Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky plánuju rodit ve Stodě, termín mám 2.listopadu. Mám dotaz, holky, co s sebou? Prý mají maminy vložky k dispozici a plenky pro mimi si mají vzít své. Ještě něco vám tam scházelo? Jo a jak je to s tatínkem u porodu, žádný problém? Děkuji za odpovědi!!!
@mmuerka ahojky zdravím..
já rodila císařem, takže jsme ani moc enkrvácela mě stačili vložky obyčejné. používala sjem klaiscké alwaysky…jinak sjem měla sebou vložky porodnické ani jednu jsem nevyužila..oni tam mají svých dostataek a maminky si je chválili..takže podel mě je si brát vložky vážně zbytečné..vezmi si jen sebou plenky..budeš dostávat od nich jen 5 plenek na den. měla sjme sebou malé balení Pampersek..ymslím, že tam bylo něco kolem 60 plenek..vezla sjem jich ejště spoustu domů..pak si 100% vezmi sebou vlhčené ubrousky ty nedostaneš vůbec…věciček budeš dostávat čisté kolik budeš potřebovat..mají tak klasické zavinovací košilky..já sjme tam zrovan nedavno 20 košilek odnesla..takže těch je tam vážně dostatek..také tam mají teď krásné nové zavinovačky…:) to se bude tvůj kluíšek mít…jinak je to tak nějak všechno…vezmi si jen věci pro sebe..noční košile, župan byl pro ěm zbytečnost..mají tam v na podzim i v zimě velké horko…i když zase pravda na záchodě šílená kosa věčně otevřené okno..ale to mě zas až tak nevadilo…jestli ješět něco potřebuješ vědět tak písni ráda ti odpovím..držím palečky ať se pro tebe stane porod krásným zážitkem…
jo a tatínek u porodu není vůbec žádný problém..tedy pokud nebudeš rodit csařem, ale i tak může být manžel vedel na sále…takže mimíska si klidně může hned pochovat..u nás to tak bylo..ale i az to se paltí myslím 2 00kč…
Zde info: http://www.nemocnice-stod.cz/index.php?…
Já se ve Stodě taky narodila a určitě tam také budu rodit, až přijde čas, PA tam dělá kamarádka a vrchní sestra je moje tchýně ![]()
@Adenka84 @Sharane2006 děkuju moc, holky
švagrová tam rodila předloni v prosinci, tak jsem tam jednou byla, ale zajímal mě spíš synoveček, než prostředí tam
vzhledem k tomu, že jsem v životě nebyla v nemocnici, tak z toho mám strašnej strach
divný, porodu se nebojím, jen toho, jak budu zvládat kojení, oblékání a tak…
@Adenka84 možná mě chytnou ještě nějaký stresy a hysterie, takže tě asi ještě budu otravovat
děkuju
@Sharane2006 to víš, že přijde čas, uvidíš, hodně štěstíčka ![]()
Holky a jak je to tam po porodu, položí mi malou na bříško hned, nebo jí nejdřív myjou a vážej? Lze se tam s nima nějak domluvit?
Já rodila císařským rezem..měla jsme spinál..takže sjem byla při vědomí..malu mě ukázali hned jak ji vyndali z bříška. a až pak ji odnesli na ošetření..po té mi ji opět přinesli ukázata přikládala sjem poprvé v 01:00 hdo..rodila jsem v 7:39..problém s přisátím nebyl vůbec žádný..
zkus se tam optat..myslím, že tě vyjdou vstříc..problém yb to být neměl..pokud bdue mít tvůj drobeček agpar skore Ok tak nevidím žádnou překážku..
Zdravim ja tam rodila v prosinci 2009 primo na Silvestra.No kdybych si mela vybrat tak do Stoda uz asi ne, nevim zda to bylo tim, ze byl posledni den v roce a vsichni se tesily na oslavy a klid, ale nase Eliska chtela proste ven. U porodu sem mela doktorku a asistentku prijemne a v pohode, ale na oddeleni sestinedeli vubec, obzvlast kdyz nemate mleko jste pro ne menecenna a porad je musite prosit o ohrati mleka. Jinak dite, kterte se neprisalo jsme nalevali kalisky hruza v diteti to zblunkalo a stejne teklo mimo pusinku. Nemam dobre zkusenosti a jak rika, uz asi nikdy vice.Nyni ocekavame prirustek v zari a opravdu nevim kam se sverim do pece.To je muj zazitek ![]()
Takže už se taky konečně mohu podělit se svým zážitkem z této porodnice. Rodila jsem zde 26.12.2012 plánovaným císařským řezem. Při první návštěvě ambulance jsem si říkala, jestli jsem se nerozhodla špatně. Ale už návštěva porodnice mě přesvědčila o opaku. Sestřičky jak na gyndě tak na novorozeneckým milé a přátelské. Lékařky taky a primář pěknej vtipálek. I když po císaři, tak díky jejich péči jsem začala plně kojit už třetí den po porodu (a to jsem malou prvně přikládala cca 10 hodin po porodu - plně kojená je i teď ve čtyřech měsících). Strávila jsem tady celkem 7 dní a můžu říct, že se mi ani nechtělo domů jakou jsem tam měla pohodu
Stod opravdu doporučuji a jestli se ještě zadaří rodit budeme opět tady.
@kata_x píše:
Takže už se taky konečně mohu podělit se svým zážitkem z této porodnice. Rodila jsem zde 26.12.2012 plánovaným císařským řezem. Při první návštěvě ambulance jsem si říkala, jestli jsem se nerozhodla špatně. Ale už návštěva porodnice mě přesvědčila o opaku. Sestřičky jak na gyndě tak na novorozeneckým milé a přátelské. Lékařky taky a primář pěknej vtipálek. I když po císaři, tak díky jejich péči jsem začala plně kojit už třetí den po porodu (a to jsem malou prvně přikládala cca 10 hodin po porodu - plně kojená je i teď ve čtyřech měsících). Strávila jsem tady celkem 7 dní a můžu říct, že se mi ani nechtělo domů jakou jsem tam měla pohoduStod opravdu doporučuji a jestli se ještě zadaří rodit budeme opět tady.
Dobrý den,
rozhoduji se pro porodnici ve Stodu a když už jsem byla 100% rozhodnutá, tak mi řekli doktoři v Plzni, že být mnou by tam nešli, primář s lepšími lékaři prý odešli někam do Plzně a porodnici vede „téměř stoletý primář“ (tak ho nazvali), který to prý léta nedělal a tak kdo ví, jak to tam vypadá. Tak mě trochu znejistěli. Nevíte někdo co je na tom pravdy a jak je to tam teď aktuálně? Rodit budu začátkem ledna. Děkuji.
@anna21 Ahoj
nedávno tam rodilo několik mojich kamarádek a naprosá spokojenost
Nový primář je prý super a dlouho pracoval v zahraničí a prý je to kapacita
S bývalím primářek Kneizlem mám já osobní zkušenost při vyvolávání porodu a už nikdy více
jo a odešel k Mulačům
ještě, že už je pryč!!!
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.