesedí. Takže inspiraci jsem si nevzala. Spíš mě zajímalo, co dokážou vytvořit a přetvořit a skoro vždycky jsme se pak manželem shodli, že tohla u nás doma nee, že byse nám to nelíbilo. :-o

Zaira: Ty okrasný dřeviny :-) … my jsme stavěli v jakémsi biokoridoru povodí řeky Malše a všem jsem říkala, že tu žije s náma „pan brouk“ … dělala jsem si z toho legraci, jak dva měsíce rvalo jakési paní z Prahy, aby nám dala razítko, že se sem s „panem broukem“ vejdem … co ona může vědět o malé louce na jihu Čech, proboha .....

Madi, Angua: souhlasím, úložný prostor je třeba, je nutné s ním počítat a nějaký ten kumbálek připravit. My máme navíc šatnu, úžasná věc, nemám nikde v místnostech šatní skříně, jen malé knihovničky a poličky a vypadá to úžasně odlehčeně. A když má přijít návštěva, bafnu „binec“, hodím to za dveře do šatny a je to :pankac: Takhle to dopadlo s garáží. Parkují v ní dvě motorky, kola, sekačka, cirkulárka, zimní gumy, kočárek, moje truhlíky, kluků hračky ..... a naše auta venku :-)

Madi: Cože??? Koupelna přes terasu???? I když babička teda měla záchod na konci verandy, ale tady jde o barák někdy z 80. let 18. století, kdy ten záchod a další místnosti jsou vysloveně nalepený kde to šlo ..... A to šlo o nový dům a nový projekt … ??? Jak říkala naše ruštinářka, (naše základka byla stavěná v kopci, kdy stály čtyři dvoupatrové pavilony zvlášť bokem a spojovalo je jedno velmi velmi velmi dlouhé schodiště, když ty schody vyšlapala a do třídy přišla o 10 min později po zvonení), že „ten architekt by zasloužil natáhnout na skřipec!!!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.7.10 12:06

Jak se staví sen jsem viděla párkrát a tedy nic moc. Můj styl to není. Nejvíc mě dostala ložnice, kterou oblepili celou i ze zdmi a stropem bílým kobercem s dlouhým chlupem. Ono to tedy vypadá efektně, ale majitelé asi splakali nad výdělkem, nechápu, jak to můžou udržovat :nevim: Pak celkem nedávno dělali dětský pokojík a ten byl přeplácaný až hrůza..

Šatnu docela závidím, my nemáme a budeme mít skříně :nevim: Bohužel na ní nezbylo místo.

JJ byl to nějaký typizovaný projekt, který se prodává už hotový, nevím tedy od jaké firmy. Zkuste pohledat v archívu, myslím, že to bylo v Receptáři.
Tam byla dělaná koupelna hned z verandy (verandu myslím krytou, ne terasu, prostě ten prostor, když se otevřou hlavní dveře) vedle dveří do obytných prostor.. no prostě nepraktické..

• Citovat
  • Upravit
teresa20
26.7.10 12:28

Holky, založila novou diskusi ohledně návrhu kuchyně, takže jestli vás to zajímá, jukněte.

• Citovat
  • Upravit
50725
26.7.10 12:28

Šatny jsme v tom našem projektu též měli, uvidíme, co se vešlo do minimalizované verze :lol:

Jak se staví sen, to je na Primě, že? To jsem viděla pár dílů a moc se mi to nelíbilo - design není všecko… V jednom díle dělali holce 1+kk nebo garsonku nebo co to bylo. Původně tam měla velkou šatní skříň, oni jí tam nedali vůbec žádnou. Fakt by mě zajímalo, kde má teď ty věci 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová