Stellart Teplice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
663
24.2.11 12:53

Já zažila, že Němci nechodili vůbec do ordinací dole, rovnou pro ně přijela sestra a vezla je výtahem nahoru, vím, že je tam sál, ale všichni na sál nechodili, někde tam musí být zvláštní ordinace, nikdo mi to nevymluví.
Pak jsem taky byla jednou u Dr. Rešlové a zazvonil jí telefon, chvíli mluvila a pak přede mnou řekla dost ošklivým tónem: „Co dělala do 35 let? Teď se asi všichni zblázníme ne?“ A to mi stačilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
24.2.11 12:57

Pronatal mi doporučila jedna známá, která tam byla před 4 lety a strašně ho vychvalovala, ale samozřejmě byla po celou dobu v péči Dr. Schmitze a strašně se divila, že už tam není. Já ho tam nezažila vůbec a jsem ráda, že jsem ho nakonec našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
24.2.11 13:00

Kiburi to je teda děsný co popisuješ, tohle přede mnou někdo říct, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
24.2.11 13:10

Já ty doktory „chápu“ mají tam pacientek čím dál tím víc, ale můžou se ovládat, kort když všechno stojí velké peníze.
Hned na první návštěvě a po prvním ultrazvuku mi řekli, že u mě je jisté IVF, což nechápu, z jakého důvodu, připadalo mi to na takový závěr hodně brzy.
Manžel má naštěstí SPG v pořádku, ale i přesto jsme žádali o ICSCI, Rešlová mi to vysvětlila tak, že u nás není nutné, že nám ho provedou jen, když se najde něco ve SPG, ale že bylo v pořádku, tak mi 5 vajíček, které jsem měla, nechali oplodnit spontánně, oplodnilo se pouze jedno. Ale já ICSCI chtěla, zaplatila bych ho a věřím, že by se jich oplodnilo víc. Nad tím Dr. Schmitz kroutil hlavou snad nejvíc. Říkal, že by se mě vůbec neptal a v mém případě ICSCI provedl. A taky nezapomenu, jak po punkci jsem byla právě u Lojky a ten říká: „Máte buď 4 nebo 5 vajíček, musím zavolat embryologovi, kolik přesně, on to tady nějak poplet“ a koukal do papíru, zavolal a řekl, že mám 4. Pak na konzultaci po neúspěchu mi řekl, že jsem jich měla 5, že tam embryolog ještě nějaké našel !!! Bez dalších vyšetření a bez nového hormonální profilu (dělali mi ho v červnu 2010) mi řekl, že můžu na 2. pokus v březnu, ale že mi zvýší dávky a, že budu platit víc. Pak jsem čirou náhodou natrefila na Stellart. Když viděl Dr. Schmitz můj protokol (vzala jsem ho s sebou), tak mi řekl: „Stoupněte si, vy s Vaší váhou (mám 55 kg) jste měla tak vysoké dávky? To snad není pravda! " Měla jsem 250 jednotek Puregonu, u tohoto se opravdu rozčílil a doslova řekl: "Vždyť jsem to tu R. učil sakra, co dělala.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
24.2.11 13:14

Ani nemluv.Rešlová je pry dobrá jako lékařka ale jako člověk je divná :roll: Mě dělal vnitřní UTZ a telefonovala u toho :-( Měla jsem chut jí jednu praštit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
24.2.11 13:33

Tento názor R. řekla i mne při počtu sedmi folikulů.ICSCI jen při patologickém nálezu.Naštěstí jsem byla na OPU v Praze a tam mi embryolog řekl že při počtu čtyř vajček by doporučil ICSCI.Bohužel na zamražení nám nic nezůstalo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
24.2.11 13:40

Uff…

Já jsem v tomto směru bez zkušeností, z případné hormonální stimulace mám velké obavy. Můžu se zeptat jaké to bylo? Měly jste nebo máte nějaké problémy? Četla jsem, že má dost rizik. Možná hloupá otázka, ale ztloustly jste po ní? Jsem mrňous, váhu mám fakt na hraně, nedovedu si představit že bych něco ještě měla přibrat. A měly jste nějaké bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
24.2.11 13:54

An,já jsem stimulku zvládla v pohodě.Je potřeba opravdu hodně pít a dopavat do sebe víc bílkovin.Já jogurtovala,kefírovala :wink: Já jsem také malá a ne uplny hubenour.Měla jsem větší chutě a nemůžu říct že bych přibrala po stimulce.Já se vykrmila nrmálně přes vánoce :mrgreen: Jinak jsem měla při stimulce měla nafouklé břicho,asi tak jako těsně před MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
24.2.11 13:58

Já jsem stimulka taky přečkala v pohodě, nepřibrala jsem vůbec nic a břicho mě nebolelo ani po punkci.
Jinak z těch hormonů mám taky velké obavy, bůhví, co se zjistí za 20 let…jaké ta léčba má následky, zatím k tomu asi žádná studie neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
24.2.11 14:01

Ananto, napiš v pondělí, jaký na tebe zanechal dojem doktor při první návštěvě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
24.2.11 14:09

Tak to jste mě potěšily… já jsem totiž nikdy nebrala ani antikonepci, tak nevím co by to se mnou mohlo udělat…

Jasně že napíšu, já doufám, že si sem občas napíšeme vzájemně, byla bych za to moc ráda, nechci v tom být sama. Sice jsem se na jednu diskuzi tady zařadila, ale víte jak to je, když vlezete do diskuze, která už rok jede, je to složitější se nějak víc navázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
24.2.11 14:11

Já vám určitě napíšu, mám 14.3. nástup do nemocnice na laparku s hystereskopií.
Oskynko máš moc krásného pejska, já pejsky miluji, sama doma dva obry se zlatým srdíčkem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
24.2.11 14:15

Ahoj, holky,

diskutuji s Anantou i jinde, tak jsem našla vaši diskusi.

Dr. Schmitze znám ještě z ISCARE Hloubětín, to bylo před 8 lety, rozhodně je to skvělý odborník a má skvělé komunikační schopnosti. Pořád ordinuje i v ISCARE Praha, asi 2× týdně.

Mysím, že v tomto oboru (a asi v každém) je důležitá zkušenost, a tu on má dlouhou. ISCARE tu byl mezi prvními a on tam byl snad skoro od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
24.2.11 14:17

Ahoj Yancy, to jsi mě potěšila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
24.2.11 14:18
Ananta píše:
Uff…Já jsem v tomto směru bez zkušeností, z případné hormonální stimulace mám velké obavy. Můžu se zeptat jaké to bylo? Měly jste nebo máte nějaké problémy? Četla jsem, že má dost rizik. Možná hloupá otázka, ale ztloustly jste po ní? Jsem mrňous, váhu mám fakt na hraně, nedovedu si představit že bych něco ještě měla přibrat. A měly jste nějaké bolesti?

Já ztloustla po prednisonu, ale předtím jsem měla podváhu. Při stimulaci na iui nic, a jako těhotná jsem ještě 2 kg šla dolů, když už jsme přestala brát prednison. Po tehu bez problému zpátky na původní váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.