Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo a má tam fotku svýho syna z IVF
a vypadá na ní moc šťastně… to bylo hezký. Ukazoval nám ji.
Tak to je od něj hezky přístup.Také jsem měla strach jak se můj přítel popasuje s odběrem a makonec to vůbec neřešil ![]()
Ananta píše:
Ahoj,tak jsem tam byla… pan doktor příjemný, sympaťák, protože jsem 3 den cyklu byla jsem dát tři zkumavky krve, vyšetření na TSH,T4, FSH,LH,PROLAKTIN, ESTRADIOL, TESTOSTERON, progesteron a ještě cosi, to jsem zapomněla opsat. Přítel je už objednaný na spermiogram a to v sobotu. Já tam jedu na vyšetření ultrazvukem další úterý. Rovnou mi teda řekl, že věk už není ideální, ale že ještě nejsem v té „nejhorší“ skupině. Dobře údajně vypadá to, že jsme už jednou počali spontánně. No nicméně říkal, že by vzhledem k věku doporučoval ihned IVF, ale že záleží na nás. Zatím ale nevíme nic, takže nemá smysl předbíhat. Teď se budu děsit co mi zjistí z té krve a následně na ultrazvuku, mám fakt obavy z té „endošky“.
Co mě moc netěší je, že na případné IVF se musí do Prahy a jsem chtěla aby mi ho dělal přímo pan doktor a to tedy asi nebude, když by to bylo v Praze.
Tak držím palce, ať jsou testy co nejlepší.
Pan doktor dělá v Praze v ISCARE 3 x týdně, takže předpokládám, že to ivf by bylo tam. Takže by si na něj mohla natrefit.
ahoj holky,
mě pan doktor říkal, že snad od května bude mít už smlouvu s pojišťovnama a celé IVF by dělal v teplicích.
An, neboj se, výsledky budou určitě OK
ty jsi někdy spontánně otěhotněla? Já taky, dneska bysme měli osmileté dítě.
Kiburi, mě taky říkal, že se ta pojišťovna vyřizuje a je možné, že to bude brzy, ale že to nedokáže odhadnout.
Byla jsem těhotná na konci roku 2008, missed asi v 8 týdnu, jsem seděla v nemocnici pod stromečkem a řvala, fakt super ![]()
Jdu dočíst proč jdeš na IVF jestli to tady je…
Já taky asi v 10. týdnu, tu radost, že jsem těhotná jsem si užila jen 14 dní
od té doby ani ťuk.
Já panu doktorovi opravdu věřím, takže za ním pojedu klidně i do Prahy.
To já za ním taky pojedu do Prahy… ale nechci aby mě „dělal“ někdo jinej, proto jsem šla do menšího centra, aby mě nesemlela nějaká mašinerie, pokaždý mě měl někdo jinej…
Já jsem se neradovala ani těch 14 dní, od začátku jsem byla v totálním stresu a věděla jsem, že to blbě dopadne.
Teď jdu na tu laparku, pak bude duben, asi mi to vyjde na květen a možná už to bude dělat v teplicích, uvidíme. Počítej s tím, že ti výsledky krevních testů napíše na mail, jestli jsi ho tam zadávala a budou určitě do konce týdne.
Na IVF jdu asi kvůli věku, řekli mi to v Pronatalu hned po prvním ultrazvuku, že u mě jen IVF…se schmitzem je o dost lepší komunikace, takže se ho na to zeptám, až budu mít výsledky z laparky.
Jo a teď jsem přečetla celou diskusi, kterou jsi založila, ani nevím, že tady taková je.
a kolik je synovi pana doktora?
Fíha, do konce týdne na mejl… a já jsem to radši zatím vypustila z hlavy, to abych se začala stresovat ![]()
Jdeš v pondělí? Na tu laparku?
Syn podle fotky tak 5 let? Má tu fotku na poličce, neviděla jsem ji detailně, ale tlemí se tam ![]()
IVF kvůli věku, jasně… ale mě se trochu nezdá jedna věc a to jsem laik. Já jsem nebrala AT, nevím co to je do sebe rvát hormony a hned do sebe naprat takovou dávku a nevědět jak zareaguju? Podle mě by to bylo lepší vyzkoušet v rámci IUI (pokud by to šlo), vidět jak tělo reaguje. Jedna holčina co jsem četla na koníkovi takto přišla o pokus, ne celej ale tu stimulaci, máš 3 IVF + 4 stimulace placené od pojišťovny (tak nějak…), jí taky navrhli hned IVF a to dokonce i s ten den právě odsátou cystou a ona začala stimulovat a všechno špatně, krvácení… je to bussines, to mi nekdo nevymluví a já se do toho budu hodně plíst, zdraví mám jenom jedno a pokusy tři… ale doufám, že budu mít důvěru, to se uvidí.
Mě taky těsně před tím odsávali cystu z vaječníku, vytvoří se mi folikul, který nepraskne a z toho cysta, skoro každý měsíc, čekala jsem na stimulaci kvůli cystám od června do listopadu, nejdřív mi dávali léčebně antikoncepci, což bylo na palici, protože přirozeně šance absolutně žádná. Po antikoncepci vždy cysta praskla, když už mělo dojít ke stimulce, tak jsem zas dostala zánět močového měchýře (poprvé v životě), takže až další měsíc. cysta se mi vytvořila i přes antikoncepci, tak mi jí odsáli, abysme se dostali konečně k té stimulce, no a nereagoval mi vůbec jeden vaječník, možná právě ten, z kterého mi tu cystu odsáli
Kiburi to je teda kšeft… to jsi si užila. Ty jsi na ty cysty trpěla i dřív?
asi jo, ale moje gynekoložka mi o nich nikdy neřekla, poprvé jsem se to dozvěděla až v pronatalu, ale taky mi to pořádně nevysvětlili, myslela jsem si ještě donedávna, že mám polycystické vaječníky, ale to není pravda, to co mám já, je LUF syndrom. Doktor Schmitz ultrazvuk ještě nedělal, tak jsem zvědavá, co mi řekne, až mě prohlédne. Říkal mi, že pozná z ultrazvuku, jak pracují vaječníky a jestli jsou ještě schopné vytvořit nějaká vajíčka. Že je pro něj samozřejmě směrodatný hormonální profil, ale i přesto on sám posoudí vaječníky.
Takže hormonální profil ještě nemáš. A jak ti vyšel v Pronatalu?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.