Strýc se zbláznil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
17.2.16 15:53
@inap píše:
Určitě bych teď využila příležitosti. Pokud se bude stejně projevovat i v nemocnici, tak by mohli sepsat nějaký posudek nebo ho třeba nechat i vyšetřit.

Taky si myslím. Jak se ten chlap dostane domů, bude to horší a půjde to hůře.

• Citovat
  • Upravit
1301
17.2.16 16:00

Zkusím se domluvit s doktorem z plicního, jestli by se domluvili na psych. nebo tam zajdu sama a poradím se s nimi. Tohle mě opravdu nenapadlo. Už jsme z něj tak vyšťavení, že nevidíme jednoduché věci. Ptala sem se na zbavení svéprávnosti, zrovna dnes jsem byla na sociálce, protože má příspěvek na péči. Asi 800 nebo kolik a vím že při hospitalizaci se to musí hlásit. Tam mi právě paní řekla jak je to s domovem, se zbavením svéprávnosti a s péčí. Zbavení svéprávnosti je vyřizování minimálně na půl roku. Žádost na zvýšení péče mám, ale stejně dokud je v nemocnici, tak se to zvyšovat nebude. Mě ale nejde o peníze, ať mu dají třeba 50 000, já už chci mít klid. Ale s tou psychiatrií, to je dobrej nápad. Děkuju za to, hned zítra se na to zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.2.16 16:05
@Spokojení píše:
Zkusím se domluvit s doktorem z plicního, jestli by se domluvili na psych. nebo tam zajdu sama a poradím se s nimi. Tohle mě opravdu nenapadlo. Už jsme z něj tak vyšťavení, že nevidíme jednoduché věci. Ptala sem se na zbavení svéprávnosti, zrovna dnes jsem byla na sociálce, protože má příspěvek na péči. Asi 800 nebo kolik a vím že při hospitalizaci se to musí hlásit. Tam mi právě paní řekla jak je to s domovem, se zbavením svéprávnosti a s péčí. Zbavení svéprávnosti je vyřizování minimálně na půl roku. Žádost na zvýšení péče mám, ale stejně dokud je v nemocnici, tak se to zvyšovat nebude. Mě ale nejde o peníze, ať mu dají třeba 50 000, já už chci mít klid. Ale s tou psychiatrií, to je dobrej nápad. Děkuju za to, hned zítra se na to zeptám

I když to bude trvat dlouho, budete mít před sebou alespoň nějakou naději. Tady to peníze opravdu nespraví. Přeju hodně sil. :hug:

• Citovat
  • Upravit
13821
17.2.16 16:07

Taky bych chtěla, aby ho v nemocnici nějak vyšetřili, třeba mu budou moct dát nějaké prášky, které by mohly trochu pomoct, aby nebyl tak mimo…

Držím palce, musí to být opravdu hrozné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
17.2.16 16:17

Hlavně se nenechte odbýt, klidně pruďte, proste, „otravujte“. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
17.2.16 16:23

Hlavně bych šla na to tak, že máte strach o něj, že třeba i máte podezření na Alzheimera a rádi byste pro něj chtěli nějaké vyšetření, že se vám už delší dobu nezdá atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
17.2.16 16:26

Určitě to zkusím nějak obkecat. Tohle si opravdu nedokážete představit. To co jsem tady vypsala je jen část toho všeho co dělá. Ale nejhorší je ten smrad, to se pomalu kroutí i sklo v oknech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.16 17:26

Zkus se obrátit na neziskovky, většinou dokáží nasměrovat na ty správné lékaře. A nebo přímo na psychiatrickou kliniku. Jestli leží někde na plicním, asi tam z něj radost nemají…

• Citovat
  • Upravit
11482
17.2.16 17:37

@Kobliha51 Jj, to si právě taky myslím - aby se využila příležitost, dokud je v nemocnici - až bude doma, tak to bude vše o hodně složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
18.2.16 22:43

Zaběhla jsem dnes do špitálu, napřed na plicní že se s nima domluvím. Náhodou tam byl moc fajn doktor, kterej se se mnou bavil a nekoukal na mě jako na nějakýho tyrana. Zdá se že strýc má asi rakovinu v posledním stádiu a jeho dřívější pití, + braní prášků se na něm tak podepsalo a možná se metastáze dostaly až do mozku a tím to chování. Na rovinu řekl že je to prochlastanej mozek. Vyslechl mě, abych mu mohla vysvětlit jak se choval a co všechno prováděl. Doktor podal žádost na LDN, tam může být max 2 měsíce a pak do hospicu. Svým způsobem se mi ulevilo, že už nepůjde sem. Asi mě někdo odsoudí, ale už ho tady ani nechci. Jednak jsou tu 4 malý děti a nemusí tohle vidět a popravdě já už bych se o něho nedokázala postarat ani kdyby se předtím choval normálně. Starala jsem se o dědu když umíral na rakovinu a podruhý už bych to fakt zažít nechtěla. Takže díky za nápad s tím psychiatrem. Jinak bych dnes do špitálu nešla a kdybych tam příště zase narazila na toho nepříjemnýho primáře a sestřičky, tak bych se zase nic nedověděla a lítala po všech čertech aby někdo nějak pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
19.2.16 07:11

@Spokojení

Zaplať Pánbůh!!! Vůbec neměj výčitky, proboha!!! :hug:
Doma byste pro něj nic víc neudělali. Můj tatínek byl hotovej z naší babičky, také jsem to řešila tady, umírala, do toho se plně rozjel Alzik - během 3 dnů!!!
Babička také umřela v LDN, ale byli jsme u ní denně, měla světlé chvilky, nakonec ji převezli do nemocnice, umřela na ARO, kde proležela 3 měsíce v bezvědomí. Byla to její záchrana, protože když měla světlou chvilku, byla vyřízená z toho, co se stalo a jak se chová :,( Moc jsem ji milovala a opravdu jsem jí přála, že mozek spustil záchranný program.
Myslím, že už se strýc z LDN nevrátí :oops: Přeji vám všem klid v duši :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová