Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Madi tak to jo, ale stejně je to dobrá pálka, to se musí nechat. Za takové peníze se fakt dá domek postavit.
Aliik píše:
Dobre ranko,
tak nam tu vsude kolem tece voda, no budeme muset doresit kolem nejake koryto na svod, nebo tu budeme moct pestovat ryzi primo pred domeckem![]()
Tak přesně to říkal v květnu jak furt lilo manžel i mně, akorát my by jsme to políčko teda měli za domkem
.
Holky tak dnes u nás neprší, dopoledne sice mrholilo, ale ne dlouho, takže předpokládám, že tesaři jsou na stavbě a dělají bednění na věnec. Já jsem teda s dětma doma, protože babička je nemocná, takže hlídat stejně nemůže a jet tam chytat bacily jen tak je zbytečné … Jsem zvědavá, s čím manžel večer (či spíš v noci?
) přijde domů.
Ahojky můžu se k vám přidat? Též stavíme a jak tak čtu je to všude stejný ![]()
Někdo tady psal že staví na svahu ha ha je to síla co? máme to samý taky svah proto jsme si nechaly v projektu dodělat sklep když už tak už ![]()
Jinak stavýme z Porothermu a teď rovna vybírám střešní tašky ale dost to unavuje ![]()
Ahoj Melounku, vítej
, jasně, že se můžreš přidat. Jak velký budete mít domeček? Porotherm jsou takové ty větší oranžové duté cihly? Jak jste se stavbou daleko? To je jak u výslechu, co
.
Tak chvála Pánu Bohu, tesaři dnes přišli a pracovali
. Už chybí dodělat bednění asi už jen na třetinu zdí. Tak prý příští týden (sobotu) přijdou zas a dodělají to. Snad bude slušné počasí.
Ahoj Melounku
My jsme ve svahu, ale ještě nestavíme. Též budeme mít právě sklep. Říkal nám i architekt, že si ho máme dát, že stejně lidi ten spodek vystaví a když vidí, co mají zasypat a zabetonovat, tak mu volají, ať jim tam ten sklep domyslí
Bude to teda jenom částečně…
A jak bude ten váš domek vypadat, máte nějaký obrázek? ![]()
Etosho, tak super, příští týden má být hezky, tak to snad nějak dorazí a i vy budete moct budovat ![]()
Jdu si k vám pro radu ![]()
Manžel se mě dnes při obědě zeptal, jestli také nemá vyzdít příčku ke sprchovému koutu, udělat ho ze tří stran vyzděný. Já nevím, hledala jsem informace, ale moc nenašla.
Určitě chceme keramickou vaničku, teď jen, jestli klasický (nejspíš skleněný s dveři otvírajícími se ven) nebo vyzděný.
Vyzděný se mi líbí hlavně z toho důvodu, že se dobře udržuje, ale zas mi moc nepasuje do naši malý koupelny,ještě ji opticky zmenší ![]()
Madi, kdybych si měla vybrat, beru vyzděný, sice zabere více místa, ale údržba je snadnější. My máme sprchový kout skleněný, používáme ho rok a záhyby jsou plný vodního kamene, jde to špatně vyčistit, do záhybů se nedostaneš a sklo musim pořád leštit, protože jsou na něm zaschlé kapky, no hrůza. Brala bych vyzděný a bez vaničky, jenom s takovym tim spádem a skleněnýma dveřma až na zem.
Tak už je rozhodnuto, bude normální. Přeměřili jsme to a nevešel by se
. Taky se mi zamlouvá víc.
Jé, taky jsem chtěla poradit vyzděný, zdá se mi to lepší na mytí
Ale krásný bude určitě i ten…
Angu, mě jde především o tu údržbu. Teď máme toho nejlevnějšího plasťáka u rodičů, je tam rok a je zralý na výměnu, čistím ho každý týden snad hodinu a to se zdaleka nedostanu všude ![]()
Madi, tak zase nějaké ty skleněné už budou zase o něco lepší na údržbu - snad
Hlavně si nedávejte čiré sklo
![]()
Čiré sklo nééééé
, to by ses udřela a čistila ve dne v noci, vím o čem mluvim. ![]()
Ale v katalogu to vypadá nádherně
Ještě jsem i někde četla, jak se dušovali, jak se to bezvadně čistí a že je to něčím ošetřené, že se na tom nedrží kapky. To bych chtěla vidět ![]()
Jo tak to jsme koupili přímo od Ravaku, čistidlo a k tomu takovou penetraci, kterou, když na to sklo rozetřeš a pak opláchneš, že voda má hezky stékat a nedělat se zaschlé kapky atd. No, tak to si nikdo nekupujte, je to na ho…, pardon, ale slušnějc to říct nejde. Po jednom vykoupání je to némlich to samý a kapičky nikde ![]()
Co myslíte, je blbost koupit si kuchyň tu do starého a pak si ji přenést do baráčku?
Samo když bysme si udělali už nějaký návrh, jak to tam budeme mít a koupili skříňky, které tam pak použijem + třeba k tomu ještě přikoupili. Furt nad tím totiž přemýšlím, šikla by se… A chci myčku, kterou teď nemám kam dát ![]()
Jediný zádrhel, co mě napadl je samo pracovní deska, ta by se pak musela dát určitě nová, ale s tím by se dalo žít. A mohla bych mít už teď nové spotřebiče velkou lednici a tak.
Né, že bysme na to teď nějak jako měli, ale furt mi to vrtá hlavou, jestli je to blbost nebo ne
![]()