Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mám, v Pronatalu mi ho dělali v červnu, tam mi vyšlo fsh 14, což už je hodně, pak mi žádný nedělali a rovnou stimulace v listopadu, samozřejmě bez úspěchu. takže jsem šla v lednu na konzultaci do pronatalu co a jak dál. Ptala jsem se tam doktora, zda se FSH může změnit, on mi řekl, že ne, že nemá cenu dělat nový hormonální profil. to mě přišlo divný, že by mi dělali další pokus bez krevních testů. Mezitím jsem slyšela a četla samou chválu na Dr. Schmitze, dostala jsem se na stránky Iscare, kde je poradna a tam jsem našla, kde nyní doktor je. Objednala jsem se k němu, vzala všechny papíry z pronatalu, řekl mi, že u mě udělali dost chyb (což jsem tušila, i když jsem laik) Řekla jsem mu doslova, že si myslím, že mě odflákli, on na to kývnul a, že nejsem jediná, ale abych to nikdy neříkala, že nechce mít nepříjemnosti. Když jsem mu řekla, že mi nechtějí udělat nový hormonální profil, že se prý hodnoty nemění, tak to se fakt rozčílil, řekl, že to není pravda a, že se hodnoty mění. takže mi udělal krevní testy a FSH mi vyšlo tentokrát o polovinu menší, tedy 7,4, což je dobrý. Řekla jsem mu, že mám bolesti před a i při MS, tak mě posílá na laparku, na které jsem nikdy nebyla, že bez ní do druhého pokusu nepůjde, ale to už jsem psala.
Kiburi to je neuvěřitelný… já bych jim tam normálně napsala co si o tom myslím a klidně veřejně, protože to si přece nemůžou dovolit. To je fakt mazec. Ještě že jsem tam nešla, jak můžou na tak triviální věc mít dva doktoři odlišný názor? To že se hodnoty mění ví snad skoro každý „umělák“. To je fakt drzost.
to, že se nemění mi řekl začínající doktor, kterýmu snad není ještě 30 let, ještě nedávno seděl vedle doktorky a koukal…pak začal dělat sám a to mi vadilo, protože i když vím, že nějak začít musí, tak prostě důvěru v něj nemám, nemá tolik zkušeností…prostě mám za sebou jednu zkušenost.
Myslím si, že ke mě přistupovali jako ke kusu, kterému je 35 let, tak co by chtěla, měla přijít dřív…buďto to vyjde nebo ne, však ona přijde a zase zaplatí.
Kiburi, já věřím, že teď už to bude dobrý, on musí člověk dnes asi fakt zabojovat sám, když se chová s důvěrou, může dopadnout právě jako ten kus, protože lékařská etika je u některých v prachu.
Moc vám to dítě přeju ![]()
Zatím dobrou noc a Oskynce taky ![]()
Ananto, moc ti děkuju
ještě zabojuju, není všem dnům konec a hold když se nepodaří, tak mi asi není souzeno…tím však život nekončí. I když moc bych chtěla zažít tu mateřskou lásku, pro ženu je to přirozené, a když jí není dopřána, tak prostě trpí. Nevěřila jsem tomu, že to tak je, ale prostě je.
Já vám taky přeju hodně moc štěstí, aby se vám to povedlo a těhotenství jste měly bez problémů ( i když já bych ho klidně i mile ráda prozvracela
), porod v pohodě a zdravé mimí…snad ano, uvidíme.
Krásné ráno holky ![]()
To co čtu KIBURI..jedním slovem hnus a továrna na prachy.Bohužel nemáš jediná ten pocit.Možná kdyby bychom byly v nevědomosti,tak člověk vůbec nic neřeší.Já se jen divím že v dnešní době internetu a spousty informací z nás dělají oslíky
Já osobně jsem blbě reagovala na stimulku a nikdo to neřešil.Velmi mě to mrzelo,přišlo mi zbytečné vyhazovat peníze za hormony na které blbě reaguji.Na první pokus IVF jsem byla ale velmi důvěřivá.Jen jsem si něco myslela a mlčela.Bylo mi řečeno že mám vyšší hladinu hormonů,podle hormonálního profilu ale nevím jak moc a co to vůbec znamená ![]()
Osky, máš pravdu. Mě taky nikdo nic nevysvětlit, to že jsem měla vysoké FSH jsem si přečetla až z papírů, které mi dali a zjistila jsem si až na internetu, co to znamená. Ne nadarmo říkají doktoři: „proboha jen nečtěte všemožné diskuse na internetu.“ Už mi je naprosto jasný, proč to říkají. U tebe ten první pokus byl úplně zbytečný, stálo tě to spoustu nervů, peněz a času…jakmile máš tekutinu ve vejcovodech, tak se to prostě nepovede (vím od doktora). Prosím Tě a proč ti neodstranil vejcovody už při první laparoskopii? Proč jdeš podruhé?
Co na to říct..Stimulka už běžela a peníze jim nesmrdí
Nebyt internetu tak člověk neví nic a dál platí jak mourovatej
Pro nás osobně jsou to nemalé peníze.Jen vědí že uděláme maximum a víc neřeší ![]()
Ano, zneužívají naší bezmoci a velké touhy. Vědí, že ženská, která se rozhodne pro dítě, je schopná čehokoliv. Mě by hnali do dalšího pokusu bez nového hormonálního profilu, zvýšili by mi dávky hormonů, asi by mi zhuntovali zdraví, protože dr. ve stellartu se zhrozil, že při váze 55 kg jsem si píchala 250 jednotek puregonu, že je to prý strašně moc, jak mi to mohli udělat..při dalším pokusu by mi dávky zvýšili…ještěže mě napadlo jít do stellartu.
Holky myslíte, že jde upravit název této diskuse? Čte to tady spousta lidí a já bych velmi nerada, aby se dr. případně nedostal do nějakých nepříjemností. Ale jaký název dát?
Vím určo že diskuse jde změnit na uzavřenou skupinu jen pro členy.
Jenže pak by nemohly začít přispívat i jiné holky, což by možná mohla být škoda.
Osky, už jsem párkrát četla, že vyndavání drenu z laparky je prý síla…je to pravda?
Já po první laparce dreny neměla a jak to bude tentokrát fakt netuším
Ani nevím jak dlouho pobudu v nemocnici.Někdo říká šest dní ale myslím si že to je moc dlouho.Tyden byl tatka v nemocnici po velké operaci,tak myslím že za tři dny už budu doma.
Do uzavřené skupiny mají vstup jen členi,pak už nemůžou psát ostatní.To je blbé.Nevím ale jestli se dá změnit název diskuse ![]()
Ahoj, hezké ráno…
včera mě taky napadalo, že píšu moc otevřeně a někdo to může číst, vím totiž, že to sem chodí číst i doktoři. Jedna doktorka dokonce napsala mejl své klientce po té co ji tady identifikovala, ta z toho byla dost v šoku, myslela si že došlo k porušení ochrany dat, ale nakonec jí ta doktorka myslím napsala, že ji poznala tady, je to nedávno, četla jsem to v nějaké diskuzi.
An, tak to je síla…měly bysme diskusi asi zamknout, ale bude škoda, že se nebude moci žádná jiná holka přidat.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.