Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alifie píše:
Moje děti v poslední době spí tak dobře, že je nevzbudí ani pořádná bouřka. Není únava jako únava - chce to hodně fyzické aktivity - pak tě fakt nevzbudí nějaké bouchání, které se tě vůbec netýká.A mladší - když ještě spával po obědě, tak toho z poledního spánku nevzbudila ani cirkulárka.
Nemá spíš tvoje malá problémy se spánkem jako důsledek očkování?
Mě teda vzbudí všechno, i když chlap vedle mě chrápe
Dupání od sousedů je ještě horší, to jsem měla pocit, jak když někdo rekonstruuje byt ![]()
@alifie nemá, očkovaná byla naposledy před rokem a něco. Spávala jak zabitá, dokud se nepřistěhovali sousedi - ti se přistěhovali na Nový rok, malá nespí od půlky ledna co sem nastěhovali i děti…Fyzických aktivit mívá přes den až až, večer lehne a vytuhne.
Jinak já třeba nemůžu spát ani vedle chlapa, vadí mi, že funí, prostě mám lehké spaní a když mi padá strop na hlavu, tak v tom se fakt spát nedá.
@MUFICE píše:
Mě teda vzbudí všechno, i když chlap vedle mě chrápeDupání od sousedů je ještě horší, to jsem měla pocit, jak když někdo rekonstruuje byt
Jsi málo unavená, ne, jdi vytřít a pak tě nějaké chrápání nebude rušit ![]()
@zizalkaaa píše:
Co na to rict moje mala vstavala taky brzo ale zapla jsem ji pohadku ona se koukala a ja v klidu dospavala.
Ale rady jak jit s deckem v pul 6 rano ven..hm to je fajn ale co v zime?Proste bych se snazila ditko zabavit a odnaucit delat kraval.Jak povyroste bude to lepsi.Za sousedkou bych zasla, omluvila se a vysvetlila celou situaci.Ja nejlepe vim, ze se sousedy je lepsi byt zadobre
Coby, v zimě to dítě oblečeš ![]()
Jak říkám, je to krajší řešení, kdyby nezabralo nic jiného ![]()
@Koblížek21 píše:
@alifie
Jinak já třeba nemůžu spát ani vedle chlapa, vadí mi, že funí, prostě mám lehké spaní a když mi padá strop na hlavu, tak v tom se fakt spát nedá.
Mam to uplne stejne me vadila i telka od sousedu v noci tak nahlas pustena ![]()
jinak muj taky obcas funi, lehce do nej dloubnu, nebo zamlaskam(maximalne 2krat za noc) a on mi rano pak nadava ze jsem ho CELOU noc budila
![]()
@zizalkaaa u nás to dloubnutí pomáhá na chrápání, ale na tohle ne, on ani teda nefuní, on hraje jak harmonika, a bohužel v jakýkoli poloze. Ale tohle mě netrápí no, já to nějak přežiju, ale je mi líto tý malý. Protože ty ráno vstanou a začne řev a nejlepší zábava je něčím mlátit do podlahy nebo topení.
@Koblížek21 píše:
@zizalkaaa u nás to dloubnutí pomáhá na chrápání, ale na tohle ne, on ani teda nefuní, on hraje jak harmonika, a bohužel v jakýkoli poloze. Ale tohle mě netrápí no, já to nějak přežiju, ale je mi líto tý malý. Protože ty ráno vstanou a začne řev a nejlepší zábava je něčím mlátit do podlahy nebo topení.
a to jsou sousedi nad vama jo?
@zizalkaaa jojo, právě, kdyby to bylo třeba vedle, tak to tolik slyšet není no.
@Koblížek21 píše:
@zizalkaaa jojo, právě, kdyby to bylo třeba vedle, tak to tolik slyšet není no.
To znam.Ani nevis jak moc dobre. U nas byl rachot hlavne dlouho do noci i ve vsedni dny. Mlaceni do topeni, soupani nabytkem(nebo cimkoli)a to dupani to bylo otresny.(O vajglech od cigaret nahazenych na moje muskaty na balkone ani nemluvim..)
@zizalkaaa ty nám tam naštěstí nehází, akorát prádlo zasmrádne no ale což už. V noci taky bejvá rachot, mláďata se budí, ale tak to beru, a normální pláč malou nebudí, ale to ráno je peklo no.
@zizalkaaa píše:
Mam to uplne stejne me vadila i telka od sousedu v noci tak nahlas pustena
jinak muj taky obcas funi, lehce do nej dloubnu, nebo zamlaskam(maximalne 2krat za noc) a on mi rano pak nadava ze jsem ho CELOU noc budila![]()
![]()
@Fjodorka to ten můj taky, to jsem se musela zapřít nohama a otočit ho násilím. Vzdala jsem to, spím na gauči ![]()
@Koblížek21 Já se snažím usínat dřív, než on, to mi to pak nevadí. Ale chudák dítě, nedávno zachrápal tak příšerně, že se holka vzbudila s hysterickým pláčem ![]()
@Fjodorka ježiš chudinka
no já nemám šanci usnout dřív, on sotva lehne tak spí, já klidně dvě hodiny čučím do zdi, navíc i kdybych usnula, tak sotva usne on tak jak jednou chrápne nebo zafuní, tak jsem vzhůru. Prostě jsem to vzdala no. Kdysi jsem zkoušela i špunty do uší, jenže to jeho hraní to jsou nějaký vibrace, že to bylo slyšet i přes ty špunty:-D