Student a mateřská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Breuovi
5.6.12 16:07
@Nainuva píše:
Proč by ses neměla dočkat miminka, když bys dva roky pracovala? :palec: Národ na mateřskou bys neměla, na rodičák jo :palec: Nevím, jak je to teď s novým rodičákem, dřív jsi měla bez práce ten nejdelší rodičák- tudíž nejméně peněž na měsíc

Taky to nechápu,asi by bylo pozdě ve 22 letech.Vlak už by byl fuč.

• Citovat
  • Upravit
Breuovi
5.6.12 16:08
@LindsayM píše:
Já o tom právě na netu nemůžu nic najít.. a když už na něco narazím tak se to netýká čerstvých absolventů kteří nemají práci.. spíš se to týká pouze těch co otěhotněli už ve škole

A myslíš že až budeš mít děti tak že se ti práce bude hledat líp?

• Citovat
  • Upravit
Breuovi
5.6.12 16:12

A tady at mi někdo řekne že není mezi 18 a např 30 letou rozdíl.Když např.27 pracuje má něco našetřeno,z její vyplaty se jí počítá mateřská než ta která nemá pro dítě našetřeno nebot je hned po škole a bez práce.Ted mě pište že 18 stejně jak 27 letá je stejně připravená na dítě.Mladší mohou být líp připravené než ty starší.Jo.
A ted do mě,za můj názor diskuze.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
5.6.12 16:14

Když otěhotníš teď, peníze dostaneš nejdřív za devět měsíců. A nebude to nic závratného, aby se ti vyplatilo být doma. Do té doby si dávno nějakou práci najdeš, teď, když všechny školy končí, je konkurence na trhu práce relativně velká a firmy si vybírají. V září už bude přebráno, bude více šancí uplatnit se. Až budeš za čtyři roky řešit totéž, tedy práci, bude to ještě horší. Už nebudeš díky dítku časově flexibilní, nebudeš mít praxi a navíc tam bude ta prodleva mezi absolvováním školy a nástupem do práce. A bude to ještě horší než dnes. Tak zvaž, jestli ti za to stojí těch pár tisíc měsíčně. Protože nemám dojem, že chceš miminko, mám dojem, že chceš peníze od státu a tohle je pro tebe záruka, jak z něj vydojit maximum.

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
5.6.12 16:17

@Martinaxxx triletej je jen 6tku???????????????

• Citovat
  • Upravit
4275
5.6.12 16:18
@Lilišák píše:
@Martinaxxx triletej je jen 6tku???????????????

pokud nemáš nárok na PPM, tak ano, 220000/36=6111 :nevim: co ti nesedí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
5.6.12 16:23

to ze je to uplne na ho.no, myslela jsem ze u trileteho zustava tech 7600, ze kdyz prejdu na triletou tak mi zustane tech 7600,– pripadne lidi jak je to s tim dvouletym rodicakem? ten se da taktez napsat pres otce? jako to je fakt bezva tohle,…

• Citovat
  • Upravit
24
5.6.12 16:24

Tak ta poslední věta mě docela uráží.. V žádnem případě nechci podojit stát.. miminko chci. S přítelovi výplaty to krásně utáhnem, ale chci pro miminko to nejlepší, proto řeším příspěvky! V dnešní době kdy se vše nezávratně zdražuje je dobré mít nějakou tu korunu navíc..
Zajímavá dedukce toho že v září už se práce bude hledat snáž. Ale v praxi to tak neni. Školu už mám dodělanou druhou. Do té druhé jsem šla z důvodu že jsem nemohla sehnat práci.. Ani teď to nelze. Hledala sem brigády i práce na stálo ale marně.. Všude mám miliony dotazníků, inzerátů a stále nic. Nechci být nepříjemná ani nic podobného, váš názor na danou věc vám vyvracet nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
5.6.12 16:27

pardón ale našetřeno může mít i mladá dívka.. Stejně tak jako může být připravena na dítě stejně jako žena starší.. Vždy záleží na osobnosti atd. I žena okolo 30let nemusí mít našetřeno, odpracováno a ani nemusí být na dítě připravena, ale i přes toto se dokáže vschopit a být dobrou matkou. A podívejte se, i spousty 15letých maminek dokáží své dítě zabezpečit, precizně vychovat a být tou nejlepší matkou. Takže na věku asi vážně nezáleží.. Nechci se nikoho dotknout, ale já se osobně přikláním k mladším maminkám:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
5.6.12 16:29

@LindsayM pomerne me prekvapilo ze pises ze 6tisic je dobrejch,.. myslis ze v pripade ze zustanes sama ze s tim vyjdes? nikdo nerika ze se to stane zrovna tobe ale takovych co si rikali ,,spolu to zvladnem,, a pak odchazely s holym zadkem a ,,detma na krku,, tech tu bude myslim az dost,.. co budes delat kdyz se rozejdete? nebío kdyz se mu neco stane? zvladnes to?

(nemyslim to ve zlem ale beru to podle sebe, je mi dvacet a jsem s ditetem sama. neni to tak lehky jak to vypada)

• Citovat
  • Upravit
Breuovi
5.6.12 16:29

@LindsayM jestli je to tak jak píšeš tak to jo,ale jen můj názor který nevnucuju pak by bylo dobré si taky spočítat když neseženeš práci ani po mateřské tak jestli to z platu partnera vše utáhnete,z jednoho platu živit 3 lidi.Ale jinak jo,jdi do toho hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4275
5.6.12 16:30

@Lilišák no, my pojedem na tu nejvyšší částku a tak ju dostanem 19 měsíců. prostě je to nastaveno férově na 220 tisíc. když máš PPM, tak ti prvních 5m vyřeší ta. takže 19+5=24=2roky… prostě nic moc, ale jako pokud jsem zatím jen „dojila“ stát jako nevýdělečný student, tak nemůžu čekat zázraky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
5.6.12 16:30
@Lilišák píše:
@LindsayM pomerne me prekvapilo ze pises ze 6tisic je dobrejch,.. myslis ze v pripade ze zustanes sama ze s tim vyjdes? nikdo nerika ze se to stane zrovna tobe ale takovych co si rikali ,,spolu to zvladnem,, a pak odchazely s holym zadkem a ,,detma na krku,, tech tu bude myslim az dost,.. co budes delat kdyz se rozejdete? nebío kdyz se mu neco stane? zvladnes to?(nemyslim to ve zlem ale beru to podle sebe, je mi dvacet a jsem s ditetem sama. neni to tak lehky jak to vypada)

Nerozejdou se,jejího partnera neznáš,nic takového se stát nemůže.

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
5.6.12 16:33

@LindsayM zabezpecit? v 15ti?? pokud ma clovek dite v 15ti tak ho tezko zabezpecuje ,,svymi penezi,, ale statem a prarodicema. 15letej clovek dodelava zakladku a zamestnan na plny uvazek byt nesmi tak nevim kde by prisel k takovym penezum aby dite sam zabezpecil,..

dokud dite nemas vypada to zkreslene ale v realu je to trochu jiny,.. reknes si jo plinky, nejaky hadry vzdyt nic vic nepotrebuje,.. jenze ono to dite jednou bude jist, nas malej proji a propije vic jak 100,– coz mas mesicne 3litry, ockovani 4tisice, autosedacka 3500,–,.. ono se to nezda ale je to mazec

• Citovat
  • Upravit
24
5.6.12 16:34

Samozdrejme ze i to se stát může.. Naštěstí ale svého přítele znám, vím že když se rozejdeme vyprdne se na mě, ale na dítě v žádném případě. A kdybych nesehnala práci po mateřské a byla stále s přítelem tak to utáhneme i s našema dvěma psi:) Čekala sem v této diskuzi spíše rady a poznatky ze života jiných. Mezitím to tady začíná jen rýt
:cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat