Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Katrinka píše:
@Mauzik2 Prožívám něco podobného. Syn včera odjel s mými rodiči na chalupu, včera jeli do termálů na Slovensko, celý den jsem protrpěla, zda dojedou v pořádku, zda se vrátí. Navíc jsem se nemohla dovolat, vyplý telefonVečer jen stručný telefon, dojeli jsme na chalupu a nic víc, ani jsem s ním nemluvila, no celou noc jsem nespala
. Ráno volám - nic vyplý telefon, jsem na nervy
Navíc je mi strašně líto, že berou jen syna a dceru ne. Takže jsem se zařekla, že pokud ho budou chtít příště, tak i s dcerou. Další věc co mě nakrkla, že jsem se dozvěděla, že v termálech byla s nimi i má sestra s dětmi, takže dceru klidně mohli vzít, a bude i celý týden na chalupě, jsem z toho úpkně v pr… a mám chuť sednout do auta a odvézt ho domu
Jinak, pocity mám úplně stejné jako ty, nic z toho nemám, pořád myslím na to, jak se má, jsem jak chodící mrtvola, tohle prostě nezvládám
Já bych tam zavezla dceru, taky ji to musí být líto
@Kamča.dalmatinka Hororové scénáře které se mi odvíjí v hlavě by ani Hitchcock nevymyslel ![]()
@palapa Tak to zase jim nebráním, aby jezdili kvůli tomu, že to nezvládám ![]()
Holky, to je naprosto normální takové stavy, hlavně když na cestování dítěte člověk ještě není zvyklý. Já už to teda teď tak neprožívám, holkám je 7 a asi od dvou let jezdí k našim, takže jsem zvyklá, ale stejně nemůžu prvních pár dní od jejich odjezdu jít do jejich pokoje - jak je tam prázdno a ticho, tak mi to nedělá dobře. A samozřejmě se o ně bojím, ale na to se snažím moc nemyslet, aby mi nehráblo. Je to ale fakt hodně o zvyku a také čím jsou děti starší, tím je to lepší.
@žížal tak to u mě asi neplatí, děti jsou zvyklé dost cestovat, ale já to nezvládám pořád a naopak prožívám to hůř a hůř, čím jsou větší ![]()
@Mauzik2 zaměstnej se, prostě si najdi něco, co Ti nedovolí, abys na to nemusela myslet. Mě kluk odjel na měsíc a taky jsem to zvládla
hlavně, když Ti bude smutno, tak si uvědom, že on se má určitě dobře, je spokojenej…
@martina.se presne tohle si rikam, ze on je spokojenej a stastnej a ze se ma dobre. Uvedumuju si, ze to i potrebuje, musim udelat neco se sebou.Az budou jezdit oba, to bude teprve neco..To zesilim..
@palapa Ja nezvladam stesk, to priznam.Jsem na deti hodne fixovana, hlavne na syna, ten na tom byl jako miminko hodne spatne, tak mozna proto to tak prozivam. U dcerky, ktera je donosena a zdrava az takovy stavy nemam, kdyz je treba jen s tatou na prochazce, nebo s prarodicema u nas a ja si jdu neco zaridit..
Kdyby alespon nebylo tak hnusne, vyrazily bychom s Neli na nakupy..
@Katrinka Tak to je nepříjemné, těžko radit, co by pomohlo. Určitě je dobré se co nejvíc zaměstnat, já se vždycky těším, že se kouknu na nějaký film, který s nimi nestíhám, nebo někam zajdu s kamarádkama, případně s manželem na večeři… Teď teda máme mimčo, takže stejně nic moc nemůžu, ale beru to už jako oddych, když jsou starší pryč, i když se mi samozřejmě taky stýská.
@žížal Jj, taky mám vždy předsevzetí, že tentokrát to tedy zvládnu líp
, náplanuji si plno činností a stejně to dopadne jako vždy, sedím, čučím, nemluvím, v hlavě mi šrotuji všemožné scénáře, funguju jak robot, no prostě jsem k sežrání ![]()
@Katrinka píše:
@Kamča.dalmatinka Hororové scénáře které se mi odvíjí v hlavě by ani Hitchcock nevymyslel
@palapa Tak to zase jim nebráním, aby jezdili kvůli tomu, že to nezvládám
bych mohla vyprávět. Napadlo mě snad vše možná. Autonehoda, utunutí, zastřelení psychicky narušeným slovákem, vypadnutí z hotelového pokoje, otrávení, uhoření v pokoji atd.. ![]()
A to jede až v neděli a já přemejšlim že snad začnu brát poprvé v životě něco na uklidnění
@Mauzik2 píše:
@martina.se presne tohle si rikam, ze on je spokojenej a stastnej a ze se ma dobre. Uvedumuju si, ze to i potrebuje, musim udelat neco se sebou.Az budou jezdit oba, to bude teprve neco..To zesilim..
nezešílíš, naučíš se využít ten volný čas ve svůj prospěch ![]()
@martina.se tak jsme byly s malou prece jen venku, bylo nam fajn, ted mala spi a ja pripravuju veci ven, pujdem na informativni schuzku do predskolni tridy..Malej mi volal po obede, ja vydesena co se deje a on mi milacek musel rict, ze si koupil super teplakovou soupravu a sitku na motyly
Musim rict, ze jsem ted klidnejsi, uvidime tak ve stredu, ve ctvrtek, to bude podle me zlomove..ale i tak jse rada, kdyz tady o tom muzem,,povidat,,..cloveku se ulevi, ze v tom neni zas tak,,sam,,
@Mauzik2 no vidíš, je spokojenej
jen mu to přej, aspoň bude mít zážitky.. když se zabavíš, hned to jde lépe ![]()
Tak jsem s malym mluvila chvili vecer, je moc spokojenej. Ja jsem se zda v pohode, je mi rozhodne lip nez vcera. Hlavne uz je streda, tak do patka vecer neni tak daleko ![]()