Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A byla jsi na laparoskopii v Teplicích? Jaké to bylo? Já jdu v půlce března a mám docela strach z neznáma. To mi vysvětlovat dr. ve Stellartu, že ve vejcovodech může být tekutina, která tam nemá co dělat a může být zdrojem neúspěchu. Říkal, že bez tohoto vyšetření se mnou do druhého pokusu nepůjde, přitom v Pronatalu by jsem šla na druhý pokus teď v březnu bez laparoskopie a dokonce bez hormonálního profilu, který mi dělali v červnu 2010 a dr. Lojka mi řekl, že se hodnoty nemění. Dr. Schmitz řekl, že je to nesmysl, udělal mi nový hormonální profil a hodnoty mám úplně jiné.
Já byla na laparce v Liberci a ted jdu do Usti.Nemáš se čeho bát.Já po první laparce šla třetí den domů.Žádné velké bolesti a žádné následky v podobě jizev.Určitě sem napíšu po této laparce.Jinak je fajn slyšet dobré zprávy na Stellart.V pronatalu nebyli moc hovorní a určitě si chci před dalším ivf Nechat udělat vyšetření na imunologii a genetiku.
Holky, tak jsem objednaná na pondělí do Stellartu, jupí
mám z toho dobrý pocit.
Oskynko díky za útěchu ![]()
Ananto, vidíš, já ti říkala, že tam nejsou žádný čekací lhůty. Dr. se vůbec neboj, je komunikativní, takový „od rány“ nebo jak ho popsat. Hodně mě překvapilo, že mi výsledky krevních testů poslal mailem, i když věděl, že tam ten samý týden pojedu.
Kiburi, moc jsi mi pomohla svými informacemi a to co píše Oski mi jen potvrzuje správné rozhodnutí. Důvěra strašně důležitá věc, pro mě ano. Takové zásahy do těla se nedají dělat „zbytečně“ člověk musí vědět, že pro úspěch udělal vše co se dalo. Pokusů moc není a navíc je to o zdraví.
Přesně tak, Pronatal už není to, co býval. Spoustu holek co ho vychvalují, tak nakonec říkají, že jim celé IVF dělal Dr. Schmitz. Já vím, že je to taky jen doktor a zázraky asi umět nebude, ale mě stačí, že mi chce udělat vyšetření, kterými se v Pronatalu ani nezabývali. Doslova mi řekl, že v mém případě bez laparoskopie, nebude se mnou dělat další pokus, protože ví, že to stojí spoustu peněz a času a hlavně, že je to dost náročné na psychiku ženy. Že má sám dítě z umělého oplodnění a, že ke každé pacientce se bude chovat jako k vlastní ženě. Já mu prostě věřím, protože to, co zatím řekl, byla pravda. Třeba jen to, že hormonální profil se mění nebo to, že mě na laparoskopii vezmou hned v březnu, že tam posílá skoro každou pacientku a, že to „tam sekají jako cvičky“
no a v březnu jdu.
A pak mě taky moc potěšil tím, že mi řekl, že jsem mladá (brzy mi bude 35 let), zatím co v Pronatalu jsem měla v každé zprávě 34 let s vykřičníky…on řekl, že jsem ještě pořád mladá. Já se tak cítím, takže mě tím opravdu potěšil.
Ananta píše:
Kiburi, moc jsi mi pomohla svými informacemi a to co píše Oski mi jen potvrzuje správné rozhodnutí. Důvěra strašně důležitá věc, pro mě ano. Takové zásahy do těla se nedají dělat „zbytečně“ člověk musí vědět, že pro úspěch udělal vše co se dalo. Pokusů moc není a navíc je to o zdraví.
Naprosto souhlasím,nehledě ještě na penize.Rádi uděláme maximum pro uspěch.Jinak je super,že nejsou dlouhé čekací lhůty na konzultaci.Já čekala v Pronatalu tři měsíce na první konzultaci.
Kiburi, tak to musí být fakt frajer, úplně mě to dojímá, já mám totiž pocit, že dnes už fakt jde lidem jen o ty peníze a on vypadá že by mu mohlo jít i o něco víc. Jinak, ze mě by se v Pronatalu asi uvykřičníkovali, protože mě bude za pár dní 37 let. Já vím, že se to nemusí povést, dokonce s tím i počítám a jsem vcelku srovnaná, na druhé straně nechci mít pocit, že to někdo odflákl, že jsem další kus na krámě. Já nemůžu říct z vlastních zkušeností proti Pronatalu ani popel, abych tedy byla fér, ale načetla jsem opravdu hodně referencí a věřím, že by si to ty ženy nevymýšlely. Nic jiného než ty reference k dispozivi prostě nemá, tak z nich musím vycházet.
Tak jste mě tak navnadily že už se těším až budu mít laparku za sebou a hned se objednám na konzultaci ![]()
Osky, čekací lhůtu do Pronatalu jsem měla cca dva měsíce. Oni tam mají údajně dost klientů Němců, když mě dvakrát přeobjednali bez udání důvodu, začali mě štvát. Jinak peníze, na to jsem taky zvědavá, učitel a sociální pracovnice a do toho já platím ještě 25 tisíc za půl roku za školu, nic moc tedy.
Já osobně tam zažila,že němci nečekali nikdy na nic..Navíc jsem slyšela jak se sestry baví,jak objadnávat pacienty a jak nechávat místo když budou eventuelně objednávat známé.Vím,funguje to tak dnes nejspíš všude ale nemusí to poslouchat pacientky v čekárně..
Tak to bylo první co mě napdalo, když mě přeobjednávali, že je tam někdo důležitější.
Jo, jo, z Němců se tam můžou přímo posrat
promiňte, ale slušněji to vyjádřit nemůžu.
Osky a kdo tě poslal na laparku, někdo z Pronatalu? U tebe se to nepovedlo určitě kvůli těm vejcovodům, to právě Schmitz a pak i primář Šoltés z nemocnice v Teplicích říkali, že jak je něco špatného s vejcovody, nepomůže ani IVF
Můj gynekolog.Mě to v Pronatalu řekli až když jsem měla rozběhlé IVF,tak chci jít do dalšího IVF až po laparce.Je mi jasné že němci to mají za jiné peníze než mi..ale mě osobně to nezajímá
Tak at čekají jako jiní
Pravdou je že v pražském Pronatalu měli ke všemu lepší přístup.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.