Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nevím jestli zamlklé nebo spontání potrat, dnes jsem začala silně krvácet, takže je vše ztraceno a před 4 měsíci jsem to měla úplně stejně, takže to asi náhoda není ![]()
Aha
a kolik ti je Kali?
Budu večer, musím se jít věnovat klientům…
Teď v říjnu mi bude 27, vím že to ještě není bůh ví jakej věk, ale po miminku moc toužím a prostě se nějak nedaří
Tak bohužel to opět nevyšlo, hcg kleslo na 5,3, takže se nám miminko zase pustilo. Jsem na dně, fakt už na to nemám sílu… počtvrté…
Kali píše:
Teď v říjnu mi bude 27, vím že to ještě není bůh ví jakej věk, ale po miminku moc toužím a prostě se nějak nedaří
Vím přesně, o čem mluvíš. Zažila jsem to samé. Loni samovolný potrat v 9tt a kyretáž. Letos 2× biochemické těhotenství /odešlo s MS po slabounce pozitivních těhotenských testech/. Teď jsem měla silně pozitivní mamatest, prostě dvě čárky jak vyšitý, objednaná k doktorovi na utz… a prd, dneska v krvi hcg jen 5,3. Těhotenství je od hodnoty 5, ale už to mělo být dávno ve stovkových hodnotách
V pátek jedu do Stellartu na vyšetření a na krev. Takže mohu pana doktora Schmitze doporučit, nevěnuje se jen neplodným párům, ale řeší i potraty. A ty jsi měla pozitivní testy???
To jsou špatné zprávy… ![]()
Ale můžete otěhotnět, to je důležité, tak teď jen vykoumat proč se mimčo neudrží, věk máte super, to bude určitě dobré, pan doktor vám pomůže ![]()
Ahojky děvčátka ![]()
Leni pozitivní test jsem měla a hcg prokázáno i v krvi, jenže bohužel někde je problém ![]()
Ananta píše:
To jsou špatné zprávy…Ale můžete otěhotnět, to je důležité, tak teď jen vykoumat proč se mimčo neudrží, věk máte super, to bude určitě dobré, pan doktor vám pomůže
Ano, věřím, že pomůže, jen je mi teď hodně smutno. Co ale nechápu, včera už byl těhotenský test sněhobílý a dnes na něm zas slabá růžová čárka ![]()
Kali píše:
Ahojky děvčátka
Leni pozitivní test jsem měla a hcg prokázáno i v krvi, jenže bohužel někde je problém
A pamatuješ si ještě hodnoty hcg v krvi? Byla jsi opakovaně po dvou dnech?
Byla jsem po dvou dnech, ale hodnoty krve mi sestra neřekla, ale vše nasvědčuje tomu, že šlo biochemické těhotenství, měla jsem to dvakrát v listopadu a teď. A na utz doktor nikdy nic neviděl a vždy jsem začala krvácet 10 den od očekávané ms ![]()
No jestli to bude 4 za sebou tak mě trefí, je opravdu hroznej pocit o to přijít i když je to krátce ![]()
Kali a ptaly jste se doktora co by to mohlo způsobovat? Ono to biochem těhotenství se děje běžně a většinou o něm žena vůbec neví když netestuje… ale pokud je to opakovaně a častěji… mohl by být někde problém.
To právě nevím a proto jsem nás objednala do stellartu., Skoro 3 roky čekám, v srpnu mi dělali laparku a konizaci děložního čípku a když už se zadaří, tak zase tohle ![]()
Lenik
Moc mě to mrzí
ale jak tu bylo napsáno, důležité je, že otěhotnět můžeš
a teď už opravdu jen vymyslet jak mimi udržet. S tou tvojí nekončící sílou s tím bojovat,to musí vyjít! Obdivuju tě moc, za to, že 4× se něco pokazilo a ty se s tím pereš dál
Dej vědět jak jsi dnes dopadla ve Stellartu, snad pan doktor pomůže. Budu ti držet pěsti!
Kali
Rozhodně bych jednala stejně a šla do CAR kde jsou odbornící nejem na medicínské úrovni, ale hlavně jsou to lidé na správných místech a snaží se pomoc, a ne to dělat jako v Pronatalu, kvůli penězům a úmyslně přehlížet problémy aby peněz bylo víc. Fuj, pořád se na ně zlobím! Stellart a celý jeho přístup je úplně o něčem jiném, jde to v klidu, s vysvětlěním, pochopením a doktor se ti maximálně věnuje a je lidský!
Jinak u tebe je pozitivní to, že máš za sebou laparku, a je oki
, že tam není třeba endomtrióza (tu mám já
) nebo nějaká další potvora, ještě máš i oki věk a zbytek bude muset vyřešit lékařská věda, ale určitě pomůžou, budu držet pěsti!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.