Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,chtěla bych vás povzbudit. Míša má ty nejtěžší zkoušky a Anežka státnice. Promovala jsem 14.července a 12.srpna byla Anežka na světě. Není to jednoduchý, ale jde to.Držím vám všem palce.
Ahoj holky, moc díkec za všechny rady, neznám totiž v okolí nikoho známého, kdo by toto dobrovolně dělal nebo o tom vůbec přemýšlel. Ale já na jedné straně nedokážu jen tak „sedět“ a nic nedělat (teda ne, že by na mateřské nebyl zápřah, ale víte jak to myslím). Navíc mám pocit, že mně totálně zakrňuje mozek
Na druhou stranu vůbec nevím, jestli by toto moje nervová soustava zvládla, protože jsem starej trémista a k tomu vím, že bych to učení jela na maximum. Mám z toho opravdu dost strach, ale na druhou stranu mě to láká.
Rozhodla jsem se, že to zkusím, stejně mám pocit, že nemám šanci udělat příjmačky
Jsou totiž z matiky a tu už jsem neviděla 8 let, přípravné kurzy z časových a finančních důvodů nehrozí - myslíte, že se dá našprtat matika na příjmačky podle kupy učebnic a příruček , když jsem opravdu všechno zapomněla ?
![]()
Hvezdičko : jsi machr, takle významný události hned po sobě bych teda nezvládla… ![]()
Tinuvien: máš můj obdiv, denní studium to bych už asi vůbec nezvládla- časově. A máš první mimčo ? Neplánuješ ještě jednou při škole otěhotnět ?
![]()
Efina: díky mockrát, jsem vážně vděčná za každý postřeh nebo radu..
![]()
1/no tak o pěti letech studia bych na mém místě neuvažovala ani v těch nejbláznivějších snech , já jsem skromná jako Lenin
, mně bohatě stačí ty tři ![]()
2/A na jakou školu chodíš, u mě by to byla MZLU Brno. Když pročítám tvůj kolotoč o učení , tak se mně ježí vlasy
. Z těch seminárek mám taky vítr
No když nad tím tak přemýšlím, tak jsem se musela asi vážně zbláznit
No a zkoušky bych musela taky jednoznačně dělat napoprvý, protože za A- moje povaha mi to jinak nedovolí (vzpomínky ze střední) a za B- je to jak říkáš, další zkouška zabírá čas a peníze
3/máš šikovnýho manžela, to je super - já sice taky, ale je celkem časově vytížený, ale o malou se postará perfektně, horší, že nemáme vůbec nikoho dalšího na hlídání, jedna babička nemocná, druhá chodí od rána do večera do práce
. Kdybych měla nějakou funční „hlídačku“ je to hned zase o 50 % jednodušší.
Taky mě vrtá hlavou jestli budu mít čas na malou- jako jen ta si s ní pohrát , zablbnou, nerada bych, aby byla Bc na její úkor ![]()
4/ finance- tak to se celkem dá, myslela jsem, že to bude horší, ale jasně , že to není všude stejný
Naštěstí cesta by mi zabrala 10 minut autem, takže ten benzin by nebyl tak tragický. ![]()
5/dík i za ten přibližný počet zkoušek- nemám opravdu vůbec potuchy. Jak říkám, v mém okolí mají všichni jiné starosti než VŠ, takže není s kým o tom pokecat
a něco se dozvědět…
Písemný zkoušky pro mě super, ústní - no ta čekačka, to by bylo něco na mě
![]()
Jinak plánujete při studiích někdo další mimi ???? Já bych šla do školy totiž s tím, že mezi tím nějak musím stihnout další mimčo, rodit po třicítce by se mi už nechtělo. Počítám tak nějak s odkladem školy… teda pokud by mě tam vůbec vzali
![]()
Ještě:
Lemo, Efi: řadím se taký to FORD klubu, je to náš další domácí miláček- fakt super autí ![]()
Efi: je tak to nepotesi, a co ze tak manza moc pracuje? Neboj, urco to dobre dopadne, musis tomu verit
Dopredu se to vzdavat nesmi, i kdyz nervy delaji svy, znam z vlastni zkusenosti.
Hmmm, tak to je blby, chtela jsem ti dat aspon trochu nadeji, ze to prejde. S tou bambiriadou jsi me rozesmala, fakt to pobavi, ale chapu, ze kdyz jde o tvy vlastni dite, tak to je poradnej sok. Jak z toho, ze ji odlouceni od rodicu nevadi, tak by me hlavne dostalo to, jak tatinka pohotove zasklila, jenom aby se slo vyvolavat
Mate doma cislo, tak preju silny nervy, uvidim, co se vyklube z toho naseho
No vikend byl dobry, vcera vecer jsme si byli pinknout plazovy volisek, tak jsem se odreagovala. Sice jsme domu dorazili az v deset, ale stalo to za to. A mame stropy, takze jsme se stavbou zase o neco dal ![]()
Zziny: je ahoj, stydim se ze jsi me odchytla tu
Jenomze ja jsem ted tak na prasky, ze nedokazu mluvit o nicem jinym nez o skole, a nechci tim v zari 06 zaplnovat stranky, takze se ted vykecavam tu
Takze jdu na odpovedi:
Zziny: a proc chces jit na MZLU? je tam nejaky obor, ktery na masarycce neni? Nechci ti do toho kecat, ale ta skola nema moc dobry reference, alespon co se ekonomickych oboru tyce. Jo fordik je super
Ja si s malym hraji, to urcite jo, je to hlavne o usporadani si casu. Proste kdyz jsou zkousky, tak mam presne celej den naplanovanej a vsechno musim stihnout. Je to o nervy, ale fakt, leti to
Mimi planuji ve tretaku, teda chtela bych skoncit s briskem a pak porodit
Jo ale jak to dopadne, to netusim ![]()
Lemo: moooockrát díky za podrobný info, když to tak čtu, tak bych brala Masaryčku úplně ten stejnej obor jako ty
Ne, že by to byla pohoda, ale jak tam nejsou ústní zkoušky, no tak to je pro mě skvělý ![]()
Jinak na MZLU ani tak moc jít netoužím, ALE MZLU si otevřela něco jako „pobočku“
nevím jak to nazvat tady v Boskovicích, což mám 10 minut cesty - takže pohoda. Ta vzálenost do Brna a časová náročnost bylo to jediný, proč jsem se zatím neodvážila přihlásit se do Brna na VŠ. No a teď, když otevřeli zde tu „pobočku“, tak mě to tak nějak nastartovalo
. Kdybych si mohla vybrat, tak beru všema deseti práva, dokonce jsem udělala v pohodě i jejich testy na příjmačky, co mají vystavený na netu, ale bohužel… Brno opravdu nehrozí, to bych musela počkat tak do 40 let, až budou děcka samostatný
, prostě nemáme vůbec žádný hlídání a nezvládli bysme to, to mi je jasný. Takhle, když budu chodit do Boskovic, tak to bude zase pro nás o hooooodně jednodušší, a je to vlastně taková pokračovačka mé střední školy, takže ten obor není nějak mimo.
A proč jsou na ekonom. obory na MZLU špatné reference ? Jako, že se tam člověk nic nedoví ? Nevíš podrobnosti - proč si lidičky stěžují ? Je jasný, že toto se na netu nedovím a jak říkám, nikoho v okolí se poptat nemůžu.
A kdy budeš mít všechny zkoušky hotový ? Stejně jsi fakt šikovná ( i všichni ostatní zde), fakt smekám.. ![]()
Ještě jednou věc : holky jak často máte školu ? A jak to probíhá, je to vyloženě od rána do večera ???
Dík ![]()
Zziny: no tak to nemas na vyber to je pravda. Ale jak rikam, vim to jen o ekonomickych oborech, o jinych neznam reference. Jde o to, ze je skola moc jednoducha, malo uciva, malo znalosti..... Vseobecne tu u ek.oboru plati, ze kdo se nedostane na masarycku, toho vemou na MZLU, tim to zacina. Studium je jednodussi, statni zkouska z jazyka pry brnkacka, statnice taky. Nedavno nam jeden profesor rikal, jak holcina delala bc na MU, presla na ing na MZLU, on s ni delal bakalarku na MU. S tou bakalarkou uspela uplne s prehledem u statnic na inzenyrku a jeste ji dali nejaky zvlastni oceneni. Kdyz to videl, tak se musel smat, cituji jeho
Ale vsechno je to jen z doslechu, takze nevim. Je pravda, ze dnes je v praci situace takova, ze zamestnavatel vidi titul a hned pridava, takze nekdo komu jde jen o toto, tomu tato skola asi perfetkne vyhovuje. Ja jsem na sebe narocnejsi a tak chci i co nejvic umet ![]()
Zkouska mi chybi posledni, prave se mi tam dnes zacervenalo F (neudelala), uz nas bylo na zkousce 95 procent lidi, a na prvni pokus to udelalo 7 procent, no proste hruza
Tak jdu v patek zas, tak snad to dopadne
Jindy uz jit nemuzu i kdyz to neudelam, takze prazdniny mi zacinaji od patku od odpoledne, pokud tuto zkousku nedam, musim jit na ni v zari, to bude jedinej vypsanej opravnej termin. Tak uvidime…
Dekujeme za poklonu, treba se k nam taky brzo pridas ![]()
Ohledne vyucovani, vetsinou to napraskaji na cely den, v patek po obede az do vecera a v sobotu cely den (tak to mam ja) ale jak rikam, ucitele kteri vykladaji vety ze skript, tak tam proste nechodim, kdyz mi nereknou nic novyho, co si muzu precist doma. Radeji ten cas travim s rodinou (ale musim priznat, ze v 1.semestru se moje nechozeni a neznalost celyho skolniho systemu projevila na castym opakovanim zkousek, coz bylo dost stresujici
. Ted uz jsem tak trosku v obraze a jde to lip, az tady na to makro
)
LeMo: tak na jedné straně je to dobrá zpráva, že na MZLU je to mnohem jednodušší
, ale na druhé straně pravda je ta, že kdybych si mohla vybírat, určitě volím jinou školu,jiný obor - práva, něco co se týká personalistiky, řízení lidských faktorů atd atd. , ale bohužel… Musím zvolit kompromis, protože opravdu nechci, aby tím trpěl manžel a malá (což by se při dojíždění do Brna jednoznačně dělo, prostě by to bylo neúnosné). Každopádně kdyby se zde otvíralo něco, co mě vůbec nic neříká - nějaké zemědělské obory a já nevím co dalšího, tak by na to v žádném případě nešla i kdybych mohla mít titul Ing. (btw nejde mi o titul, ale nechci opravdu zblbnout a chci přijít na jiné myšlenky, prostě mít pocit, že něco užitečného dělám), ale přeci jen ta ekonomka mi opravdu navazuje na střední školu, takže za současných okolností mi to vyhovuje. ![]()
Jinak s tou tvou zkouškou, to je pech, ale určitě to není tím, že by jsi neuměla
- viz procenta vyhozených spolužáků
. Asi má zkoušející nějaké blbé dny
Neboj, v pátek se určitě zadaří , aby ses nemusela šprtat i o prázninách
Bude to OK, stejěn to tak rychle letí, rok je za tebou ani jsi se nenadála ![]()
Zziny: urcite je to castecne i dobra zprava
Asi je zbytecny aby ses tim trapila, vybirat si nemuzes, me taky ekonomie navazuje na stredni, ja chtela delat psychologii, ale tam me nevzali, jsou tam sileny prijimacky. A na ekonomku me vzali tak sem sla tam, bavi me to taky, i kdyz psychologie by me bavila vic, tim sem si jista.
No s tou zkouskou to je trosku pech, ale zvorala jsem to i ja. Umim to, si myslim snad obstojne, jenomze mam takovy strach z te zkousky, ze sednu k papirum, mam pul hodiny a zmatkuju, zmatkuju a zmatkuju. No je to holt proflaklej predmet, a myslim ze plno lidi to napoprve neudela ze strachu a nervozity. I kdyz neco jsem fakt nevedela, to zase ne ze ne
On tam dava takovy speky, ze za A ma snad jeden clovek z celyho rocniku vzdycky
On je to vyhazovaci predmet, prijali nas, sebrali za nas prasule od statu a ted nas musi povyhazovat
Ale jelikoz je bezna statistika 60 procent, tak nevim, kde to chce nabrat pan profesor, kdyz jsou dva posledni terminy
Jo leti to silene, fakt kdyz si reknu, ze uz budu mit tretinu za sebou, tak je to sila. Jenom vydrzet
![]()
Nazdárek, to se to tu hezky rozjelo…
LeMo, to F asi zklamalo, snad to vyjde napodruhé…
Ford klub dobrý, jen už abychom ten ojetý od někoho koupili… zatím patřím spíš do MHD klubu ![]()
Jelikžo mi dítko chodí 5× měsíčně do MŠ, dnes byla po cca 14 dnech (chci nyní tu školku vyflákat před těmi dvěma zkouškami tento a příští týden)..
Tak si paní učitelka stěžovala, že Eliška opět nejedla.. tentokrát nestála na jídelní židličce, ze které by spadla jako minule, tentokrát naprosto oběd ignorovala, odmítla si jít sednout, ochutnat.. tak si asi hrála.. ostatní způsobně baštily… Proč zrovna já mám mít to dítě, které jediné z celé třídy dělá problémy? Jestli z toho do ZŠ vyroste, je otázka, tchyně mi právě po dvou dnech na chatě s Eliškou a tatínkem oznámila, že je celý tatínek..
A toho chtěli v 1. třídě dát do speciální třídy, protože jej učitelka nezvládala… a byla z něj na prášky…
Takže uvidíme… já tajně doufala, že bude přizpůsobivá po mně.. já autoritám neodporovala… no.. třeba u druhého dítěte… ![]()
Zziny, já také šrotím, nesnáším takovéto prolézání, aby se to prolezlo, fakt se učím, proto mám i velmi dobrý průměr.. zatím…
Pobavilo mne, že se LeMa neučí přes semestr, jen čte skripta..
No to je pro mne učení.. v průběhu semestru dělám projekty, seminárky a pročítám skripta nejhorších předmětů.. dá-li to čas.. no a pak se to čte podruhé = již snaží zafixovat do hlavy před tou zkouškou.. Ale to první čtení fakt pomáhá.. i když to vidíš pak zas až za pár týdnů, tak najednou se to spojí.. je fakt lepší šance to udělat…
Ještě k těm cenám, jelikož nemám kdo by mi kde co tiskl… tak beru to, co si koupím + toner co vytisknu že vyjde tak na těch 1500 za rok… zbytek je ten vlak a MHD v Pardubicích.. ![]()
Ve druháku jsem dost dělala analýzy s grafy.. takže padlo dost barevného toneru… no, mění se to…
Rozvrh - první 3 semestry docela dobrý, jednou za měsíc pá a so od rána do večera.. nynější semestr hrozný, jak je hodně oborů a již víc specializace, tak najednou rozvrh po 2, 3 hodinách… prostě jsem měla rozvrh na 10 dní v tomto semestru při 6 předmětech.. v minulém jsem tam jela 8× a měla 9 předmětů… takže se to horší…
Jet na otočku kvůli dvouhodinovce je opruz, ale jela jsem.. přeci jen.. je to odpočinek od dítěte + zaručené info… ![]()
Dítě a učení -. právě aby dítě nebylo jakkoliv ovlivněno mým učením, tak jsem se až doteď učila vždy v době, kdy spalo… vaření a žehlení po večerech, kdy byl člověk moc unavený na učení a nechtěl brát čas dítěti..
Tento semestr, jak je dítě víc samozabavovací, já víc nestíhám, tak nějaké to vaření a žehlení přesunuto do doby, kdy je dítě vzhůru - baví me se u toho, ale já dělám prostě věci kolem domácnosti, učení nejde…
Nutno přiznat, že včera jsem dceři pustila dlouhou pohádku, abych získala hodinu učení, ale to je jen tento týden, jelikož jdu ve čt na fakt obávanou zkoušku.. a fakt nestíhám mít z toho ještě dobrý pocit.. čt ukáže.. ![]()
Jo a i ta školka od 2 let na 5 dní v měsíci (my chodili jen na 4h) fakt pomůže…
A od září bude každý den dopo, jupííííííí! Tedy když nebude stále nemocná…
Jinak druhé ditko bych ráda, už jsem to tu psala.. ideálně s pupíkem dodělat Bc a odrodit a užít si druhou mateřskou bez školy… s dvěma dětmi to bude jiný záhul… sourozenecká rivalita.. problémy ve školce.. ![]()
Ale i toho bych chtěla dělat něco, čím bych ještě zaměstnala intelekt ![]()
Jak psala Lema, tak mne taky baví to překonávání výzev.. nejdřív máš depku, co po tobě proboha chtějí.. pak to nastuduješ, vytvoříš, zvládjneš.. a jsi na sebe hrdá, co jsi rozchodila… ![]()
Myslím tím hlavně ty předměty typu Databázové systémy apod..
Nebo i ty šílené úkoly co jsme měly v předmětu,kde jsme se sami měli zdokonalit v kancelářském softwaru.. ak jsem volala kámošovi, co školí Excel.. a on ty vzorce neuměl!!! Takže to byla taky síla…a dodnes, když někomu ukážu zadání úkolu a co to mělo umět, tak nechápou, jak jsem se to mohla sama naučit… já už taky ne.. bylo to maso.. ale pak se fakt cítíš líp.. víš kam sáhnout, abys tyhle dovednosti oprášila a můžeš to pak v práci použít…
Sama bych se ve wordu, excelu, powerpointu a accessu nikdy nenaučila tak, jako když jsem „musela“ ![]()
Na druhé mateřské bych se zaměřila asi na jazyk.. aby se člověk učil, ale už ne tak moc jako na VŠ…
Tak zatím,
E.
LeMo,
jo a manža a ty služby.. zkrátka má služby víkend nevíkiedn, Vánoce nevánoce, Silvestr nesilvestr.. jak to vyjde, jak se s kolegou domluví..
A dělá od 7 rána do půlonoci.. někdy i po, podle příletu lidí.. když je zpožděné letadlo, tak na něj čeká do kdy je potřeba… půjčují přiletivším lidem auta ev. dělají transfery (že je odvezou kam potřebují)…
No a právě mu vyšly 3 dny za sebou… a kolega onemocněl.. tak půjde i v úterý… takže to je dost záhul pro něj.. spí pár hodin.. děs.. ale baví ho to, já jsem taky radši, že ja pak zas celý den ve všední den doma, takže služby byť takhle dlouhé preferuji před klasickou pracovní dobou od - do, která ti nedává prostor pro mimořádné akce…
Takhle se uprostřed týdne můžem v době mé mateřské sebrat, odjet na chatu, akce, vyřídit doktory apod. bez „dovolené“.. taky si může dost služby naplánovat tak, aby akci na raftech a horách pokryl bez dovolené, tu ušetřil na proplacení… Takže jsme oba spokojeni, byť je tu třeba 3 dny smutno, tak jej máme aspoň na telefonu a ráno jej také chvilku vidíme ![]()
A aspoň nemusím vařit každý večer pořádnou večeři.. s dcerou se odbydeme něčím fakt jednoduchým, dětským, co by manža asi za jídlo moc nebral ![]()
Pa,
E.
Ahoj Efi,
ne nezklamalo, ja s tim fakt pocitala, vedela jsem, ze jsem to nedala. Priste to snad bude lepsi.
Story ze skolky dobra, ale je dobra ucitelka, ze malou do niceho nenuti a necha si ji hrat. To za nas by to do tebe narvali hlava nehlava.
No ja to s tim ucenim myslim vazne, to ze si to procitam neberu moc jako uceni, sice mi to secvakne az to ctu podruhe, ale abych to opravdu umela, tak mi nestaci to cist, ale musim se to nasrotit. Teda kdyz jde o srotici predmet. Takze nejaky cteni a podtrhavani a ukoly je pro me zatim oddychovka oproti zkouskovymu. I kdyz takovy ukoly jaky popisujes by pro me byly taky peknej zahul ![]()
Zase si ale nemyslim, ze je malej nejakej zanedbanej
Prave se mi na nem hrozne libi a zatim mi to kazda mamina co nas vidi zavidi, jak si dokaze sam vyhrat. Tim ze jsem zacla chodit do skoly skoro hned po jeho narozeni, najeli jsme si na tento rezim a vyhovuje nam. Samozrejme, ze si s nim hraji, chodim s nim ven, mam teda taky velkou vyhodu, ze mi pres den 4-5 hodin spi, coz je taky dlouha doba. Mame pro nej hodne hracek, ohradku, choditko, hrazdicku (ta uz je ted out, uz z ni vyrostl), hrozne moc vsemoznych blbosti, porad mi tu do uceni neco hraje
Ne ze bysme mu toho tolik porizovali, z 90-ti procent jsou to darky. Je teda fakt, ze ma ted mamankovsky obdobi, chce se vic mazlit, a jsem rada, kdykoliv prileze stoupne si o mne a sape se mi do klina, tak ho rada vezmu a pomazlim se s nim. No proste na tom nevidim nic spatnyho, ze se ucim kdyz je vzhuru ![]()
Tinuvien - dík za podporu a držení pěstí!
Hvězdičko - též díky za podporu.. máš můj obdiv… žes to takto zvládla!
LeMo - no, jestli ji učitelka nutila či ne se nedozvím… ale i kdyby jo, tak právě do té mé slečny se nic hlava nehlava nenerve.. to kdyby se učitelka mohla vzteknout, postavit na hlavu či tu mojí holku ztřískat, tak když si ta moje dcérunka postaví hlavu, tak je fakt beran.. a nikdo s ní nehne.. Tak měla hladovku od ranní snídaně až do asi 4hodin… pohoda… já jí náhradní jídlo nedám a doufám, že příště bude jíst… má nárok nechtít jíst.. má nárok nenechat se nutit, ale měla by jít na akt stolování a nedělat si co chce, protože pak to tam mohou začít dělat další = učitelky štve, že jim kazí vychování :-/
Jéžiš, proč vy sis měla myslet, že je malej zanedbanej, když se zvládáš učit? To to moje vyznělo tak blbě? Já kdybych měla samozabavovací holčinu, tak to beru jako výhru, ale vím, abych se mohla učit, musela bych ji po:,–(it před TV, tak to beru jakože špatně… To nechci, proto abych se mohla věnovat dítěti a nebylo školou ovlivňované, tak jsem to prostě udělala tak, abych z toho měla dobrý pocit.. taky se neumím učit když nemám absolutní klid… takže manža i když tu se sluchátky mastí hru, tak mne to jeho šustění apod. vyrušuje.. takže nad ránem, kdy každý chrní, to jde rychleji… když mi včera i dnes dcera koukala na TV, tak jsem stejě pořád slyšela, co tam myšák Stuart dělá a přečetla jen kousek.. takže nanic.. a ještě se právě cítím provinile, že čučla na bednu.. Ale to je fakt jen díky tomu finiši v posledním týdnu před 2 akcemi
I ta si to vyčítám… holt babička by se hodila… byla tu v neděli, tak dítko vyvětrala, zítra dopo půjde zas do školky, ale to musím s mamkou k doktorovi jako moralni opora (čeka na vysledky,jestli to je či není zhoubné), tak tam chci být s ní.. tak se stejně nic nenaučím.. ale aspoň se Eliška zabaví s dětmi… NO nic, už abych měla taky prázdniny a mohla se jí věnovat fakt na sto procent.. zas vymýšlet akce… nyní to poslední 2 týdny fakt flákám…
Takže ti závidím, jak ti to se synáčkem jde.. to spaní.. to jdu do mdlob.. Eli spala od mala 2× 20 min /od narození/.. až nyní, když je vzhůru od té cca 6h (nyní už pár dní vstává v půl šesté
) Tak pak odpoledne usne na 2 hodiny v pohodě.. ale dřív to byl děs.. to taky právě než člověk vybalil tu matiku,kteoru jsem oprašovala po 12 letech, tak se zas malá vzbudila a já měla jeden či žádný příklad ![]()
Proto jsem zas od mala byla naučená na to učení nad ránem, abych vůbec něco souvislého do té hlavy z té matiky dostala… matika byla vlastně strašákem celého prváku.. bylo toho děsně moc.. nechápu proč…
No, zvládla jsem to.. už jen zvládnout tu pravděpodobnost se statistikou a vysokoškolskou matiku budu moci hodit za hlavu! ![]()
Takže pa a užívej, jak to jde, dokud máš ten režim tak priiiiiiima ![]()
Pa,
E.
zziny:matika se naučit dá.(I když pro samouka je to asi těžší než jiné předměty) Teda spíš napočítat, nejlepší je počítat a počítat a počítat. O teorii zas tak moc nejde. Letos jsem doučovala holku, která chtěla jít z knihovnické na ekonomku.Na to že matiku na škole moc nedělali, jsem koukala, že jí to docela šlo. Příjmačky udělala, ale z kapacitních důvodů ji nevzali. Tak občas přemýšlím, jestli jsem nedělala něco blbě, ale určitě udělala velký pokrok. Mám vystudované učitelství matiky a fyziky pro SŠ. Tak kdybys potřebovala s něčím poradit (v matice) tak se ozvi. A určitě to zkus,jinak by Tě mrzelo, žes to ani nezkusila. Držím palce všem!!
Já jsem se ted zapsala do kurzů angličtiny.Tak se budu taky učit, ale bude to pohoda, bez zkoušek. (teda pokud se časem nerozhodnu pro státnice) ![]()
LeMa:V Brně se dá s dítětem do 3 let jezdit zdarma. http://www.dpmb.cz/zdar.asp
ahooj
Hvezdičko: jeje, ty jsi zlato, snad ta tvoje nabídka bude platná až do květně (do příjmaček)
, aby jsi se pak nedivila, že tě pořád s něčím otravuju. Už jsem taky oznámila jednomu kámošovi z Pardubic, co už studuje druhou VŠ matematicko- fyzikální a je to toho hrozně zažranej, že mě bude muset s tou matikou pomoct
Taky kejval, že jo, tak snad to nějak zmáknu. Už jsem se rozhodla na stopro, že to alespoň zkusím, i když spíš počítám s tím, že nemám šanci (je to nejhorší předmět na příjmačky, kterej jsem mohla dostat
), ale když to neudělám vlasy si rvát nebudu, mám další plány ![]()
A nemáš nějaký tip na učebnici, podle které se dá zaručeně matika na příjmačky naučit - prostě aby to tam bylo polopatě vysvětlený
Nějaké knížky už jsem si našla, ale nevím, zde je to to pravé.
Efi: já si někdy říkám, že moje z toho svýho dítka stejně musíme vychovat malýho hajzlíka
, protože jinak nepřežije - když vidím, jak tady dennodeně před základkou stojí policajti a řeší šikanu, tak je mě úplně zle z toho , že tam jednou budu muset L. pustit. Už tady dokonce jednomu klučíkovi rozkopali koule tak, že už nebude moct mít děcka. Švíca si taky užila na základce svoje a teď se vrhli na sestřenici. Úplně mě zaráží , jak děcka dokážou být zlý - četla jsem i anonymy, co psali švíci „kamarádky“ na ZŠ - strašný. Taky se z toho psychicky hroutila a to všechno jen pro to, že je prostě bystrá, učení jí jde samo od sebe, prostě se učila nejlíp ze třídy a ostatní se proti ní nějak spikli (je pravda, že není moc průbojná; prostě výchova „moudřejší ustoupí“ měla opravdu skoro tragické následky, dostala se z toho až při přestupu na SŠ) .
Tak bu´d, Efi, na jednu stranu ráda, že malá je trošku svéráznější, jasně - poslouchat se musí, ale je to takhle pořád lepší, než kdyby seděla někde ušlápnutá v koutku, je to hloupý, kam to společnost dopracovala, ale myslím, že tato její povaha se jí bude v dnešním světě hodit mnohem víc ![]()
Lemo: tak jak jde účo na páteční zkoušku
Jinak jak jsi psala o té nervozitě u písemné zkoušky, tak to mě naštěstí nepostihlo, když chtěj něco písemně, je mi to šumák, horší ty ústní, já bych snad zapomněla i jak se jmenuju ![]()