Studentský průkaz - platnost

Anonymní
29.8.23 22:33

Studentský průkaz - platnost

Ahoj, syn nastupuje v půlce září do zaměstnání po absolvování střední školy s maturitou. Bylo mu řečeno, že student je do konce srpna a od 1. Září už student není, ale na oranžové studentské kartičce má platnost od 1.9.2022 do 30.9.2023, tak se chce poptat jestli může tuto slevu ještě na MHD, vlak v září využít?
Máte někdo zkušenosti? Na internetu jsem našla toto :
„Platnost průkazu u žáků základních škol a studentů středních škol musí být ukončena ke dni 30. 9. následujícího školního roku a u studentů vysokých škol nejdéle do 30. 9. následujícího školního roku, nebo do dne ukončení aktuálního akademického roku, pokud nastane později“
Moc tomu nerozumíme, jestli to tedy může ještě v září využít. Děkuji. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
359
29.8.23 22:41

Podle mě je tam ten konec září pro případ, ze by nastupoval na VŠ.
Platnost má do konce září 2023, tudíž může ještě využívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3463
29.8.23 22:44

Využívala bych podle data na kartičce. Jiank ale nechápu proč řešíte pár stovek. Zvlášť když jde do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20933
30.8.23 02:47
@Anonymní píše:
Ahoj, syn nastupuje v půlce září do zaměstnání po absolvování střední školy s maturitou. Bylo mu řečeno, že student je do konce srpna a od 1. Září už student není, ale na oranžové studentské kartičce má platnost od 1.9.2022 do 30.9.2023, tak se chce poptat jestli může tuto slevu ještě na MHD, vlak v září využít?
Máte někdo zkušenosti? Na internetu jsem našla toto :
„Platnost průkazu u žáků základních škol a studentů středních škol musí být ukončena ke dni 30. 9. následujícího školního roku a u studentů vysokých škol nejdéle do 30. 9. následujícího školního roku, nebo do dne ukončení aktuálního akademického roku, pokud nastane později“
Moc tomu nerozumíme, jestli to tedy může ještě v září využít. Děkuji. :mavam:

Může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová