Student a mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@AnnieL píše:
Ono to jednu dobu neplatilo, ale teď to myslím zase znovu zavedli
Nic takového znovu nezavedli, je to jak jsem psala v příspěvku výše, týká se to jen a pouze těch, kdo po úspěšném ukončení školy nastoupí do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nic takového znovu nezavedli, je to jak jsem psala v příspěvku výše, týká se to jen a pouze těch, kdo po úspěšném ukončení školy nastoupí do práce.
Děkuju za objasnění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pcjskrksjr,nebo co to bylo
: vím v jaké jsem diskuzi. Už jedno dítě mám,narozené v r.2011,takže u dcery jsme to převedli na manžela a zpět,mám 7600,–/tři roky,proto se ptám,jestli je to od nového roku opravdu o tolik méně,nějak jsem se o to nezajímala,jelikož se mě to netýkalo,tak nevím,co hned takhle z ostra
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adeeelia píše:
pcjskrksjr,nebo co to bylo: vím v jaké jsem diskuzi. Už jedno dítě mám,narozené v r.2011,takže u dcery jsme to převedli na manžela a zpět,mám 7600,–/tři roky,proto se ptám,jestli je to od nového roku opravdu o tolik méně,nějak jsem se o to nezajímala,jelikož se mě to netýkalo,tak nevím,co hned takhle z ostra
![]()
to jsi mě špatně pochopila, vůbec to nebylo myšleno z ostra - spíš jako nejjednodušší vysvětlení
a ano, postaru to bylo prostě podle každýho čerpání jinak (jiná celková částka)… pokud máš nárok na PPM, pak na „tříleté“, tzn.do 36m dítěte dostaneš 7096/měsíc, tzn. o trochu méně ano - to je ten 16tis.rozdíl (postaru bylo na tříleté 236000). problém je, když na PPM nárok nemáš, tam ty částky skáčou o dost níž, když ti vlastně těch prvních 5m nepokryje mateřská, ale už čerpáš rovnou rodičák
a jestli to bylo postaru 7600 i když jsi nebyla na mateřské, tak to nevím, to jsem ještě netušila, že budu mít dítě
tak těžko říct…dneska je to ale takhle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PjckjsANEBjája píše:
a jestli to bylo postaru 7600 i když jsi nebyla na mateřské, tak to nevím, to jsem ještě netušila, že budu mít dítětak těžko říct…dneska je to ale takhle
Jojo, postaru bylo 7600,– i bez mateřské, což bylo vlastně sakra nespravedlivé vůči těm co pracovali a tím pádem nárok na mateřskou měli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky takze kdyz jsem ted na 4lete a pres tatinka prejdeme na dvouletou tak je to celkem 19mesicu po 11.500,– ? takze kdyz je malymu ted pul roku tak bych dostala jeste 13*11.500,– ? nebo 220.000-46000 (vycerpanych) / 13? (13.300,–)
pripadne co tatinek musi splnovat aby mu to bylo uznano?
- Citovat
- Upravit
Na jedno dítě můžeš v rámci RP brát maximálně 220.000,– / nejvyšší částka je však 11.500,– Kč měsíčně, víc brát nemůžeš.
- Citovat
- Upravit
chapu to dobre ze kdyz mam vycerpano 6 mesicu a chybi mi cerpat 174tisic tak je bud
11.500,– na 15 mesicu (diteti bude necelych 2 let)
6000,– na 29m (trilete)
3800,– na 45m (pres 4 roky)
- Citovat
- Upravit
@Lilišák píše:
chapu to dobre ze kdyz mam vycerpano 6 mesicu a chybi mi cerpat 174tisic tak je bud11.500,– na 15 mesicu (diteti bude necelych 2 let)
6000,– na 29m (trilete)
3800,– na 45m (pres 4 roky)
Neexistuje žádná dvouletá či tříletá, prostě pokud to uděláte přes tatínka, tak zvolíš částku, kterou chceš pobírat a tu bude brát dokud nevyčerpáš 220 000,– Omezení pro výběr částky jsou následující:
- minimální rodičák = 50,–
- maximální rodičák = 11500,–
- maximální doba čerpání … do 4 let věku dítka
- v rozmezí mezi 7600,– až 11500,– nesmí být rodičák vyšší než PPM (vypočítaná z platu toho, přes koho se vybírá, i v případě, že na ni nebyl, pouze se tahle hodnota spočítá)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proč nespravedlivé? pokud jsi měla nárok na ppm,tak jsi jí pobírala už před porodem a i šest měs.po porodu a to bývá většinou víc,než rodičák,takže mi na tom nic nespravedlivho nepřijde.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adeeelia píše:
proč nespravedlivé? pokud jsi měla nárok na ppm,tak jsi jí pobírala už před porodem a i šest měs.po porodu a to bývá většinou víc,než rodičák,takže mi na tom nic nespravedlivho nepřijde..
No, protože na nemocenskou si každý odváděl pojištění, kdežto rodičák jde ze společného balíčku peněz, takže ti co nikam nepřispívali čerpali ze společného balíčku víc a to mi tedy nespravedlivé přijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj vsem,
Chtela bych se na neco zeptat. Moc tomu nerozumim. Jsem studentkou 3. Rocniku na VS. V kvetnu budu koncit, studium mam vsak dalkove tento posl. Rok a jsem 2. Mesic zamestnana na plny uvazek. Ovsem jsem tehotna, zjistila jsem to minuly tyden. U tohoto zamestnavatele jsem jiz predtim pracovala to brigadne a pak na dobu 6 mesicu ba zkraceny uvazek. Jak to semnou bude v ramci rodicovske dovolene? Na materskou zrejme narok nemam.
Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Toddyy1234 Já myslím, že nárok na mateřskou mít budeš, pokud ten zkrácený úvazek byl na klasický pracovní poměr a pokud v tom zaměstnání teď ještě nějakou dobu budeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit