Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Můžu se Vás, zeptat? Včera jsme byli na konzultaci ve Stellartu ale i za tu konzultaci jsme zaplatili 260,– Kč. Tak jste tolik platili?
Benulíku, já byla ve Stellartu už 3× a ještě jsem nic neplatila. Jednou mi pan doktor bral krev a dvakrát jsme jen konzultovali. Jsem moc ráda, že jsem k němu přešla, s ním je to úplně něco jiného.
Děkuju Kiburi za odpověď. Tak to vůbec nechápu, za co jsme to platili - tak é jsme byli jen na konzultaci. Jsme už ze všeho tak vyřízení, že jsme bez jediného slova zaplatili a nic neřešili. Jsem tedy zvědavá na druhou konzultaci, snad to už bude zadarmo.
Kilburi, mohla bys napsat k tomu stellartu něco víc? V čem je lepší? byla jsi před tím i jinde? Děkuji…
Ananto, to je na delší povídání, v Pronatalu v TP mi udělali dost chyb, což mi MUDr. Schmitz potvrdil a mimo jiné se on jako jediný chce zabývat mými neúnosnými bolestmi několik dní před menstruací a při ní a jako jediný mě posílá na laparoskopii. Přinesla jsem mu papíry z Pronatalu a on jen kroutil hlavou…to jen ve zkratce.
Kiburi, děkuji za reakci… je mi to jasné, že je to asi složitější. Já jsem objednaná na 16.3. do Pronatalu do T eplic, už mě dvakrát přeobjednali, ale jen o den a mám z toho nějaký divný pocit… nevím jestli nezkusit zavolat do toho Stellartu… je to pocitová záležitost, tak nevím nakolik dát na intuici. Nevíš jaké jsou tam objednací doby? Je mi už 37 a dítě nemám, jde mi celkem o hodně, nerada bych, aby na mě někdo zkoušel nějaké „chyby“.
Ananto, zkus zavolat do Stellartu, mě objednali na konzultaci hned druhý den, nemají zatím tolik klientek jako Pronatal, protože to není tak známé. Je tam dr. Schmitz, který zakládal Pronatal, ale odešel odtamtud. Na mě působí velmi dobře a hlavně má zájem, posílá mě na vyšetření, kam mě z Pronatalu vůbec neposlali. Myslím si, že si řekli, že buďto to vyjde nebo ne, však ona přijde zase a vysype penízky…takový mám dojem z Pronatalu.
Děkuju moc! Myslím že jsem rozhodnutá, citlivý přístup a důvěra je pro mě naprostý základ, nechci spadnou do nějaké mašinerie velkého centra a ty přeobjednání mě bohužel ovlivnily natolik, že jsem začala přemýšlet o jiné alternativě. To že mi nesdělili důvod přeobjednání lecos naznačilo.
Ahoj holky,podstoupila jsem IVF v Pronatalu v Tp a chtěla bych přejít do Stellartu.Chtěla jsem se zeptat jestli musím mít sebou nějaké papíry z Pronatalu.Děkuji za odpověd ![]()
Oskynko, jestli máš nějaké papíry, tak si je vem s sebou, aby doktor viděl, co ti vše dělali. Já jsem papíry vzala a řekl mi, že konkrétně u mě udělali dost chyb a kroutil hlavou ![]()
Tak to už mám pupínky že si tam musím ty papíry vyžádat.Ke komu jsi v Pronatalu chodila?Velmi mě mrzí tvé špatné kušenosti.
Každou chvíli k někomu jinému, nejdříve k Asadovi, pak k Rešlové, ke Středovi a skončila jsem u Lojky, který je strašně mladý a nemá tolik zkušeností, ještě před pár měsíci seděl vedle Rešlové a jenom koukal a on mi dělal punkci i transfer. Papíry jsem si nemusela vyžádat, skoro vždy při každé návštěvě jsem papír dostala, tak ty jsem ukázala dr. Neudělali mi ani kultivaci, která je důležitá.
A proč chceš jít ty do Stellartu?
Oskynko, jdeš na laparoskopii nebo ji máš už za sebou? Já jdu teď v březnu do Teplic.
Jednu laparku už mám za sebou.Ted jdu na druhou kvůli odstranění vejcovodů.Mám je neprůchodné,zadržují tekutinu která je toxická pro embrio.
Na OPU a transfer jsem musela do Pronatalu do Prahy,kvůli pojištovně.V Teplicích s Pojištovnou MV nemají smlouvu.Ve Stellartu by mi udělali celé IVF.Navíc jsem měla v Pronatalu divné pocity za všeho.Vyslechla jsem nehctíc pár rozhovorů personálu a také nemám dobry pocit z celkového přístupu.Je to možná ale jen můj dojem..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.