Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sany: ja bych k te doktorce s malym taky nesla, ale rano jsem ji volala, v noci me ta teplota fakt vydesila a doktorka mi rekla, at radeji nakluseme, ze je jeste moc malinkatej. Je fakt, ze ma teprv 3,5 mesice. No zatim horecka porad trva, je mi ho chudacka moc lito, i kdyz je strasne hodnouckej, skoro neplace, ale jsem asi matka-cita ![]()
Taky proto doufam, ze nam zitra vsechny vysledky moci a krve nedopadnou spatne, nebo se nebudu umet soustredit ani na te zkousce a to bude horsi ![]()
LeMo - ať je malý rychle zase v pořádku. Snad to nebude nic vážného.
Ahoj holky, diky za podporu, snad to s malym konecne skonci. Porad ma teploty, srazim to panadolem a za chvili ji ma zas. Vysledky mu vysly dobre, jenom ze ma virozu, tak mu vzali jeste vyter ze zadecku, protoze ma trosku prujem. Jinak sobotni opravna zkouska je za B, dnesni zkouska bude asi debakl, bo tam nebyly vubec otazky, co sem se ucila, do vanoc snad budu vedet. No nechce se mi zase opakovat
![]()
Tak se zatim mejte hezky a hlavne zdravy deticky vsem ![]()
Ahoj studující maminky.
Taky jsem teď v červnu skončila školu bakalářku na LF. Určitě to jde dělat školu a zároveň mít mimnko ale je náročné já jsem ráda že jsem měla malou jen ve čtvrťáku. Hodně záleží jaké má člověk zázemí doma. Přeji všem úspěšné zkoušky a krásné vánoce.
Drobek
Ahoj holciny,
PREJEME VSEM KRASNY VANOCE, HODNE DARECKU A MOC MOC ZDRAVICKA
![]()
Ahojda všem!!!
Tak já jsem, díkybohu, už dostudovaná! 3.1. to bude rok, co jsem dělala státnice - FUJ!!!
Ve 20 jsem začala studovat dálkově pedák (opravdu dálkově - 280 km). V LS v I:ročníku jsem otěhotněla. Jezdila jsem, dokud to šlo. Ve druháku se mi narodil syn.Dostala jsem se do 2. i 3. ročníku, ale měla jsem některé zkoušky nedodělalné - nakupilo se mi to. Přerušila jsem studium, aby mě nevyhodili…Po roce jsem zase nastoupila a pak to nějak zkoulela…že místo 5 let jsem studovala 6…Byl to magisterský obor. Malýmu nebyly ještě 3 roky a já šla do práce - to bylo nejhorší období - práce, dítě, škola, domácnost…Však víte, o čem mluvím…
Dneska jsem pochopitelně šťastná, že „TO“ mám.Nejvíc mi pomohla rodina, manžel, když malýho hlídali.Jinak zbytek byl víceméně na mně…nikdo za mě nevyžehlil, pořádně neuklidil…ale na to se prostě občas musel hodit bobek.
Po státnicích a promoci se manžel rozhodl, že už nechce déle čekat a pořídil synovi brášku - teda ještě je v břiše, ale ono to do 6.3. uteče jako voda. Moc se těším, že si Jonáška užiju v klidu…
Mějte se, držím vám palce!!!
Ahoj, tak ja jsem taky jeste studujici. Dcera se mi narodila v 6.rocniku na medicine, nak jsem to dochodila a udelala vetsinu statnic, otehotnela, ale zbyla mi nejhorsi statnice-interna a to je masakr a byla jsem uz hrozne unavena a tak jsem to dvakrat neudelala, a kdyz to nevyjde ani ted na jare, tak trada, 6 let bylo zbytecnych. Bude to uceni docela legrace, dcerce jsou 2 roky a synovi 4 mesice.
Tak vsem co jsou v podobne situaci hodne sil..
Petra
Ahoj Peťo, já sem sice nepatřím, ale chtěla jsem ti napsat, že ti držim palce, protože vim přesně, co je to státnice z interny! A k tomu ještě miminko, to před tebou smekám. Já dodělala státnice v červenci 2005, v srpnu nastoupila do práce a v srpnu 2006 porodila čtyřkilovou holčičku. Těhotná v nový práci - taky žádnej med, ale učení se po nocích je tisíckrát horší.
Všechny studující maminky obdivuju a přeju hodný zkoušející!
Petra
Ahoj,
to je super, že vás je tolik. U nás ve škole se to teď začalo hemžit miminy
Já jsem ve třetím (diplomka příští rok) a chtěli bysme také mimi… mám jen strach, aby bylo zdravé… potom by to asi nešlo se školou dohromady…
anka, 24
Ahoj,
chtela jsem se zeptat, jak casto musim chodit do skoly pri kombinovanem studiu. V Brne pristi rok oteviraji konecne kombinovane Anglicky jazyk a literaturu a ja bych to chtela zkusit, ale netusim, jak to bude casove (krome domaci pripravy) narocne. Uz jsem na stejny obor byla prijata v Olomouci nez jsem mela deti, ale z rodinnych duvodu jsem po mesici odesla. Pak byly deti a ted bych chtela opet zacit. Myslite, ze to je realne?
Terik
holky zdravím všechny, těhulky i maminky. Koukám, že nás je tu opravdu hodně. Já jsem ve třeťáku a právě čekám první mimi. Zkoušky ze zimního semestru mám hotové, takže jsem si odložila na rok letní semestr se státnicema. Mám tam asi 8 zkoušek před státnicema, tak abych načerpala síly. I když to zní směšně, protože prcek mě nejspíš ještě víc vysosne. Dítě jsem s strašně přála, takže kdybych si měla vybrat mezi kariérou a dítětem, jednoznačně potomek. Ale udělám vše proto, abych bakalářský obor dodělala. Přece jen mi to stüdium skvěle šlo, mám jedny z nejlepších výsledků v ročníku. Dělám žurnalistiku a mrkám i po mezinárodních vztazích. Není to moc lehké, ale snad to zvládnu. Držím všem palce, a myslím, že porod je jedna z nejtěžších zkoušek, takže státnice už budou hračka…;-) a k té práci: taky se snažím sesmolit něco kloudného… uf, je to makačka. Sedím hodiny na gymnastickém míči u PC a píšu a píšu. Taky mi držte pěstičky…
mějte se krásně a já se sem zase někdy mrknu
""http://lilypie.com/pic/070109/T6Ng.jpg":http://lilypie.com/…109/T6Ng.jpghttp://bd.lilypie.com/9HVSp1/.png
Holky ahoj, tak jak jste na tom? Je tu ticho po pěšině, to všechny šprtáte na zkoušky v zimním semestru?
No nebo už je tu taková hvězda, co má klídek??
Já právě drtím na zkoušku z práva, malýho jsem šoupla v kočárku ven spát a doufám, že mi dá alespoň hodinku abych dočetla tu knihu. O nějakém učení nemůže být moc řeč… čím je ten mrňousek starší, tím víc vyžaduje mojí pozoronosti a já vůbec učení nestíhám. Večer jsem obvykle tak unavená, že chci sama odpočívat a na učení nemám ani síly, ani náladu.
Tak já jdu a ozvěte se!
Tak já hlásím že už se dva měsíce přemlouvám abych se konečně začla učit na maturitu která mi začíná v dubnu
No a o přijímačkách v květnu ani nemluvim…
Ahoj holky, taky srotim, nemyslete si. Neni to s tim malym prdolem moc jednoduchy, hlavne kdyz se nam do toho porad motaji nemoci, ockovani a podobne. Chybi mi posledni zkouska, uz ji budu delat podruhe, nejtezsi zkouska za semestr. Napoprve ji neudela ani 10 procent lidi, den kdy jsem na ni sla poprve nas slo 85 a uspesne (za E, jiny znamky se ani nedavaji) ji slozilo 5 lidi. To asi mluvi za vse
No tak se srotim a bojim bojim
Tak jsem se aspon vypovidala ![]()
Nazdárek,
tak nevím jestli to tu po zkouškovém ještě ožije či ne.. ![]()
Já studuji též VŠ, druhým rokem Hospodářskou politiku a správu, specializace: Krizový management.
Dceru mám 2,5 r a tak nějak doufám v druhé mimi co nejdřív.
Jak by to pak vypadalo v tom třeťáku, kdy jsou bakalářky, nechci ani domýšlet, druhé mimi je důležitější, zkusila bych individuální studijní plán, abych nemusela školu přerušit, ale dělala bych třeba jen půlku předmětů = poslední rok si rozdělila na 2 roky.. to se uvidí…
V tomto semestru mám za sebou už 5 zkoušek a 1 zápočet, čekají mne ještě 3 zkoušky… je mi blbě, protože jsem od dcery chytila nějakou virozu či co… a tak to v ten čtvrtek na zkoušce z financí vidím dost černě…
Jinak dojíždím do školy z Phy do Pardubic, tak si užívám docela železnice…
Hlídá manžel, který si naštěstí může služby naplánovat dle mé školy = nikdo jiný by stejně nemohl.
Tak snad zkoušky zvládáte dobře a brzy se to tu rozjede.. občas si mezi známými připadám jak z Marsu, když dělám při dítěti školu.. tak jsem ráda, že nejsem sama, kdo se to rozhodl zkusit a můžu/mohla bych si tu s vámi poklábosit ![]()
Efina