Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám někdy pocit, že toho pravého nenajdu. Vždycky mi na dotycnym něco vadí.. Měli jste taky někdy takový pocit?
Ne, nikdy mě to ani nenapadlo.
Pro každého někde existuje ideální protějšek ![]()
@burito3 píše:
Ahoj, mám někdy pocit, že toho pravého nenajdu. Vždycky mi na dotycnym něco vadí.. Měli jste taky někdy takový pocit?
Hm, co takhle trochu snížit nároky?
Nebo ty jsi snad bezchybná?
No říkám si to poslední půlrok, ale já si nemám z čeho ani vybírat ![]()
Neexistuje žádný jediný pravý a předurčený.
žádný vztah nemá předem dáno že se povede. Pravda u některých je celkem dost jasné že to nedopadne dobře. Ale obráce prostě není nic jasného.
Zdravý, uspokojující dlouhodobý partnerský vztah je kontinuální proces který vede k tomu aby se ti dva učili rozumět tomu druhému, řešit konflikty, uspokojovat potřeby obou atd.
je to dané tím jak se mezi partnery komunikuje, pečuje, respetkuje. Ne tím že někdo je ten správný a proto to všechno bude fungovat.
Pokud dlouhodobě nejsi ve vztahu protože ti nikdo není dost dobrý, tak je docela dost dobře možné že ve skutečnosti se ti nedaří navázání vztahu, protože vlastně nechceš - patrně tam někde bude nějaký strach z něčeho, co by ti vztah mohl udělat a tak se do toho raději nepouštíš.
Jo a teda nepomůžeš tomu tím že si teda začneš s někým kdo je zrovna po ruce - ale spíš sebepoznáním a pročištěním těch ran, které ti způsobují že se vztahů bojíš.
@burito3 píše:
Ano. I na manzelovi mi nektere veci vadi. A jemu na me taky. To je zivot ![]()
@burito3 píše:
Ne, nemám a neměla jsem. Je normální být tolerantní, ani já nejsem pro svého partnera dokonalá, vím, co ho štve, stejně jako ví on, co štve mě. Oba se snažíme na tom pracovat a to je to, co považuji ve vztahu za důležité. Najít ideálního partnera, bála bych se, že se přetvařuje. Věř, že na tobě těm potenciálům taky spousta věcí vadí.
Samozřejmě nemluvím o věcech typu chlast, drogy, násilí, gambleřina, exekuce. To netoleruju, ale s takovými existencemi se samozřejmě ani nezahazuju.
Ale jestli nechá zvednuté prkénko na wc apod. fakt neřeším.
Nikoho jsem nehledala, přesto někoho mám.
Ale na nic jako „ten pravý“ nevěřím.