Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kristina2018 Existují dva typy protokolů. V jednom se nejdřív cca 14 dnů píchá do nohou, aby se úplně zastavil přirozený cyklus a doktoři ho měli plně pod kontrolou. Pak teprve přichází stimulace. V té Tvojí studii je protokol krátký, tj. cyklus se staví nějak rychleji a rovnou se začíná stimulace. Jsou to prostě dva způsoby, oba se používají i v normálních IVF (akorát tam by Ti měli vhodný způsob doporučit a postupují individuálněji, ve studii se musíš vejít škatulek zadavatele).
Co se týče problému jít x nejít. To si musíš rozhodnout sama. Je to velká věc a záleží na tom, jaké šance otěhotnět přirozeně máš. Já moc velké ne, studii beru jako pokus navíc a zdarma…
@Ba-stet Já nemám žádné šance přirozeně. mám odstraněny oba vejcovody. (1× mimoděložní a druhý vejcovod úplně zarostlý).
A je to nějak extra náročné časově o proti klasickému IVF na pojišťovnu?
Zítra budu volat dr., že by jsme tu studii chtěly zkusit. 2-4. DC v dubnu jdeme na krev a SPG…atd, tak uvidíme co řeknou dále.
@Kristina2018 Tak jestli přirozené šance nemáš, tak bych asi neváhala, přece jen je to pokus navíc. Co mi říkali, tak ten Implant není o nic náročnější než klasické IVF (jediný rozdíl je, že před transferem vypiješ tu testovanou látku), možná tam bude nějaký odběr krve navíc. Ta naše studie, Rainbow/Rekovelle časově náročnější je, a to o hodně.
My jsme třeba IVF dlouho odkládali, nějak jsme s tím nebyli smíření. Ale věděla jsem, že nakonec do toho půjdeme, nevydržela bych riskovat bezdětnost aniž bych vyzkoušela všechny možnosti. Když se objevila ta studie, vzala jsem to jako pokyn osudu, jinak bych asi ještě chvilku váhala…
@Kristina2018 Ježiš, já jsem si Tě spletla s jinou uživatelkou. Jakou studii Ti nabídli? Vím o dvou - Implantan a Rainbow/Rekovelle. Implantan časově náročný není, Rainbow ano. Promiň ![]()
@Ba-stet
V pohodě
CO jsem dostala papíry na pročtení, tak je tam Implantan 4.
Přesně takhle, jak píšeš, tak mi to řekly zatím ve zkratce. cca odběr o 3 ampulky krve více a tabletka před transferem na udržení. V jaké fázi jsi teď ty pokud se můžu zeptat.
@Kristina2018 Já dostala na výběr obě studie, tak jsem měla ve zkratce info i k Implantanu. Já teď právě jedu dlouhý protokol, dnes jsem zrovna byla na krvi a utz a vypadá to dobře, 14 dnů si píchám do stehna a v pátek bych měla začít stimulovat. U nás je spíš blbý spermio, tak uvidíme, jak to klapne. Co jsem slyšela, tak první IVF bývá spíš na zkoušku, tak se to snažím tak brát.
Jinak tu už běží i diskuse k Implantanu. Nevím, jak moc na to jsi, já se zaregistrovala právě kvůli diskusi o naší studii a musím říct, že mi to hodně pomohlo psychicky, nasbírala jsem užitečný tipy a už jsou tam nějaké tehotné, což je super. A holky jsou moc fajn. Ten Implantan teprve začíná, takže tam půjde spíš o poplkání, než o rozvíjení nějakých hlubších zkušeností, ale stejně ![]()
@Ba-stet
Tak to je super. budu muset dohledat a také se zaregistrovat. rada si poctu, abych vedela do ceho pujdeme.
Také me upozornovaly na to, že první IVF je spíš zkušební. Mám, ale známou která na první pokus otěhotněla a dnes ma krasnou holcicku.
@Kristina2018 Registrovat se nemusíš, je veřejná jako tahle. Nevím přesný název, ale má v něm přímo Implantan to najdeš. Já myslela, že jsem se registrovala na e-mimi celkově.
Já teda znám jedinou ženu z okolí, co IVF podstoupila a vyšlo to až na podruhé. O těch šťastných prvních pokusech čtu jen tady a taky spíš zřídka. Bylo by to fajn, ale nechci se k tomu moc upínat, to asi znáš…
@Ba-stet
Jdu hledat ![]()
Ja znam jen tuhle jedinou a hned na poprvé vyslo. Nechci se k tomu upínat, ale je to těžké. Což si myslim, že známe všechny ![]()
@Ba-stet Žádnou novejsi jsem nenasla. Jen sam stare. nemuzes kdyztak hodit nazev skupinky ![]()
@Kristina2018 To nechápu, taky mi nešla vyhledat. Nicméně je to tato: https://www.emimino.cz/…2019-348276/. Snad tam najdeš fajn holky (zatím to vypadá na sraz Kristýn
). Držím palce, ať to klapne. Není důvod, proč bychom ty, který to vyjde na poprvé, nebyly my dvě, že ![]()
@Ba-stet
děkuju moc
No koukám samá Kristýna
![]()
Přesněěě, proč zrovna my bysme nemohly být taky takový případ ![]()
@Ba-stet Ahoj, mam pocit ze mluvis u sebe o RAINBOW studii. Je to tak? My bychom na ni sli take, ale vadi mi, ze tam neni moznost genetiky. My nemame moc kvalitni spermie, ale nejaky prece jen mame. Ted premyslim, jak to udelat, abychom vybrali co nejlepe. Jestli jit do Rainbow a k tomu pridat tri metody vyberu spermie…nebo jit do klasickeho IVF se zaplacenou genetikou od pojistovny. Ted babo raď. Musim to asi znovu probrat v IVF CUBE. Drzim vsem palce.
Slunečnice: To asi hodně záleží na tom, kolik Ti je a kolik máš pokusů. Pokud jsi relativně mladá a máš pokusů dost, tak bych do Rainbow šla. Je to pokus navíc, vše je zadarmo, max si doplatíš ty metody výběru spermií… Na genetiku stejně pojišťovna přispívá až po druhém neúspěšném IVF (a to zas nepřipouští studie). Ale je to samozřejmě velké rozhodování…
@Ba-stet Ahoj Ba-stet. Mnohokrat ti dekuji za odpoved. Jiz jsem se rozhodla pro klasicke IVF s genetikou. I kdyz se prece jen neco za tu genetiku plati, tak to ale neni plna palba. Zajimave je, ze kdyz jsem jim rekla, ze jsem se rozhodla takto, tak mi odpovedeli, ze jsem se rozhodla dobre vzhledem k memu veku. Je mi 38+8 a mame posledni pokus i kdyz to bude jen druhy. Skoda, ze nejsou pohotovi nasi pani ve vlade a zmeny se nezavadeji rychle…i kdyz mozna to ani jen tak neschvali tu variantu 39+. Takze u nas rainbow nebude. Mejte se moc fajn vsichni ![]()