Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
9.8.10 00:25

Angu - no nevím. Myslím, že ti bude nakonec líto, brát si do krásného nového baráčku starou použitou kuchyň. :nevim: A to nemluvím o tom, že to taháš jak kočka koťata tam a zpátky. Dostavěla bych barák, dala do něj krásnou novou kuchyň, starou nechala tam kde je a stěhovala jen hrnce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.8.10 06:17
Angua píše:
Madi, tak zase nějaké ty skleněné už budou zase o něco lepší na údržbu - snad :roll: :lol: Hlavně si nedávejte čiré sklo :lol: :lol: :lol:

Nene, čiré sklo jsem nemyslela. Dělají takovou úpravu, po níž kapky sklouzávají myslím.

• Citovat
  • Upravit
1760
9.8.10 08:59

No nazdar holky, tak do koupelny ne sprchový kout z čirého skla? Já to měla v plánu :roll:. Fakt to vypadá tak děsně? Budeme mít malinkou kouopelnu u ložnice a říkala jsem si, že ji to opticky nebude zmenšovat to čiré sklo, než když tam dámě něco neprůhledného … teď mi teda pěkně berete iluze 8-o :lol:.
Madi my chtěli napřed mít také ten sprchový kout vyzděný, ale pak jsme se rozhodli pro skleněný také právě kvůli velikosti a že by to opticky opradu vypadalo strašlivě maličké, stísněné.

Včera odpoledne jsme byli na stavbě, ale neudělali jsme nic :-(. Přijeli totoiž rodiče, takže manžel s taťkou sekli trávu a já hlídala děti. Já tam jela s tím, že budu jen s dětma¨, ale drahý chtěl drátovat to bednění na věnec. No musí jindy. Já jsem si akortá změřila kuchyň, abych zjistila, že má oproti plánu opravdu jiné rozměry, takže to, co jsem měla vymyšlené musím opět (už asi počtvrté) předělat :cert: :cert:. A přitom jsem to měla vymyšlené tak krásně :zed: .

Angu s tou kuchyní bych také počkala až do nového. Já měla napřed takovou vizi, že přstěhuju nepoužívanou kuchyň od babičky do domečku a pak si necháme udělat pořádnou, až se trochu zabydlíme a finančně vzchopíme. Ale nepasovala by tam tvarově a ono bude pořád co dodělávat a budou potřeba peníze furt na něco, tak jsem z toho ustoupila, abych se pak pěkné kuchyně nedočkala třeba až po 10 letech, když bych tam „prozatím“ měla na čem vařit.

Jo holky a ještě můžete mi prosím napsat, jak velké dětské pokoje máte či chcete mít? My budeme mít dva pokojíčky ať má každá holka svůj a mají každý cca 15 m2. Nejsou teda moc velké, ale dispozičně už jsme to neměli jak jinak vyřešit, aby se nám tm všechno vešlo a dům byl souměrný. Říkali jsme si, že napřed budou mít obě jeden na spaní a na oblečení a druhý na hraní. Až budou trochu větší, tak se každá nastěhuje do jednoho a pak snad třeba od puberty budou rády že mají každá své soukromí a na velikosti už tak moc záležet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.8.10 09:08
etosha píše:
Jo holky a ještě můžete mi prosím napsat, jak velké dětské pokoje máte či chcete mít? My budeme mít dva pokojíčky ať má každá holka svůj a mají každý cca 15 m2. Nejsou teda moc velké, ale dispozičně už jsme to neměli jak jinak vyřešit, aby se nám tm všechno vešlo a dům byl souměrný. Říkali jsme si, že napřed budou mít obě jeden na spaní a na oblečení a druhý na hraní. Až budou trochu větší, tak se každá nastěhuje do jednoho a pak snad třeba od puberty budou rády že mají každá své soukromí a na velikosti už tak moc záležet nebude.

Tak 15 metrů, to je luxus. My máme dva pokojíčky, každý necelých 10 m2. Je to maličké, ale zase na druhou stranu já vyrostla v takovém ještě o malinko menším a v pohodě.
My hodně dlouho řešili, jestli uděláme jeden velký nebo dva maličké. Nakonec jsme se rozhodli takhle. Protože časem bychom to stejně oddělovali a já pak nechci dělat bordel v bytě.
Uvidíme, jak to bude, až bude druhé. Buď bude mít každý svůj pokoj nebo uděláme ložnici a hernu, to se uvidí.
Spíš teď přemýšlím, jakou tam dáme podlahu. Jestli plovoucí (líp udržovatelná, ale studená) nebo koberec (hůř udržovatelný, ale teplo na zemi) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7887
9.8.10 09:22

Ahoj holky, taky se pridam do diskuze, taky jsme ve fazi predelavani, bourani a prestaveni starsiho baracku, ne žw bychom měli malo místa, ale dětské pokoje zatim dělame 2, abychom pak nemuseli delat přícky a další bordel, maji 10m2 a myslim si, že je to docela fajn, jeste jsme rozhodli vybudovat z jedne podkrovni mistnosti takovou malou hernu, kde zatim bude Kubisek mit sve kralovstvi pozdeji se z toho da prebudovat pokoj pro hosty pripadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.8.10 09:49

Tak ona by tak kuchyň (snad 8-o ) tak nezestárla, ale je fakt, že v domečku z ní budu mít pak větší radost, když bude úplně nová a jiná. Samo bych tam netáhla žádnou ozoru, chci normálně kuchyň z Ikey :lol:

Pokoj 15 m2 je pro mě pokoj jako kráva :lol: (když si představím, že je to třeba 3×5m) Nevím, co nám tam teda nakonec vyjde, ale my to berem tak, že 3×3m (=9m2) jednomu člověku úplně stačí. Samo, že když je prostor, tak je to fajn, ale peněz není tolik a vůbec můžou být rádi, že mají každý svůj, v paneláku by to třeba neměli :lol: :lol: :lol:

Podlaha - a co lino? Já bych to chtěla asi všude… :think: Uvidíme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.8.10 10:30

Tak lino nevím :nevim: Říká se, že je míň odolné než ta plovoučka. Adam určitě bude jezdit po zemi autíčky a tak.

Mě ty naše pokojíčky přijdou tak akorát. Jasně, že by se snesly větší, ale bylo by to na úkor obýváku. Vejde se tam všechno - postel, skříň i stůl. Když si bude chtít posílat autíčka, tak má celou chodbu..

• Citovat
  • Upravit
4216
9.8.10 10:31

Děkuji za přivítání :-D
madi než zapomenu taky jsem přemýšlela jestli do pokojíčku dát koberec nebo plovoučku. Nakonec to bude plovoučka protože kvůli jednomu koberci kupovat vysavač se my nechce. A koupila jsem ty velké puzzle které jim tam dám.
Pokojíčky u nás budou taky kolem 11m u našich mám to samé a přijde my to dost místa na ten bordel co tam bude :mrgreen:
Anguo taky si myslím s tou kuchyňou počkat do nového přesně jak píšeš bude větší radost. :wink:
My jsme zatím u sklepu včera se dělaly stropy a za dva dny se pojedede první patro tady je ukázka 

Jo a s tou koupelnou jste mě překvapily já myslela že dneska už je to jedno že ta voda ztéká z každé. :nevim: Co máme teď tak tady na to není nejhorší ale ta údržba fuj :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
9.8.10 10:34

Madi stejně si budou hrát v obýváku :mrgreen: jsem slyšela že dnešní lina jsou na stejné úrovni jako ta plovoučka. Ale samo da dražší lina. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.8.10 10:39

Mě se taky nechce kupovat vysavač :mrgreen: Nebudeme ho mít kam dát, komora nebude, takže aby mi strašil v ložnici, tak to se mi nechce :mrgreen:

Ty puzzle jsou dobrý nápad, akorát že mají veprostřed vždycky nějaké malé zvířátko, které jde vyndat. Malý by mi to kousal, bála bych se, aby to nespolkl. No ale třeba, do tý doby, než se nastěhujeme, tak ho to přejde.
Přemýšlela jsem o nějakém koberečku doprostřed, ale u švagrové jsem se na něm málem zmrzačila, jelikož mi podklouzl pod nohama :roll:

• Citovat
  • Upravit
4216
9.8.10 10:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
9.8.10 10:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
9.8.10 10:45

Madi je to těžký co? :mrgreen: Ten kobereček jak píšeš chci do obýváku pod stůl aby nemrzly nohy :mrgreen: a kdy se budete stěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
9.8.10 10:50

melounku, dobre, hlavne, ze se Vam dari pracovat v terminu, my jak predelavame tak do vsech místnosti rvu plovoucky, koupila jsem drevene a docela je to prijemne, hlavne Kubiskovi se po plovoucce lepe leze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.8.10 10:53
Melounek píše:
Madi je to těžký co? :mrgreen: Ten kobereček jak píšeš chci do obýváku pod stůl aby nemrzly nohy :mrgreen: a kdy se budete stěhovat?

No to ještě potrvá, až příští rok v létě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová