Štípance teď v zimě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
14.1.17 13:01

@Denisa023 A to je kámen úrazu. Nový nábytek. Ač se to zdá absurdní, tak i v novém nábytku se mohou štěnice vyskytovat. A šance, že budou v novém je větší než v nábytku z bazaru. Nebojte, štěnice mohou být i v čistotné rodině!! Pokud nevíte kde hledat, tak to nenajdete. Pokud máte 1-2, tak u nich žádné hnízdo nenajdete. Budou se rozmnožovat pomalu, ale jistě. A vás mají jako živitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
14.1.17 13:15

No, štěnice bohužel nejsou o čistotě. My jsme čistotní, běžní pracující lidi, bydleli jsme ve slušným, čistým domě, žádná ubytovna a stejně jsme je doma měli. Taky jsem si přišla jak špindíra, ale tím to není. Chlap, co dělal desinsekci nám říkal, že štěnic je čím dál víc i v normálních domech a bytech. Nejčastěji to přineseš domů z hotelu, v nábytku nebo přicupitaj od sousedů. Já ty potvory jenom letmo zahlédla v rámu postele, když jsem číhala s baterkou. Měli jsme jich jen pár, ale já jsem na ně asi alergická, takže jsem byla poštípaná a ještě mi to dělalo příšerné boule na kůži, svědilo to jako čert. Firma našla fakt jen pár kousků, žádné hnízdo. Byly v posteli a za korkovým obložením stěny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.17 14:08

A jak jsou ti broučci velcí?

• Citovat
  • Upravit
9
14.1.17 14:11

Já zadneho broucka jeste nenasla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
14.1.17 16:19

@Denisa023 pravděpodobně ani nenajdeš ;-) my našli až po první dezinsekci - to už pak byli otrávení a vylezli i za světla (někdo je má např. v zásuvce, v dírce od hřebíku apod.)… Broučci jsou malinkatí

https://cs.wikipedia.org/…C3%A1c%C3%AD#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
14.1.17 16:50

Hned po přečtení mě napadly hned štěnice… Nebo v dalším případě svrab. Svrab takhle přitáhl kamarádky syn z hotelu (jezdí jako atlet po celé republice s týmem) a postupně to chytla ještě jeho sestra, kamarádka s manželem taky nic nechytli, ale ta deratizace stála za to. Takže i ten to může být a bohužel už dnes svrab není ze špíny. Jmenuje se to svrab mytých. Zašla bych s tím ke kožní, ona už pozná, co to je. Jestli štípanec od štěnice nebo svrab. Říkám si, že teď v zimě to snad nic jiného ani být nemůže, než štěnice nebo svrab. Buď ráda, že je zima, alespoň můžeš všechno dát na balkon na mráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
14.1.17 18:09

Ahoj, objednej si firmu, ať to prohledají a ty víš, na čem jsi. Vím, o čem mluvím. V mém případě to byla nějaká alergie nebo něco takového, ale lidi kolem do mě hučeli, že to jsou štěnice takovým způsobem, že jsem skoro rok strávila prohledáváním celého bytu, byla jsem už pološílená - a to jsem si i odborníka pozvala. Z ničeho nic to přešlo, byla jsem těhotná, ve stresu, změnila jsem potom prací prášek a nějak to odeznělo. Měla jsem boule pouze na stehnech, nikde jinde… Držím palce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.1.17 21:22

Svrab vypada uplne jinak nez mam ja.. Ja mam sem tam cca 5 pupinku, jeden na ruce, dva na brise pak na noze.. Ani nejsou dva vedle sebe..koberecek co jsem mela pred posteli uz si uziva zimu na zahrade a ja mam nove povleceno.. Tak doufejme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
15.1.17 09:34

Nevím, kdo to psal přede mnou, ale nemáte třeba i novou aviváž nebo pr. prášek?
Nechci vám brát iluze, ale kobereček před postelí nebo nové povlečení vám nepomůžou, jestli máte tenhle kousavý problém… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
15.1.17 12:53

Jako ja mit podezreni na stenice tak uz u me je dvacet deratizacnich firem to vam reknu rovnou… oni vedi kam se podivat a tech par tisic za to stoji protoze tim ze date povleceni na balkon tim opravdu nepomuzete nicemu oni jsou v matracich, sparach, v roštech, za rámy obrazů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.1.17 13:03

Stejně pořád netusim, kde bychom ty stenice vzali. V nejblizsi dobe navstivim kozniho a budu vedet na cem jsem. Zvirata jsme dukladne prohlidli a zadne blesky nenasli. Nastrikali jsme je a vykoupali + koupili ten obojek. A co jsem na internetu cetla o stenicich, tak se drzi v te posteli. Opravdu prisaham ze jsem v noci rychle rozsvitila jestli nejakou tu svinku nenachytam. Nic. Tak se spis ted zkusim zamerit na alergii a na praci prasek, co tady prede mnou nekdo zminil. Samozrejme vsem dekuju za rady a tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.1.17 20:16

Zdravím po dlouhé době. Jen Vám chci sdělit, jak to dopadlo. Navštívila jsem kožni a mám štípance od zimního komára. Ano i to existuje, hajzlíci. Navíc na něj mám alergii takže velké červené ohraničeni je pouze agresivní reakce mého těla. Ovšem Vám děkuji za pomoc a rady! Rozhodne si toho vážím. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.20 09:04

Zdravím a obnovuji diskuzi zrovna řeším, že mam asi 3 malé stipance, jeden na ruce, druhy na brise a treti na zadech. Ani moc nesvedi, vlastne svedily chviličku tim jsem si jich všimla. Jinak jsou celkem i dost nenapadny. Uprostřed to vypadá i jako tečka po vpichu nebo jestli jsem si to udelala poskrabanim… Jsem tehotna obcas me zasvedi nekde po těle, mela jsem to i v prvním těhotenství. Teď tady plasim protože mam uplnou paniku ze stenic. Ale ty delaji vetsinou vic stipancu u sebe. Blecha taky dela v řadě. Komar muze byt i v zimě, bydlime v baráku ale zadnyho jsem nenasla ani neslyšela bzucet. Videla jsem tu po zemi lezt takový mušky, vypadaly jak octomilky, lezly hrozne rychle, jednu se mi povedlo zabit a mela křídla. Tak jsem si říkala jestli ti nemohlo byt to… Jsem úplně z toho na palici. Co myslíte, ze by to mohlo byt, nebo rivnou volat dezinsekci at to tu prohlidnou? Manzel je na me vytocenej ze plasim zbytečně. Přikládám fotku stipance na břiše.

• Citovat
  • Upravit
1
16.12.23 01:25

Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli nemáte zkušenosti se štípancem v zimě? V posteli nic není nikde koukám i v noci a nic jsem nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová