Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No ahooooj, uz jsem si rikala, kde se toulas, ze mi snad nereknes, kdy mam zitra fandit
Tak uz to vim a budu myslet jako das, at to das. Vubec nezavidim, ale urcite to zvladnes, kdyz budeme s Adulou drzet palecky ![]()
Ja zitra budu vedet to makro, ale normalne jsem chytla ten posledni cervnovy termin, nektery lidi se odhlasili (jsou to fakt blazni, furt to vsichni oddalujou, nebyl jedinej termin, kterej by byl naplnenej, se nedivim profesorovi, ze se na nas vykaslal a nevypise zadny navic) takze jestli to nevyjde, tak jdu naposledy ted v patek a pak az za rok
Jsem rada, ze se mi to netahne do zari, to se fakt nehodi
Tak uvidime.........
Statistiku mam pristi rok, tak se mam na co tesit jo rikas? Hmmmm..... ![]()
Jeste jednou hodne stesti a at to das za 1
![]()
Já si comp odpojila ahodila pod gauč, abych ten víkend, co jsem se mohla učit, fakt makala… a hýbla s tím.. jinak mne to svádí pořád někam vejrat.. na maily apod…
takže až dnes jsem zas na příjmu… ![]()
No, statistiku, z 10 spolužáků kolem mne jsme jediní dva, co jsme se to učili bez doučování… ne že bych byla tak chytrá, ale nemám peníze na doučování… v Pardubících se dá sehnat doučování za 200/hodina… 150/h od kamaráda… no v Praze kolegové sehnali doučování za 750/h
Tak tam z naší pražské skupinky chodili ve 3 naráz, aby si to rozpočítali… jen já seděla nad rány a snažila se to vybádat sama…
Normálně tolik času promarněného, když něco nechápeš.. a nemáš se kde zeptat… to byla hrůza… učitel by to vysvětlil a pak už by člověk snadněji navázal to další.. děs běs… nu co, rozchodila jsem to, můžu být na sebe hrdá… že i tu matiku i tu pravděpodobnost a tu statistiku jsem rozkoukala…
Naivně jsem si myslela, že pravděpodobnost je např. hlavně takové ty příklady typu Podnik nakupuje pražce od 3 výrobců, u výrobce 1 nakupuje … % pražc ů… u výrobce 2..... %… u 3… %. Pravděpodobnost vyrobení vadného pražce u výr. 1 je …, u výrobce 2. … Zjistilo se, že pražec je vadný, podnik obvinil výrobce 1, s jakou pravděpodobností měli pravdu?
Jenže to je jen začátek.. pak začneš řešit náhodné veličiny… hustoty pravděpodobnosti… distribuční funkce… diskrétní či spojité typy… spojité náh. veličiny = hustoty s integrály…
Pak dvojrozměrné náh. veličiny = opět dvojné integrály.. jenže jak se do toho míchají střední hodnoty, disperze, kovariance, marginální hustoty.. podmíněné hustoty… pak se i motá co je jednorozměrná a co dvojrozměná náh. veličina… tak pak najednou zjistíš, že pravděpodobnost je zase jen vysoká matika ![]()
Ale když to rozkoukáš, pochopíš… tak mne to i bavilo… i ta statistika, početní, je docela zajímavá… ale ta teorie..
no, nebudu se opakovat… ![]()
tak zas ahojky… jo a jaká byla grilovačka? nezmokli jste? ![]()
E.
Jo to je nejlepsi, taky nezapinam komp kdyz se potrebuji fakt nasrotit. No tak vubec nevim, o cem v te pravdepodobnosti mluvis
ALe tu snad mit nebudu
Statistiku me nauci kdyztak manza, nema to v popisu prace ale je na takovy veci chytrej a matika a podobny predmety mu vic nez jdou. Jenom ja si vzdycky vedle nej pripadnu jak total debilek
![]()
ALe to doucovani mate drsne drahy, taky bych nechodila.....
Grilovani super, nezmokli jsme, dokonce jsme byli i v tu sobotu na koupaku. Malej nic moc ve vode, zatim nejsou kamosi. Tak doufam, ze se to zlepsi, protoze ja jsem vodomil
Vlastne jsme byli na tom koupalisti i v nedeli, ale na beach volejbalu, bylo to super a pak sem do te vody skocila, to bylo super osvezeni. Podobnou akci planujeme i na pristi nedeli
![]()
Jo je to super, kdyz je leto a krasne a muzes si to uzivat a ne se srotit..... ![]()
Zitra na tebe budu urcite myslet, tak hodne stesti a at uz to je uspesne za tebou
![]()
Nooo, pravděpodobnost je nedílnou součástí statistiky… Takže my máme vlastně dvousemestrální předmět s názvem:
Pravděpodobnost a statistika I
Pravděpodobnost a statistika II
Ona ta statistika z té pravděpodobnosti vychází.. koeficient korelace.. náhodné veličiny… nezávislost veličin apod…
Rozdělení pravděpodobností s parametry, nutné pro statistické testy apod…
No tak uvidíš, co vás tam budou učit… ![]()
Ale už mne naštvala ta bakalářská zkouška-nebakalářská zkouška…
tak mi ještě příští rok nepiš, že má te jen statistiku ![]()
Podle mne to nejde…
Ale až bych zas někdy chtěla studovat.. tak na Masaryčce
![]()
No, grilovačku i beach závidím.. já si víkend užila v paneláku… notas pod sedačkou, abych měla kde mít ty papíry a počítala a počítala..
![]()
Už aby to klaplo a zítra byl konec! ![]()
Tak díky za podporu!
E.
Ahoj Holky! Je tu nekdo, kdo studuje s mimcem medicinu? Chci se pristi rok prihlasit, to budu mit - kdyz vse bude ok - pulrocni dite. Ale mam trochu obavy, jak se da medina zvladat. Preci jen se to neda studovat dalkove…
Poradite? ![]()
Ahoj Sariku,
myslim, že tu s medicinou nikdo není.. Ona ta diskuze je trošku nyní umrtvená, píše si tu pár holek.. a co vím, tak žádná medina…
Denní studium na medicíně při dítěti, tak to klobouk dolů…
A to jsem si myslela, že ekonomika je to nejtěžší, co se dá dálkově dělat ![]()
Znám jednu maminku, co dělá denní Mat-fyz… letos prvním rokem.. má dvě děti.. dává je ale obě do školky, proto začala až letos…
Jestli máš někoho, kdo bude hlídat, tak to snad půjde… Neumím si to vůbec představit…
Např. od 3 let může dítě na 4h do školky denně a nepřijdeš o rodičák.. to už pak bude dobré.. školka pomůže… to plánuji od září právě na 3. ročník…
Od dvou let může dítě na 5 celých dní do školky, víc ani ň, jinak o rodičák přijdeš… to je jediné, o čem vím, že s hlídáním pomůže…
Jestli manžel dělá z domova, tak si umím představit, že bych lítala denně do školy… byl by s rodičem.. ale neuměla bych si představit, že by mi do 3 let věku dítěte vychovával někod jiný než já či manža… ledaže by rodiče byli velmi pokrokoví a byli ochotni to dělat jinak, než to dělali oni ![]()
Tak držím palce, ať máš dobré hlídání a ať ti to jde!
E.
Tak tady to jde - bydlim v Nemecku - a je to tak, ze dite muzes do skolky prakticjky hnedp o porodu . pokud chces. Tady je normalni, ze zensky chodej po 6-ti mesicich opet do prace, takze deti jsou bud pul dne nebo cely den proste v peci nekoho jineho. Coz ja taky moc nechapu. Ja to planuju od 1.roku, manzel dela z domova, mohl by se do te doby starat. 'Uvidime, treba me ani nevezmou ![]()
Tak jestli je manža doma, tak to bude v pohodě… malá nebude trpět odtržením od mateřské osoby, kterou jsou oba rodiče ![]()
Tak to je super.. Ty školky od téměř narození.. dřív to bylo normální i u nás… my jsme snad jediná země, kde se tak podporuje matka na mateřské.. ostatní musí do práce, stát by jim nic nedal.. a věřím, že tím trpí všichni…
Do tří let je to nejdůležitější období u dítěte a jsem ráda, že jsem fakt s dcerou mohla být.. a když ne já, tak manža ![]()
Držím palce, ať tě vezmou.. co chceš vůbec jako za specializaci… nebo to se bude rozhodovat časem, dle stud. výsledků, schopnosti při praxi? Či jak to u medicíny vůbec je?
Jinak já už musím za chvíli na vlak, tak budu asi až zítra.. či v noci..
E.
Ahoj,
Efi: no tak to jsi me nepotesila, doufam, ze te zklamu a pravdepodobnost tam mit nebudu. Kamoska to uz mela tu statistiku a rikala, ze tam nebylo nic tezkyho a je na matiku stejna jako ja, tak snad to dam
![]()
Ja ti to teda psat potom nebudu, o cem ta nase statistika je, kazdopadne se to jmenuje jenom statistika I. Jo jasne, treba se jednou na te masarycce sejdem, az si rozmyslime ty inzenyrky
![]()
Jo jsem taky rada, ze jsme si ten vikend uzili, sice se nic nedelalo na baraku, ale to nejde porad. To by clovek zmagoril. Hmmm, ten tvuj vikendik teda nezavidim, ale pristi uz bude vypadat jako u nas ![]()
Drzim palce uz od rana, ve ctyri jeste zesilim
TAK HODNE STESTI ![]()
Sariku: tak to teda taky smekam, vubec si to nedokazu predstavit. Kdyz ti pomuze manza, bude asi vpohode, jde o to najet si na nejaky urcity system. Jak ho najdete, uz to bude v pohode. I kdyz se to porad meni, protoze jak dite roste, tak ruzne spi, zabavi se samo a tak ale drzim pesti at to vyjde, vezmou te a v pohode vsechno zvladas. Jak psala Efi, myslim, ze tu nikdo z mediny neni.....Tak budes asi prvni
![]()
Jo a jeste Efi, jak jsi prisla na to, ze Sarik bude mit malou?
To jeste sama ani nevi, to je deformace z domova vid? Tak ja se pridavam a myslim, ze bude mit malyho
![]()
Ahoj tak hlasim E
Stastna jako blecha
Takze uz mi zacinaji prazdniny, zitra to jdu necim oslavit, ale napisu az bude hotovo
I kdyz si budete myslet, ze jsem blazen, ale to ja jsem
No a jelikoz je to darek kterej jsem dostala jiz loni k narozeninam ale kvuli tehu jsem si ho nemohla vybrat, pak na to nejak nebyl cas a tak ted je ta prava chvile ![]()
Efi: moc jsem na tebe myslela, tak doufam, ze to k necemu bylo a ze uz mas taky od zitra prazdniny
Urcite hned jak budes vedet tak napis
![]()
Jdu se venovat manzilkovi, chudak si to po tom zkouskovym zaslouzi, pa.........
Ahoj devcatka!
Ja bych se s dovolenim pridala do spolku silenych ![]()
Na konci rijna cekam mimi a me studium bude v te dobe vypadat zhruba nasledovne:
zurda - dalkove, 2. rok na bc studiu
telak - prezencne
4.rok na mgr studiu
anglina - prezencni - 3. rok na bc studiu (chybi „jen“ napsat bakalarku a odstatnicovat) - preruseno ![]()
takze tak
asi se z toho posesouvam, ale porad doufam, ze jsem holka sikovna ![]()
hlavne by me zajimalo: myslite, ze je realny s uplnym novorozencem zmizet denne treba na hodku dopol., hodku odpol.??
Pokud ho nakojíš a za hodku prijdes, tak to jde.Jak s mimčem není zdroj mléka, tak to pochopí, ale jen než bude mít fakt hlad. Teda tak to aspoň fungovalo u nás.Ale měla jsem pro jistotu v mražáku odstříkaný mlíko.(nebo měj koupený malý balení sunaru nebo tak něco). Většinou to nevyužili, a to jsem bývala pryč na 2 hodky.
Studia máš hodně,ale vše se dá zvládnout.
Lemo, GRATULACEEEEEEEEEEEEEE!!! Fakt závidím, že už máš jasno… já si týden počkám… popis dneška bude dole… ![]()
Jinak ke psaní o „malé“… se kouknu a vím, že to bude holka, ne?
![]()
Bané, je to deformace.. jasně… ![]()
Bude to spíš kluk, nyní se rodí holek málo.. brzy budou na rvačku…
Hlavně v Asii už ten problém je fakt hodně vyhrocený díky tamní politice… mno… ještě jedna generace a bude se normálně s nevěstami kšeftovat, dovážet si je z Evropy, Ameriky, protože prostě Asiatky nebudou… Mno…
Ale i u nás to jde dolu… a frustrovaných starých nedobrovolných mládenců bude přibývat…
Tak ty malé kluky od mala veďte v nějakých kursech k neodolatelnosti, aby oni zrovna nezůstali na ocet, jo???
Krisulko - ty jsi magooooooooooooooor… to se jinak nedá napsat
A to vše dobrovolně, jo??? Tak vítej ![]()
Jinak psát ti jestli se dá něco zvládnout? To se musím ptát já tebe ![]()
Ale jak psala Hvězdička, když bude nakojeno, odstříkáno, tak určo…
Tak dnešek a zkouška z pravděpodobnosti a statistiky…:
Takže, myslím, že to mám.. příklady určitě, spočítala jsem vše, co jsem se učila = 4 příklady z 5.. ten pátý byl z druhé knížky, kterou jsem ani neotevřela, protože nebylo jisté, že to tam dají.. řekli nám to před měsícem… takže vlastně jsem měla jen kus oskenovaný v compu, z toho se blbě čte, nechtělo se mi to tisknout, nestíhala jsem to… tak jsem to cíleně vypustila.. že musím ten limit udělat z jiných příkladů a to se myslím povedlo v pohodě… měla jsem toho fakt dost napočítaného, tak mne to nezaskočilo jako kolegy kolem.. ale ta teorie!!! Děs.. tak tam taky doufám, že ten limit je.. ale bude to podle mne těsně.. hrozně záleží na tom učiteli.. když je jedna otázka složená z několika podotázek.. a za to např. 27 bodů.. bude zajímavé, jak ohodnotí to, co tam člověk vyplodil.. lehčí otázky po 12 bodech jsou jisté.. čisté definice.. ale popisy testů, co se s čím testuje, proč, jaká původní hypotéza, proč se měnila, proč a jak vypadá testovací kritérium, kritická oblast.. na co se ještě dá test použít… bla bla bla… no.. jo a jedna z otázek, bohužel za ¼ bodů byla opět z té druhé knížky, takže plná čtvrtina fuč.. a z toho zbytku se modlím, aby to minimum nutné po absolvování v tom ten učitel viděl… ![]()
Bohužel výsledky budou prý asi až za týden… takže nehrozí opravný termín tento pátek, jak jsem ev. doufala… nic jiného zatím není ani vypsaného.. takže jestli jsem to neudělala, tak netuším, jestli bude ještě šance to do konce zkouškového zkusit.. to končí na konci prvního týdne v červenci, takže asi až v září.. ![]()
No, beru to tak, že už mám prázdniny a ev. se budu učit na zářiový opravný.. ale pořád tajně doufám, že když uvidí, že jsem počítala fakt v pohodě… že ta teorie mne neodstřelí…
V pátek budem zas komplet rodinka (st a čt zas manža 17h a více služby), tak vyrazíme na zmrzlinový pohár a šlapadlo na Vltavě (nebude-li lít) či do ZOO… o víkendu zas budem bez tatínka.. zas 17h služby.. tak jestli bude hezky, tak pojedu vlakem k druhé babičce, než byla Eli nyní…
To bude slušný s krosnou… na nádraží taťka, aby to odvezl… ale co, aspoň zhubnu ty větrníky
Začínám zas hubnout, ale až poté, co mi v systému naskočí, že jsem to udělala, do té doby na jednu stranu slavím.. na druhou budu na nervy sladit… a až po definitivním skončení zkouškového zas najedu na správné baštění ![]()
Tak zatím ahojky…
romanopisec E. ![]()
Krisulko:
To teda veliky obdiv tobe, ohledne toho byt bez mimca hodku dopo a hodku odpo taky si myslim, ze to je v pohode, ale co ten zbytek? Uplne si mi vyrazila dech, toto bych teda nedala, kde beres silu? Drzim vsechny palecky, at to vsechno zvladas levou zadni ![]()
Efi: to bude dobry, uvidis. Kdyz vis, ze toho mas tolik dobre, tak to ti daj, neboj
Ten tyden bude hroznej, znam to a je to fakt na palici. Ale kdyz ti uz nic jinyho nezbyva, tak proste mas prazdniny s malym puntikem, kterej znamena opravku v zari a do tydne ten puntik urco zmizi
Nemyslet na to je asi nejlepsi, ale sama to nedokazu.....
Jo a holek malo jo? no nevim, kamoska ted zrovna ceka holcicku, je fakt, ze v okoli vsici maji kluciny. Ale my mame zamluvenou tu holcicku od kamosky, takze v pohode
Ne delam si srandu, ja doufam, ze taky nejakou holcickou priste prispejeme do poctu
Tak bysme pak mohli s nekym menit
Jooo, kdyby toto bylo na nas......
Jo a s hubnutim nestvi…:oops:
Dneska valim dovyrizovat prckovi ten pas, tak vecer se tu jeste ukazu…Mejte se.....
Jo a jeste jsem se chtela pochlubit (vim ze to smrdi, ale mam takovou radost) ze nas to v patek dalo 18 lidi asi ze 140. 7procent uspesnych se zmenilo na 11 procent.....A ted uz byli fakt asi vsici, je to hruza a o to vic jsem rada, ze to mam z krku…