Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Leni, gratuluji…no jak mi dělal ultrazvuk holub po tom OPU, tak to byl zážitek…fuj…on je fakt necitlivý…
Leni, tak to je super. Takové pozitivní zprávy se čtou pěkně. Moni, pěkné fotečky, moc vám to slušelo. Haniku, já navštěvuji Sanus v HK a tam mě na první konzultaci vzali do týdne… (ale nevím o čem to svěčí)
Jinak holky, potřebuji radu… do 3/4hodiny si mám píchnout ten otrivelle. Před chvílí jsem to vytáhla a jukla na tu injekci. Je v ní krapánek vzduchu, to se má vystříknout pryč? Nebo se to může aplikovat s tím vzduchem? Manžílek, moje zdravotní sestřička se dnes bohužel zdrží v práci. Před chvílí mi to volal a já ho nechtěla tím obtěžovat, měli tam nějakou akutku. Nevím si rady… pomoóc
Peti, je mi líto, ale já ti neporadím..já jsem vůbec neměla odvahu si píchnout klasickou injekci a byla jsem na gynekologii…ale myslím si, že ten vzduch bys měla vytlačit, než si to píchneš…to je moje domněnka..pak napiš jak jsi to zvládla..
Péťa G. píše:
Leni, tak to je super. Takové pozitivní zprávy se čtou pěkně. Moni, pěkné fotečky, moc vám to slušelo. Haniku, já navštěvuji Sanus v HK a tam mě na první konzultaci vzali do týdne… (ale nevím o čem to svěčí)
Jinak holky, potřebuji radu… do 3/4hodiny si mám píchnout ten otrivelle. Před chvílí jsem to vytáhla a jukla na tu injekci. Je v ní krapánek vzduchu, to se má vystříknout pryč? Nebo se to může aplikovat s tím vzduchem? Manžílek, moje zdravotní sestřička se dnes bohužel zdrží v práci. Před chvílí mi to volal a já ho nechtěla tím obtěžovat, měli tam nějakou akutku. Nevím si rady… pomoóc
Peto G
ten vzduch pomalu vymáčkni, pomalu stlačuj injekci až se na špičce jehli objeví kapička, to stačí ![]()
Peti, pokud je to podkožní injekce, tak by neměl být problém, no a když do toho ještě trochu bouchneš prstem, měla by prasknout.. nebo kapičku vystříkni..
Moni, při tom UZ jsem si hned na tebe vzpomněla, ještě po té punkci, no bože můjjjjjj…
Díky všem za pohotové reakce. ![]()
Jdu se tu akci pomalu připravit… pak dám vědět…
Holky, tak je to tam. Pocity divní, ale ani jsem to necítila. Vzduch jsem pomalu vytlačila a pak bez rozmyšlení na první pokus bodla. Jste skvělé, díky ještě jednou moc.
Teď jdu manžovi připravit večeři…
Navíc se mi zdá, že ten holub je tam stále častěji
Jak jsem tam byla před týdnem, tak dopoledne tam byl sobek ml. a odpoledne holub - já šla samozřejmě na ko odpoledne…
Lenik1 píše:
Moni, při tom UZ jsem si hned na tebe vzpomněla, ještě po té punkci, no bože můjjjjjj…
Gratuluji! Kde sis to píchla?
Péťa G. píše:
Holky, tak je to tam. Pocity divní, ale ani jsem to necítila. Vzduch jsem pomalu vytlačila a pak bez rozmyšlení na první pokus bodla. Jste skvělé, díky ještě jednou moc.Teď jdu manžovi připravit večeři…
Moni, v obýváku. Uložila jsem se do houpacího křesla a vzala za břišní špíček, pár cm pod pupíkem… ![]()
Taky jsem byla překvapená Moni, že je tam i dnes, vím, že tam býval jen ve středy!
Vždycky jsem to nějak přetrpěla a ani jsem nad tím více nepřemýšlela, ale když mi dělala UZ ta Dr. Koutná?, nepamatuju si ji moc dobře, bylo to nebe a dudy.. No, jsem zvědavá, kdo tam bude teď o víkendu.. vím, že ty poslední 2 víkendy listopadové tam bude ona, takže mi to bohužel nevýjde..
Peti,šikulka!!! ![]()
Gratuluju k odvaze. Šikula.
Jak jsem pochopila, tak ve Fertimedu dělají vstupní pohovory a vyšetření jen ve středu. A na středu připadá i st. svátek, tak se to asi protáhlo. Ale to uteče, jako všechno.
Ještě mám dotaz, neměřím si bazál. teplotu, je to problém? Nevyžadují to CAR?
A kolik dní před spermiogr. nemůžeme
???
Děkuji moc a omlouvám se za začátečnické dotazy…
Hezký večer.
Haniku, bazální teplotu po mě nikdo nevyžadoval. A před spg by měl být sexuální půst asi 2-4 dny. My dodržujeme ty dva dny…
Hani, bazální teplotu po mně nikdy nikdo nechtěl, to buď v klidu!!! Vstupní pohovory jsou myslím jen ve středu, bohužel, ale viděla jsem tam Doc. i ve čtvrtek, tak nevím..
Mají tam teď nějak narváno.. bohužel i sestra říkala, že celkem nestíhají, dneska byla pořád plná čekárna, já odcházela něco po 15.30 a ještě tam plno lidí čekalo..
Dneska byl hlavně manža v klidu, tak mi to celkem pomohlo, jinak ho to dost nervuje, když tam musíme tak dlouho čekat a tu nervozitu pak přenáší i na mně!!!
Nevím, že to ti chlapi tak blbě nesou, někde čekat!!!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.