Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@AstraG píše:
@Veverka1983 Jůůů Anička je krásná. Návštěvy jsou na prd, taky jsme tu na dětským zavřený. Syn se nudí a já ještě víc. Koho jsi měla u porodu?
Děkuji
No vlastně, vždyť ono je to v celé nemocnici… Takže se vám oběma nedivím.
Měla jsem mladého, příjemného doktora-Zaremba ![]()
@Pechynna píše:
Tento pan doktor odrodil I mětaky jsem byla spokojená
Juj
Byl příjemný a říkal-protože jsem měla časté nesnesitelné kontrakce a nic nepomáhalo-tohle by chlapi nezvládli
a ze chce dítě ale ze ta jeho je taky lékařka a tá mu akorát včera sdělila, že prostě ještě ne. Tak řekl že buduje kariéru ![]()
@AstraG píše:
A co tatínek, byl u porodu nebo ještě malou neviděl?
Byl celou dobu a byl úžasný a velkou podporou.
Jinak nevím nevím
Holky mám na vás otázku. Teda otázky.
1.jak dlouho jste krvácely?
2. Udělalo se vám mléko?
3. Pribiralo vám mimi?
4.když ne, jak dlouho si vás tady nechali?
Prostě klasika, pustíme vás jen když mimi přibere. Ale z čeho má pribrat když mléko se prý dělá klidně až na 2.den pokud vůbec. A hlavně se bojím že bude mít hlad, víc brečet atd ![]()
Nevím, jsem z toho nějaká v rozpacích ![]()
@Veverka1983 1. U obou deti cele sestinedeli.
2. U prvniho CS, ve stredu porod, mleko az v sobotu rano. U druheho prirozeneho porod v nedeli rano, mleko se udelalo asi v utery. To uz jsem to nejak neresila. Miminku by melo stacit to mlezivo, co mas.
3. CS - malej ubral temer 40dkg, coz bylo na jeho malou porodni vahu dost a myslim, ze pribral az posledni den propusteni, coz bylo pondeli. U druheho mimca taky pribrala az treti den pri propousteni.
4. Coz je odpoved i na posledni otazku -staci jim aby decko pribralo byt malinko a uz pujdete.
Rada zni-snaz se nakojit mezi tou 6-8hod. ranni, kdy se decka vazi a to tak, ze prebalis, nakojis a hned bezte na vahu, aby miminko bylo plne a bylo co „nejtezsi“ ![]()
1. Krvácela jsem první týden více, pak tak 3 týdny špinění.
2. Mléko se vytvoří tak druhý den, poznáš podle nalitých, bolavých prsou. Do té doby pije mimčo mlezivo. Pokud čůrá, neboj, že strádá.
3. Přibívat na váze začne až tak ten 2.-3. den (dnes je jí pouze 1 den, to je úplně normání, že na váze spadla. )
4. Pustí Vás až přibere. 3. - 4. den. Ty jsi rodila v noci, tak to vidím na sobotu, možná neděli.
Krvácela jsem celkem hodně ješte asi měsíc po porodu..
No a teď to mléko sice se mi mlezivo udělalo asi hnedka druhy den ale malému se nešlo přisát byla jsem s toho nešťastná a tak dva dny ubýral na váze takže bylo jasný že nás nepustí ( rodila jsem v po a čt nás měli pustit) takže v ten čt jsem to překousla a vždy po koj ještě dostal hipp a v pátek nás pustili.. Hnedka doma jsem s ním zalezla do postele a to prso furt a furt nabízela aby se mi tvořilo mléko a on něco vypil.. pak jsem se krásně rozkojila a kojím ještě teď ![]()
To co tam teďka prožívášje normální neboj držte se ![]()
@Pechynna @mikacka @AstraG
holky děkuji moc
hlavně klid, neřešit a vydržet
Ty jo, ale ty bradavky je cítit hezky
vše mám ok, ale jsem světlý typ s citlivou pokožkou a prý to tak je. A můžu natirat atd kolik chci. Mlezivo mám ani jsem o tom nevěděla
A malá je dobrá přísavka, tak doufám, že to půjde nahoru ![]()
@Veverka1983 a to počkej, až ti je za pár dní rozžvejká, hrozná bolest, brrr jen jsem si na vzpoměla - mazání fakt nezabíralo, chtělo to bradavky z oceli
časem se to usadí, ale zezačátku byly ty první přícucy horor ![]()
Rodila jsem 4/2016 a super, rodil mě mudr. Zaremba (tak nějak
). Sál dobře vybaven, PA hodné, nikdo do ničeho nenutí, jen nabízí (klystýr, nástřih, píchnutí vody) i na dětském celkem v poho i když mohli by být pečlivější (vůbec se tam třeba neváží po kojení atd). Ale celkově jsem byla spokojená.
Až teď čtu že už máte po - gratuluji
pan doktor Zaremba je po mudr Razakovi nejlepší na koho jste mohla netrfit ![]()
@AstraG píše:
@Veverka1983 a to počkej, až ti je za pár dní rozžvejká, hrozná bolest, brrr jen jsem si na vzpoměla - mazání fakt nezabíralo, chtělo to bradavky z oceličasem se to usadí, ale zezačátku byly ty první přícucy horor
@sunshine125 píše:
Až teď čtu že už máte po - gratulujipan doktor Zaremba je po mudr Razakovi nejlepší na koho jste mohla netrfit
Už mám po a klidně tykání
jo pán Zaremba byl fakt v klidu. PA taky, na to že jsem měla časté nesnesitelné kontrakce na které nic nepomáhalo
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.