Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Madi, šak oni ti postaví montovaný dům i podle vlastního projektu, nemusíš vybírat z těch jejich
Tak bysme to kdyžtak udělali my… Architekt už má nějakou novou verzi, kterou nám pošle, tak necháme pak udělat studii a pak ji rozešleme do všech světových stran - ať nám zhruba nabídnou, kolik by to od nich vyšlo - i třeba ten porotherm, pórobeton a tak. A pak se uvidí ![]()
Ale vyzděno jste teda měli fakt bleskově ![]()
Úložné prostory jsou třeba, o tom žádná, ale jejich nadbytek taky není dobrý
Aspoň já teda teď, když mám nějakou nepotřebnou věc, kterou je mi líto vyhodit, tak ji nacpu na půdu
Ani nevím, co tam všechno je, podle mě budu při stěhování dost překvapená
![]()
No Angu, já doufám, že se nám ty krámy nenahromadí. Půdičku budeme mít, ale malou, zas tolik se tam toho nevejde. Jednou za čas pořádně uklidíme a povyházíme zbytečnosti. A po druhém mimi výbavičku prodáme nebo vyhodíme.
Tak to jsem zvědavá, jaké nabídky dostanete a jestli se to vyplatí. Sousedé u nás mají montovaný domek, ale už starší. Asi tam byly použité jiné technologie, ale nadávají. V zimě je tam zima, v létě hic. Na podzim budou zateplovat.
Madi, já jsem sběratel, já se znám
A MM taky, i když ten by to nepřiznal
Ale na půdě má uskladněné obrázky ze žvýkaček, které sbíral jako kluk, parůžek, co našel v lese… a tak ![]()
My jsme viděli podrobně jenom řez u Haas Fertigbau a tam už polystyren měli. A budeme mít domluvenou „exkurzi“ u strýce švagrové, který si ho stavil před 1-2 lety (??? to to letí
), tak se vyptáme na všecko
I byla letos krutá zima a pekelně parné léto ![]()
Angu,
Tak to my naštěstí ne, ani k tomu nebudou prostory. Ono hlavně po těch vysouvacích schůdkách se tam budou věci dávat hůř, takže si rozmyslíme, co se tam potáhne a co ne ![]()
Ten domek, co jsme viděli, tak byl od Haase, ale z těch „jejich“ projektů.
No nám se to do sklepa ponese dobře
Ale zas jsem i ráda - můj sen je třeba vytáhnout si ven kolo, aniž bych musela předtím vyvézt dvě další
A i regály se sezónníma věcma, kde přijdu a vidím a nemusím vyložit půl komory by byly fajn…
Od Haase jsme byli vlezení myslím ve dvou baráčkách - bugalow a patrový. Je fakt, že ten bungalow byl takový spíš byt. Jako asi by to přinejhorším stačilo, ale je fakt, že v ložnici by byl kumšt umístit šatní skříň (zvlášť s naší postelí 200×220 cm
). Pokojíčky by menší nevadily, to by se snad dalo. Ale kde bysme měli počítače taky netuším. Totéž vlastně v tom patrovém, i když tam byly aspoň pokoje o dost větší - ale nějaká špajzka, šatna, technická místnost… To tam myslím nebylo - maximálně možnost přistavět garáž
![]()
Angua píše:
Madi, já jsem sběratel, já se známA MM taky, i když ten by to nepřiznal
Ale na půdě má uskladněné obrázky ze žvýkaček, které sbíral jako kluk, parůžek, co našel v lese… a tak
Tak to si ten sklep udělejte radši větší
, evidentně ho bude třeba …
My budeme mít úložný prostor na půdě, něco bude v garáži, něco v pracovně, pak tam bude takový malinký kumbál
. Aby to bylo všechno kam dávat, že
.
Mě se zdá, že oni v těch typových projektech opravdu vůbec nemyslí na to, že člověk má některé věci, které je třeba někde uskladnit
. Chytráci …
etosha píše:
Mě se zdá, že oni v těch typových projektech opravdu vůbec nemyslí na to, že člověk má některé věci, které je třeba někde uskladnit. Chytráci …
Já mám někdy pocit, že oni nemyslí kolikrát ani na to, že bude člověk nějak topit nebo ohřívat vodu
![]()
To jo. Tuhle někde v telce ukazoval architekt chyby na typových projektech. Třeba koupelnu, do které se jde z ložnice přes verandu
![]()
Já jsem zvědavá, jak to u nás bude s úložnými prostorami, bohužel nezbylo místo ani na komoru ani na špajz
Šlo by to na úkor jednoho z pokojíčků a to jsem nechtěla, už tak jsou malé.
Madi, nevíš, co to bylo za pořad? Jestli by se dal najít na netu… To bych se ráda podívala. I když takovou blbost tam snad nemáme
![]()
Angua píše:
Madi, nevíš, co to bylo za pořad? Jestli by se dal najít na netu… To bych se ráda podívala. I když takovou blbost tam snad nemáme![]()
![]()
Myslím, že to bylo v loskutákovi nebo v receptáři, nevím přesně. Ale bylo to povídání na pár minut..
madi píše:Angua píše:Myslím, že to bylo v loskutákovi nebo v receptáři, nevím přesně. Ale bylo to povídání na pár minut..
Madi, nevíš, co to bylo za pořad? Jestli by se dal najít na netu… To bych se ráda podívala. I když takovou blbost tam snad nemáme![]()
![]()
Nevadí, zkusím pohledat, díky…
Alca s Daníkem: Tak vy jste zž makali na parcele a ona si to rozmyslela? To je na pěst! To muselo být strašný … jste jí uklidili parcelu a ona jí pak prodala dráž, si myslím, ne ? .....
Etoscha: Jak se staví sen - no, párkrát jsem se dívala, ale současný design mi úplně nesedí. Takže inspiraci jsem si nevzala. Spíš mě zajímalo, co dokážou vytvořit a přetvořit a skoro vždycky jsme se pak manželem shodli, že tohla u nás doma nee, že byse nám to nelíbilo. ![]()
Zaira: Ty okrasný dřeviny
… my jsme stavěli v jakémsi biokoridoru povodí řeky Malše a všem jsem říkala, že tu žije s náma „pan brouk“ … dělala jsem si z toho legraci, jak dva měsíce rvalo jakési paní z Prahy, aby nám dala razítko, že se sem s „panem broukem“ vejdem … co ona může vědět o malé louce na jihu Čech, proboha .....
Madi, Angua: souhlasím, úložný prostor je třeba, je nutné s ním počítat a nějaký ten kumbálek připravit. My máme navíc šatnu, úžasná věc, nemám nikde v místnostech šatní skříně, jen malé knihovničky a poličky a vypadá to úžasně odlehčeně. A když má přijít návštěva, bafnu „binec“, hodím to za dveře do šatny a je to
Takhle to dopadlo s garáží. Parkují v ní dvě motorky, kola, sekačka, cirkulárka, zimní gumy, kočárek, moje truhlíky, kluků hračky ..... a naše auta venku ![]()
Madi: Cože??? Koupelna přes terasu???? I když babička teda měla záchod na konci verandy, ale tady jde o barák někdy z 80. let 18. století, kdy ten záchod a další místnosti jsou vysloveně nalepený kde to šlo ..... A to šlo o nový dům a nový projekt … ??? Jak říkala naše ruštinářka, (naše základka byla stavěná v kopci, kdy stály čtyři dvoupatrové pavilony zvlášť bokem a spojovalo je jedno velmi velmi velmi dlouhé schodiště, když ty schody vyšlapala a do třídy přišla o 10 min později po zvonení), že „ten architekt by zasloužil natáhnout na skřipec!!!“
Jak se staví sen jsem viděla párkrát a tedy nic moc. Můj styl to není. Nejvíc mě dostala ložnice, kterou oblepili celou i ze zdmi a stropem bílým kobercem s dlouhým chlupem. Ono to tedy vypadá efektně, ale majitelé asi splakali nad výdělkem, nechápu, jak to můžou udržovat
Pak celkem nedávno dělali dětský pokojík a ten byl přeplácaný až hrůza..
Šatnu docela závidím, my nemáme a budeme mít skříně
Bohužel na ní nezbylo místo.
JJ byl to nějaký typizovaný projekt, který se prodává už hotový, nevím tedy od jaké firmy. Zkuste pohledat v archívu, myslím, že to bylo v Receptáři.
Tam byla dělaná koupelna hned z verandy (verandu myslím krytou, ne terasu, prostě ten prostor, když se otevřou hlavní dveře) vedle dveří do obytných prostor.. no prostě nepraktické..
Holky, založila novou diskusi ohledně návrhu kuchyně, takže jestli vás to zajímá, jukněte.
Šatny jsme v tom našem projektu též měli, uvidíme, co se vešlo do minimalizované verze ![]()
Jak se staví sen, to je na Primě, že? To jsem viděla pár dílů a moc se mi to nelíbilo - design není všecko… V jednom díle dělali holce 1+kk nebo garsonku nebo co to bylo. Původně tam měla velkou šatní skříň, oni jí tam nedali vůbec žádnou. Fakt by mě zajímalo, kde má teď ty věci ![]()