Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
LeMa: já se taky budu hlásit na Masaryčku. Jak je to tam přibližně s financemi ![]()
Sany: to vubec netusim, je mi 23 takze jsem toto neresila. Ani nikoho kdo by si vejsku uz musel platit neznam, bohuzel
Na jakou fakultu se chces hlasit?
Promin, jestli jsi to tu uz psala, asi jsem to nepostrehla ![]()
holky,jste fakt dobre!!!…ja delala statnici se sestitydennim miminem v brisku, a ucilo se mi dost hloupe. Cele dny jsem problila, vsak to znate a do toho se jeste ucit
((…ale dva tydny pred statnici nevolnosti povolily, a po statnicich zase zacly
))…ale nedovedu si predstavit, ze bych resila skolu, nebo treba statnice, kdyz se Danielek narodil. Cvicila jsem s nim 4×denne vojtovu metodu, umela jsem ji jen ja,takze me nemel kdo zastoupit,k tomu jsme byli vecne hospitalizovani v rehabilitacnim centru
((…no,skola by byla asi to posledni, na co bych myslela, jsem moc rada,ze mi to tak celkem krasne vyslo,ale asi bych nebyla schopna studovat,ani kdyby mimi bylo bez problemu.Neumim se soustredit na dve veci. Jednu bych musela sidit
((… jeste obor-charitni a socialni prace na teologicke fkt.v Olmiku
))
VerouS - kde deláš sppg? Je to jenom bakalář nebo budeš pokračovat na magistra? A specializace máte? Promiň, za tu palbu otázek, ale zajímá mě, jak to chodí na speckách jinde ![]()
Sany - já myslim, že školu si platit nebudeš, jenom nebudeš mít výhody studenta, pokud je ti nad 26, tzn. budeš si sama platit zdravotní a sociáoní pojištění (vlatsně když jsi na mateřský, tak to taky neplatíš sama) a nebudeš mít takový ty různý studentský slevy, ale co se týká školného, tak by všude mělo platit to samé, že pltíš až když překročíš povolenou dobu studia. Doufám, že jsem správně pochopila, co myslíš těmi financemi…jestli ne, tak sorry
A jestli je to jinak, než jsem napsala,tak mě holky některá opravte
Abych tady nešířila bludy ![]()
Jo a ještě se vám pochlubím, dneska jsem byla na studijním a mám oficiálně uzavřený poslední ročník, hurá!!! Rovnou mi tam přibalili přihlášku ke státnicím, úplně se mi z toho udělalo mdlo…bože, jestli já se prokoušu až k tý promoci, tak to bude zázrak!!!!
jana24:gratuluji! taky se mi delalo pri predstave,ze budu delat statnice,mdlo.zvlast u te prihlasky na statnice mi doslo,ze jde do tuheho
))..ale prekvapive to nebylo tak hrozne, nejvic mi delalo problem obhajit ty blaboly,ktere jsem napsala do diplomky,jeste ze se umim vykecat ze vseho
))..ale ustni cast byla hodne v pohode.MOzna proto, ze me manzel uz pulroku dopredu doslova „dokopal“ k tomu,abych se ucila
))…statnice mi dopadly lip,nez treba maturita na stredni
))…taky to zvladnes,uvidis ![]()
Jana24: dík. Snažila sem se taky něco zjistit a zjistila sem jen to že se platí až když se překročí stanovená doba studia jak si psala. To že nebudu mít studenstké výhody mi ani neva. Přes 26 už sem se přehoupla
A teď je taky nemám takže by nebyla žádná změna. A prý se ještě VŠ platí když už tam nastupuje někdo kdo už nějaký titul má, jako že už má nějakou jinou VŠ vystudovanou tak prostě další VŠ už je placená.
Siolenka - ty bláboly do diplomky já teprve začínám plodit…mám na to cca 4 a půl měsíce, což mě dost vyděsilo, protože jsem se zasekla na tom, že mám čas půl roku, tak mě včera pani na studijním vyvedla z omylu…jak jsem do teď byla v pohodě, tak mě to začíná pěkně děsit. Včera jsem vůbec nemohla usnout a přemýšlela jsem, co všechno nacpu do teoretické části
Nic jsem nevymyslela a ještě jsem dneska pěkně nevyspalá… ![]()
Ahoj, s tim placenim skoly je to tak, ze platite na statni VS skolne pouze pokud jste za predesle roky prekrocili-prostudovali standartni dobu studia plus jeden rok…treba na jine vs apod. Vek a nic jineho s tim nema nic spolecneho.Studentske vyhody jsou do veku 26 let a jen pri prezencni forme studia.
jana24:ja napsala komplet diplomku za tyden,ale nedoporucuju,bylo to poznat ze je to „site horkou jehlou“
siolenka - tak tos mě uklidnila
Já teď hlavně musím sestavit dotazník, protože nejdelší dobu zabere, než je někdo vyplní a než se mi vrátí zpátky…pak už to půjde jako po drátkách
že jo?
jana24:no jo,ja tam zadny dotaznik nemela,v prakticke casti jenom metodu pozorovani
))..takze u tebe to bude na dyl,ale pak uz to pujde raz dva
)))
Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s prezenční formou studia na VŠ
Jestli je problém chodit do školy třeba jen 2-3× týdně a tak…