Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
9.8.10 14:48
janik73 píše:
Madi, my mame taky spolecny vchod, akorat jsou u nas problem schody, protoze pokud neco zapomenu tak si dam tak minimalne 20× denně 24 schodu, zase dobry telocvik, takže je fajn, že mame sve soukromi a obcas neco slysim pres zavrene dvere, ale to spis protoze babi si pousti telku nahlas…

No my budeme mít zvenku nahoru 27 schodů, takže taky solidní tělocvik. Zvlášť s nákupem a dítětem v náručí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1760
9.8.10 14:50

Ahoj holky, tady toho přibylo 8-o :lol:, nestačím se divit.

Vítám Janik73 :kytka: , jen ať je nás v klubu stavitelů víc :-D.

Madi díky za fotky :palec: , konečně mám představu, jak to u vás vypadá.

Jak jste se tu bavily o tom společném vchodu, myslím, že je to dost rozšířené. U mých rodičů bydlí brácha s manželkou a také mají společný vchod, ale jinak už je byldení zvlášť.

Ta plovoucí podlaha - prý je horzná kluzká hlavně pro zvířata a kdo má psa doma, měl by se jí vzdát jsem někde četla. Že si na tom může ošklivě ublížit. My ji teda teď nemáme, ale dod domečku je do některých místností dát chceme - ložnice, šatna, chodba, pracovna, přemýšlíme zda i do dětských pokojů.

Ty kusové koberce - nedělají se některé i s takovou spodní vrstvou pogumovanou, aby to neklouzalo? My teda budeme mít podlahovku, takže koberce nebudou, ale ani tak mi nepřijdou moc praktické. Teď máme v obýváku a ten vypadá :roll:. Udržet ho čistý s malýma dětmi je scifi. Je v něm kupa prachu, kdyby pod naším bytem nebyla garáž, která je v zimě pekelně studená a tím pádem máme naprosto ledovou zem, tak bych do koberce nešla. Takhle jsme ho dali, nebo mě byla pořád zima od nohou a potom když starší dcera začala lozit, tak mívala ručičky i nožičky úplně ledové.

K těm pokojíčkům - moje mamka mi pořád tvrdí, že jsou malinké :roll:. My jsme totiž s bráchou měli pokojíky já kolem 18 m2, brácha určitě přes 20m2, takže jsme zvyklí na ty větší prostory :lol: a mamka má asi pocit, že její vnučky budou trpět :wink:. Tak mě zajímalo, jak to máte vy ostatní, protože vím, že spusta dětí má pokojíčky malinké, někdo je rád, že vůbec nějaký má, že :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
9.8.10 14:50

Holky, společný bydlení s rodiči nezávidím :-? Taky jsme měli stavět dvojdomek a jsem straaaaašně ráda, že z toho sešlo :oops: 8-)

Jinak i my se uschodujem - ve svahu to jinak nejde - vstup máme do mezi patra - nahoru do spací části budou jen 4 svhodu, ale dolů 14, takže taky super… Na stáří si tam dáme hasičskou tyč a budem sjíždět :twisted: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 15:00

Madi, tak to je super telocvik, ja to znam, proto, aby z toho manzel neco mel, tak nakup delame hezky spolecne a prace se rozlozi.
Nejlepsi na tom vsem je, že manžel si sedi v praci u klavesnice a pry pracuje:-) a ja doma mam sice k ruce babi, ale male skoro 10m lumpika, pracuji na full time, musim se postarat o domactnost a jeste tady mam minimalne 2 až 5 lidi na rekonstrukci, takze uzasne, to vse musim stihat a nejlepe pak prijde manzel kdy je vse hotovo, jakztak uklizeno aby mohl Kubisek lezt a ze pry je unaveny z prace…
Je pravda, ze o weekendu maloval, no a pak vcera musel jit nutne se svym sefem do hospody na 1 pivo. Samozrejme z toho tzv jednoho prisel v 10 vecer a že je strasne moc unaveny a co je třeba dnes udělat, aby on milostive to vecer mohl znova domalovat. Tak jsem dnes stavkovala, staci, že pracuji a jeste se staram o Kubiska… Uf, tak jsem zvedava na to az vezme koste a hadr a pujde vytirat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 15:03

evculindo, musis hodne trenovat.
Jinak spolecne bydleni u nas neni problem, moji rodice nikam nelezou a kdyz potrebuji tak pohlidaji Kubiska, uz jsou starsi, takze jsou radi, kdyz jim privezu nakup a oni nemusi nikam vlakem nebo busem.
Horsi by to bylo s tchyni, ale ta je hodne daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 15:04

uf, to jsem se nejak rozvasnila pri psani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 15:07

Ahoj Ethosko, tak pokoje 20m2 to je docela luxus, tak pokud mas velky barak tak ano, ale co ty chudaci v bytech 2plus1 se dvemi detmi, asi težko udělaji 5plus1.
Jinak ja mela 10 m2 pokoj a bracha cca 12m2 a bylo to plne vyhovujici… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
9.8.10 15:18

Jani - jj, posiluju už teď :mrgreen:

My jse včera řešili okna - na jih máme pouze z jednoho pokoje, tak jsme zvažovali, jestli neudělat i z druhýho, ale tam by pak byly okna 2 a to mi přijde do dětskýho pokoje jako neštěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 15:25

Evco, dve okna neni dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.8.10 15:30
etosha píše:
Ahoj holky, tady toho přibylo 8-o :lol:, nestačím se divit.

Vítám Janik73 :kytka: , jen ať je nás v klubu stavitelů víc :-D.

Madi díky za fotky :palec: , konečně mám představu, jak to u vás vypadá.

Jak jste se tu bavily o tom společném vchodu, myslím, že je to dost rozšířené. U mých rodičů bydlí brácha s manželkou a také mají společný vchod, ale jinak už je byldení zvlášť.

Ta plovoucí podlaha - prý je horzná kluzká hlavně pro zvířata a kdo má psa doma, měl by se jí vzdát jsem někde četla. Že si na tom může ošklivě ublížit. My ji teda teď nemáme, ale dod domečku je do některých místností dát chceme - ložnice, šatna, chodba, pracovna, přemýšlíme zda i do dětských pokojů.

Ty kusové koberce - nedělají se některé i s takovou spodní vrstvou pogumovanou, aby to neklouzalo? My teda budeme mít podlahovku, takže koberce nebudou, ale ani tak mi nepřijdou moc praktické. Teď máme v obýváku a ten vypadá :roll:. Udržet ho čistý s malýma dětmi je scifi. Je v něm kupa prachu, kdyby pod naším bytem nebyla garáž, která je v zimě pekelně studená a tím pádem máme naprosto ledovou zem, tak bych do koberce nešla. Takhle jsme ho dali, nebo mě byla pořád zima od nohou a potom když starší dcera začala lozit, tak mívala ručičky i nožičky úplně ledové.

K těm pokojíčkům - moje mamka mi pořád tvrdí, že jsou malinké :roll:. My jsme totiž s bráchou měli pokojíky já kolem 18 m2, brácha určitě přes 20m2, takže jsme zvyklí na ty větší prostory :lol: a mamka má asi pocit, že její vnučky budou trpět :wink:. Tak mě zajímalo, jak to máte vy ostatní, protože vím, že spusta dětí má pokojíčky malinké, někdo je rád, že vůbec nějaký má, že :lol:.

óoooobrovský. 24 a 28 m2. Jeden teď slouží jako společná ložnice, druhý jako herna. Já nikdy svůj pokojík neměla, dělila jsem se o jeden pokoj (cca 18 m2) s dvěma bráchy, což bylo zejména v pubertě šílený. A vůbec školní docházku jsem prožila v panelákovém bytě 2+1, takže to asi vedlo k tomu, že všechno potřebuju obrovský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 15:45

Tak u nás společné bydlení jako dočasné řešení funguje dobře, nesdílíme s nima prostory žádné, tak se to dá. Horší s tím bráchou, to máme koupelnu a WC a trochu to občas skřípe (teď mě nas… s tím prádlem třeba, mají psa, takže chlupy všude, i u nás…).
Ale i s těma našima - je to prostě jiné, než když bydlí člověk sám - je blbé pořádat hlučnější grilovačku, protože by je to v noci třeba rušilo, někdy mě štve, že mamka má ve zvyku povolávat, místo aby přišla, takže si kolikrát uvědomím, že na sebe hulákáme z kuchyně do kuchyně v jiném patře… A prostě člověk už musí brát ohledy. Navíc ta společná koupelna s bráchou - oni se furt koupou, vypouštějí teplou vodu, hrozně jim to trvá. Pračku máme jednu vlastně pro 3 rodiny, my ji tu nahoře nemáme kam dát…
K nezaplacení je zas hlídání na dosah prakticky 24 hodin denně, bez jakýchkoli problémů, když jsem byla těhotná nebo byl Samík malý, tak jsem měla v zimě servis - zatopeno atd. (máme klasický kotel ve sklepě, což se s miminem, které ječí při drhnutí lopaty dělá dost blbě), mamka je duší zahradnice, takže udržuje nádhernou zahradu, do které máme výhled a můžeme ji užívat prakticky bez našeho přičinění (ale zas si tam nemůžeme nic jen tak udělat, co by se líbilo třeba nám), nejsem na mateřské úplně sama doma, mám s kým prohodit slovo, dát kafčo, když něco zapomenem koupit, je si od koho půjčit a nemusí se letět do obchodu…
No všecko má něco, já jsem ráda, že budeme mít vlastní bydlení, kde odpadnou třenice, co máme, ale přesto to bude blízko, takže výhody zůstanou. Kdybychom tu zůstávali natrvalo, zas bych řešila spoustu věcí jinak , měla bych vlastní pračku, větší lednici, chtěla bych vlastní kousek zahrady atd.

Vidím, že jsem se zas rozepsala :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 15:48

Janik, to máš teda náročné, to je jasné…

Evcu, proč dvě okna neštěstí? Že tam bude zima? Nebude kam dát skříň? Záleží, jak ta místnost vypadá, ale mně by se dvě okna líbily, zvlášť pokud je pěkný výhled :think:

Emi, to máte teda obr místnosti, my teď máme pro sebe 3 lidi necelých 32 m2 :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
9.8.10 16:08

Angu - myslím kvůli rozestavění nábytku a možností pro změny… Asi to necháme jen s oknem na východ, do zahrady :think:
pak taky řešíme okno v koupelně - chci úzký, ale teď jestli na stojato - to by vycházelo mezi umyvadlo a sprcháč :roll: a nebo na ležato nad umyvadlo a to by bylo už od 185cm :think: Asi prašť jak uhoď :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 16:10

Jo Anguo mam to hodne narocne, zas nadruhou stranu, vse ma sve vyhody i nevyhody, presne jak popisujes, akorat, že ja nemam kromě vchodu nic spolecneho…
:lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 16:12

Myslím, že vysoké a úzké okno dává víc světla, než široké a nízké. Taky záleží, co je z druhé strany, jestli hlavní štráse do baráku, přízemí, patro… Ale i tak se to dá řešit, aby tam nebylo vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová