Studující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2393
2.10.07 17:44

Efi, to me moc mrzi :cry: tak at se u tebe brzo uhnizdi dalsi mimous! :srdce:

nene, jeste nerodim :wink: i kdyz uz sotva funim 8) jmeno je velka neznama - nemuzeme se totiz dohodnout :-( tatka ma sveho favorita Jaroslava - ktery u me naprosto neprichazi v uvahu :arrow: cili to zatim nechavam jeste volne plynout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.10.07 18:48

Ahoj, jj, příště dokud nebude 13tt za mnou, tak nikomu o těhu neřeknu, aby nebylo tolik lidí postaveno v nemilou situaci, co říci apod… Ale říci to člověk musel, i tady, abyste se neptaly, co těhu apod… takže i kvůli sobě, abych si mohla nechat trápení raději pro sebe, příště budu mlčet jak hrob… :-)

Jména - no tak to je fakt slušný… TP máš za chvíli… ale jsem na tvé straně.. Jardu bych také nemusela… :-) To je to samé, jako kdyby chtěl manža, abychom měli např. po něm Josefa… :-) To bych také nezkousla…

No, tak to jsem fakt zvědavá, co bude tedy stát v rodném listě…
Co zkusit vymyslet nějakou ulítlost, aby pak vzal manža na milost nějakou kompromisní verzi? :-) Ale to už jsi asi zkoušela, co?
No, tak to si holt budete asi pak muset hodit korunou, kdo to tedy ve finále rozhodne… 8) Tak hodně štěsí :lol:

Já pofrčím v pátek a v sobotu do školy, na první tutoriály, tak jsem zvědavá, co za učitele to bude… protože kromě jednoho (na férovku největší postrach fakulty), budou ostatní neznámí… Ten postrach už jsem měla na jeden předmět a ten další bude fakt libovej…

Do toho jsem chtěla dělat v září na BP, ale byla jsem buď já nebo dcera stále nemocné, takže do školky šla jen 4× a mezitím stále marodíme… Musím koupit nějaké kapky na posílení imunity, at nás ten podzim moc dál nedeptá…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
8.10.07 20:09

Efi: je mi to moc lito :cry: :cry: Drzim pesticky, at to brzo vsichni prekonate a zadari se co nejvic…Drzte se :!
Jinak to vis ze jsem vas nasla, preci nezapomenu na moje spolutrpitelky :lol: :lol: No ja jsem na tom s pameti nejak podobne, mozna jeste hur :roll: Ale nejak me to ani nevzalo, fedry mam hlavne z jazyka. Jo a jeste takova novinka, ne ze bych se chtela chlubit, ale jsem z toho pomalu na nervy, tak se spis potrebuju vykecat. 2.11. jedeme do Anglie s manzelem, jede pracovne. Vratime se pred Vanoci a on jede v lednu hned zase, ja za nim s malym dojedu az dodelam zkousky…Poprve budu studovat opravdu dalkove…chjoooo…bojim bojim :oops: :lol:
Jo a nausnice super, moooc velka spokojenost :lol:
Krisulko: Jarda mi taky moc nesedi, ale treba si to tatka pro:,–(i. Ono na porodnim sale ti bude uz vsechno jedno :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.10.07 21:55

Lemo,
díky za účast, už se k tomu nebudu vracet, zkusím zahodit klíč od 13. komnaty…

Anglie - tak to se mááááš, to je super, že můžeš jít s manželem… bude mít rodinu, zázemí, ty nasaješ anglinu… A jelikož máš jistotu,že se vrátíš domu, tak si tu cizinu můžeš fakt užít :-)

Studium - no, možná budeš muset posílat nějaké KÚ poštou z Anglie :-) V prváku jsme posílali vše elektronicky (mladí učitelé).. a čím jsem dále, tak přednášky dělají větší a větší fosilie.. a ty odmítají přijímat seminárky elektronicky, ale chtějí je pěkně předat na tutoriálu v papírové podobě (nebo poslat na fakultu poštou)… Takže teď už jen abys měla v Anglii zázemí typu přístup na internet (zápis na zkoušky), info od spolužáků z tutoriálů + tisk seminárek k odeslání :-) Jinak to nebude problém to zvládnout.. i když my jsme měli v druháku nějaká povinná cvičení na PC učebnách, tak to se snad budeš moci domluvit individuálně (nejlépe před odjezdem, rozvrh máš = cvíka víš..).

Krisulko - no a kdyby si to taťka na tom porodním nááhodou pro:,–(il, tak v nejhorším budeš dítě oslovovat „broušku, zlatíčko“ a Jardovi se budeš vyhýbat ;-) :lol:

Jdu dál dělat na bakalářce… i když už bych pomalu měla začít číst zadané korespondenční úkoly.. zatím jich mám vyfasovaých 9.. jen z 5 předmětů.. další 3 předměty teprve budu mít.. tak jsem zvědavá, kolik papírů budem vlastně tvořit, místo abychom se v klidu učili.. :evil:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
9.10.07 07:52

Efi: urco je to spravna cesta. Ale nemohla jsem nezareagovat :?
No tak ukoly to zatim vypada, ze muzu vsechno poslat elektronicky. Jeste jsem vsechny predmety nemela, kdyztak poslu z Anglie postou, nebo se domluvim, ze bych to donesla toho 10.12. kdy se vracime…Taky se snazim delat ty ukoly uz ted, co vim (vcera jsem splnila prvni :lol: ) protoze pristup na net budu mit, ale notas bude mit manza v praci, takze jen vecer a o vikendech. V hotelu bude pry taky internet s pocitaci, ale zase mi nebude mit kdo hlidat malyho…O angline pochybuju, protoze manza je fakt hodne dobrej a vcera prijeli anglani na navstevu sem a rikal, ze mu sebevedomi hodne kleslo. Pry strasne huhlaji :roll: A to jsem si rikala, ze se konecne setkam nazivo s britskou anglictinou, ktera mi sedi vic nez americka, ale ja jsem hlucha na cizi jazyky…chjooooo :oops: :roll:
Je fakt ze by byla blbost toho nevyuzit, zaprve usetrime penizky, kdyz mu tam budu varit a tak ale hlavne budeme spolu. A to je nejdulezitejsi 8) :lol:
Krisulko: nebo se radeji domluvte jeste nez to na tebe prijde a sepiste ten papir se jmeny dopredu :lol: To budes mit jistotu :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
9.10.07 09:34

Lemo,

na cizí jazyky jsem taky hluchá… Já jsem na tu matiku… manža na jazyky.. takže doučování ratolestí máme jasné… On prostě ty jazyky slyší a dá tu intonaci, resp. melodii řeči nasaje a dokáže ji při mluvení použít.. takže mluví jinak rusky, anglicky, francouzsky..
Já mluvím stejně „tvrdě“ bez pořádného přízvuku ať jsem se ve škole snažila o němčinu nebo nyní o anglinu.. Nemám se jak s kým procvičovat, manža se mnou ze skromnosti odmítá mluvit, že by mne mohl učit chyby… no a v práci, ve škole ani s nikým nemám nyní možnost, jak mluvenou a poslouchanou anglinu procvičit (BBC zprávy jsou moc těžké)… Takže jediné co mám je, že si občas píšu s člověkem, z UK, který pro nás řešil díly a prošel se mnou těhotenství, porod, práci z domova.. a i když jsem pak přestala pro firmu dělat a začala dělat školu, tak si píšem dál.. již jen soukromé věci… on už i změnil firmu.. tak je docela zajímavé, že nám to zatím jakž takž vydrželo… Ale já píšu jen v nejjednoduších větách, slovesech, jednoduchý minulý čas.. žádné fráze.. fakt hrůza… No jic, je trpělivý, jsem mu vděčná, učím se aspoň čtením jeho mailů, byt je neumím zpětně ta slovíčka používat, aspoň více a více rozumím čtenému textu :-)

Věřím, že nasaješ nějakou tu anglinu při nákupech, posloucháním lidí venku, na hřišti apod., kdy ta anglina bude jednodušší (volání na děti apod.), to jsou všechno slovíčka, která takto přirozeně naučená, se v té hlavě fakt udrží, takže cokoliv bude lépe než být sama doma a čekat na manžu :-) Takhle budete spolu + se něco naučíš :-))) Fakt ti to přeji!!!
A s tou školou prima, když něco zvládneš již nyní a tam se budeš víceméně jen učit na předtermíny a tak…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
9.10.07 20:43

Efi: tak to mas dobry, ja nezvladam ani tu matiku, u nas je na oboje manza :oops: :lol: Ja jsem zase pres cestinu, tu nas na vejsce neuci :lol:
O prizvuku vubec nemluvim, jsem rada, ze ze sebe neco vysypu, jeste abych si dala zalezet na prizvuku :? Nemina je pro me horsi nez anglictina, takze jdu do angliny…JJ, zpravy jsou moc tezky i na me…Doufam, ze jak rikas, nasaju, jinak uz fakt nevim.. :lol: nebo jsem ztracenej pripad 8) Dekuju ze mi to prejes, snad to vyjde :lol: Jo planuju se jenom ucit na zkousky, tak snad :?: Jooo, kuraz mi nechybi, ale nervy ty mam uz ted :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.10.07 20:05

Ahoj studující maminky:-)
Vezmete mě k sobě do party??
Od září jsem začala studovat v Praze porodní asistentku..Resp.si dodělávám VŠ.Mám doma 7měsíčního chlapečka..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.10.07 08:24

Ahojky MajklaM,

jasně že tě berem, nyní je to tu ještě dost umrtvené, to víš, začátek školy… to si člověk ještě nemus moc stěžovat, jak nás trápí… :-)

Snad se postupně přidají i holky z loňska, až zas budou mít potřebu diskuzi znovu najít :-)

Porodní asistentku jde studovat dálkově? TO je zajímavé. Na jak dlouho to je? Státní či soukromá škola?
(Kdybych měla lampičku, tak si na tebe posvítím, ať je výslech dokonalý :lol: :lol: :lol: )

JJ, mně začala přípravka na přijímačky, když jsem měla 6m dceru… nyní je jí 3a1/4 a letos mne snad čeká poslední třetí rok, na magisterské studium se na 90% vykašlu, protože mne to už děěěěsně nebaví :-)
Studuji vlastně vysokou úřadnickou, zaměření na Krizový management… to víš, teroristi, povodně, docela mi zaměření na tyto krizové záležitosti přišlo zajímavé.. ale je tam minimum předmětů… a děěěsně moc předmětů z klasické ekonomie, takže to je hrozná nudááááááá :-/
Bc. mi bude stačit…
A možná, kdybych se nudila, si budu dělat pak něco jiného.. zase třeba Bc.. či jen nějaký kurz… ale ať mne to baví…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.10.07 08:34

LeMo,
já už se jako ztracenej případ s anglinou dávno považuji, jediné, čemu věřím, že by pomohlo, by bylo najít si práci, kde fakt anglinu (mluvenou) musíš používat denně.. No a pak by to prostě jít muselo (co se týká porozumění, doplnění zoufalé slovní zásoby ap.)… s přízvukem já fakt už těžko udělám, protože to prostě neslyším, stydím se modulovat, protože mi přijde i trapné modulovat hezky blbě poskládanou větu s nevhodnými slovíčky.. tak vlastně ze sebe dělám radši komplet blbce, než někoho, kdo nic neumí a machruje :-)

Manža se prostě nebojí mluvit.. a je to super.. chválí mu přízvu všichni klienti… dokonce umí s Amíky mluvit víc po jejich, s Brity víc po jejich, s Rusy jako Rus, s Francouzy taky hned pochytil tu jejich řeč… Fakt mut ěžfce závidím..

Jinak já jsem na češtinu taky dost vysazená.. byť určitě píšu chyby, je to tím, že při psaém projevu mám lepší zpětnou kontrolu či co, ale při ťukání na compu se občas povede nějaká ta rarita.. Ale jinak jak čtu něčí text, tak mne ty chyby hned praští přes oči.. Takže ve firmně jsem opravovala průvodní dopisy apod. šéfovi, protože když jsem mu náhodou něco přečetla a opakovaně ho upozorňovala, říkala, že standard se píše s D a ne T na konci, tak pak už to vzdal a dával mi to rovnou ke kontrole… neuměl čárky v souvětích a taky nějaké to mě a mně… a s a z se popletlo… Tak jsem pak byla ve firmě za korektorku ;-)
Ale sama určo chyby píšu taky, jenže když o něco jde, tak to po sobě přečtu a hned mne to trkne, tak si to opravím… Příspěvky na net nečtu, tak určo také někdy perlím :lol:

A budeš sem z Angie taky občas přispívat? Jaké to tam je… jak ti jde učení v cizím prostředí.. a tak… Je tu zatím docela pusto a ty jsi taková věrná přispěvovatelka, tak ať o tebe do prosince nepřijdem! 8O :wink:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
12.10.07 09:43

Dobre ranko :lol:
MajklaM: to vis ze te berem, navic porodni asistentka se vzdycky hodi :lol: Ne delam si srandu, tato diskuse je uplne vyborna. Je si kde postezovat, kdyz te profesori vytaci a tak :wink:
Efi: to vis ze budu psat z Anglie :D Preci co bych tam celou dobu delala :lol: :lol: Je teda fakt, ze to nebude tak casty jako ted, vzhledem k tomu, ze budu mit notas jenom o vikendu a navecer, tak toho asi moc stihat nebudu. Se skolou, taky se budu venovat manzilkovi a tak, ale urco budu davat vedet, jak to zvladame :lol:
Jo manza se taky neboji mluvit, on teda uprednostnuje americkou anglictinu nade vse (i nad cestinu, no vlastenec to moc neni :lol: ) a jde mu dobre.
S tou praci je to pravda, jenomze kde te prijmou kdyz jim reknes, ze to jeste uplne neumis ale casem…vsude kde jsem se setkala chteli perfektni anglictinu hned pri nastupu :cry:
Ja jsem rada, kdyz splichtim nejakou tu vetu, casy necasy :lol:
Joo cestina: taky vidim hnedka v textu jinych chyby, ale co jsem ze skoly (stredni) tak jsem zjistila, ze to jde se mnou z kopce. Taky jsem si vsimla, ze uz delam chyby, neco co mi driv prislo uplne nepredstavitelny, jak to muze nekdo vymyslet, tak ted pisu sama :oops: Cestina me vzdy bavila, ale ted jak moc nekomunikuju, tak se asi min hlidam.....V praci to byvalo jiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.10.07 14:23

Jj, Lemo, přesně.. tu práci nedostaneš.. takže status „odepsaný zoufalec“ co se týká mluvené angliny mi zřejmě navždy zůstane… :?

Dnes chtějí prefektní angličtinu málem na uklízečku.. pak nastoupíš a vůbec ji nepotřebuješ! Takže pak i ten, kdo ji umí a prošel pohovorem, degeneruje… natož aby dostal člvoěk flek s tím, že je mírně pokročilý či jak to nazvat.. no a že to rozkomunikuje… haha… takže odpískáno… už to asi v tomhle věku ani nemá cenu řešit.. a spolehnu se na manžu a děti :-) Resp. někde na výletě se anglicky domluvím, tam je fukt, jak to spatlám… mail taky sesmolím… ale představy práce,kde se naučím skvěle anglicky a zvednu si kredit, jsem se vzdala… :evil:

Jdu čučet do bakalářky… :roll: E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.10.07 21:15

Ahoj!
dík za přivítání..
No takže studuju v podstatě denní studium na soukromé škole..ale mám to kvůli malýmu přizpůsobené:-) Jinak mám teď pauzu zatímco moje spolutrpitelky mají praxi:-)Tu už mám za sebou..jak jako rodička tak jako por.asistentka..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
18.10.07 12:28

Pomooooc, mne ty věci do školy taaak nebaví…

A nejhorší bude učení… Doteď jsem dělala na hrubé koncepci bakalářky, včera začala číst první kapitolu čehosi,a bch se dopracovala k prvnímu koresp. úkolu.. ale hlavě a tělu se fakt nechce… Už aby byl konec třeťáku :-)
Další dva roky, leda tak po nějaké pauze… brrr… fakt je po těch prázdninách opět problém se nahodit do režimu Student… :-/

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
18.10.07 17:47

Efi: jsem na tom stejne :cry: Uplne vyrizena ze vsech ukolu, je toho moc, nechapu to…chjoooo. Tak drzim pesti at se z toho prazdninovyho „lenoseni“ brzo vzbraboras…a sobe asi taky :?
MajklaM: tak pauzicku zavidim, chci takyyyy :lol: To mas super, ze ti to prizpusobili, i kdyz denni musi byt asi hodne drsny s ditetem…tak at se ti dari :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová